אושפיזין ופרסים ב
אנשים

nothingman1

New member
סעיף א' שלך הוא הבעת דעה מוחלטת

אתה אומר- אי אפשר להשוות שום דת ליהדות בגלל שהיהדות אמיתית וכל השאר שקר זה לא טיעון! ב. בימינו זו כבר תופעה די רחבת היקף, לא מדובר באלפים בודדים... כך שזו כבר לא ממש סטייה מהנורמה, זו כבר נישה בפני עצמה ג. אני לא מסכים איתך, הם לא טיפשים הם יודעים שכל אמונה ודת עומדת בפני עצמה חוץ מזה, הם יכולים להשוות את היהדות גם לנצרות והאיסלם, שהן מקובלות בתור דתות לא מהיום, ולהגיד שבגלל שבאיסלם ובנצרות יש דברים שנראים טיפשיים אז הם ישללו את היהדות מכאן שמי שמקשר בין היהדות לבין הדתות האחרות ישלול את היהדות גם ככה, ולכן אין בתוספת של השטניזם משמעות לגביהם, ומי שלא מקשר בין הדתות- אין בשבילו משמעות להשוואה שלי בין השטניזם והיהדות קשיא דרבי בסרגליק! (תודה שהפיסקה האחרונה שלי בנויה כמו הוכחה בגמרא...)

brass monkey

New member
א.

זה כן טיעון, ולא הבעת עמדה, בגלל שהבסיס אצלי שונה מאצלך, ולכן, אין הויכוח על הדיעה שלי - שהיא הבסיס שעליו אני מעמיד את טענתי, אלא, על הטיעון שלי שהיהדות שונה. הטיעון שלי הוא היהדות שונה מהכתות. הדיעה שלי לא קשורה, וכבר אמרתי, שלפי הגדרתך למושג "דת", אתה צודק, אבל להגדרתי - אתה טועה, לכן, אין לי טעות כלפיך, ולכן כתבתי ש"חזרתי בי". אם יש לך בעיה עם הדיעה שלי שהיא יותר עובדה קיימת מאשר דיעה - אני אשמח להסביר לך את הסיבות לדבריי. כמו, שכל בר דעת יוכל בקלות לראות את ההבדל שאמיתות היהדות לבין דתות אחרות, ולראות כמה הדתות האחרות הן ממש "אמונה טפלה" בהשוואה ליהדות. ואפשר להאריך בזה, אם תשאל. ב. אם הבנתי אותך נכון, אז אתה צודק. זה מה שאמרתי. הנישה כיום ל"נורמליות" הוא לא הנורמה הרצויה(ואני קובע זאת על פי רצון רבש"ע), ואני דיברתי על הנורמה הרצויה - שלא תשתנה לעולם. אכן זו נישה שונה, ולכן הדגשתי שאני מדבר על הנורמה ה"רצויה", ולא הקיימת, שאין לה הרבה משמעותית מבחינתי. האחרון אח"כ בע"ה

nothingman1

New member
אני רואה שאין מה להתווכח איתך

אתה ממשיך להתייחס לדעות שלך כעובדות

brass monkey

New member
לא, פשוט הראתי לך את הבסיס עליו מסתמכות

הטענות. תתייחס לטענות, ולא למילים או לבסיס שעליו אני סומך, כי את אמיתותו ניסיתי להראות לך עכשיו... בעיות? טענות?

nothingman1

New member
זו הבעיה, שאין לך שום טענה בהודעה האחרונה

שאני יכול להתייחס אליה רק אוסף גדול של הדעות שלך

brass monkey

New member
בסוף יש זמן, אז ג.

