אורי אבנרי על המלחמה הנוכחית

"טיעוניו"../images/Emo6.gif

בסך הכל פרשנות זולה פרטית שלו למצב, אין שם שום טיעונים. תעמולה פרטית שלו בתור איש שמאל סופר ראדיקלי אנטי ציוני, אין הפתעות, לפחות הוא רציף כבר 50 שנה (כמו קלטת מקולקלת, שהמציאות לא תבלבל אותו חס וחלילה, הוא כבר ימצא דרך "להסביר אותה"...) "זהו העיקר. כל השאר אינו אלא תעמולה" - אכן טיעון אינטלגנטי, כאמור אבנרי כבר החליט מה הוא חושב, השאר "זה סתם תעמולה", נו טוב. לקרוא לירי בשגריר פרובוקציה, להתעלם משנות טרור רבות (11" חודש לא ירו"...איזה יופי, באמת תודה), רצח אזרחים, חדירות לישובים, קטיושות... "להפיל את השלטון בלבנון...", על מה הוא מתבסס בדיוק?, אולי יש איזו "קונספרציה ישראלית-אמריקאית"
להפיל ולסלק את אש"ף?, לא, זו סתם תעמולה
אבנרי גם נותן לגטימציה לפעולות הטרור של החמאס והחיזבאללה בכך שהוא קורא להן "פעולות צבאיות נועזות", זו טוב..., אין חדש תחת הפנאט. חוץ מזה, את מי זה מעניין אם לבנון כן יכולה או לא יכולה להשלתלט על החיזבאללה ולפרוס את צבאה?, אני חשבתי שזו מדינה ריבונית, ריבונות זה גם אחריות, אחריות על השטח בו אתה ריבון, ריבונות זה לא רק שנוח, ריבונות זה גם המונופול של המדינה הריבונית על אמצעים של הפעלת כוח, כמו שזה נראה זה לא ככה, שוב, שום התייחסות לכך מפי מר אבנרי, רק "לבנון לא יכולה", אם היא לא יכולה אז אנחנו נוכל בשבילה. חוץ מזה למי אכפת מההמטרות של החיזבאללה אם הם צודקים או לא?, אז הם פועלים בשם "הפלשתינים המסכנים" (אך הלב נשבר...
) אז בגלל זה אנחנו חייבים להשלים עם החטיפה-פלישה לשטח ריבוני ללא שום סיבה + ירי קטיושות ואז עוד לשחרר רוצחים? מצחיק אותי שאבנרי מדבר על שכל, אני מקווה שילך לאן שהוא ראוי ללכת כבר מזמן מזמן - לבית אבות.

למעלה