אז איך הייתם מגיבים לבקשה

אספרסו2

New member
כאן בית הספר היסודי הוא עד כיתה ד´

ואז צריך ממוצע 9 על מנת להתקבל לגימנסיה.
לדעתי הם קשוחים מידי עם ילדים רכים מידי אבל הגרמנים ,כדרכם,
מקובעים בשיטת הסינון שקבעו.

נחמנית

New member
אפשר לשאול ממה את בדיוק חוששת?

הילד היה אצלכם, וראיתם את האינטרקציה בינהם. לפי מה שאת אומרת נשמע לי שכבר ראית את ההורים (למדו שנה ביחד, קבוצת ווטסאפ כיתית וכו).

מה את חוששת שיקרה במפגש בבית של הילד? למה לא להגיע יחד עם הילד שלך ולראות בעצמך?

(במאמר מוסגר - אני לא גרה באירופה אלא בארה"ב. אין כאן גל הגירה דומה של פליטים סורים. יכול להיות שמדובר בחוויה תרבותית שזרה לי. כאן התחושה לי תמיד שאנשים ממדינות ערב הם בבחינת קרובים אלינו באווירה ובהתנהגות לילדים)

forglemmigej

New member
אספרסו זה He

אפשר לקרוא בעיתונות על מצב הפליטים באירופה, בקיצור, אלו קבוצות שהגיעו על ידי חברות נסיעות לטיולים מאורגנים והחליטו להשתקע ..יש מבריחים שמנהלים את העסק ואומרים להם בדיוק מה להגיד ולדרוש כשכף רגלם מוצבת באירופה , המסעות האלו עולים מאות אלפי אירו מכאן שרק אדם ממשפחה אמידה יכול לממן את זה, הפליטים האמיתיים נמצאים במחנות בירדן, טורקיה ולבנון ואין שום מצב בעולם בשבילם לצאת משם. יש להניח שאלו שהגיעו ליבשת היו מקושרים לשלטון בצורה זו או אחרת וככה הצליחו להוציא את הכסף, יש טענה שקטאר מממנת את המסעות האלו , באמריקה וקנדה נראה לי שאנשים הגיעו על סמך כישורים ויכולות מוכחות , לדעתי הם לעולם לא ישתלבו לא מבחינה תרבותית ולא מבחינת השכלה או מקצוע, אין גם עבודות בשבילם , מנהיגי אירופה ההזויים שאותם פליטים לא חיים בשכונות שלהם בטוחים שהם עושים טובה לאנושות אבל הגורל של הרבה אנשים פה הוא כמו של דרום תל אביב,

נחמנית

New member
סליחה, ממה אתה חושש

אני ממש גרועה בלזכור את שמות המשתמשים.

אני מכירה את סיפור הפליטים המצולם אבל יש הבדל בין חדשות למציאות הרבה פעמים. כמו שמהחדשות נראה שכל ישראל איזור פיגוע אחד גדול. וזה גם לא מסביר מה החשש של אותו דבר שעלול לקרות בבית. לדוגמא, הרופאה שלי כאן אמרה לי שזה סטנדרטי לשאול משפחות אם יש נשק בבית לפני פליידייטס כי זה נפוץ ובעל סכנה לילדים. לא עבר לי בראש בכלל שמשפחה שנראית לי נורמטיבית אמריקאית עלולה להיות בעלת נשק ברישיון.

השאלה שלי תמימה מאוד. אני לא מבינה מה עלול לקרות לילד במפגש עם פליטים (גם אם מדובר במבוססים כלכלית שקנו את דרכם למדינה החדשה)

תגובה מטעה על מצבם של הפליטים באירופה

אני עובדת עם פליטים באנגליה ופגשתי עשרות אם לא מאות פליטים שמצבם שונה לגמרי, וסיכנו כל מה שהיה להם כדי להציל את המשפחה או לברוח ממצבים מסוכנים ובעייתיים כמו אונס, נישואים כפויים ומאסר ללהטב"ים.
הטענה שפליטים הם מהגרי עבודה שבאים לשפר את חייהם הטובים ממילא ממש מקוממת, מה גם שרובם הגדול של מבקשי המקלט בכלל נדחים ורבים מגורשים ונכלאים במתקני כליאה (באנגליה - ללא הגבלת זמן).

