אושר איסור מכירת סיגריות לקטינים..

bariska

New member
אושר איסור מכירת סיגריות לקטינים..

http://news.walla.co.il/?w=//548090 אבל בכל זאת מי שרוצה תמיד ימצא איפה לקנות זה לא יעזור את הילדים מלעשן..נראה לי

eMiFrEaK

New member
חפיף...

זה לא אושר כבר??? בכל מקרה.. אתה צודק.. אם רוצים- משיגים =)

bariska

New member
אבא שלך ממש אוהב אותך הא?

תכף תגידי שאתם גם כל השישי בערב מתיישבים ודופקים איזה 5 בקבוקי וודקה ביחד...P:

Mrs James

New member
טוב לא 5 בקבוקים

אבל מידי פעם נותנים לי איזה כוסית...חחח

l1zard

New member
לא!!!!!!!!!!!!! :(((

אנשים רעים.... גררררר...... רעים רעים רעים!!! עכשיו צריך לספר לאמא ששוב התחלתי... ברר ברר.... מרושעים....

Russia 4 Ever

New member
בנתיים זה אושר רק בקריאה ראשונה

יש גם קריאה שניה ושלישית. אם החוק יעבור מעניין איך יאכפו אותו, אני לא מאמין שיבקשו תעודת זהות מכ"א שיבוא לקנות סיגריות.

../images/Emo45.gifיפה מאוד

רק שלא נראה לי שיצליחו לאכוף את זה כמו שצריך, בדיוק כמו שלא מצליחים לאכוף את חוק איסור מכירת אלכוהול לקטינים [כלומר, את החוק מצליחים לאכוף, אבל המטרה שלו לא מושגת כי עדיין אפשר למצוא ילדים בני 13 זרוקים שיכורים ברחובות בשישי בערב.]...

boris5

New member
גם אני נגד מכירת דברים הללו לנוער

אבל אתה בטח גם נגד דה-קרימינליזציה של סמים קלים, אה? אני כבר לא מדבר על לגאליזציה, כי זה לא ילך בארץ. הרעיון של דה-קרימינליזציה הוא לתת קנס למי שמחזיק עד 100 גרם של סם קל או מעשן ולא לפתוח רישום פלילי. אתה בטח גם נגד זה.

אכן.

בתור בנאדם שנפגע לא מעט מהזבל ה"קל" הזה, אסור לעשות צעדים שאפילו ירמזו על כך שזה מותר, ברמה כלשהי. קנסות זה עניין מגוחך, ובמקרה כזה עדיף כבר שיכניסו לחוק מאשר שיבזו את החוק עם קנסות אנמיים שכאלה.

boris5

New member
אז אדם שמעשן גראס, צריך לשבת

בכלא? הדגם של דה-קרימינליזציה הוא אוסטרלי ופועל טוב. אני עצמי לא מעשן, אך לא חי בימי הביניים כאשר אומרים שגראס והרואין זה הינוח. אם זה יהיה אסור- יותר ויותר אנשים ישתמשו. ברגע שאין "פרי אסור"- התעניינות יורדת. וכמובן שהנושא של ליברליזם מתייחס מבחינתי לאנשים מעל גיל 21 ולא חלילה לבני נוער.

../images/Emo45.gifהאמת שיש בזה משהו

חלק מהסיבות לצריכת סמים הוא דווקא האיסור על כך, נכון...אבל זה לא אומר שכדי להדביר את הנגע [וזה בפירוש נגע] צריך לעשות לזה דה-קרימינליזציה. נראה לך שכדי לטפל בבעיית המהירות המופרזת בקרב צעירים [עבירה שנעשית מתוך צורך בריגוש, אתה מסכים איתי?] צריך להעלות את רף המהירות המקסימלית המותרת ל-120 בדרך בין עירונית? תמוה... אסור להשלים עם זה אלא לטפל בזה, ויש לשם כך המון כלים. חוצמזה, ברגע שאתה מוריד את הענישה לקנסות בלבד, אתה עדיין לא עושה לזה דה-קרימינליזציה. עדיין קיים כאן קשר של חטא ועונש, פשע. אתה פשוט מפחית את הענישה. אבל לא זה מה שיחסל או יוריד את ההתעניינות בסמים קלים, לדעתי. בדיוק להיפך, ובעיקר בקרב בני נוער, ואז אתה משיג ת'תוצאה ההפוכה למטרה שהצבת לעצמך. ["לא חלילה לבני נוער"]

boris5

New member
אני הייתי מאמץ מודל הולנדי

אבל בארץ זה לא יילך. לדעתי זהו פתרון כמו במשפט שלמה: לא תהיה לגאליזציה מלאה, אבל גם לא יפתחו תיק פלילי על עישון, כי זה מגוחך תסכים איתי.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

האמת היא שבקשר למהירות, היא בין הגורמים הכי פחות משמעותיים לתאונות אך הגורם הנאכף הכי הרבה, כי הכי קל והכי מכניס לאכוף מהירות, והגורם מס' 1 לתאונות דרכים, אי שמירת מרחק, אינו נאכף כלל. מחקרים קובעים כי העלאת המהירות המותרת מקטינה את כמות הנפגעים מתאונות דרכים. קרא על כך בקישורים.

bariska

New member
לא לילדים בני 13 לא מוכרים אלכוהול

אבל הם מוצאים תמיד חבר'ה יותר מבוגרים שבשמחה יקנו להם...וככה זה יהיה גם עם הסיגריות לדעתי

SupermanZW

Well-known member
לילדים בני 13 כן מוכרים אלכוהול

זה שלא ראית לא אומר שלא מוכרים, ואני ראיתי גם שמוכרים אלכוהול לילדים בני פחות מ-13.

l1zard

New member
בטח שמוכרים....

לי מכרו.. לפני שנתיים גם כשהייתי בת 12...

GardenOfEden

New member
../images/Emo45.gif

אני בעד (טוב, אני לא מעשנת) הבעיה היא שבטח לא יאכפו את החוק הזה. כמו החוק שאוסר לעשן במקומות ציבוריים...

SupermanZW

Well-known member
זה לא יעזור

אף מוכר לא יבקש ת"ז ממי שרוצה לקנות סיגריות, אא"כ תהיה משטרה בסביבה, זהו חוק שלא ניתן יהיה לאכוף, בדיוק כמו חוק מכירת האלכוהול.

למעלה