אז איך עושים שייכות?

CheniNanny

New member
ואהבה, עושים? או מרגישים?

הכוונה היא שאכן שייכות זו תחושה, אבל זה לא משהו שאין לנו קשר אליו ואנחנו לא יכולים לחזק את התחושה הזו ורק לקוות ולהתפלל שהילד שלי ירגיש שייך (בבית, בבי"ס וכו'), אלא יש בכוחנו לעשות משהו כדי לחזק את התחושה.
מקוה שאני יותר ברורה כעת.
 

een ogenblik

New member
מעשה אהבה אינו רגש האהבה

מעשה אהבה (בעברית, איני מדברת על אנגלית) כיום הוא ביטוי לקיום יחסי מין, כאשר לא רוצים לומר מין בצורה מפורשת (שלא נאמר מילים מפורשות אפילו יותר). בעבר מעשה אהבה התייחס לחיזור, אך זה נבע מכך שכל ההתייחסות למה מותר ומה אסור הפך למתירני יותר ויותר, ומעשה אהבה תמיד היה משהו רציני, בעוד שחיזור בימינו הוא משהו קליל. איני רואה מהו אותו מעשה שייכות המתייחס לשייכות כפי שמעשה אהבה מתייחס לאהבה, אך אני חוששת שאם יש משהו כזה באותו מערך יחסים, זה ממש לא מש שכיוונת אליו.
מעשים יכולים לחזק רגשות, או להחלישן. אין לי טענות על על הכוונה, וכבר קודם היית ברורה, כך שלא היה מקום להבהיר את כוונתך. ההערה שלי מעולם לא נאמרה נגד כוונתך, אלא נגד השפה בלבד. את יכולה לא להסכים איתי, כמובן, אך הבהרות נוספות אינן נדרשות.
 

Mottek

New member
שייכות - נושא כל-כך מורכב

אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל, או איך להגדיר מה זה שייכות.
קודם כל, אני חייבת להגיד שבארץ אף פעם לא הרגשתי שייכת. עליתי לארץ בגיל שלוש עם הורים קנדים, החינוך שקבילתי היה קנדי (אמריקאי) לחלוטין, כולל שימוש במילות נימוס, לחכות לתורי בלי להדחף וכדומה. מיותר לציין שבקבוץ בו גדלתי הייתי עוף מוזר וטרף קל. לאחר הצבא עזבתי את הארץ ונסעתי לקנדה. שם חייתי באזור הדאון טאון, היתה לי גישה לתחבורה ציבורית, מצאתי עבודה וממש לא היה לי רע. אחרי שהתחתנתי עם בעלי ועברנו לגור בארה"ב, השנה הראשונה היתה מאוד מאוד קשה. גרנו במקום נידח יחסית והייתי תלוייה לחלוטין בבעלי בכל מה שקשור לניוד (לא הייתי במרחק הליכה משום דבר ולא היה לי רישיון). רק אחרי שקיבלתי את הגרין כארד וקיבלתי רישיון ממש התחלתי לחיות ולהתחיל להשתלב בקהילה. בהתחלה זה היה דרך הילל באוניברסיטה, אחר כך כבר דרך עבודה מסודר ולבסוף גם דרך הילדים. למרות שהיה לי קל יחסית להשתלב בחברה האמריקאית, הרבה פעמים אנשים תופסים אותי כמאוד אסרטיבית ואגרסיבית (אני?? מלכת הלפלפים בארץ!) כי אני שואלת שאלות ועומדת על שלי ומתעקשת לקבל תשובות. בכל זאת משהו ישראלי השתרש בי. אני תמיד חייתי בהרגשה שאני אמריקאית מידי בשביל ישראל וישראלית מידי בשביל האמריקאים.
כיום ארה"ב היא הבית שלי, אני מרגישה כאן הכי בנוח. אני לא רואה את עצמי חוזרת לגור בארץ (אולי אם הגדול יחליט שהוא יעשה צבא יהיה על מה לדבר). אני מרגישה מוערכת ואני מעדיפה את החופש שיש לי כאן בלהחליט איך אני רוצה לחיות במקום שיכפו את זה עלי.
 

