אזהרה למבקרי פורום זה!!!

Jewish Answer

New member
אזהרה למבקרי פורום זה!!!

לכל באי הפורום - שלום רב! אם עדיין לא שמתם לב, ישנם כאן כל מיני אנשים המתחזים ליהודים, המעוניינים בהפצת מסרים ברוח ברית-החדשה. אז אם עדיין לא קלטתם, הרי מדובר כאן ב"נוצרים המשיחיים", מסיונרים המתחזים ליהודים, המעוניינים למשוך אליהם מה יותר נפשות יהודיות תמימות... אז אנא חבר´ה, שמרו בגאון על יהדותכם, ותראו לחבר´ה האלה שאין להם סיכוי בחיים! לנצח את עמינו... עם-ישראל חי וקיים כבר אלפי שנים גם ללא "עזרתו" הנדיבה של "ישוע המשיח", ובכלל - אין לנו ולהם שום דבר משותף. ולהם אנו אומרים: רדו מאיתנו קרציות מוצצי דם יהודי! אכן, במאה ה-21 אין ביכולתכם להכריח אותנו בכוח להאמין ב"משיח" שלכם, אז אתם באים אלינו עם חיוך? אז יאללה, קדימה, אורחים הבלתי קרואים! תחזרו אל מאיפה שבאתם, לפני שנראה לכם איך מורידים קרציות... אנו לא זקוקים לחסד שלכם, נוצרים ידידי-ישראל, המהוים בסיס לפעולת המשיחיים, ומנסים להסתיר זאת! בבוז רב, יהודי גאה www.yadleachim.org

masorti

New member
אם לא שמת לב...

אותם משיחיים הם "יהודים חובבי ישו", ואי לכך - הם יהודים לפי ההלכה. מה לעשות שמי שנולד לאם יהודיה נשאר יהודי אפילו אם הוא הפך ל"יהודי משיחי" המאמין בישו.

אלי ו.

New member
טכנית אתה צודק כמובן

לפחות הלכתית. משפטית אני לא בטוח, ראה מקרה האח דניאל (נזיר נוצרי ממוצא יהודי שביקש אזרחות לפי חוק השבות, בית המשפט העליון דחה את בקשתו בגלל שהוא "לא נתפס בציבור" כיהודי) אמונית, אין לי ספק שאמונתם אינה האמונה היהודית. אפשר לשאול את זה אחרת: הגדר את המכנה המשותף לאמונה הנוצרית בצורה שתוסכם ע"י כל הזרמים בנצרות אבל לא על היהדות והאסלם. האם המשיחיים הם חלק מהמכנה המשותף או מחוצה לו? לא ברורה לי ההתעקשות של המשיחיים לקרוא לעצמם יהודים, נראה לי שהסיבה היחידה היא אכן מסיונריות. אין בכך כמובן דבר לבין זכותם המלאה לעסוק בפולחן שלהם במסגרת החוק.

הסיבה לשמם

"ההתעקשות של המשיחיים לקרוא לעצמם יהודים" היא מפני שהם שייכים לעם היהודי, אך מאמינים בישוע. (הם שייכים לעם היהודי, אך לא לדת היהודית). לכן גוי נוצרי לא יכול להיות יהודי משיחי. טכנית אין לכך קשר עם מסיונריות. אם כי מסיונריות נחשבת אצלם לדבר רצוי וחשוב. כך זה כיום. יתכן כמובן שהשם נקרא כך במקור כדי לעודד מסיונריות.

יהודי צדיק!

אתה יכול להרגע צדיק... תנשום עמוק! ואתה יכול לשכוח בכלל שאתה יהודי.. יהודים לא מכנים את "צלם אלוהים" בשמות שהזכרת! אם צדיק אתה רוצה להיות ויהודי, תעסוק במסיונריות הטובה (אמנון יצחק ושות´) אתה עושה בושה לעם היהודי, בכך שאתה מיחס צלם אלוהי לקרציה. ממש להרבה כבוד אתה ראוי! הייתי ממליץ למחוק הודעה זו. ולא לתת יד למסיתים מסוג כזה. לא ייתכן שתקח כל אדם באשר הוא אדם, ותשלול ממנו את חופש האמונה! אותם אנשים לא פחות חכמים ממך וחקרו את עצם קיומם. וכנראה שזו מסכנתם. יש לדאוג לחופש הדיון, ללא הבדלי דת. ואין טעם לרגוז עלייהם. אינם מסכנים אף אחד. אוליי להיפך. ולך צדיק, אם ליהדותך אתה דואג, אז אין טעם שתקרא פורומים כאלו, אם אתה חלש אמונה. תודה! אחד שנפגע.

goodgod777

New member
פולחן?

מה זאת אומרת?? באיזה פולחן היהודים המישחיים האלה עוסקים בידיוק??

