אזרחות לפי חוק הסבא לשתי הבנות

מ ב ד

New member
אזרחות לפי חוק הסבא לשתי הבנות

אשתי האזרחית ואנחנו שוקלים לנסוע לשבוע
קראתי פה קצת על התהליך ורק רציתי לוודא שאני עושה הכל כמו שצריך:
מלאתי טופס DS-160 לעצמי
הזמנתי תור לדרכון לשתי הקטנות אחת בת חודש והשנייה 4 שנים
כשיגיעו הדרכונים אמלא גם להם DS160
הבנתי שהם לא צריכות להגיע לראיון אלא רק אני

וכשיהיה את הוויזות אוכל לרכוש כרטיסים,

שאלות
1. לכמה זמן תקף הDS160 שמילאתי היום?
2. ביקשתי בטופס B1/B2 בשביל שיהיה, יש מצב שבשנים הקרובות ארצה לנסוע למטרת עסקים. זה בסדר? זה לא מפחית את הסיכויים?
3. יש דרך למלאות טופס 160 משפחתי או צריך את כל הסרט לכל אחת מהקטנות?
4. העובדה שאשתי אזרחית ויש לנו יכולת להגר באופן חוקי, תורמת לסיכויי אישור הויזה? או שצריך להתאמץ ולאסוף כמות של מסמכים ולהביא מכתב מהבוס ולחפש הוכחות וכו?

טיפים?
תודה מראש

JochaSchwartz

New member
תשובות

אתה מבקש B1/B2 - בהנחה שאתה לא ילד בן 18 שאין לו משהו שמחבר אותו לארץ (עבודה, משפחה...), שאין לך שלדים בארון - ושיש לך סיבה טובה לצורך הנסיעה (איזרוח הבנות) - אין חשש שלא יאשרו לך את הויזה לכמה שנים טובות (10 שנים כנראה, כברירת מחדל). לא יזיק להגיע עם מספר מסמכים המצביעים על קשר לארץ (תלושי משכורת, חוזה שכירות/קנייה של הדירה שלכם וכד'), אבל אני לא הייתי חושש מזה.

הבנת שהבנות לא צריכות להגיע לראיון. הראיון לאזרחות? הבנת לא נכון - זה אתה (ההורה-שאינו-אזרח) שמיותר שם:
You, the U.S. citizen parent, and your child must appear in person to be interviewed by a USCIS Officer. (קישור)
במידה והתכוונת לראיון לויזה, אתה צודק. חכה שיהיה לבנות דרכונים ותגיע פעם אחת לשגרירות עבורך ועבור הבנות

אתה ממלא טופס לכל אחת מהבנות. אבל זה לא סרט...
אתה שואל רק על הויזה לארה"ב - את הN600-K שלחת? יש תאריך לראיון? שים לב שאפשר לעשות זאת במקביל, ואפילו לפני הויזות.

מ ב ד

New member
קודם כל תודה על התגובה המהירה

כמובן שאני התכוונתי על ראיון לויזה עבורן
&nbsp
ועל הדרך ענית לי על עוד שאלה ששכחתי לשאול:
האם כשאני בשגרירות אני יכול להגיש את טפסי הילדות והדרכונים,
אני מבין מתשובתך שכן.
&nbsp
עוד לא התעסקתי כלל בנושא האזרוח
יש לי את כל המסמכים על הסבא מאחיינים קודמים שאוזרחו.
&nbsp
אני רוצה להיות קודם ביד עם דרכונים וויזות
&nbsp
אחרי זה להתעסק באיזרוח, בגלל שהבנתי שאני צריך תור לשם ואני חושש שלא יהיה מוכן הכל מראש
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
מה שאתה בעצם אומר הוא שלשאלה שלך אין שום קשר ל"חוק הסבא"

אתה בעצם שואל מה הפרוצדורה הנכונה להוציא ויזות תייר עבורך ועבור בני המשפחה... כל הסיפור של "סיבת הנסיעה" (ביקור בארה"ב כדי להשתמש ב"חוק הסבא" לאיזרוח בנותיך) בכלל לא קשור למה שאתה מתכוון לעשות כרגע - כי לא הגשת עדיין שום טופס...

לקח לי זמן להבין ת זה, כי היו כל כך הרה פרטים עודפים בהודעה המקורית שלך שהיא הצליחה לבלבל אותי...
למשל - לא הבנתי בהתחלה שכשאתה כותב "הזמנתי תור לדרכון לילדות" אתה מתכוון לתור במשרד הפנים בישראל כדי להוציא להם דרכון ישראלי... חשבתי שמדובר על דרכון אמריקאי - ולא הבנתי איך הזמנת תור כשהבנות עדיין לא אזרחיות.

rainbow188

New member
טיפ בנוגע למקום הראיון

תבחרו מקום לראיון ע״פ הטיול שלכם אבל שימו לב שיש הבדלים משמעותיים בזמן התהליך בין המשרדים. כך שכנראה לא כדאי להגיש לניו יורק, אלא בניו המפשייר או מדינה אחרת קרובה.

rainbow188

New member
לא מדויק

אני חושבת שכשאתה מגיש בקשה לויזות לבנות אתה אומר להם שאת הולך לאזרח. לדעתי אין טעם לגשת פעמיים לשגרירות. תגישו את הN-600k, תוציאו דרכונים ישראליים ואז עם האישור של הN-600 K נגשים לראיון לויזה.

