אני בהחלט מאמינה שהאדם יכול להשפיע רבות על גורלו
ואם הוא רוצה משהו רצוי שיפעל במרץ כדי להשיגו. נכון, לא תמיד יצליח ולפעמים למרות כל הרצון והמאמץ יקרה משהו (מקריות) שימנע את מימוש התכנית, אך לפחות, כך הסיכוי שישיג את מבוקשו גדול יותר מאשר אם לא יעשה כלום ויסמוך על האל, הגורל, המזל או המקרה. ברור שאם מלכתחילה אדם לא יפעל כדי לאמץ, למשל, אז לא יהו לו ילד מאומץ. אבל אני לא מאמינה שיש כאן איזושהי הכוונה מגורלם שלישי, עליון (בפרט, כי איני מאמינה בקיומו של גורם כזה מלכתחילה). רצינו לאמץ, בחרנו בעמותה על סמך תוצאות ביצועים קודמים, לא בחרנו בעמותות שידענו שבאותו הרגע הן בעייתיות (בקיצור, הפעלנו את מה שמבחינתנו היה היגיון בריא ותו לא), מלכתחילה בחירה בעמותה גם הכתיבה את האזור, ובאזור הזה, כשהגיע התור שלנו, חיכתה לנו בתנו. בקיצור, מבחינתי אימצנו את בתנו בגלל שילוב של הרצון והפעולה המכוונים שלנו ומקריות (שזו דווקא הייתה היא ולא מישהי אחרת), ואין לי ספק שלו הייתה זו מישהי אחרת - הייתי מרגישה כלפיה כיום אותו הדבר כמו כלפי הבת שאימצתי בפועל, כמו שקורה גם כשיולדים ילד ביולוגי. כן, עם כל האהבה הענקית שיש לי לילדיי, ברור לי שזה מקרה שנולדו או אומצו דווקא הם, ושלו היו אלה ילדים אחרים, הייתי אוהבת אותם לא פחות והייתי חושבת עליהם בדיוק אותו הדבר - שהם הילדים הכי שלי בעולם.