אושרית נשבר לי ה -

Corpus Magnus

New member
אושרית נשבר לי ה - ../images/Emo118.gif

המתמטיקה הזאת גומרת עלי. אני מתחרפן לגמרי. אני לא מוותר, אבל אני לא מצליח לעמוד בסילבוס שלי, ובקצב הזה לא ניראה לי שאני אצליח לעמוד בלו"ז. אלוהים ישמור מה שצריך לעשות בשביל דוקטורט במדינה הזו.

Corpus Magnus

New member
אתה נותן לי יותר מידי קרדיט.

אני משפר בגרויות כדי להקפיץ את הסכם, כדי לתת לי סיכוי טוב יותר בשנה הקרבה.

אולי עשית תכנית עבודה אינטנסיבית

מדי
אל תרוץ עם החומר יותר מדי, אל תמהר לסיים כמה שיותר תרגילים. עדיף שתעשה כמה תרגילים פחות, אבל תבין ותפנים את הפתרון של התרגילים שאתה כן עושה. אם יש סוג מסוים של תרגילים שאתה נתקע בו כל הזמן, אולי כדאי לברר למה ולעבוד על זה ספציפית. אל תדאג, יהיה בסדר

תראה, התחלת ממש מוקדם

(סליחה שאני מתערב - הרי פנית לאושרית
). אז אין לך שום סיבה להילחץ. במכונים למיניהם מתחילים ללמוד בסביבות ה-1 בספטמבר. בהייד פארק יש פורום מתמטיקה מעולה שבו אולי תוכל להיעזר. בכל מקרה נראה לי שאין לך שום סיבה להילחץ, יש עוד מספיק זמן.

Corpus Magnus

New member
מוקדם ?!

אפשר ללמוד חומר של 5 יח"ל ברמה של 100 - 95 בפחות מ 4 חודשים ?

Corpus Magnus

New member
את לא תאמיני למראה הסוריאליסטי.

אני גר בקומה ראשונה, אז חם. באמצע הממ"ד שמשמש את החדר שלי, תליתי לוח מחיק ענק, החדר כולו בבלאגן, בגדים ספרים וחרבות סמוראיות על הרצפה (הכל נמוך, בסגנון יפני), ואני לובש בד"כ רק שרוואל, (כי חם) ופותר תרגילים במתמטיקה על לוח מחיק ענק. פשוט לא יאמן. ואני חשבתי שהחדר ישאר מסודר כי אני לא אזרוק דפי טיוטה על הרצפה. מי שנולד בלגניסט (מזל בתולה עאלק) נשאר בלגניסט.

אם היית רואה איך החדר שלי נראה

עכשיו, אחרי חודשיים של מבחנים... אמא שלי הגדירה אותו אזור אסון.

johngalt2

New member
למה???

בשביל מה ביזבזת את כל הכסף הזה?? קורס זה לאנשים, אממ... איך נאמר את זה... טעוני טיפוח שכלי. לא נראה לי שאתה נמנה עליהם. היית עושה כמוני (ראה תגובה למטה) - לי כל הבגרות הזאת עלתה איזה 900 ש"ח כולל הכל. בקיצור, שמע לי, תבטל אם אתה יכול. אני בטוח שיש לך דברים יותר טובים לעשות עם הכסף.

Corpus Magnus

New member
אני אגיד לך למה.