מ ב ד

New member
אני לא רוצה להיות מוגבל למסגרת זמן

יש דרך לאשר את הn6000 ללא קביעת תור?
הכוונה בלי להיות מוגבל במסגרת זמן

rainbow188

New member
לא שידוע לי

יש עו״ד הגירה אחת שיש לה קשרים עם מספר סניפים ואז ניתן דרכה לשנות את הראיון. אולי אפשר לשים תאריך ומקום ואז לבקש לשנות תאריך. לא נראה לי כדאי להתחיל לשנות מקום, עלולים ללכת לאיבוד המסמכים ותצטרכו להתחיל הכל מהתחלה. אם אין לכם תוכנית מגובשת לנסיעה בטווח הזמנים של הלו״ז שנותנים לתהליך במקומות השונים, הייתי ממליצה לחכות עם התהליך.

מ ב ד

New member
וזו בדיוק הסיבה

שאנחנו מטפלים בכל ה"מסביב" והלא מחייב
אנחנו יודעים שאנחנו רוצים וצריכים לעשות את זה בהקדם
אבל לא יודעים את ה"מתי"
&nbsp
לכן מארגנים דרכונים וויזות וכל מה שצריך אבל לא מחייב בזמן
ואת הN600K נסדר כשנדע את הלוז
&nbsp
וזה גם המענה למר בוסטון

lexus34

New member
רגע.. תבדוק קודם לפני ההליך

לא הסברת האם אתם מוציאים אזרחות לילדים על בסיס N-600K שזה נטרולוזציה ומצריך מספר חודשים או שהאזרחות מטעם האמא בתור אזרחית לכל דבר מעל גיל 14 .
כי עם מדובר על N600K אז כל עוד אין לך אישור והזמנה לקבל אזרחות לילדים אין לך גם מה להוציא עבורם ועבורך דרכון וויזה.( דרכון לא יזיק להוציא בכל מקרה )

לצערי זה שהילדים יהיו אזרחים ואשתך אזרחית לא נותנים לך אוטומטי אפשרות לעבור לגור שם כתושב , זה "אופציה" שניתנת למימוש דרך פרוצדורה אחרת לצערי. כן תוכל לקבל ויזה של תייר בכל מקרה B1-2 ברגע שתבקש ויזה לילדים כי הוזמנתם לקבל אזרחות למענם.
אגב במעמד קבלת האזרחות - 2 ההורים צריכים להיות נוכחים בחו"ל, בארץ אתה יכול לשלוח את המסמכים לקונסוליה לויזת תיירים ללא צורך לגשת לקונסוליה אם הם מתחת לגיל 14- עבורם בלבד.

lexus34

New member
תיקון

חשבתי שמדברים על N600K, בכל מקרה אם אתה סתם רוצה לטוס לחו"ל עם אשתך אז אין בעיה להוציא במעמד הויזה עבורך גם לילדים, אין צורך להביא אותם.
פשוט בראיון ישאלו אותך עבור מה הטיול וכו.. תצרף את המסמכים עבורם גם וצילום של הדרכון של אשתך כסוג של הוכחה .
&nbsp

מ ב ד

New member
אז קצת פרטים להבהרה

אשתי נולדה בארה"ב ולאחר לידתה עלו מיד לארץ ולא חיה שם 5 שנים
חמותי אזרחית ארה"ב והיתה גרה עד לנישואיה
&nbsp
יש לנו במשפחה תיקיית מסמכים של הוכחות מגורים של חמותי בארה"ב
ובעזרתה אוזרחו עשרות נכדים.
&nbsp
כעת הגיע התור של שתי הקטנות שלי
ואנחנו מעוניינים לבצע את התהליך בשנה הקרובה רק לא ברור מתי
ואנו מעדיפים כמה שיותר תהליכים שיהיו מאחורנו.
&nbsp
אם היה אפשר לאשר N600K ולא להיות מוגבל בזמן הייתי עושה את זה אבל הבנתי שחייבים תור ואז אני מוגבל בטווח של חודשים
&nbsp
לכן אני מוציא כעת דרכונים ישראליים לבנות ומבקש ויזה לשלושתנו
וכשנדע איפה אנחנו עומדים אז נשלח את הN600K
&nbsp
&nbsp

