אז איך הייתה ארוחת החג שלכם?

לקשמי

New member
אז איך הייתה ארוחת החג שלכם?

איזה מאכלים צמחוניים היו על השולחן? אני כאמור הייתי בסעודה צמחונית לחלוטין, והיה טעים מאוד.
לכבוד ראש השנה הם הקפידו שכל הארוחה תהיה מתוקה, החל ממרק הירקות כמנה ראשונה (אין לי מושג איך הם עשו אותו מתוק, מה שמו בו), דרך המנה העיקרית שכללה אורז מתוק עם צימוקים, בורקס מבצק עלים ותבשיל ירקות (כרוב, חצילים וקישואים) שהיה פשוט מעדן.
ובסוף כמובן הקינוח שמן הסתם כלל הרבה עוגות דבש ללא ביצים. אז איך היה אצלכם?
 

Mיקי_

New member
מלבד עוף, דג ומרק עוף הכל צימחוני

מנה ראשונה: סלט תפו"א, סלט סלק, קציצות בטטה, סלט חסה גזר ורימונים (אני הכנתי). דג וכבד קצוץ... מנה שניה: מרק עוף לכל האומניבורים ועבורי במיוחד מרק פרווה בטעם עוף. מנה עיקרית: גזר מאודה (אני הכנתי), ירקות מאודים חריפים, אורז בירקות. ועוף לאומניבורים. מנה אחרונה: עוגת גבינה פירורים ומוס נוטלה ושמנת. לא היה חסר לי מה לאכול
והיה נפלא.
 

Mיקי_

New member
שכחתי גם קרפלך תפו"א מטוגנים בבצל

במנה ראשונה... בקיצור היה ה-מ-ו-ן אוכל... (ככה זה פולנים)
 

d a p h n a

New member
ארוחת חג כמעט צמחונית

אכלנו עם זוג חברים ועוד מישהי שפגשה אותנו ברחובות הקמפוס וכל כך התלהבה לפגוש ישראלים אחרים שהחלטנו להזמין אותה לחג. הארוחה כללה מרק ירקות צח עם קרעפלך ממולאים בתפוחי אדמה ובצל, חלה מתוקה, סלט ירקות, אורז עם תפוחי אדמה קריספיים וחומוס, לזניה בשרית (התרומה של הקרניבורים שבכל זאת היוו רוב בשולחן), ולקינוח פונדנט שוקולד ופאי תפוחים.
 

ailag

New member
היה מספיק צמחוני

מרק עוף לכולם, מרק תירס לי. אמא שלי אפילו שכחה שאני אוהבת מרק תירס יותר ממרק צח ודומיו (וממרק עוף, כשאכלתי) :) במנה העיקרית היה קונפליקט. לפני זה אמא שלי שאלה אם אני אוכל את האגסים שהיא בישלה "ליד" צלי הבשר. חצי שעה בערך הייתי צריכה לבקש ממנה הבהרות של מה הכוונה ב"ליד" והיא הסבירה בצורה לא מובנת. בסוף התברר שהם היו יותר מדי קרובים ונוזליים וזה, אז בטח יהיה לאגסים טעם של צלי. (בתור אחת שזוכרת טעם של צלי זה לא נראה לי משתלב בכלל. WTF?) אז בסוף ויתרתי. הרגשתי קצת פנאטית (כי זה לא שאני אוכלת בשר.. רק משהו שהיה ליד.. הרי אני לא מפרידה בין כלים ונותנים לי פלאפל בדוכנים מהכף שנתנה קודם שווארמה..) אבל אין, לא הרגשתי בכלל נוח עם זה. חוץ מזה, הכינו לי איזה חזה עוף מטופו שבסוף היה רק משלים לסוף הארוחה כדי שאהיה שבעה יותר - היה מספיק טעם מתפוחי האדמה, השעועית, הסלט ועוד דברים ששכחתי. היה אחלה :) לקינוח היו פירות מבושלים (לא בבשר הפעם) שלא בושלו מספיק - באמת אני צריכה לברר מה קרה איתם.
 

ailag

New member
הו, איזה כיף.