אני פנדמנטלית נגד קורסים - נכון. אני מאמין שזוהי גזלה - גם נכון. אבל, בימים האחרונים אני לא נהנה מהחיים, חוסר היכולת שלי להתמקד על האספקטים החשובים בבחינה גוזלים זמן ומשאבים יקרים. (מורה פרטית, אגב, היתה עולה לי סדר גודל של 75% מהעלות של הקורס) בזמן האחרון אין לי זמן לגלוש, אין לי זמן להתעמל, אין לי זמן לבלות עם נשים, אין לי זמן לטיפוח קהל הלקוחות שלי. אחרי שעשיתי אנליזת עלות תועלת, גיליתי שאם אני ממסד את הלימודים למסגרת, אני למעשה חוסך בשעות יום יקרות מאד, ובזכות הפעולה הזו אני מגדיל את תפוקת העבודה שלי, ככה שבסופו של יום (או יותר נכון בסופם של ארבעה וחצי חודשים), אני אמנם מפסיד 5800 ש"ח אך מרוויח 7500 ש"ח יותר על התקופה המדוברת כלומר יש לנו מרווח רווח משוער של כ - 2700 ש"ח, כסף שהיה הולך לאיבוד אילולא מיקדתי את זמן הלימוד שלי. בנוסף על כך, אני זוכה להנות מהזמן המועט שנותר לי, וההסתברות שלי להצליח לשפר את מרווח הנקודות הזעום בבחינה גדלה. לא משנה איך תסתכל על זה : Its a WIN WIN Situation

johngalt2

New member
תראה, אני לא יודע

איזה חישובים עשית לעצמך, אבל אני בטוח כמעט לגמרי שאם תיקח קורס אתה תבלה נטו איזה 20 שעות מהחיים שלך בהקשבה למורה מסביר לתלמידים אחרים דברים שאתה כבר הבנת ויודע. אם תיקח מורה פרטי (ו- 75% זה הבדל גדול), אתה תרוויח מצד אחד את המסגרת, ומצד שני תנצל את הזמן בצורה יותר יעילה. ככה אני רואה את זה, אבל היי, זה החיים שלך, ואתה מכיר את עצמך הרבה יותר טוב ממני, אז תעשה מה שאתה מבין. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה, וחסר לך אם תתפוס לי מקום בעברית שנה הבאה

Corpus Magnus

New member
אל דאגה

נפתח קליניקה יחד בכיכר המדינה, עם משרדים גדולים ושולחנות מעץ דובדבן, עם פקידת קבלה בלונדינית שתחייך בנונשלנטיות כל פעם שפציינט ישאיר 1500 ש"ח על פגישה בת פחות משעה. בואוהאוהאוהאוהאהאהא ! הקפיטליזם בהתגלמותו ! לכל הקופצים : זוהי הודעה צינית, ואני נופל ומתחנן, אל תגררו אותי לויכוח על "הכדאיות הכלכלית", "הסיבות הלגיטימיות לרפואה", ועל "הגישה הלקוייה והטעם לפגם" שיש בהודעות שלי. זה הומור, תתגברו.

johngalt2

New member
רק בתנאי שאני

אהיה זה שינהל איתה רומן. אה, ועוד משהו: ננצל את הקשרים שלנו בכנסת כדי להעביר חוק שאומר שמתמחים חייבים לעבוד מינימום 200 שעות בשבוע, והתפקיד של רופאים מומחים מסתכם ב-"לפקח" עליהם.

Corpus Magnus

New member
שתי מזכירות אז.

אני אגב לא בעד לטחון מתמחים, אבל בהחלט צריך ללמד אותם להכין קפה.

Corpus Magnus

New member
התוכנית בסדר.

העדר החיים האישיים, העדר החברה החייכנית התומכת והאוהבת, העובדה שיש לי בקושי שעה לגלוש בשבוע, והעובדה שאני בקושי מצליח להגיע ל - 4 פעמים המינימליות בשבוע שאני צריך חדר כושר (YANI B יעיד - אני פנאט) כנראה גובים את שכרם.

אז תתאפס על עצמך ומהר

אני יודעת שהסיכוי שמה שאני אגיד ישפיע מספיק כדי לתת לך מוטיבציה עד הבגרות הוא ממש לא גדול ושזה צריך לבוא ממך, אבל תחשוב: אתה רוצה להגיע שוב למצב שאתה גבולי בבאר שבע ותלוי רק בחסדיהם של המראיינים שם, או שאתה רוצה להגיע למיונים בעוד אוניברסיטאות כדי שיהיה לך סיכוי ריאלי להתקבל בשנה הבאה

למעלה