תראה,לפני 3 וחצי שנים עשיתי קורס מד"א, שם היינו שתי כיתות, משהי ואני - דתיים. כל השאר - חילוניים(תינוקות שנשבו) {וזה כולל את המדריכים שהיו בני גילי}. שם בפעם הראשונה יצא לי להתקל עם חילונים ולהגיע לבד לשיחה על דת עם אנשים שכמעט בחיים שלהם לא דיברו על כך עם דתי. זה התחיל במילה, עבר לשיחה, וכעבור כמה ימים ראית את כל הכיתה באים אלי ב"טענות", מ"כולנו היינו קופים", ועד "בני אדם היו מאז ומעולם", אני משיב לאחד ובא השני....וכך הרבה. רוב רובם, אם לא כולם, לא ידעו כלום על היהדות. כשאני אומר כלום - זה כלום. למשל, אחד שאל אותי(ואני לא צוחק) את השאלה שאנחנו שואלים בכיתה א' בשביל להוכיח לי שאין אלוקים: "אלוקים שלך כל יכול? האם הוא יכול לברוא אבן כל כך כבדה שהוא לא יכול להרים???". אני ב"ה עניתי להם יפה, ואחד מהם אפילו אמר לי שהוא פוחד להפוך להיות דתי(במעין בדיחותא, אבל היה בה מעין טיפת אמת). מאז ועד היום לא עבר עלי שבוע בלי דיבורים והשוואות בקשר לדת, עם תינוקות שנשבו, ועם חרדים, עם גויים, ועם פנסיונרים(וחצי מאלה היו לי בביה"ס). תאמין לי, שכשאני אומר לך "תינוקות שנשבו אין להם מושג על כך וכך" (וכמובן שלא באשמתם) אני יודע מה שאני אומר. כי אני אומר זאת מתוך העובדה שאני מכיר הרבה כאלה. הם לא טיפשים!, הם פשוט לא יודעים, ולא יודעים שהם צריכים לבדוק ולחפש. חוץ מזה, יש גם תינוקות שנשבו, שכן בדקו מעט, ועליהם אני חושב שאתה מדבר. הם אכן בדקו, אבל האמרה שלך תשפיע עליהם בגלל שהם חושבים את היהדות שהיא כמו כל דת אחרת, ולכן גם מהנצרות והאיסלם הם מושפעים, כמו שהדגמת, וכשיעלו לידי השוואה בין היהדות האסלם והנצרות - אני מיד אקפוץ ואומר שזה לא במקום, כמו שאמרתי לך. חוץ מזה, המשפט האחרון שלך לא ממש מובן, כי לא כל כך קשור...בטח לא היית מפוקס לרגע
. ואין צורך בכך אם התשובה שלי כללה את המשפט הזה... ובקשר לקשיא, פשיטא היא, ותשובתי נאמרה
.

nothingman1

New member
לא הבנתי למה סיפרת לי את כל זה

מבחינת הדיון שלנו, התוכן הרלוונטי מתחיל 6 שורות מהסוף וב-6 השורות שכן קשורות אתה לא ענית על הקשיא, כי במקום להבין את המשפט שאמרתי לך אתה חושב שלא הייתי ממוקד באותו רגע ושזה לא קשור אתה זה שצריך להתמקד אני אנסה להסביר לך את זה לאט יותר ובשלבים, כדי לזכות אולי בתגובה עניינית הפעם
אני מנסה להראות לך למה ההשווה שלי בין היהדות לשטניזם לא תשפיע על מישהו
טענת שההשוואה שלי בין היהדות לשטניזם תוריד מערך היהדות בעיניי חילונים, כי היהדות זו האמת ושטניזם זה שטויות...
לא כל מי שיקרא את ההשוואה שלי באמת ישווה בין היהדות לשטניזם, לכן את ציבור החילונים אפשר לחלק ל-2 בעניין הזה: 1)כאלה שבאמת יעשו השוואות בין היהדות לבין שטניזם (למה שיעשו? זה לא קשור! אבל זה לא העניין עכשיו) 2)כאלה שלא יעשו השוואות בין היהדות לשטניזם
בקשר לחלק ה-1 של החילונים עליו דיברתי בסעיף הקודם: מי שיעשה משום מה השוואה בין היהדות לשטניזם- ישווה גם בין היהדות לדתות האחרות, שגם הן לפי דעתך שקריות, ולפי זה ישלול את היהדות
יוצא שההשוואה שעשיתי לא משנה לציבור מס' 1
ציבור מס' 2 לא יעשה שום השוואה, לכן גם עליו לא השפעתי
הוכחתי שההשוואה שלי לא משפיעה על אף אחת
הקשיא עליך היא שטענת שההשוואה שלי תשפיע לרעה על חילונים, והיא לא פשיטא כי לא הוכחת איך היא כן משפיעה עליהם, כך שהקשיא עדיין קיימת
אם שוב תענה לי לא לעניין ובנוסף לזה תנסה להסתלבט עליי- לא אטרח לענות

