אזהרה לאלו שרוצים ללמוד בארה"ב

הפרבולה

New member
עם עובדות אי אפשר להתווכח

עובדה שיש אנטישמיות בקמפוסים בארה"ב במידה כזו או אחרת, גם אתה מודה בזה בעקיפין , ציטוט: "פחות סימפטי להיות מוסלמית עם חיג׳אב מאשר יהודי עם כיפה" כלומר גם להיות יהודי עם כיפה לא סימפטי. אבל פחות ממוסלמי.

הבעיה היא עצם העובדה שאתה צריך לפעמים להסתיר את עברך ביחוד בהתחלה שאתה נפגש עם מישהו חדש שאינך יודע את יחסו לישראל, וזה בעיה.
נגמלתה או לא נגמלת מהציונות עדין את העבר אי אפשר למחוק בקלות, ראיתה מה קרה לאותה פעילה אנטי ציונית שתומכת לגמרי בנרטיב בפלסטיני, היא נדרשת להתכחש לישראליותה לגמרי, פשוט למחוק את זכרונות הילדות שלה רק בגלל שגדלה בישראל על "אדמות כבושות של הערבים". עוד מעט היתה מתבקשת להתנצל על שנשמה אוויר ששייך לפלסטין.

אגב את "הפארוניה" התקשורתית מדגישים בעיקר התקשרות השמאלנית כדי להוכיח כביכול שמדיניות ביבי "הימני" היא שמגבירה את השינאה והאנטישמיות בעולם .

possum2

New member
צודק, צודק. מודה ומתקן:

בשני הקמפוסים הגדולים בהם ביליתי, יהודי עם כיפה לא מושך שום תשומת לב, וזה סימפטי בהחלט להסתובב ככה (גם די נפוץ לראות איזה טמבל עם הטישרט הירוקות-חאקי האלו עם הכיתוב צה״ל מלפנים, שתיירי תגלית ויהודה הצעיר קונים בביקור האינדוקטורינציה שלהם). מצד שני, אני יודע משיחות אישיות שלא מאד נחמד להסתובב כאן עם חיג׳אב.
אתה נראה לי מאד מבוהל. הזהר לא להכנס לקמפוס האוניברסיטה העברית. יש שם מלא ערבים שלא אוהבים אותך.

הפרבולה

New member
זה לא רק בקמפוס האונברסיטה העברית לא אוהבית אותי

גם בת"א יש תאי שמאל קיצוני וגם בטכניון , אבל שם לפחות אני לא צריך להגמל מהציונות, להיפך, אני גאה להיות ציוני ולא טורח להסתיר זאת.
&nbsp
אגב יש ניסוי מענין שעשה איזה ישראלי בקמפוס של ברקלי שבה הפגין למען דעא"ש ואחר כך למען ישראל וזכה לגינויים דוקא כאשר הפגין למען ישראל.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/647/972.html
&nbsp
יכול להיות באונברסיטת ברקלי האנטישמיות באמת בולטת הרבה יותר מאשר אצליך.
&nbsp

ANZ1

New member
בינתיים הקמפוסים שהכי מסוכן להסתובב בהם

הקמפוסים שיש בהם הכי הרבה סיכוי להיות מותקף פיזית או מילולית אלו הקמפוסים בישראל, ולא משנה אם אתה יהודי או מוסלמי או אחר.
המקום הכי מסוכן בעולם להיות בו יהודי זה בישראל

הפרבולה

New member
נכון, בישראל אולי הכי מסוכן ליהודים להיות .

מצד שני לפחות פה אנחנו יכולים להגן על עצמינו במו ידינו, והכי חשוב פה זה הבית שלנו.
&nbsp
ובנוסף לדעתי יהודי העולם ירגישו יותר בטוחים שמדינת ישראל קיימת, זה נותן הרגשה בטחון שיש לך לאן לחזור במקרה שהמצב שם לא טוב ( למשל יש עליה גדולה מצרפת בגלל התגברות האנטישמיות שם )

