אזרחות רוסית - מה קורה בגיל 18?

adiavn

New member
אזרחות רוסית - מה קורה בגיל 18?

הבנתי שלילדים שאומצו ברוסיה נשמרת אזרחות רוסית עד גיל 18.
מה קורה אז? האם יש לילד אפשרות לשמור על אזרחות רוסית כשהוא אזרח ישראלי או שהיא מבוטלת אוטומטית?

למיטב ידיעתי הוא צריך לבחור ולא יכול לשמור 2

אזרחויות אחרי גיל 18. כך מבקשים הרוסים.
מקווה שהרוסים ישנו דעתם עד שהקטנים שלנו יבגרו

ככל הידוע לי ,לא יכול להחזיק אזרחות

אחרת מלבד הרוסית ועל כן עליו לבחור.

שאלה חשובה בהקשר זה

מהו בעיניכם הייתרון /יתרונות בשמירת האזרחות מארץ האימוץ?
האם אתם חושבים שזה יקנה "בונוס" כלשהוא אם ילדכם ירצה לחפש את הביולוגים?
כל זמן שהעמותה שדרכה אימצתי היתה קיימת- הם קראו לי לחדש,ומאז שאינם קיימים ואינם קוראים- לא חידשתי ביוזמה אישית ,כי אני לא בטוחה עד כמה זה חשוב.
דווקא לכן מעניינת אותי דעתכם.

adiavn

New member
עניין של "כרית בטחון"

אם את חוששת לגורל המדינה הזו, תרצי לתת לילדך "גיבוי" כלשהו.
בדיוק כמו שישראלים רבים מארגנים לעצמם כיום אזרחויות מזרח אירופאיות.

מבינה מה שאת[ה] אומר[ת]

אני רק חושבת שאף אחד לא יחכה לו שם עם סל קליטה וזר פרחים.
וגם קשה ,קשה לחשוב על מצב שבו המדינה שלנו לא תהיה.
העובדה היא שכל הזמן ,ממש כל הזמן של החיים שלנו [ולא משנה בני כמה אנחנו-קטנים או גדולים] -
יש מסביב טונים של איומים על גורל המדינה- והיא דווקא מחזיקה מעמד ופורחת.
לדעתי מאורעות קטסטרופאליים בתולדות העולם [כמו הטלת פצצת האטום על הירושימה ונגסאקי ]כן מהדהדים אצל מנהיגים ,ויש היום הרבה כוחות והתאגדויות שלא יניחו למדינות להימחק.
אולי התפיסה שלי נאיבית,אבל במבחן הזמן עד כה-עומדת.
המדינה שממנה הבאתי את בני- כל כך עניה,ותושביה כל כך בלי תקווה בכללי- שלא נראה לי שהיא יכולה להיות אורים ותומים,מקור של ישועה ..כמובן דעתי בלבד.

adiavn

New member
מי מדבר על איומים מסביב?

האיומים מבפנים מדאיגים אותי הרבה יותר.
לפי הדמוגרפיה, בעוד כמה עשרות שנים יהיה כאן רוב אנטי-דמוקרטי. לא כל כך משנה לי אם הרוב הזה יהיה חרדי או מוסלמי, התוצאה גרועה באותה המידה למי שרוצה לחיות במדינה דמוקרטית חילונית.

נטע143

New member
לי נמסר שבנים בעלי אזרחות רוסית המגיעים לגיל

18 חייבים בגיוס שם. (גם אם מתגוררים במדינה אחרת) ולכן יש צורך בויתור על האזרחות הרוסית מיד עם הגיעם לגיל זה. אחרת נחשבים לעריקים ולא יוכלו להגיע יותר לרוסיה. שווה לבדוק שוב את המידע שאגב ניתן לי ברוסיה. הבנות פטורות משירות צבאי.

fatfat

New member
לדעתי זה מאפשר

לילד יותר חופש בחירה ואפשרות לעשות דברים שאי אפשר לעשות עם דרכון ישראלי (למשל כניסה למדינות מסויימות לצרכי עבודה, מסחר וכו'). יש לי ידיד שבעזרת הדרכון הרוסי שלו הוא עושה עסקים עם פקיסטן למשל, טייל בכווית ובעוד אמירויות מוסלמיות.

מממ...

לשלם כל השנים כדי שבסופו של דבר הבן שלי יטייל באמירויות מוסלמיות....אני דווקא צופה התקף לב שלי ולא משהו אחר...

