אור אדום

אור אדום

בצומת שבה ישנה מצלמה, נסעתי לקראתה. הרמזור הירוק החל להבהב, במקום להאיץ האטתי כך שיצא כי עצרתי בצומת מטר אולי מטר וחצי אחרי הפס (האוטו בלט קדימה), בצהוב אף נסעתי מעט רוורס. השאלה שלי היא האם נחשב במצלמות שנסעתי באור אדום אם עמדתי אחרי הפס של העצירה? מאיפו מתחילה המצלמה לצלם? ושאלה נוספת תוך כמה זמן מיום "ביצוע העבירה" ניתן לדעת על קיומה?

pol101

New member
מצלמת רמזור מצלמת

בדרך כלל 2 (שני) פריימים הכוונה בשניהם להוכיח כי עברת את הקו (בראשון) והמשכת למרכז הצומת (השני) עם עצרת לאחר קו העצירה אזי מאחר ולא המשכת אלא חזרת מעט לאחור יראו שתי תמונות באותו מקום . את התמונות אוספים לפיתוח פעם עד פעמים בשבוע לאחר מיכן בודקים שייכות ובעלות על הרכב לאחר מיכן מכינים דו"ח שנישלח בדרך כלל ב"רשום כל הסיפור משהו בין 3 - 5 חודשים

אז את\ה חושב שאם בתמונה השנייה יראו כי...

נשארתי באותו מקום ואף זזתי מעט אחורה ישלחו לי דוח? או שישלחו לי משהו על חייצת קו העצירה או שיתעלמו מהמקרה הזה לחלוטין? עוד אנשים מוזמנים לענות מכיוון שיש לי מספיק זמן להינות מהספק...

be_roo

New member
יש הבדל בין האיסור בחוק לבין יישום האכיפה

החוק אוסר להכנס לצומת כאשר הרמזור אדום, ואין זה משנה אם חצית את הקו במטר או ב-20 מטרים. בפועל לא מחלקים דו"חות לכל נהג שחרג מהקו בשני סמטימטרים. שוטר בהחלט יכול לתת דו"ח לנהג שעצר בחריקת בלמים 3 מטרים בתוך הצומת, אבל כשמדובר באכיפה אוטומטית יש אילוצים טכניים. כפי שנאמר לך, המצלמה מצלמת פעמיים כדי להוכיח שהרכב נכנס לצומת והמשיך בתנועה גם שניה לאחר מכן. היות ובמקרה שלך הרכב יהיה באותו מקום בשתי התמונות, לא יופק דו"ח.

pol101

New member
אם כמו שאתה מספר

ייתכן ולא תקבל דו"ח אבל כידוע לך לא אני קובע

למעלה