אוריקל אבקה שניתן למהול במים

אוריקל אבקה שניתן למהול במים

ולשתות על מנת להקל על צריבה במתן שתן... האם מותר לתת לילדה בת שלוש? הרופאה המליצה הרוקח סירב למכור. טוען שאסור לתת לילדים מתחת לגיל 12 והאמת שזה מה שרשום ברצפט.... אז איך רופאה מומחית לילדים נותנת תרופה זו? תודה

גם רופאים עשויים לטעות

תמיד צריך לקחת בחשבון, שכל רופא - מוכשר ככל שיהיה- עשוי לטעות. במידה ורופא ממליץ תרופה לילד, ובגליון התרופה רשום במפורש שאין לתת לילד מתחת לגיל 12, ממליצה להתיעץ עם רופא נוסף לפני שנותנים, אם בכלל. צריך לקחת בחשבון גם את ההמלצה של הרוקח, שהיא חשובה מאד. אני לא הייתי נותנת לילד שלי תרופה שהרוקח התריע בפני שלא כדאי לתתה. את חייבת לערוך בירור מקיף לפני מתן התרופה, ובמידה ומדובר בתרופה חיונית לילדה- כדאי להזדרז. במידה ולאחר בירור שתערכי יסתבר לך שהרופאה טעתה: פני להנהלת קופת החולים ודווחי על כך- כדי למנוע טעות נוספת בעתיד.

תודה לך ובינתיים התייעצתי עם הרופאה

ולטענתה החברה שמייצרת את התרופה הנ"ל, מגנה על עצמה ומציינת ברצפט שעדיף לא לתת לילדים מתחת לגיל 12. ושוב לדבריה אין לחברה נסיון במתן תרופה זאת לילדים קטנים לכן עדיף להם לציין זאת ע"ג העלון. בנוסף היא ציינה שילדתי היא לא הראשונה ולא האחרונה בחתך גילאים דומה לשלה שמקבלת את התרופה הנ"ל.

זה אכן קורה

שחברות לא עושות ניסוי על התרופה בילדים כי זה לא משתלם (ניסוי בילדים דורש הרבה יותר השקעה) ולכן לא יכולה לרשום אותם להתוויה בילדים וכדי לכסות לעצמה את הת@ת החברה אפילו מזהירה נגד מתן התרופה לילדים, אבל נסיון החיים של הרופאים ובעיקר המוחמים שנתקלים יותר בתרופה מראה שאין בעיה בכך. כמובן צריך לתת מינונים קטנים יותר מאשר למבוגר, בדרך כלל.

למעלה