brass monkey

New member
א. לא הסתלבטתי, ההפך

ראיתי משפט שנראה לי דבילי, ואמרתי: "אם כתבת אותו, כנראה שלא היית מרוכז, או שלא הבנתי אותו נכון". ב. תראה, הטענה שלך היא שהם יושפעו בכל מקרה. אז אני אומר לך שאתה גם תשפיע, וזו הבעיה. זה כמו בריכה של מים רותחים, ככל שיותר יכנסו לתוכה - כך המים יתקררו יותר. אני בכל מצב שאני רואה משהו מנסה לקרר את המים - אני קם ואומר "שמע, זה לא כך, זה לא נכון", כמו אמרתי לך, במטרה לנסות להשאיר לציבור התינוקות שנשבו את האש רותחת ככל האפשר. כי אצלם אין זה אלא מים פושרים בקושי...וכל טיפה חשובה. בסידר? אם אתה רוצה את התגובה באנגלית, וזה יעשה לך טוב, תאמר...רק אל תבוא בטעות של "אתה לא בסדר"...

nothingman1

New member
לא תודה, לא צריך באנגלית, וגם לא בעברית

אני סיימתי את הדיונים איתך

אני יודעת מה זה שטניזם...

אבל אני לא מדברת על האנשים האלו. אני מדברת על אנשים שאין להם בכלל אידיאולגיה שהם סתם בקטע של מרידה.

mary06

New member
אהמ?!

ולהכליל את בלאק מטאל כמאמיני שטן זאת לא הכללה גסה? איי באמת זה שאלו המוטיבים השולטים בשירים לא הופך את עוסקי/שומעי הבלאק לשטניסטים, תודה.

nothingman1

New member
אבל הם כן שטניסטים

אני מנגן בלאק מטאל ואני השטן בכבודו ובעצמו! סתם, עבדתי עלייך הם כן שטניסטים אני לא רואה שום סיבה שאנשים ינגנו בלאק מטאל אם לא היה את הנושא של השטניזם
עכשיו ברצינות- לא אמרתי שכל מי ששומע את זה שטניסט, אמרתי שיש אנשים כאלה אני לא עשיתי הכללה, אם לא שמת לב

brass monkey

New member
יש אנשים שלא שומעים מוזיקה בגלל מוזיקה אלא

בשביל הפוזה. והם הורסים לאנשים כמונו(למרות שגם בינינו יש כאלה עם פוזה). ועניין ה"סבל" של האנשים, במיוחד בגיל ההתבגרות - לטענתי זה בגלל חוסר משמעות, שנובעת מחוסר אמונה. אין סיבה לחיים, גם עם מליון דולר בכיס - אם אין משמעות לחיים, אדם לא יהנה מכלום, כי הוא יתחיל עם שאלות כמו ה"למה", לדוגמא "למה אני נהנה מלעשות כך וכך" וכו', וכשהוא יחפש טיפה פנימיות- הוא לא ימצא אותה. וזו הסיבה שהוא יכנס לדיכאון. אז האמת, גם כשלאדם יש הכל בחיים, לפעמים, הוא בסה"כ יהיה חופשי יותר, ויראה את האמת מתחת לשטח. האם הוא עמוקה, או שטחית.

NatashaInChains

New member
מה שמוזר זה

שבחו"ל זה נראה איכשהו "טבעי" וכשהיתי באמסטרדם היו גם אנשים מעל גיל 20 שהתלבשו בצורה מוזרה כזאת אבל זה נראה מאוד משכנע אני זוכרת שטיילנו שם ברחוב וישבו שם על ספסל כמה ערפדים ואבא שלי רצה שאני יצטלם איתם אבל פחדתי שהם ינשכו אותי או משהו

mary06

New member
מסכימה איתך!!

בחו"ל זה לגמרי שונה. לפחות ממה שאני ראיתי.. הייתי בבודפשט, היו שם בני נוער לבושי שחור ומה לא. אבל הם לא התנהגו כמו פוזואיסטים וכאילו זה הדבר היחיד שהם מנסים להדגיש בעצמם. הם היו סתם חלק מהאוכלוסייה, זה לא היה כזה "בפנים" שלנו. הם היו ממש עסוקים בדברים שלהם כמו שאר האנשים, לעומת זאת פה..הם בכוונה מנסים לגרום לכולם להסתכל עליהם. איכס.

למעלה