אז איך הייתה ארוחת החג שלכם?

TheFinalCut

New member
מממ

מהניסיון שלי, אפשר מהפתיתים לעשות פחות או יותר מה שרוצים, הניסיון האחרון שלי הוביל למשהו דמוי שווארמה, שיצא ממש מוצלח (התבלינים פשוט עשו פלאים). וכאמור, גם ספגטי בולונז הלך לא רע בכלל, למרות שכישורי הבישול שלי בינוניים בלבד. מהניסון שנצבר באכילת מאכלי המבוססים על ה"בונזו" (לא במסעדות, אלא פרי הכנתם של אנשים רגילים בעלי כישורי בישול סבירים פלוס), אפשר לעשות מהפתיתים דברים מופלאים.
 

אלי ו.

New member
אצלנו מה שהולך

זה פסטה ברוטב גבינת קוטג' 5%. בד"כ משתמשים באטריות ביצים ברוחב בינוני, לאחר בישול מהיר מסננים את האטריות ומחזירים לסיר על אש קטנה ומערבבים פנימה קופסת קוטג' 5% עד שהקוטג' מאבד את המרקם הגושי והופך קרמי. ארוחה מהירה שהילדים שלי מאוד אוהבים.
 

d a p h n a

New member
נשמע מעניין

למרות שבעקרון אני לא אוהבת קוטג', אבל זה בעיקר בגלל הגושים. מה שכן, אני עכשיו בארה"ב ולמיטב זכרוני הקוטג' כאן די מגעיל, ובנוסף הם בדרך כלל לא יודעים מה זה "גבינה 5%". יש להם או "ללא שומן" או "עם המון המון שומן" אבל לא שום דבר באמצע.
 

ailag

New member
תנסי תנסי

כשאת מערבבת רק גושים קטנים נשארים. אנחנו אוכלים ספגטי עם קוטג', סוכר וקינמון (מעט קינמון) מאז שהייתי כזה גודל
וזה אחלה. אבל נראה לי שכדאי שתמצאי קוטג' עם טעם.
 

d a p h n a

New member
קוטג' עם טעם?

תכף תרצי שאני אמצא כאן מלפפון שלא טועם כמו קלקר, או עגבניה בלי מרקם של קמח... דרישות יש לך... קוטג' עם טעם
 

motior

Member
על טעם ועל ריח...

1) האמריקאים המציאו את הקוטג', כך שבעצם לקוטג' שלהם יש את הטעם "האמיתי"... 2) מלפפון - האם ניסית לקנות את המלפפונים האירופאיים? הארוכים שנמכרים כבודדים עטופים בניילון? טעמם טוב בהרבה משל האמריקאים ה"רגילים". בקיץ אפשר למצוא מלפפונים "אמיתיים" בחנויות ערביות. 3) עגבניות זה כבר באמת בעיה... צריך להתרחק מאלה שנראות כמו עגבניות "תמר" הישראליות - הן הקמחיות ביותר. העגבניות הטובות ביותר בד"כ הן אלה שנקראות "on the vine" (נמכרת יחד עם הגבעולים, קטנות יחסית ועגולות). 4) אחד הדברים שמצאתי בארה"ב דומה יחסית לגבינה לבנה בארץ זה "לבנה" שנמכר בחנויות ערביות. המרכאות באו בגלל שזה ממש לא דומה ללבנה שאנו רגילים לה בארץ.
 

d a p h n a

New member
תשובות

1) אני באופן כללי לא מתה על קוטג', אבל הקוטג' היחיד שאי פעם יכולתי לאכול זה קוטג' של תנובה כשהוא ממש ממש טרי. אגב, הטיעון לא ממש תופס. האנגלים המציאו את האינסטלציה המודרנית, אבל זה לא אומר שהאינסטלציה שלהם היא מאור הגולה וכולנו צריכים לחקות אותה (חס וחלילה!)
2) אני אוכלת רק את המלפפונים האלה. מראש ידעתי לא לנסות מלפפונים אחרים. גם אלה חסרי טעם בצורה מחרידה, אבל לפחות אם חותכים אותם קטן ושמים בסלט הם נותנים את המרקם הנכון. 3) אני גם עליתי על זה שעגבניות on the vine הן הכי טובות, למרות שכמו שאמרת, גם הן לא להיט. 4) אין אצלנו בסביבה חנויות ערביות, לפחות לא שאני ראיתי בשום מקום.
 

ailag

New member
עדיין מוזר לי הדברים האלו

זה והחצ'קונים על המלפפונים החמוצים ששם מסמלים שהוא טעים. כ"כ הרבה שטח, תגדלו ירקות כמו שצריך! (ופיתות, לעזאזל!)
 

d a p h n a

New member
הבעיה היא שבגלל שיש כל כך הרבה

שטח, הם צריכים איכשהו להביא את הירקות מהמקום שבו מגדלים אותם למקום שבו קונים אותם בסופר, וכדי שהירקות לא יתקלקלו בדרך, הם בדרך כלל פשוט קוטפים אותם לפני שהם בשלים (זה נכון לגבי העבגניות). בגלל זה אין להם טעם.
 

ailag

New member
כן, דיברנו על זה מתישהו

עדיין מוזר לי שהם לא מוצאים מקומות יותר קרובים, או שעם כזו כמות של צרכנים לא משתלם להוביל משהו עם טעם. (או קרוב יותר, או לעתים תכופות יותר)
 

d a p h n a

New member
תראי, נגיד באזור שלנו...