lexus34

New member
N600K - הדרך הנכונה

בניגוד להגירה של בן זוג וכו N600K הוא הליך של הגשת ניירת פעם אחת.. הניירת נשלחת למרכז הראשי ומשם למקום הUSCIS שאתם מעוניינים, ברגע שהטפסים מגיעים עם כל ההוכחות למחוז המבוקש התיק נכנס להמתנה עד לתורו.. פה הקאטץ, אם תשלח את הבקשה למקום ראשי כמו ניו יורק או בוסטון יקח לך שנה וחצי לפחות, עם תשלח למקומות פחות מבוקשים זמן הטיפול היה 3-5 חודשים ( עניין של מזל).
ברגע שהתיק מאושר על ידי USCIS ואישרו לילדים לקבל אזרחות, המרכז שלהם יצור עמכם קשר במייל לקבוע תאריך שנוח לכם ולהם, קרי עוד חודש חודשיים שלושה בתיאום מולכם, אחרי שתקבעו את התאריך תקבלו מכתב רשמי של הזמנה לקבלת אזרחות עבור הילדים, אתה בשקט יכול לקחת את המכתב הזה עם בקשה לוויזת תיירים עבורך ולילדים ולקבל בשקט ויזת תייר לארה"ב שכן זוהי הזמנה רשמית לילדים ( ולמשפחה ) לבוא לקבל את האזרחות.
המכתב שתקבלו גם בדואר רגיל ישמש בכניסה לארה"ב כדי לחסוך את התשאול מדוע הגעתם לארה"ב..
ברגע שהם אזרחים אתה יכול לבחור לעשות להם דרכונים ן SSN או שלא. אזרחים הם כן, תוכל לבחור לעשות זאת שם או בארץ.
בכל מקרה כמו שרשמתי, דרכונים אתה יכול להוציא , רק נשאר להתחיל את הניירת ולחכות לתשובה מהם ואז לפעול.
קח בחשבון.. עורך דין או לא, יש רשימת המתנה שניתן לראות באינטרנט ושזמן התיק יגיע תקבלו את השירות .

Yehuda500

Member
רק שללא דרכון אמריקאי אסור לאזרח ארה"ב לצאת ממנה.

לאחר האזרוח היה צורך להנפיק לילדות דרכונים אמריקאיים עוד בארה"ב

lexus34

New member
לא חובה, ניתן להנפיק דרכון בארץ בשגרירות.

לילדות יש דרכון ישראלי עם וויזה עדיין, הם יכולות לצאת מארה"ב ללא בעיה עם הההורים.
ניתן להנפיק דרכון במרכזי השירות בארה"ב אבל הזמן שלוקח הוא בערך 3-8 ימים תלוי בדחיפות וכמובן זה יותר יקר.
&nbsp
ניתן לאחר מכן להוציא דרכון בארץ ועם הבקשה תבוטל הוויזה לארה"ב בדרכון הישראלי עם חותמת שחורה ובמקומה ישלח הדרכון אמריקני עבור הילדים בדואר שליחים.

Yehuda500

Member
ראה הקישור המצורף

https://travel.state.gov/content/tr...nality-Dual-Nationality/Dual-Nationality.html

וציטוט ממנו:
U.S. nationals, including dual nationals, must use a U.S. passport to enter and leave the United States. Dual nationals may also be required by the foreign country to use its passport to enter and leave that country. Use of the foreign passport to travel to or from a country other than the United States is not inconsistent with U.S. law.

rainbow188

New member
לא נראה לי נכון

הדרכונים שלנו הגיעו ליעד אחרי שיצאנו מארהב

מ ב ד

New member
תודה לקסוס

על התיאור המפורט
עכשיו הבנתי טוב יותר את התהליך
&nbsp
אמתין עם הויזה כנראה עד למכתב שציינת
&nbsp
רק מלחיץ אותי שבטווח של שלושה חודשים צריך לארגן ויזה
לסדר חופש לכולם ולקנות כרטיסים וגם לטוס
&nbsp
אבל נעבור את זה

JochaSchwartz

New member
תזמון ראיון

אני בזמנו ביקשתי ראיון לשנה קדימה, וקיבלתי בדיוק את מה שביקשתי. לקוות שיתנו לך תור ל3 חודשים מרגע משלוח הטופס זה ממש להיות על הקצה.
&nbsp
אגב: אני שוב ממש ממליץ על הסניף בדטרויט - כרגע הם נתנו לי תור בהתראה של חודש וחצי לתאריך שביקשתי (אחרי ששלחו לי מייל ושאלו מתי בא לי).

מ ב ד

New member
האם חייבים לאחר איזרוח הבנות להוציא דרכונים?

אני יכול רק לאזרח ולא להוציא דרכונים?
&nbsp
אני חושב על זה בעיקר מהצד הפיננסי...
עם כל ההוצאות מסביב אז הוצאה אחת פחות
ואם ארצה בעתיד יש לנו שגרירות בתל אביב
&nbsp
&nbsp

למעלה