ANZ1

New member
בגלל זה יהודים תורמים לישראל - זה כמו ביטוח נגד תאונות

אף אחד לא רוצה תאונה, אף אחד לא רוצה להיות בבית חוילם, ואף אחד לא רוצה לגור בישראל,
אבל אם יום אחד יצטרכו שיהיה לאן לברוח.
אבל אתה לא יכול להגיד שישראל היא הבית של היהודים,
המדינה הגדולה בעולם של היהודים זאת ארצות הברית, שם חיים הכי הרבה יהודים,
והעיר היהודית הגדולה והחשובה בעולם זאת לא ירושלים אלא ניו יורק.
ומי שמגן על רוב היהודים זה הצבא האמריקאי,
ואתה לא יכול להגיד שישראל מגינה על היהודים, אלא בדיוק הפוך, הסיבה שמוסלמים מדי פעם תוקפים מעוז יהודי בעולם זה בגלל ישראל, אם ישראל לא היתה מוקמת במזרח התיכון למוסלמים לא היה שום דבר נגד יהודים,
ישראל היא לא הפתרון , היא הבעיה.
היה צריך להקים את ישראל באוסטרליה כמו שהמליצו חלק מהקונגרס הציוני הראשון,
ובהחלט ביבי לא האשם העיקרי זה היה הרצל האידיוט.

הפרבולה

New member
ישראל היא כן הבית של היהודים

מכיוון שישראל היא מדינה עם רוב יהודי וגם מוגדרת כמדינת העם היהודי שכל יהודי יכול להגר אליה.
אין רוב יהודי בארה"ב או בכל מדינה אחרת, וגם לא כל יהודי יכול להגר לשם ככה סתם.
ולא בטוח שמוסלמים לא היו תוקפים יהודים בעולם ללא קיומה של ישראל עובדה שהם תוקפים מדינות מערביות ( הפיגועים בצרפת בלגיה גרמניה ) ויש לשער שהיהודים היו נופלים גם הם קורבן לשינאה המוסלמית כמו שקרה לכל אורך ההיסטוריה,תמיד הם היו שעיר לעזאזאל.
עובדה ש"מעוזים של יהודים" הותקפו בעולם גם לפני הקמת מדינת ישראל שהשיא היה במלחמת העולם השניה.

ANZ1

New member
אין בזה הגיון

קבוצה יכולה להחליט רק על עצמה, זה נקרא הגדרה עצמית
הישראלים יכולים להחליט שהם הבית של הישראלים, הם לא יכולים לקחת בעלות על אנשים אחרים שאין להם קשר איתם, ובדיוק בגלל זה ישראל מסכנת את שאר היהודים שלא רוצים לגור בישראל, בגלל ביבי שטוען את הדבר הזה ,יהודי העולם בסכנה, ישראל היא לא הבית של היהודים, כי רוב היהודים בוחרים בבית אחר.
אם היהודים היו חושבים שישראל היא הבית שלהם הם היו עוברים לשם , אבל לא הם רוצים, הם לגור בארצות הברית, קנדה ושאר העולם,

אין לכם זכות לסכן את כל יהודי העולם.
הגדרה עצמית, זה המהות, אתם קבוצה כי ככה החלטתם,
בדיוק כמו פלסטינאים ,הם עם כי הם החליטו שהם כאלו, הם לא צריכים את ההצדקה שלכם או של מישהו אחר, ככה זה עובד, סקוטלנד יכלה להיות חלק עצמאי אם היא היתה מצביעה על עצמאות היא לא צריכה לבקש מבריטניה, ככה זה עובד, על קבוצה שיושבת על אדמה יכולה ומותר לה להחליט רק על עצמה מי הם.
אתה בוחר להיות מי שאתה, לפחות תהיה ישר ותבין שההודעה הראשונה שלך היא בדיוק הפוך,
ככל שיותר ישראלים ילמדו באוניברסיטאות בעולם מחוץ לישראל ככה הם יהיו יותר בטוחים, וזאת המטרה שלך להגן על יהודים.
ומכייון שישראל היא המקום הכי מסוכן ליהודים, מי שרוצה להגן על יהודים צריך לעודד אותם להגר מישראל

הפרבולה

New member
למה ישראל לא יכולה להחליט שהיא הבית של היהודים ?

זה לא אומר שהיא בהכרח מדינה של כל היהודים בעולם וזה לא מכריח אף יהודי להגר לישראל, זה רק אומר שמי שיהודי זכאי להתאזרח בישראל ללא בעיה. יותר מזה, קבוצה אחרת של יהודים יכולה להכריז על מקום אחר בעולם שזה הבית היהודי ( כלומר עוד מדינה יהודית ), וזה לא יחייב את היהודים בישראל להגר למדינה היהודית השניה.