אני לא יכולה בכלל להתחיל למנות את הסרטים שעוברים לי בראש

בעקבות השאלה התמימה שלך. ממה בדיוק חוששים?
אין אצלנו הרבה אנשים ממדינות ערב, בטח לא פליטים, אבל אני מאוד מבינה את אספרסו.

http://www.20il.co.il/מוסלמי-דקר-ודחף-יהודיה-מקומה-3-אל-מותה/

ועוד המון המון כתבות מזעזעות על התנהגות ברברית, כמו אונס קבוצתי וחטיפת ילדים ולא לצרכי אימוץ (חייבת לציין שזה לא דווקא האיסלמים)

נחמנית

New member
עוברים לי כל הזמן סרטים בראש

אבל הם לא קשורים לארץ המוצא של אנשים אחרים אלא לארץ המוצא שלי. אני רגילה לישראל הקטנה שבה כולם נדחפים לכולם לצורה לטוב ולרע. שם אני מרגישה שאם ילד ירוץ לכביש או ינסה לצאת ממסעדה יעוטו עליו 800 אנשים (שגם יסבירו לי למה אני אמא גרועה, אבל יעצרו אסון על הדרך). כאן הכל חגיגה לפרטיות האדם. אני מפחדת שהם יעלמו לי בגינה או בטרגט, אני מפחדת כשהם הולכים לשיעורי שחייה במסגרת הקייטנות בלעדי (חדרי הלבשה ומה לא), אני מפחדת מהאוטובוס. אני אמא, משמע אני דואגת, עדיין מתפקדת ועושים הכל ולא משדרת להם את זה, אבל כאן יש רעש מזמזם במאחורה של הראש.

את בעצמך אומרת שזה לא ייחודי לקבוצה זו או אחרת, אבל ההודעה המקורית התייחסה ספיציפית לזה שהילד הוא פליט סורי. אני דואגת, שאדם שנתפס על ידי החברה כטפיל, כמוקצה, כחריג, לא יכול להקלט בה. נידון להישאר מוקצה. אם לא מוצאים דרך להכיל, גורמים לבעיות לעבוד לדור הבא והבא והבא. איך אפשר לגרום להם להפוך לחלק מהקהילה אם לא הופכים אותם לחלק מהקהילה?
בטורונטו ראיתי תמיד איך כל קבוצת מהגרים חיה בתוך עצמה (ישראלים, יוונים, סינים, איטלקים, קוריאנים, מה שזה לא יהיה, יש שכונה, קהילה ומסורת סגורה). הילדים הולכים לבית ספר ביחד, משחקים ביחד, גדלים ביחד, והחומות נפרצות. כאן הכוונה היא להשאיר קבוצה מסויימת מבודדת ואני לא מבינה מה הקבוצה הזאת ספציפית עושה בפועל, מה מורגש ביום יום.

(באחת הטיסות ישבה לידי אישה שאמא שלה גרה בגרמניה, לא בעיר גדולה. היא הסבירה לי כמה זה הגיוני שאמא שלה שונאת את כל הפליטים ומפחדת מהם ויורדת מהאוטובוס אם עולה אישה עם כיסוי ראש. כי מה ששונה ממנה מפחיד. ההסתכלות הזו - שמה ששונה ממך מפחיד אותך ומסוכן לך - לא קלה לי)

