אושפזתי באשפוז כפוי להביא האשמים לדין 5 שנות

אושפזתי באשפוז כפוי להביא האשמים לדין 5 שנות

אושפזתי באשפוז כפוי ואני מעוניין להביא האשמים לדין החוק אמר ואמר הגורם ביודעין לאשפוזו של אדם ללא צורך וללא הכרח דינו 5 שנות מאסר יש אישור רפואי שלא היה כל צורך באישפוז

תשובה

בהנחה ויש לך ראיות אתה מוזמן להגיש תלונה במשטרה ומשם להגיע עד בג"צ, בהנחה ולא יחקרו והערר על כך יידחה. הנושא ראוי וצריך לטפל בו באופן יסודי שכן לרוב מצוקתם וקולם של חולי הנפש לא נשמע. ועל-כן מקרה שכזה יכול להוות תמרור אזהרה לגורמים המקצועיים אשר עוסקים בתחום הרגיש דנן.

הגשתי תלונה במשטרה ולא התייחסו לכך

הגשתי תלונה במשטרה ולא התייחסו לכך האם יש פרק זמן שאפשר להתלונן על כך לבגץ כי בבית משפט לדוגמא יש פרקי זמן של 30 יום 45 יום או כדומה

תשובה

למה הכוונה לא התייחסו? לא חקרו בכלל? האם קיבלת הודעה על-כך? מתי? אתה צריך להגיש ערר על - כך שלא חקרו כלל ו/או סגרו?

בקושי שהשוטר רצה לרשום תלונה ולכן כנראה ישר נ

לכן לא קיבלתי שום הודעה רק כשהלכתי למשטרה לברר קיבלתי תצלום של התלונה מהמחשב ושהתיק נסגר

תשובה

אתה צריך להחזיק בידך מסמך אשר מורה כי התיק נסגר, למה ועל-ידי מי. הייתי מגיש ערר על החלטת הסגירה ובהמשך אף שוקל הגשת עתריה לבג"צ ככול שיהיה צורך בכך, אף כי הסיכוי הלכאורי להתערבותו הינו נמוך.

יש לי מסמך שבו כתוב

מצב תיק: לא נודע , סטטוס תיק ממתין לאישור סיוג למטה כתוב לא נמצאו עברות בתיק לא נמצא רכוש בתיק לא נמצאו תיקים קשורים עכשיו השאלה האם אפשר פעול כי עברו מספר שנים מאז

תשובה

קשה להבין מן המסמך שבידך מה בדיוק יש ואין בו. כיצד הוא הגיע לידך? מה כותרת המסמך? האם זה תדפיס מידע? מתי התרחשו המעשים אשר מקימים חשד לביצוע עבירה פלילית? מתי הוחלט שלא לחקור?

המסמך שיש בידי כמעט ואין בו כלום כי השוטר עשה

השוטר עשה טובה אחרי ויכוח ארוך וכתב כמה מילים שגנז ולא חקר אני אמרתי שאני תובע בבית משפט ואני רוצה חקירה משטרתית אך לא נעשה דבר

התיק נסגר ב2005

אך הארוע התחילו בשנות ה80 לציין שתלונה זו הוגשה רק כשהיה לי כתב תביעה בנזיקין הייתי מבמשטרה עוד קודם אך לא קיבלו תלונה בכלל לא הקשיבו יש לי שם השוטר השאלה היא עקרונית למה כלל לא הקשיבו כשלא היה כתב תביעה מה המשטרה עושה טובות לגבי זה מתי הארוע רה ולמה האיחור בהגשת תלונה התשובה שהסיפור מורכב התחיל בסחיטה שאמכור להם את דירת הורי כי התייתמתי בגיל צעיר וסיממו אותי נתנו לי טיפול מיותר ומינו לי אפוטרופוס ועם כשבית המשפט ביטל האפוטרופסות פניתי למשטרה וכלל א הקשיבו יש לי את שם השוטר השאלה א. לגבי הנירות שיש לי האם אני יכול להגיש ערעור ב. האם להגיש בגץ שלא מקבלים תלונות על טיפול ואישפוז כפוי ומיותר לציין שאני רוצה ללכת עד הסוף

תשובה

עבירה של מתן תעודה כוזבת הינה עבירת פשע שדינה המירבי הינו חמש שנות מאסר. ככזו מדובר בעבירה מסוג פשע ותקופת ההתיישנות לגביה היא 10 שנים: "...באין הוראה אחרת לענין זה בחוק אחר, אין להעמיד אדם לדין בשל עבירה אם עברו מיום ביצועה...עשר שנים...". באם הייתה חקירת משטרה בתוך פרק הזמן שלא התיישן עדיין 10 השנים נמנות עם סיום פעולות החקירה. לשאלותיך: א. צריך לדעת במדוייק מתי נחתם המסמך אשר עולה לכדי מתן תעודה כוזבת. נראה לכארוה כי חלוף הזמן הינו בעייתי ביותר. מאידך, תמיד ניתן לנסות. קל וחומר במצב עדין שכזה בו לעיתים יש קשיים כאלה ואחרים, לרבות בעניין המצב הרפואי כתוצאה מטיפול תרופתי שגוי, אני מניח. ב. לגבי בג"צ. נראה קשה מאוד בנסיבות. לצערי אני לא רואה שיש בידך תשתית עובדתית וראייתית מספקת לביסוס טיעון עקרוני שכזה.

התיק נסגר 07/2005

ולגבי בגץ רצוני להתייחס לתשובה הראשונה שנתת לי מעתיק כאן את נוסח התשובה וקלעת למטרה ולא חקרו ועל זה אני רוצה ללכת לבגץ תשובתך: בהנחה ויש לך ראיות אתה מוזמן להגיש תלונה במשטרה ומשם להגיע עד בג"צ, בהנחה ולא יחקרו והערר על כך יידחה. הנושא ראוי וצריך לטפל בו באופן יסודי שכן לרוב מצוקתם וקולם של חולי הנפש לא נשמע. ועל-כן מקרה שכזה יכול להוות תמרור אזהרה לגורמים המקצועיים אשר עוסקים בתחום הרגיש דנן.

למעלה