ההיסטוריה מוכיחה שאנטישמים הוציאו את זעמם על היהודים גם ללא קיומה של מדינה יהודית ואפילו הרבה יותר, ובכלל אתה צריך להאשים את המוסלמים שפוגעים ביהודים בעולם ולא אותנו. זכותינו להקים מדינה ליהודים , אנחנו לא נוותר על הציונות רק בגלל שיש אנטישמיים שעושים הכללות ורואים בכל יהודי "פושע" ציוני הרי אחד מהמאפיינים של האנטישמיות זה ההכללה שהם עושים ומסיקים לגבי תכונה רעה ( במקרה הזה להיות ציוני נחשב בעיני הערבים "תכונה רעה") של קבוצה חלקית מהיהודים על כולם.
גם בשביל זה הקמנו מדינה שנוכל להגן על עצמינו במו ידינו ולא נצטרך לסמוך על ה FBI CIA, המרינס, הצבא האדום וכו במקרה שהגויים יעשו בנו פרעות כנקמה על פשע שביצע איזה יהודי .

ANZ1

New member
אני רק מביא את חוסר ההגיון הבסיסי והכשלון של ישראל

הטענה העיקרית של הציונות היא שישראל צריכה להתקיים כדי להגן על יהודים,
זאת המטרה שלה, זה הרעיון וזה הסיבה והתירוץ למה מותר לישראלים לעשות דברים רעים, המטרה מקדשת את האמצעים.
למרות שבפועל היהודים שחיים בישראל הם הכי תחת סכנה שיש, מפיגועים, מלחמות, טרור, אירן, גרעין, טילים, קטיושות .
אין שום מקום אחר בעולם שכל כך מסוכן ליהודי לחיות,
לכן המטרה העיקרית של קיומה של ישראל לא רק שלא מצליח אלא בדיוק הפוך,
כל מי שחשוב לו חיי יהודים ורוצה לדאוג שיהודים יחיו בשלום צריך לעודד הגירה של יהודים למקומות שכן מצליחים לשמור כל היהודים שלהם כמו ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה וכמובן ניו זילנד, האם ידעת שראש ממשלת ניו זילנד הוא יהודי ?
הוא כבר רץ 3 פעמים וניצח בהליכה בכל הפעמים, בבחירות האחרונות הוא קיבל 61 מנדטים מתוך 120, היית מאמין ? כפול מביבי, והוא אפילו לא ראש הממשלה היהודי הראשון, גם לא השני, הוא השלישי, כן בניו זילנד היהודים מאד מצליחים, וגם לא צריכים שמירה, כן ,אם תחפש טוב תמצא בכל ה10 השנים האחרונות שניים שלושה מקרים של אנטישמיות קלה, משהו שקורה כל שעה בישראל,
אז תגיד לי איפה יותר בטוח ליהודי לחיות , תחת מטר טילים בשדרות או בניו זילנד

הפרבולה

New member
הטענה של הציונות היא שישראל צריכה להתקיים כדי להגן

על היהודים במולדתם ( כלומר בישראל ) , אין מטרה מוצהרת להגן על יהודים בשאר העולם, למרות שכמו שנאמר יהודים יכולים להרגיש יותר בטוח בשאר העולם שהם יודעים שיש לאן לברוח כשצריך.

נכון שפה מסוכן אבל לפחות פה אנחנו יכולים להגן על עצמינו בלי לסמוך על אחרים, הניסיון ההיסטורי הראה שלסמוך על הגויים שישמרו עלינו לא היה טוב. כיום באמת נראה שיהודים מרגישים בטוח ביותר קנדה ובארה"ב ( אבל פחות בצרפת למשל ), אבל כמו שאמרתי אולי זה גם בגלל שקימת מדינת ישראל, וקשה לנבא מה יהיה העתיד.

מעבר לבעית הבטחון יש גם צורך כל אחד להרגיש בבית, ורוב היהודים מרגישים בבית פה בישראל, יש אנשים שרוצים להרגיש שייכות ללאום מסוים ולמולדת והציונות ממלאת צורך זה לרוב היהודים, והם מוכנים להלחם נגד יורי הקאסמים על שדרות ולא לברוח מהם כי בית לא עוזבים רק בגלל שיש שכן מרושע שמתנכל לך, אתה משיב מילחמה.