בארוחה אתמול לכבוד יום הולדתה של אמי הסתבר, ברגע אחרי הרגע האחרון, שהתפריט הוא: עוף נקניקיות (לא טופו) (ודוקא מסוג שנורא אהבתי פעם
ננסה להכין עם סויה מתישהו) עוד עוף סלט (סלט זה לא משביע!) פשטידה שאני לא אוהבת. אז הרגשתי קצת בעונש כשעמדתי לבד במטבח והכנתי לי נקניקיות סויה. לא אכפת לי להכין ולאכול אותן, אבל שיזהירו מראש! (בסוף הפשטידה גם היתה בסדר) חוץ מזה, דיברתי עם חברה של אמא שלי קצת על צמחונות. (אין, בכל ארוחה עם אחרים תהיה שיחה על צמחונות). לפני כמה חודשים גם דיברנו על זה והשיחה הלכה ככה: "את צמחונית מאידיאולוגיה?" "כן" + הסבר קצר "אה.. *טון קצת מבוייש* אני גם בקושי אוכלת בשר, אבל לפחות פעם-פעמיים בשבוע אוכלת " + הסברים לגיטימיים ולא רלוונטיים. אתמול השיחה איתה הלכה ככה: "את צמחונית מאידיאולוגיה?" "כן" + הסבר קצר "אה.. כי אני דווקא אוכלת הרבה בשר."
 

Applebite

New member
../images/Emo122.gifחתול+מקלדת...

אז אני מעתיקה מהפורום השכן: היתה ארוחה מצוינת וטבעונית ברובה המוחץ (חוץ מהתרנגולת והגפילטע...
) -להתחלה היה תפוח בסילאן (ובדבש לכל מי שאינו אני, אחותי וסבא שלי- שלא אוהב דבש) -מנה ראשונה של חצאי עגבניות/קישואים ממולאים בפירורי לחם, נענע ופטרוזיליה -מרק כתום מבטטה, דלעת וגזר -תבשיל מוקפץ של פלפל אדום, קישואים ואצות איזיקי -תפוחי אדמה ובטטה עם בצל, שיני שום ורוזמרין בתנור (בנאלי אבל תמיד טעים) -כרובית אפויה עם לימון, שמן זית ומלח עשבים -פשטידת טופו,פטריות ובצל, עטופה בבצק חצי קמח מלא חצי קמח לבן (
יצא מעולה, אמא שלי ממש מתמקצעת בתחום!) -גזר גמדי מתוק עם צימוקים (=צימעס, סבתא שלי היתה מכינה את זה באופן קבוע בראש השנה) -סלט סלק חי עם צימוקים ואגוזי מלך -סלט חסה, רימונים וגרעיני חמניה -סלט החצילים הקבוע של אבא שלי בטח יש עוד ושכחתי... את הרוב אמא שלי הכינה, חוץ מהסלטים (=אבא שלי) והמוקפץ והכרובית (=דודה שלי). מקווה שנשאר הרבה, כי אני הולכת לטרוף הכל בקרוב!
 
טבעונית לחלוטין!

אורז מלא עם פירות יבשים ורימונים שהכינותי בעצמי.
עגבניות ממולאות באורז ועשבי תיבול.
תפוחי אדמה, בטטה ובצל בתנור בתיבול הסודי של אמא (-:
סלט סלק וגזר.
סלט ירוק עם רימונים.
לקינוח - עוגת תפוחים חמה, עם סורבה רימונים (קנוי) וסלט פירות.
 

d a p h n a

New member
בלי להיות קנטרנית...

אני חייבת לתהות איפה החלבונים בארוחה שלך. היא נשמעת נורא טעימה, אבל היא מורכבת לחלוטין מפחמימות, ירקות ופירות. לא היה כדאי להוסיף איזה קטנייה או שתיים לעסק?
 

TheFinalCut

New member
אורז מלא הוא מקור לא רע לחלבון

וחוצמזה, גם אם הוא היה יותר עני, זה לא כזה אסון לאכול ארוחה מדי פעם שלא עברה איזון תזונתי דקדקני...
 

TheFinalCut

New member
מממ

לא אמרתי שהוא המקור האידיאלי או המקור הצמחי העשיר ביותר בחלבון, אמרתי שהוא מקור לא רע, שמספק בצורה די טובה את צרכי החלבון של כחצי מאוכלוסיית העולם (נכון, יש להם לעיתים קרובות חסרים אחרים, אבל למיטב ידיעתי לא בחלבון, גם לא בחומצות אמינו ספציפיות שפחות נפוצות בדגניים). גם לדעתי זה רעיון טוב לשלב עם אורז (או דגניים אחרים) עם קטניות ככלל, אבל לא צריך להקשות כל מתכון בשאלת החלבון (חרוז!). אם אוכלים ארוחה אחת (ואפילו שתיים!) שלא עברה איזון דקדקני, זה באמת לא יהרוג אף אחד.
 

