אושרית נשבר לי ה -

nitzan111

New member
גם אני מתחרפנת

הבעיה היא שאני מתחרפת רק מההכנה לקורס, אז מה יהיה בעוד חודשיים
הבעיה השנייה היא שאני לא עושה כלום

Corpus Magnus

New member
הקורסים לא נפתחו כבר ?

אולי אני אחרוג ממנהגי ואעשה קורס, זה יפנה לי יותר זמן לספרדית ולגלישה, אני מרגיש כאילו עשיתי קניבליזציה לחיים שלי, מאז שהחלטתי על רפואה, אין לי זמן לעשות את מה שאני אוהב לעשות.

Corpus Magnus

New member
אני צריך לצרוב את עצמי בברזל מלובן

כל פעם שאני חוטא בחוסר יעילות משוועת שכזאת. שרייבר : "אז תגיד, יש לך אולי תכונות אופי שליליות שיכולות להיות מיוחסות למקצוע הרפואה ?" אני : "אני פוץ גאוותן אגוצנטרי שנפוח בעצמו, אבל אל תדאג, אני מודע לזה ועובד על זה" זאת תהייה הפעם הרביעית. למזלי הפעם תפסתי בזמן.

nitzan111

New member
לא, הם מתחילים בתחילת ספטמבר

אני מתחילה ב-10. תעשה קורס, יותר קל... (אני לא מסוגלת לחשוב אפילו על ללמוד לבד ל-5 יחידות

ohad60

New member
אני גם ואני לא עושה כלום!!!

הפסיכומטרי עוד חודשיים ואני כל הזמן מסתובב עם רגשות אשם על זה שאני לא לומד............. ואז הולך לים!!! אני מקרה אבוד בההההההההההה אח"כ אני לומד שעתיים ומתחרפן, בא לי למצוא את יואל גבע ולשרוף אותו על מדורה יפה של הספרים שלו ואז לשמוע אותו צורח מוות לסכמים !!!!! טוב יצאתי קצת פסיכי מההודעה הזו..... או דברים שלא אומרים בראיון מס' #432

johngalt2

New member
אם אתה צריך עזרה תגיד

עשיתי את הבגרות בקיץ, אז אני עדיין זוכר את החומר לא רע

אפשר בהחלט ללמוד את הכל בזמן שנותר,

מה גם שאתה לא מתחיל מכלום, הרי כבר למדת את זה ואפילו קיבלת ציון לא רע (לא רע בשביל כל המקצועות פרט לרפואה). החלק השני, שהיה פעם של 2 יח' מתוך 5, זה בכלל קל - ודווקא בו הצלחתי לעשות שטויות, ואותו אעשה שוב בחורף. החלק הראשון - נדמה לי שעכשיו זה שני שאלונים - אמנם יותר קשה, אבל לא משהו בלתי אפשרי. בגדול זה יותר עניין של טכניקה מאשר של הבנה, וככל שאפשר להתרשם מכישורים אינטלקטואליים של בנאדם מפורום, נראה לי שלך לא צריכה להיות שום בעיה עם זה. אני לא בטוח שקורס זה רעיון טוב - ממה ששמעתי, זה די לא יעיל. לפחות בשביל בעל כישורים גבוהים מהממוצע - וכך אתה מצטייר. ממש לא נראה לי שזה יחסוך לך זמן, אולי אף להיפך. לפעמים טוחנים שם יותר מדי מים - כדי להסביר לחלשים ביותר. אולי עדיף ללמוד לבד ולקחת שיעורים פרטיים בדברים שבהם תתקשה. לא בא לי להיזכר בחלקים הראשונים עם הטריגו והחדו"א וכל השאר, אבל אין לי בעיה עם הווקטורים, האנליטית, הלוגים והמרוכבים, ואם אוכל לעזור לך - let me know. אם כי זה באמת נורא קל.

גילה18

New member
לגבי ללמוד לבד

יש איזה ספר שנותן הסברים יחסית קצרים ולעניין ולא רק בניגורנים מכוערים? אני לא יודעת מאיפה להתחיל (ואני עושה שוב רק את שני השאלונים הראשונים)

בנושאים שונים יש. למשל וקטורים של

לחמן. אמנם לא מתומצת במיוחד, אבל ההסברים די קצרים ולעניין. נדמה לי שהספרים של יואל גבע לא רעים.

johngalt2

New member
לקורפוס וגילה -

מה שאני עשיתי, זה ללמוד את שני השאלונים הראשונים עם מורה פרטית, שבהתחלה הסבירה לי את כל החומר. אחרי שהשתלטתי על הבסיס, התחלתי ללמוד לבד פחות או יותר מהספרים של גבי יקואל, והיא בעיקר עזרה לי עם תרגילים שלא הצלחתי לפתור. את שני השאלונים הראשונים עשיתי במועד חורף. אח"כ, התכוננתי לשאלון השלישי לבד, כי כבר לא ממש הייתי צריך מורה, והכל מהספר של גבי יקואל (אני מדבר על הספר "מתמטיקה במבנה הצבירה לתלמידי 5 יח'", הספר שכולל גם את החומר התיאורטי וגם מבחנים). בקיצור, אני חושב שבמתמטיקה יכולה להיות בעיה רק אם לא יודעים את הבסיס (קרי, אלגברה, גיאומטריה והכללים הבסיסיים של טריגו). ברגע ששולטים בצורה מוחלטת בבסיס, כל נושא חדש שלומדים, ניתן ללמוד על היסודות האלו. זה למעשה ללמוד את השפה הבסיסית, ואח"כ כל שאר הנושאים הם פשוט דברים שכתובים בשפה, ואין שום בעיה ללמוד אותם לבד. לכן, הייתי מתחיל עם כל החומר של השאלה הראשונה בשאלון הראשון (אלגברה, לא סדרות), ועם שאלת הגיאומטריה. אחרי שלומדים פיקס את כל החומר הנוגע להם, אבל באמת פיקס, בלי להשאיר שום חורים קטנים, אין בעיה ללמוד את כל השאר. ואני ממליץ מאוד על הספר של גבי יקואל ללמידה עצמית, כי הוא עבד בשבילי.

mitzipitzi1

New member
וואו, לא נראה לי.

יפה שהצעת את עזרתך והוא הודה לך... כמה אי הבנות קורות כך.

johngalt2

New member
לגמרי.

מזכיר לי איזשהו ספר שקראתי עכשיו, "תולדות האהבה", שהיה כתוב שם איזה משהו על כך שפעם, כביכול, אנשים היו מדברים רק באמצעות תנועות גוף וידיים, ולכן היו קורות הרבה אי הבנות מצערות למדי. כמו לדוגמא, "מקרים שבהם האצבע התרוממה לגרד באף, ואם בה בעת נוצר קשר מקרי עם המאהב, המאהב היה עלול לראות בזה את המחווה הלא שונה ממנה בהרבה שפירושה 'כעת ברור לי ששגיתי שאהבתי אותך'". אז העיקר שקורפוס לא חושב כעת ששגה כשאהב אותי.

למעלה