אזרחות רוסית - מה קורה בגיל 18?

יסמין@

New member
תיקונצ'יק

זה לא היה זלזול, אלא תמיהה. תמהתי על עצם האפשרות שישראלים/יות יסכנו את חייהם עבור טיול למדינות שאינן אוהדות את ישראל בלשון המעטה. בעיניי זו לא מציאה גדולה לטייל בסוריה או בכווית או באמירויות הערביות. לא התייחסתי לעניין התיירותי אלא לעניין הבטיחותי. כנראה לא הייתי מספיק ברורה. חשבתי שזה מובן מאליו.

KallaGLP

New member
אישית, מסכימה איתך,

אבל אפשר לראות כמה ישראלים מתעלמים במופגן מאזהרות המסע לסיני, למשל. מי שנוהג כך, אין שום סיבה לחשוב שיפחד לנסוע לאמירויות.

יסמין@

New member
כן. יש

אנשים שמסכנים את חייהם בהמון דרכים שונות ומשונות. וזו כנראה אחת מהן.

משתפרת

New member
איתי אנגל הגיע רחוק

ההתחלה שלו היתה בזמן מלחמת האזרחים ביגוסלביה. אני מניחה שאילו הייתי אמא שלו לא הייתי יכולה לישון דקה (מה לישון? לנשום) מרגע שיצא. אחרי כן יצא לשלל משימות באיזורים מוכי סכנה. אני בטוחה שבני משפחתו אמרו לו דברים בדיוק ברוח מה שכתבת. לא שאני מסוגלת להבין את המשיכה לסכנה, אבל יש אנשים שנמשכים דווקא לשם, ו...כן, גם (אולי דווקא) לאיזורים שישראלים דחויים בהם.

אם להורים יש אפשרות לקבל אזרחות זרה,

כלומר נוספת על זו הישראלית, יוכל גם הילד לקבלה ולא יהיה חייב להצמד לאזרחות הרוסית.

yana1985

New member
אזרחות רוסית

לי יש אזרחות רוסית וישראלית וגם לכל המשפחה שלי. אחי בגיל 23 ויש לו אזרחות רוסית . היו מקרים שבחורים באו לבקר ברוסיה ואז לקחו אותם לשרת בצבא אבל זה לא אומר שאי אפשר להחזיק באזרחות פשוט להימנע לבקר שם בגיל הגיוס. אף אחד לא יבוא לארץ לגייס אותם לצבא ברוסיה.

אבי351

New member
כשבני יהיה מספיק גדול ומבין רק הוא יחליט

זאת בעצמו ולא אני

fannyd

New member

מסכימה מאד. לפי דעתי ההורים אמורים ליידע את הילדים ולהסביר את המשמעות במיוחד אם מדובר במדינות שאינן מאפשרות כפל אזרחות. ההחלטה היא רק של הילדים בדיוק כמו ההחלטה לחפש או לא את המשפחה הביולוגית.

KallaGLP

New member
אני רואה רק יתרון

בכל אזרחות נוספת שאפשר לקבל. כל עוד היא לא כרוכה בכך שחייבים לבטל את האזרחות הישראלית - אני בעד. מי יודע מה יזמן העתיד? אולי הילד ירצה ללמוד בחו"ל או לחיות שם תקופה או לעבוד שם וכו'? אם בתי תשאל אותי לדעתי - אמליץ לה לשמור על האזרחות הרוסית (אם הדבר לא יאלץ אותה לוותר על האזרחות הישראלית), אך כמובן שמי שיקבל את ההחלטה הסופית בעניין זו רק היא.

למעלה