forglemmigej

New member
אחת הבעיות העיקריות זה תקציב לפליטים

אם היו מגיעים טיפין טיפין כמו שהיה בזמן המלחמה הקרה שפליטים הגיעו ממזרח אירופה אפשר לעמוד בזה, הם גם באו מתרבות פחות או יותר דומה ועשו ככל יכולתם להשתלב והיו אסירי תודה למדינה הקולטת , אפשר לחיות עם זה, הפעם אלו מסות של מאות אלפים ומגיע כמה למיליונים אם לא יעצרו את השטף, באירופה נהוג לשים אותם במרכז פליטים לדאוג למזון ריהוט בסיסי, ביגוד והכי חשוב וויפיי חינם..נדמה לי את הילדים שולחים לגני ילדים ובתי ספר הבדלי התרבות ניכרים מיד, לא כי הם ילדים פחות טובים אלא כי גדלו בבית אחר (רק תראי את השנאה שיש בין אשכנזים למזרחים בארץ אחרי כמעט 70 שנה), ההליך להכרה בהם כפליטים לוקח לא מעט שנים ואפילו אם לא מכירים בהם כפליטים אי אפשר לשלוח אותם בחזרה למדינה שממנה הגיעו כי היא צריכה להסכים לקבל אותם מה שלא קורה בדרך כלל, זה מצב שגם קורה בארץ שאי אפשר לשלוח את האריתראים והסודנים בחזרה אלא רק למדינה שלישית שזה עולה לא מעט, הם כופים את עצמם על החברה המקומית שלא הבינה כשפתחה את השערים אלו בעיות יצוצו ובמיוחד לאותם מנהיגים שלא גרים בשכנות לפליטים , זו אותה בעיה שקיימת בישראל, גם שינוי דמוגרפי כזה גדול מערער את השלטון המרכזי והדרך לעליית ימין קיצוני לא רחוקה, הם בטוחים שיתנו להם להשאר זה לא חקוק בסלע בשום מקום, אמנות פליטים נחתמו בשנות החמישים של המאה הקודמת וצריך לעדכן אותם , מדינות אירופה הן לא מדינות הגירה בעיקרון הן לא בנויות לקלוט קבוצות אתניות שונות כל כך פתאום כמו קנדה אוסטרליה ואמריקה זה בכלל קטיף דובדבנים כמו שאומרים לגבי יכולות כלכליות, השכלה ובריאות כלומר הכל עליך ולא על גב המדינה הקולטת ,אלו חיים בתוך בועה שרק למוצלחים יש אפשרות לשיפור תנאי חיים , אני בכלל חושבת שרוב אלו שמגיעים ממדינות מוסלמיות נמצאים בעיכוב התפתחותי לגבי יתר העולם בגלל שהדת והתרבות היא צעירה באופן יחסי ליתר העולם המערבי, גלי הגירה גדולים לאמריקה היו החל מסוף המאה השמונה עשרה ועד שנות העשרים של המאה הקודמת רבים על רקע רדיפות דתיות או רקע אתני (היהודים) אבל בראש ובראשונה פתיחות להתחיל חיים חדשים בעולם חדש שאני המהגר אעשה לבד בלי שמישהו יתן לי משהו , במדינות האיסלאם יש בשנים האחרונות חוסר שביעות רצון מצורת השלטון מאי חלוקת משאבים שווה מרדיפות דתיות אלו הליכים שקרו לפני מאות שנים באירופה היות שהדת שם יותר ותיקה , אבל העולם השתנה מאז היום יש מדינות עם גבולות מוגדרים עם חוקים , אתה לא יכול להגיע בדרך לא דרך למקום חדש בלי להאבק ולשנות את המקום שבאת ממנו ולעשות שיהיה שווה לגור בו

איך היה עם הילד בבית?

אחרי שפגשתם אותו, ואם ברור שהילד רוצה להיות חבר שלו, אולי כדאי לתת לזה סיכוי למרות החרדה.
אגב, אנחנו התיידדנו במקרה עם משפחה סורית והרושם שלנו היה שללא ספק באנגליה אנחנו על קרקע נייטרלית ולכן מה שהיה - היה ועכשיו אנחנו בסיטואציה חדשה שפותחת אפשרויות.
למעשה, חברנו הסורי התרגש להתחבר עם ישראלים ואמר לנו כמה פעמים כמה הוא גאה בחברות שלנו, כי בסוריה לא יודעים כלום על ישראל (והאמת היא שאנחנו לא ידענו על סוריה שום דבר חוץ ממה שכולם יכולים לקרוא בחדשות בשנים האחרונות).
זאת חוויה מעולה לכולנו וחוץ מזה מרענן שיש חברים שאוהבים את אותו אוכל.
אגב, אבא של החברה הכי טובה של בתי הוא עיראקי.
בקיצור, מניסיוני ראש פתוח יכול לפתוח הזדמנויות לחברות חדשה.
&nbsp
ונ.ב - כיף לחזור לפורום אחרי כמה שנים שלא הייתי כאן!

למעלה