זה מוכר לי ואני מזה מבינה אותך../images/Emo201.gif
בן השלש שלי הוא ילד כזה, שאם משהו לא מסתדר עפ"י רצונו, צרחות מטורפות, זריקת חפצים, הרבצות, בקצור: ט-ר-ו-ר! אבל אני מאד מקפידה להיות עקבית ולא להכנע לסחטנות שלו בשום פנים ואופן! כי זה רק מחמיר בצורה כזאת! אני לא נענית לאף בקשה שלו אם הוא מבקש בבכי או בצעקות- והוא למד שצריך לדבר יפה, כי אם לא- אין תגובה ממני! ושלא תחשבי שילד בגיל הזה לא מבין! אני כבר בשיטה הזאת איתו מאז שהיה בן שנתיים וחצי! אם הוא מתחיל להתפרע אני סוגרת אותו בחדר, או בשרותים או באמבטיה ואומרת לו: "כשתחליט להרגע, תקרא לי ואני אוציא אותך. הוא צורח שם דקה או שתיים ואז קורא לי יפה יפה בלי בכי, ואני מגיעה לפתוח לו והוא אומר לי "יותר אני אעשה מה שאת אומרת" או "יותר אני לא ארביץ לאמא" וכד'. חשוב מאד ואני משתדלת ליישם זאת, לדבר מצד אחד בתקיפות ומצד שני בשלווה וברוגע כדי שהוא לא יראה שהוא מוציא אותך מהכלים. מקווה שעזרתי. אני עכשו די עובדת קשה איתו כי הוא מנסה לנצל את כל המצב הזה, שאנחנו גרים אצל הורי, ואין לנו כ"כ יציבות, אבל אני מאמינה שזה לטובתו- כי כל ילד זקוק למשמעת ולסדרים, אפילו שנראה לפעמים שזה לא כך. בעלי פחות משתף פעולה בכל הענין הזה כי הוא לא "מסוגל" להיות תקיף למשל בין אנשים או כשהוא אחראי עליו, אבל זה לא מפריע לי, כי אם נוח לבעלי להיות אבא סמרטוט מנוצל, שילדיו שולטים עליו, שיערב לו... הוא לא כ"כ הרבה מבלה איתם במילא... והילדים יודעים כבר שאותי אי אפשר לסחוט- גם לי יש חיים.