CheniNanny

New member
כתבת הבית שלי, אמרת הכל

כתבת הבית שלי, אמרת שייכות.
כן, באמריקה את מרגישה הכי בנוח, טוב לשמוע. נקודה חשובה היא המקום בו את מרגישה מוערכת, את החופש.....כשאנחנו מעריכים את הילדים שלנו ומאפשרים להם חופש (בגבולות שלנו), אנחנו מעבירים להם מסר שאנחנו סומכים עליהם.
 

AlicePJ

New member
עדיין לא לחלוטין הבנתי למה הכוונה במילה שייכות

אני באופן אישי מרגישה בבית מאוד מהר במקומות חדשים. כל מה שאני צריכה זה את המשפחה שלי - בעלי והילדים (טוב נו, והכלב גם), וזהו. לא משנה לי איפה כל כך, העיקר שהם איתי וזה כל מה שאני צריכה.
אז אני שייכת למקום שבו הלב שלי נמצא, והוא נמצא כאן.
 

CheniNanny

New member
והנה עוד קצת על שייכות

אז כן כתבתם המון דברים חשובים ובאמת כיף לקרוא ולאט לאט אפילו להכיר אתכם.
תחושת השייכות היא ממש צורך קיומי, זה ממש אוויר לנשימה! עד כדי כך שמטרת העל של כולנו, אם במודע או פחות, היא להרגיש שייך, להרגיש מועיל, תורם. ניתן להשיג את התחושה הזו בדרכים חיוביות ובדרכים שליליות.
כשאנחנו בחברה שבה מרגישים שייכות, נרגיש את הפרגון, השפה המשותפת, חוויות משותפות, שיתוף, הקשבה וכו׳.
ובמקום שלא, אז יהיה שם חוסר ענין, זרות, אדישות, כעס וכו׳.

אז מהם צורכי השייכות? או איך עושים שייכות?

תחושת ערך - המקום הזה שאני מעודד את הילד, העידוד וההוקרה... שהילד ירגיש שהוא שווה ערך. שווה ערך (לא שווה תפקיד) כלומר אני והוא בני אדם, שנינו בני אדם ושנינו שווים.
תחושת התייחסות אישית - אני רואה את הילד שלי, כילד שהוא עולם ומלואו, לא חלק מקבוצת אחים, אלא יחיד ומיוחד במקום שלו, משהו שאומר יחס אישי, ייחודי.
תחושת מועילות - המקום שהילד שלי מועיל, שיש לו תפקיד, שיש לו תחושת אחריות, שהוא מסוגל לעשות דברים, שסומכים עליו.
תחושת צמיחה והתפתחות - שאני רואה (ומראה לילד) כמה הילד שלי גדל, שהיום הוא יודע לעשות דברים שאתמול לא הצליח, שהיום הוא מבין דברים שבעבר לא הבין. זה לא רק פיזי, אלא גם לדעת לוותר, לדעת לדחות סיפוקים.
תחושה של משמעות - קשה אבל אפשרי, המקום הזה שאני מממש את הפוטנציאל שלי... כן, אני יודעת שזה קשה אפילו לנו כאנשים מבוגרים, אז לילד.....תנסו לחשוב על המקום של - מהי המשמעות שלכם כהורים - ומשם לצאת לילד, אני יודעת שזה קשה...

אדם שצרכי השייכות שלו מתקיימים, פחות מתעסק בעצמו פנוי יותר לאנשים אחרים ולסביבה, ברגע שהוא מקבל מענה לצרכי השייכות – הוא יותר סבלני לסביבה.
נראה לי שחפרתי מספיק, באמת יצא ארוך.... אבל אכתוב עוד משפט, מזמינה אתכם לבדוק אם לדעתכם הילדים מרגישים שייכים בבית ואולי לקחת חלק מהדברים שנכתבו פה בשרשור ולנסות להסתכל על זה מזוויות קצת אחרות, אולי בפעם הבאה שהילד מנג׳ס לחשוב מהו הצורך שלו, ואולי, רק אולי, הוא מנסה להרגיש שייך...אמנם בדרך לא מקובלת עליכם אבל מטרתו היא להרגיש שייך, על הדרכים הלא מקובלות, בפוסט (חפרני) אחר.