לגבי ניוזילנד לא ידעתי שראש הממשלה שם יהודי, (זה לא אומר שהוא אוהד אותנו ), אבל לא יודע כמה יהודים ואיזה % הם מהאוכלוסיה, האמת אם כבר להיות לא ציוני הייתי חי שם ולא בארה"ב ( נופים יפים ומזג אוויר מענין )

ANZ1

New member
אם אתה רוצה לקיים דיון אתה צריך להפסיק להגיד סיסמאות שיקריות

ולדבוק בעובדות
אתה לא יכול לכתוב :רוב היהודים מרגישים בבית פה בישראל"
כשרק מיעוט של היהודים חי בישראל, רוב היהודים מגדירים בית מדינות אחרות,
ולא מרגישים בבית בישראל, רוב היהודים בעולם מרגישים מאד לא נח עם ישראל,
הם יהודים, רובם ליברלים, רובם רפורמים, וישראל מכריחה את יהודיה להיות קיצונים, אורתודוקסים ולאומנים, כל אלו בניגוד ליהדות

אתה לא יכול לכתוב : אנחנו יכולים להגן על עצמינו בלי לסמוך על אחרים"
כשבלי ארצות הברית ישראל לא תשרוד שנה, כל הצבא, הנשק, ההגנה הפוליטית בעולם מסתמכת על ארצות הברית, מה ישראל שווה בלי F15 F16 אפאצי וכל שאר הנשק שהיא מקבלת מארצות הברית, כלום, כמה חיילים עם גלילון

ולא, ראש ממשלת ניו זילנד היהודי הוא לא פרו ישראל, למרות שדואג לשמור על קשרים דיפלומטים ועיסקים יותר מהרבה מדינות אחרות, כל אדם וראש ממשלה ליברלי, אנושי לא יכול להיות פרו ישראלי, כי ישראל היא לא מדינה ליברלית ,מוסרית ואנושית.
וזה בדיוק העניין, שכחו בישראל שהמטרה היתה שישראל תשמור על היהודים
בפועל היום היהודים שומרים על ישראל, כאילו היא המטרה, אבל לא, ישראל היא לא מטרה, היא רק האמצעי, וזה הסיבה שאתה ואחרים נהיים פשיסטים, שכחתם את הבסיס היהודי, והמטרה המקורית של ישראל.

הפרבולה

New member
לדעתי רוב היהודים מרגישים בבית בישראל

גם אם הם חיים בחו"ל, נכון לא עשיתי סטטיסטיקה, אבל אני מאמין שאם תשאל כל יהודי בעולם היכן הבית האמיתי של העם היהודי הוא יגיד ישראל גם הוא הוא מעדיף כרגע לחיות במקום אחר, אבל זה לא עקרוני, אוקי נגיד שרק 30% מאמינים שישראל היא הבית עדין זכותה של קבוצת מיעוט מתוך ה 30% להקים מדינה יהודית בישראל ולהכריז עליה כבית יהודי.

תיקון: "אנחנו יכולים להגן על עצמינו ופחות לסמוך על אחרים" , נכון שאנו תלויים במדינות אחרות כמו ארה"ב אבל עדין יש לנו יותר אפשרות להגן על עצמינו מאשר נגיד יהודי צרפת. לדעתי יש לשאוף להקטין תלות זאת כמה שיותר.

לגבי הרפורמים - הם מנסים לשנות את המציאות של הכפיה האורתודוקסית בישראל , הבעיה שהדרך לעשות זאת היא לעלות לישראל ולשנות בדרך דמוקרטית את הרכב הכנסת כך שלמפלגות החרדיות יהיה פחות כוח.
גם השמאל הישראלי אשם קצת בכפיה הדתית, כי הוא לא רוצה להתאחד לממשלת אחדות חילונית ולוותר על האובססיה האינפנטילית שלו ל"תהליך המדיני" ( הרי בין כה וכה אין פרטנר בצד השני גם לפי דרך השמאל). בעצם אם השמאל היה מסוגל להקים קואליציה עם החרדים הוא היה נכנע להם בדיוק כמו שהימין , רק כדי לממש את האובססיה המטופשת שלו לדבר עם איזה "אבו מאזן".