נראה לי די ריסקי.

נוני 75

New member
למיטב הבנתי (ממה שנאמר לי בעמותה)

כשאימצתי את האפרוח שאפשר יהיה לחדש את האזרחות הרוסית. להרבה אנשים יש שני אזרחיות... כמובן שעם השינויים ברוסיה אין לי מושג מה יהיה עד גיל 18....

imor10

New member
על פי הדיווחים האחרונים

עד גיל 18 חל דיווח אחכ לילד - מתבגר יש אופציה והוא רשאי לשמר את האזרחות הרוסית .פוטין מייחל לכך.

משתפרת

New member
לא, לשלם כל השנים כדי שלבנך תהיה אפשרות לבחור

אגב, טיול באיחוד האמירויות איננו מסוכן. עם דרכון זר הוא יוכל לבחור לבקר בסוריה או באפגניסטן או בכל מקום קטסטרופלי אחר. כבוגר, את תוכלי ליעץ לו אך לא למנוע בעדו.
אם מדברים על סיכונים- הבן יקיר לי שיש לו דרכון ישראלי בלבד עשה שירות צבאי ממש חביב, שבמהלכו ראה לא פעם ולא פעמיים את חו"ל ללא דרכון...
ובעלי דרכון ישראלי רבים נוסעים כתרמילאים למקומות נידחים, שמעבר לאתגר הגופני שבהם נשקפת להם סכנת סמים (וכולנו קראנו על כאלה שחזרו לאישפוז וכאלה שלא חזרו) או הסחפות אחרי כתות אקזוטיות. גם את הנסיעה הזו לא נוכל למנוע מילדינו. נוכל רק להזהיר מהסכנות ולייעץ.
לגופו של ענין- לא נדרשנו לחדש את הדרכון הגוואטמלי של בננו. הובהר לנו שבגיל 18 יוכל לבחור אם לקבל אזרחות שלהם (מה שהיה כרוך בשהות של תקופה במדינה) ואיתה דרכון. כשהמידע נמסר לנו נאמר לנו שכדי לקבל דרכון גוואטמלי יצטרך לוותר על האזרחות הישראלית. הוא שמע מאיתנו על האפשרות, ולא אמר אפילו מילה אחת על מימושה. להיפך, הוא הלך בחדווה ללשכת הגיוס, עשה שמיניות באויר כדי להעלות את הפרופיל הרפואי שלו והתגייס בגיוס הראשון של השנתון שלו.

מכיוון שהאמירויות נחשבות ליעד חופשות מבוקש,

שלא נאמר יוקרתי, כנראה זה דווקא כן מציאה גדולה.

אני יכולה לחשוב על סיבות בעד ונגד שמירת אזרחות קיימת, אך זילזול באפשריות טיול אינה סיבת נגד מוצלחת במיוחד (אילו פחות מהתייחסות לאפשריות טיול כסיבת בעד).

נגה ,הייתי מצטרפת לאמירה שלך

אילו ניתן היה לנתק את הגיאוגרפיה מהפוליטיקה. אני בטוחה שענף התיירות משגשג ,והנופים מדהימים.
לא תמיד קל עם שמירה בסוד של היותך יהודי וישראלי וכאן הסיבה לדפיקות הלב.לא בכל העולם אנחנו מתקבלים ברננה או אפילו סתם בשלווה.

זה כבר טיעון אחר

שכל אדם צריך לתת לו את השיקול המתאים בעיניו.

שיקול בטחון אישי אינו דומה לזילזול ביעד התיירות.

משתפרת

New member
ואת השיקול הזה ילדינו יצטרכו לעשות בעצמם

כמו את כל החלטותיהם כבוגרים. לא נוכל לחיות את חייהם. נוכל ללוותם, ליעץ להם אך לא לכפות עליהם את רצוננן.

ברור ומובן מאליו

רק שאני הגבתי אך ורק לזילזול של יסמין בנוגע לכך שדרכון זר יאפשר לטייל באמירויות.

שיקול של בטחון אישי לא היה גורם לי לציין שהאמירויות נחשבות ליעד תיירות אטרקטיבי, כי שיקולי בטחון אישי הם משהו ששום אטרקטיביות אינה יכולה לבטל (כמו גם להחמיר), וכל אדם בוגר צריך לעשות את החלטותיו שלו בנושא בהתאם לשיקול דעתו.

למעלה