זה פוסט ראשון, מקוה שלא העמסתי ושהייתי ברורה... לאט לאט נלמד את הקצב (;
 

CheniNanny

New member
ועוד משפט לגבי צרכי השייכות

המטרה היא לנסות ולמלא/להיענות לצרכי השייכות, ההנחה היא שכאשר שני צרכים מתקיימים, ילד (ולמעשה כל אדם) ירגיש שייכות, ירגיש שהוא שייך.
 
בדיוק מה שאני כרגע מתמודדת, אבל בהקשר קצת אחר.

אני בביקור בארץ. הגענו לפני יומיים. המון אנשים לפגוש, המון דברים לעשות כי אני לוקחת את האחריות על הבית של אבא שלי לידי, ואני מרגישה מאוד לא פנויה לבוני, תמיד בחופשות בישראל, בעיקר בשבוע הראשון. יש לי המון דברים שאני רוצה לעשות והיא "נשארת מאחור", לידי, אבל לא איתי. אני מודעת לזה.

השנה אמרתי לעצמי שאני דואגת להיות איתה מתי שהיא צריכה את זה. הבאנו כמה דברים מהבית, למרות שהבית של אבא שלי מלא בצעצועים, משחקים וספרים. הבאנו מהבית בכוונה שיהיה לה את הדברים, שהיא בחרה לקחת איתה, לגרום לה להרגיש מחוברת ונוח עם דברים מוכרים ואהובים.

אני מצידי מאוד מקפידה לשים לב איך ומה היא, ולענות על הצרכים יותר מהר. להיות איתה ולא רק שהיא תהיה לידי.
 

el condor

New member
אני חושב שבכפר הגלובלי זה הולך ונעלם

אני נולדתי בארגנטינה, עליתי לארץ ועכשיו מהגר שוב. אשתי נולדה בארץ, גרה עשור באנגליה, חזרה לארץ ועכשיו מהגרת שוב. אחותה נולדה בארץ, גרה באנגליה, שוויץ וצרפת ונשואה לצרפתי. בן דוד שלי נולד בארגנטינה, עלה לארץ, נשוי לגרמניה והם גרים באוסטרליה. החבר הכי טוב שלי מהתיכון נולד בבריה"מ לשעבר, עלו לארץ, נסע לארה"ב, התחתן עם אמריקאית וגר בסן פרנסיסקו. האח הקטן של אשתו עלה לפני כמה שנים לארץ ועובד בחברה שלי (לא במקרה
) שתי קומות מתחתיי.

אני אישית לא מרגיש שייכות בשום מקום. למיטב ידיעתי גם אשתי לא. גם לא משהו שאני מנסה להשיג או שואף אליו. למען האמת יש הרבה אלמנטים בתרבות הישראלית שאני מנסה בכל הכוח שלא לאמץ.
 

CheniNanny

New member
חושבת שדווקא בגלל (או אפילו בזכות) הכפר הגלובלי

אנשים מחפשים את השייכות הזו, אם זה בעבודה, בהתנדבות, חברים, לימודים, אנחנו יצורים חברתיים ותמיד נשאף להיות במקום בו אנו מרגישים שייכים...
והנה, אתה כותב שאתה לא מרגיש שייכות ובכל זאת אתה פה בפורום, קורא (כנראה) ואפילו מתייחס - שזה אומר משהו על הפורום ועלייך, לא?
השייכות היא לא בהכרח קשור למיקום גיאוגרפי, אלא למקום בלב כמו שכתבו פה , עצם זה שאנשים בוחרים להיות יחד, להקים משפחה, ליצור לעצמם קבוצת שייכות , אומר הכל.
תודה על השיתוף . (;
 

orilina

New member
אני חושבת שאצל אנשים

שעברו בילדותם או בצעירותם ממקום למקום - יותר קל בהמשך החיים ליצור שייכות חדשה או ליצור שעטנז שייכויות ולא בהכרח להיתפס לשייכות אחת ויחידה.
 

el condor

New member
כפי שאמרתי, אני לא כל כך מאמין במושג הזה "שייכות" בכלל

 
למעלה