אני לא בטוח שהמטרה העיקרית של ישראל זה להגן על היהודים, זה גם מקום לממש את שאיפות הלאומית של רוב היהודים, וגם אם לא רוב אז נגיד של 30% מהיהודים בעולם. אנחנו שואפים שגם שאר 70% מהיהודים יהיו ציוניים אבל אותם 70% לא יכולים לבוא אלינו בטענות שבגלל שאנו שומרים על עצמינו מפני המוסלמים במזרח התיכון, זה מסכן אותם מפני נקמת מוסלמים בעולם, זה פשוט חוצפה לטעון דבר כזה. אנחנו לא נוותר על הבית שלנו ( ש 30% מהיהודים בעולם רואים בו כזה ) כדי שאנטישמיים בעולם לא יכעסו על שאר ה 70%. אתם צריכים לבוא בטענות לאנטישמיים ולא לנו .

אני לא יודע על איזה "פשיזם" אתה מדבר, זכותינו לא להסכים לדרישת הערבים לממש את "זכות השיבה", אנחנו רוצים פה רוב יהודי ולא לחיות כמיעוט כמו בגולה.

idohatam

New member
אל תשכך שבמלחמת העולם השניה זה היה בגלל איזה מופתי ערבי אחד

שאם לא הוא היטלר לא היה זונח את חיבת ציון הרבה שהיתה לו.

idohatam

New member
*תשכח

כנראה שכל השנים של פחד וחרדה מגויים בגולה הכהו את כשורי העברית שלי. אני ממש צריך להחביא את המסך תוך כדי שאני מתקתק את התגובה הנוכחית.

John the Savage

New member
מצחיק הקישור הראשון שהבאת

ניסיתי לבדוק מה המקור לידיעה. הידיעה במאקו מפנה לידיעה ב-times of israel שמפנה לדיווח ברשת ב', שמדווחת על דיון בועדת החוץ והביטחון, בו, כפי שמתברר דיווחה ח"כ ענת ברקו ששמעה על זה מאירגון "מילואימניקים בחזית" ששמעו על זה ב... לא יודע איפה בדיוק. אולי קראו על זה ברוטר.נט?

possum2

New member
המסקנה שלו נכונה,אם כי כללית מכדי שאפשר יהיה להסיק ממנה משהו

corrigenda

New member
לסיכום העניין

משום מה אני חושד שפותח השרשור לא באמת מתעניין בלימודים בחו״ל.

אבל מאחר והדיון כבר נפתח, לדעתי הדבר המפחיד ביותר בישראל של היום הוא הלך הרוח שמתגלה כאן בצורה מזוקקת. שכנוע עצמי עמוק שארה״ב נגדנו כשהם מממנים בפועל את צה״ל במקום להפנות את הכסף למערכת הבריאות הקורסת שלהם (והמהדרין מוסיפים שזה בכלל אינטרס שלהם לתת לנו את הכסף הזה ושהם צריכים לומר תודה), שאזרחים ישראליים שמצביעים לסמול זוממים להרוס את המדינה מבפנים (ולא סבורים שמה שהם תומכים בו הוא גם מה שטוב למדינה), והתחושה הקורבנית העמוקה.

אני לא יודע אם תמיד היו קיימות דעות כאלה, או שהן רק נחשפות עכשיו בזכות הרשת. אני חושד שזו תופעה חדשה יחסית.

וכזכור, כשיהודים מתחילים להאמין שהם בלתי מנוצחים כי אלוהים איתם זה לא נגמר טוב (פרטים אצל ירמיהו ויוחנן בן זכאי).

ANZ1

New member
מתי אלוהים כן היה עם היהודים ?

כל ההיסטוריה היהודית היא אוסף של אסונות ושואות,
בכל ההיסטוריה היהודית לא היתה תקופה ארוכה אחת שבה ליהודים היתה ממלכה עצמאית ששרדה זמן ארוך.
או כמו שאומרים שתמצית כל החגים היהודים זה : ניסו להרוג אותנו, לא הצליחו בואו נאכל.
והדבר הכי מוזר שקוראים למדינה ישראל, ממלכת ישראל המקורית שרדה זמן קצר בלבד, לפני שהחריבו אותה והגלו את כל התושבים שלה, עד היום אין זכר לאף אחד מתושבי ישראל (הם כנראה האפגנים והיפנים)
זה כמו לקרוא לילד על שם דוד שנהרג בגיל 18, מזל נאחס מרגע הלידה

למעלה