אזהרות וקנסות

itai2222

New member
אזהרות וקנסות

שלום לכולם, לפני כמה חודשים קיבלתי אזהרה משוטר על נסיעה בקטוע על מדרכה, שהייתה לצורך חניה. על טופס האזהרה כתוב שניתן לערער עליה, אך אם מתוך הערעור יגיע קצין משטרה למסקנה שהעבירה מצדיקה קנס ולא אזהרה, היא תומר לקנס. מכיוון שאני באמת מאמין שהייתי בסדר, לקחתי את הסיכון ושלחתי בקשה לבטל את האזהרה. קיבלתי תשובה שלילית, וחודש לאחר מכן הודעת קנס על 250 ש"ח. בנקודת המבט שלי - קיבלתי קנס על חוצפתי לערער על האזהרה. כמו כן, לא צורף לקנס מכתב המסביר מדוע הומרה האזהרה לקנס. שלחתי מכתב נוסף למשטרה וקבלתי על ההמרה, וקיבלתי תשובה שעירעורי על האזהרה נחשב לכפירה באשמה, ולפיכך שוחזר לי קנס מקורי. יכול להיות שבמדינה דמוקרטית מקבלים קנס על ביקורת לגיטימית ומכובדת על פעילות גופים ממשלתיים? יכול להיות שעשיתי מעשה שנחשב לכפירה באשמה, בלי שטופס האזהרה יידע אותי שערעור עליו יחשב למעשה שכזה? אני שוקל ללכת לבית המשפט: נזק כלכלי כבר יש, ואני מעריך את הסיכוי שלי לנצח בנוגע לעבירה עצמה ב 50% (בדקתי קצת מאגרי מידע משפטיים). האם בבית המשפט אוכל לטעון לחוסר לגיטימיות של הקנס עצמו? האם זה כדאי?

נתן11111

New member
אזהרה

קבלת אזהרה מותנה באישור ביצוע העברה ובזה שביקשתה לבטל אתה מכחיש לכן שוחזר הדוח על מנת שתגיע לבית המשפט ותוכל לערער על הדוח יכול להיות שהשוטר לא הסביר לך כי עם הכחשת היה צריך לרשום לך את הדוח במקום.אך מצד שני יכול להיות שניסית להרוויח לכן לדעתי אתה עכשיו משלם על הימור גרוע שעשית.

be_roo

New member
תשובה בשני חלקים

החלק הראשון כבר הוסבר אז אחזור עליו בקצרה: אזהרה ניתנת לנהג שמכיר בעבירה שביצע ובאחריותו לביצוע. נוהל האזהרה בה להקל עם נהגים נורמטיבים שלעיתים נדירות יחסית מבצעים עבירות אבל מכירים בטעותם. ערעורך על הדו"ח אומר שאינך מודה באשמה ולכן נוהל האזהרה אינו רלוונטי. זה אינו עונש על נסיונך לערער אלא חלק ממדיניות האזהרות. אבל אם כבר ערערת אולי אוכל לעזור. לא תארת את נסיבות הארוע אבל כבר היו פסקי דין שזיכוי רוכבים שעלו על המדרכה כדי להגיע למקום חניה. זה כמובן בהנחה שהעליה על המדרכה בוצעה במקום הקרוב ביותר לחניה ולא כללה נסיעה של 30 מטר בין הולכי רגל. סיכוי גדול שבפורום אופנועים וקטנועים יוכלו לעזור לך למצוא קישורים לפסקי הדין הללו, אבל הנה קישור אחד רלוונטי שמצאתי כבר: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3064406,00.html

אבסורד !!!!!!!!!!!!!!!!

אל תעלב אבל טפלת בנושא באופן לא כ"כ מחושב.. אחד התנאים להמרת דו"ח באזהרה היא הודאה במשפט. ברגע שנהג כופר בעבירה שבגינה נרשם נגדו שו"ח מסוג אזהרה - ומבקש מהמשטרה את ביטול האישום (שלמעשה כבר בוטל -ונותרה רק אזהרה..) המשטרה "מסייעת לו להוכיח את טענותיו" ו"מסדרת"לו משפט.. בשלב זה תוכל לפנות שוב באזהרה ולציין כי אתה מודה... גם פעולה זו בעייתית כי יתכן כי גם לא יומר באזהרה, וגם ישמש כראיה נגדך.. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

itai2222

New member
הבנתי... תוכל להפנות אותי לפס"ד רלונטיים?

אשמח לבדוק עוד קצת מה סיכויי במשפט.

למעלה