אוטוטו כבר אי אפשר יהיה לגדל שום דבר חוץ מדלעת, וגם הדלעת כבר בדרך החוצה. יש כאן שווקי איכרים מקומיים וכו', ושם הירקות טועמים איכשהו בסדר (אם כי בדרך כלל הם נראים זוועה
), אבל זה רק עובד כל עוד מזג האוויר מאפשר את זה, ומאחר ובלילה כבר יורד כאן מתחת ל-10 מעלות ואוטוטו יהיה מתחת לאפס ביום אז אין הרבה ברירה אלא להביא ירקות מהקצה השני של ארה"ב, ממקסיקו וכו'.
 

diday

Member
יתכן בגלל שיטת החישוב השונה

באירופה למשל, מציינים את אחוז השומן בחומר היבש. בישראל מציינים את אחוז השומן הכללי. כך גבינה רכה 9% בישראל, היא בעצם כ40% באירופה. או יותר מרגיע: גבינה של 40% באירופה היא "רק" גבינת 9% בעבר (לפני 20 שנה) סימון המוצר באנגלית גם בישראל היה מהחומר היבש. איני יודע אם עדיין כך כיום.
 

d a p h n a

New member
לא, לא....

קודם כל, בארה"ב הם בדרך כלל מסמנים כמה שומן *אין* במוצר (כלומר הם יכתבו "95% ללא שומן" במקום "5% שומן", כנראה כי הם חושבים שזה משתווק יותר טוב). אבל מעבר לזה, הגבינות שכאן עם 30% שומן הן באמת ממש לגמרי עם 30% שומן. מדובר על גבינות שמנת שגם בארץ הן עם אחוזי שומן דומים. ה"לייט" של הגבינות הללו הוא 15% שומן, ויש להם גם ללא שומן אבל אני אישית מסרבת לאכול גבינות ללא שומן. פשוט שוק מוצרי החלב הרבה פחות מפותח כאן מאשר בארץ. אין כאן מה שאנחנו קוראים לו "גבינה לבנה" בכלל. יש רק גבינת שמנת או קוטג'. יכול להיות שבקוטג' יש טווח יותר גדול של דרגות שומן. עוד לא בדקתי כי אני לא אוכלת קוטג' לרוב. גם ביוגורטים המצב כאן קשה. רק בענייני גבינות קשות יש כאן מבחר הרבה יותר גדול, ובדרך כלל מצויין עליהן אם הן צמחוניות או לא, כך שאפשר לוודא שאוכלים גבינה צמחונית.
 
את אכן צודקת

בכל ארוחה שאני מכין לעצמי אני מקפיד להוסיף גם חלבון, בין אם ע"י שימוש במוצרי סויה או ע"י שילובי דגן וקטניה. כיוון שבארוחה הנ"ל הכנתי רק את הקינוח והאורז, לא יכולתי לשלוט או לדעת מה יכילו שאר המנות. באופן כללי אפשר כמובן להוסיף קוביות טופו גם לעגבניות הממולאות וגם לאורז עם הפירות היבשים (ואז אולי כדאי להשרות אותן לפני במרינדה מתקתקה). הייתה אמורה להיות אפונה באורז שלי, אבל אחותי לא אוכלת קטניות בפרינציפ. וכמו שאמרו פה - לא נורא לאכול ארוחה אחת בלי חלבון מלא.
 
היה מספיק אוכל צמחוני, אבל לא רק

בחג עצמו לא הייתה בכלל ארוחת חג, והכנתי לי ולחבר פנקייקס עם תוספת דבש ופרוסות בננה
הייתה ארוחה מושלמת. אתמול היינו אצל ההורים שלי, היום אצל שלו. אצלי היה מבחר צמחוני לא רע, אפילו את הפלפלים הממולאים עשו צמחוני. היה גם מבחר גדול של עוף וקציצות וכל מיני בשרים, אבל ממש לא הרגשתי מורעבת או מקופחת בשום צורה. נחכה ונראה מה יהיה בארוחה של היום...
 

behappy

New member
הו, היה נהדר!

ההורים שלי נלחצו קצת כי הגיעו אלינו די במפתיע הרבה אורחים, אז עזרתי בהכנות ועשיתי: - טופו מוקפץ ביין וברוטב סויה עם ירקות ואגוזי מלך - עדשים חומים מבושלים הכי פשוט שאפשר כדי שגם ילדודס יאכלו - אורז מלא+שחור+אדום מבושלים עם פטריות ושמן זית חוצמיזה היה מרק טבעוני של אבא
עם קוסקוס
. זה המרק הכי טעים בעולם! והיו גם המון סלטים מגניבים (עלים ירוקים עם רימון ותפוח ירוק ושקדים ועוד דברים נהדרים!) ולא ניג'סו לי בכלל בעניין הבשר. אכלתי המון!
 

פלגיה

New member
הוויכוח ההפוך

"אמא, למה עוד פעם אין בשר?"
הכל היה כתום - מרק דלעת, וצימעס, וסלט גזר חי, ותפו"א עם שמנת ועירית (טוב זה לא היה כתום)
 
למעלה