אלי ו.

New member
תפילות וכד´

לא חקרתי ולא ענין אותי עד כדי כך. המילה פולחן לא נכתבה בקונוטציות שליליות, הכונה היתה שזכותם המלאה לקרוא לעצמם מה שהם רוצים ולעסוק באמונתם. (במסגרת החוק כמו כל אמונה)

אם כל חטאם הוא תפילות...

הרי שיש עוד כמה קבוצות שחוטאות בחטא הנורא הזה...

אלי ו.

New member
מי אמר שזה חטא?

כל שכתבתי זה שזכותם, במסגרת חופש הדת, לעסוק בפולחניהם. אין לי שום בעיה שיאמינו במה שהם רוצים. נמן הסתם מישהו חשב שהמילה פולחן נאמרה לשלילה, ולא היא.

sandchicken

New member
לא כולם נולדו לאם יהודיה, ואני מדבר

מהיכרות אישית עם אחד מהם.

תקן אותי אם אני טועה...

אבל עד כמה שידוע לי - יד לאחים הוא הארגון שמכנס את נפלטי הישיבות ונוער הברזלים של השכונות החרדיות ונותן להם קצת אקשן, כמו בסרטים, על מנת שלא ייפלטו סופית מן היהדות. אולי תספר לנו קצת על הארגון שלך ופעילויותיו? אגב, כשהייתי קטנה ראיתי בירושלים את הכנסיה הבפטיסטית היפהפיה נשרפת והופצה שמועה שזה מעשה יד לאחים - זה נכון? כדי להעשיר את השכלתנו: מי עוד נמצאים ברשימה השחורה שלכם? ראיתי באתר יד לאחים את היהודים המשיחיים, עדי ה´, המונים, התנועה הראלית, סהג´א יוגה, הרא קרישנה... בטח יש עוד, לא?

אינך טועה.

אין זה רק שמועה, בחורי ישיבות דאז (היום בגילאי 40+) שהתנדבו ביד לאחים אכן שרפו את הכנסיה הנ"ל. מעניין איך היו מגיבים החרדים אם היו שורפים להם ישיבות? יזכרו נא, כי חופש הדת לכולם נתון הוא - או לאף אחד לא.

אחי!

אני קורא לעצמי יהודי משיחי ועליתי לארץ מכוח חוק השבות אני יהודי ואשאר יהודי כל חיי מכיוון שאני מאמין במשיח ישראל שהוא ישוע אין בזה כל פסול זה בידיוק כמו חסידי חב"ד שמאמינים שהרבי שלהם הוא המשיח ואני לא רואה שאנשים לא קוראים להם יהודים. דבר נוסף הוא העינין שאין בזה שום בגידה בעם ישראל, מהסיבה שהזכרתי

אלי ו.

New member
זכותך לקרוא לעצמך מה שאתה רוצה

ומבחינה הלכתית אתה יהודי אם נולדת לאם יהודיה או גוירת כהלכה. אבל הסבר לי, מבחינה אמונית, מה הקשר בין אמונתך ליהדות? הרי הנוצרים הראשונים היו יהודים, ובהדרגה נוצרה מאמונתם דת חדשה. לפי הבנתי אמונתכם קרובה הרבה יותר לנצרות מאשר ליהדות. (אשמח אם תיענה לשאלה ששאלתי בתחילת השרשרור ותראה לי את טעותי)

אחי!

אני קורא לעצמי יהודי משיחי ועליתי לארץ מכוח חוק השבות אני יהודי ואשאר יהודי כל חיי מכיוון שאני מאמין במשיח ישראל שהוא ישוע אין בזה כל פסול זה בידיוק כמו חסידי חב"ד שמאמינים שהרבי שלהם הוא המשיח ואני לא רואה שאנשים לא קוראים להם יהודים. דבר נוסף הוא העינין שאין בזה שום בגידה בעם ישראל, מהסיבה שהזכרתי

דיזקן

New member
ישועיזם

יש אצלנו בעיה במדינה, כל גנב שנתפס, מיד מצביע על אחרים ואומר: "גם הם גנבו, למה מתלבשים רק עלי?" זה לא מצדיק לא אותו ולא אותם. הנוצרים עושים עוול לאדם שלא חשב למות כלא יהודי. אתם עושים עוול לאדם שראה עצמו מת כיהודי וטופלים עליו דברים שמצויים בספרים שנכתבו ע"י אנשים שכבר חרגו מהיהדות. הסימוכין היחידי למשיחיותו של ישו נמצאים בברית החדשה ולא ברור לי איך מי שמסתמך על הספרות הזו מסוגל לקרוא לעצמו יהודי. אני עצמי אתיאיסט כך שבעיני גם אתם וגם יהודים דתיים תיקניים עובדי אלילים שלא לדבר על נוצרים.

למעלה