d a p h n a

New member
לא, ברור שזה לא יהרוג אף אחד

ולמען הסר ספק, גם לי יש ימים שלמים שעוברים בלי שעשיתי שום מאמץ מרוכז להכניס חלבון לתזונה שלי - ואני לא טבעונית, אלא צמחונית, כך שלי זה יותר קל למצוא חלבון. פשוט כאשר אני מתכננת ארוחה, במיוחד ארוחה "חגיגית", אני בדרך כלל די מקפידה על שילוב של פחמימות וחלבונים. ולמען האמת, העלתי את הסוגייה כי גם אני לפעמים מתקשה לחשוב על דרכים טובות להכניס את החלבון לאוכל. למשל, פסטה היא תמיד אופציה טובה לארוחה, אבל אלא אם עושים אותה ברוטב חלבי (דבר שאני מעדיפה לא לעשות כי זה בדרך כלל עתיר שומן), אז בדרך כלל יוצא שפסטה מכילה רק פחמימות, ואולי טיפה חלבון מגבינה שמגררים למעלה. אז כשאני מזמינה אנשים לארוחה ומכינה פסטה, אני תמיד קצת מתקשה לחשוב על דרכים מעניינות להוסיף חלבונים לארוחה.
 

TheFinalCut

New member
פתרון לחלבון

(מה יהיה עם החרוזים?) אני מציע להיעזר בגרסה הגרוסה של הבונזו כדי לעשות משהו דמוי "בולונז" לפסטות. באופן כללי, אני נוהג להכין במקביל מנות טופו ולהוסיף אותן לפסטה. רכשתי לא מזמן גם תערובות תבלינים מוכנות, המיועדות במקור לסטייקים ו"פרגיות", והן עובדות מצויין עם טופו. אני פשוט מבשל את הבונזו או את החלקיקים הגרוסים במעט מים (בדיוק הכמות המספיקה לכסות את הנתחים בלי שיצופו), תבלינים לפי ההעדפה, מלח ורצוי תוספת של משהו "מדביק" (אני נעזר בקמח חומוס בד"כ). לאחר בישול הגון (10 דק' לערך) אני מעביר את הנתחים (שעד כה ספגו את רוב המים) למחבת ומטגן עד שהם נעשים שחומים יותר, או במקרה של ה"בולונז" הגרוס אני מטגן יחד עם הפסטה, לאחר הבישול.
 

d a p h n a

New member
אני מנסה להמנע...

מאכילה מרובה של תחליפי בשר מסויה, ובנוסף אם אגיש לאורחים אוכלי בשר משהו שמכיל טופו/סויה סביר להניח שיהרגו אותי במקום.
לגבי עצמי, באמת די אהבתי להכין בארץ בולונז מה"בשר טחון מהצומח" (אוקסימורון משהו?) של טבעול. כאן עוד לא מצאתי משהו דומה, ולמען האמת למרות שראיתי הרבה תחליפי בשר וגם הסתובבתי בלא מעט חנויות אורגניות/טבע, לא מצאתי משהו דומה ל"בונזו" שאתה מתאר.
 

TheFinalCut

New member
אני לא מדבר על המוכנים

הייתכן כי בארה"ב אין בונזו?! הכצעקתה... מדובר בשבבים או פתיתים יבשים של טופו (ולא בגושים הלבנים הרגילים), שצריך לבשל. הם קלים במשקלם וזולים לקניה. חיפשתי תמונה שלהם ולמרות שזכור לי שראיתי פעם תמונה כזו, לא מצאתי... בלי קשר, את לא חייבת לספר לאורחים שאת מאכילה אותם בטופו, עד אחרי שהם כבר אכלו את זה
זו דרך לא רעה לברר אם מאכלי טופו באמת טעימים או שאנו הצמחו\טבעונים סתם משלים את עצמנו...
 

d a p h n a

New member
אני בטוחה שיש בארה"ב

אני רק לא ראיתי עד כה. מאידך, לא עשיתי ממש חיפוש מדוקדק בעניין.
לגבי הגשת הטופו, בעלי שיחיה כבר אכל מוקפץ שאכלתי עם טופו ואהב אותו, ומנות סיניות מפקין צהלה או ממסעדות סיניות כאן על בסיס טופו שהוא ממש אוהב ותמיד לוקח לי ביסים. אבל בזה בערך מסתכם העניין, ואני חייבת להגיד שאני די מבינה אותו. גם אני מרגישה שטופו מתאים בדיוק לאותם מטבחים שמהם הוא הגיע (האסיאתיים) וטועם נורא מוזר בכל אוכל אחר. מאחר וכאמור אני שייכת לקטגוריית הצמחו (ולא הטבעו) אז בדרך כלל אני מסדרת לא רע בלי להשתמש בו במקומות אחרים. אבל אם לפתיתים האלה יש מרקם דומה לבשר טחון, בולונז דווקא יכול להיות נחמד.
 
למעלה