אז אתמול היה לו יום הולדת...

זכוכיות

New member
אז אתמול היה לו יום הולדת...

והוא עשה הכל כדי לריב איתי... אנחנו כבר חצי שנה יחד. הכל התחיל בחמישי בצהרים, כשהצעתי לו ללכת לעשות משהו שהוא רצה מזמן לכבוד יום ההולדת, והוא אמר שהוא עייף אבל הוא יחזור אלי, אחרי כמה שעות התקשרתי והוא אמר שהוא עוזר להורים שלו (נמצא איתם בדירה שגרנו בה, משפצים...). המשיך בערב, כשדיברנו על זה שאני אבוא, הוא לא רצה לצאת- עייף ומבואס. אמרתי לו שאני אתקשר לאמא שלי לשאול אם היא יכולה להקפיץ אותי ואחזור אליו, היא לא יכלה, הזמנתי מונית ואז חזרתי אליו, הוא לא ענה. טלפון 1, 2, 3... 10... בסוף הוא שלח הודעה שהוא עייף והוא הולך לישון. טוב, יומולדת, הוא נשמע מבואס... הבלגתי, כיבדתי את הבקשה, ביטלתי את המונית והלכתי לישון. התעוררתי בבוקר וחיכה לי SMS "אם באמת היית אוהבת אותי לא היית משאירה אותי לבד הלילה" בלעתי את הרוק... הזכרתי לעצמי את דיכאונות יום ההולדת הגדולים שלי, שבהם החרבתי את כל קשרי עם המין האנושי... ועניתי "אוהבת אותך", קיבלתי "אוהב אותך" חזרה... הנחת הקלה, כמה נאיבי מצידי... הצעתי ללכת לעשות יום כיף בעיר, לאכול בחוץ, אולי ללכת להצגה או סרט או משהו בסגנון... מה שירצה. יום הולדת, בכל זאת. הוא אמר שהוא עוזר להורים שלו שוב. "אבל זה יום ההולדת שלך" "אז מה? מה הם אשמים?!" (אני יכולה למצוא איזשהו קשר עקיף... אבל לא משנה.. :)). האגרסיביות של הSMS הזה קצת העליב, לא שלא הספקתי להעלב קודם. עברו כמה שעות, הצעתי לו לקפוץ לישון כאן- הבית ריק, כולם בצפון... ברור שהוא לא יכול. הגיע הזמן להפסיק להציק, שלא יגיד שלא ניסיתי. עברו כמה שעות, קיבלתי מייל. נחשו? הוא אומר שלא ניסיתי... כמה ציטוטים: "את בנאדם כזה שאם הוא מרגיש שהוא לא רצוי - את אוטומטית מתנתקת. וזה בסדר - זכותך להיות מי שבא לך ואני אוהב אותך כמו שאת, והתאהבתי באדם שאת כמו שאת. הבעיה היחידה היא שזה שם עלי את הנטל לגרום לך תמיד תמיד להרגיש הכי הכי רצויה ונאהבת וסופר דופר וכו'... שזה גם בסדר, וזה טבעי וזה מצופה ממני בתור חבר שלך ואני שמח על כך, לא הייתי מסכים שזה יהיה בשום אופן אחר..." - מצחיק, הרגשתי לא רצויה ובכל זאת נלחמתי בשיניים. "אבל, מה לעשות, לא כולם מושלמים. ולפעמים אני לא תמיד יכול לעשות את זה... לפעמים אני זה שמרגיש מבואס, ואני זה שצריך שירדפו אחריו ויזיזו אותו ויעודדו אותו.... כמו מה שקורה ביומיים האחרונים, עקב שביזות יומולדת, ואולי סתם מצב רוח רע - לא משנה.... אבל, כאמור, בגלל שאת רגילה שאני תמיד הכי חם אלייך שבעולם (כמו שאני מנסה תמיד להיות, כמו שצריך להיות) אז זה נראה לך כאילו אני פתאום קר (מה שאולי נכון קצת, אבל ההרגשה אצלך מוקצנת בגלל שאת רגילה להיפך הגמור - כמו להכנס למים פושרים+ אחרי שאתה בא מטמפ' קפואה ולהכווה מרוב שהם רותחים לך) ובהיותך האדם שאת - את אוטומטית מניחה שאת לא רצויה וכל האהבה שחלקנו במשך חמש וחצי חדשים - הייתה ואיננה עוד, ובטח שעוד שניה אנחנו נפרדים...ואני מצידי מרגיש שאת לא שם במקרים האלה הנדירים שאני באמת צריך אותך, להרגיש את האהבה שלך ואת החיבוק שלך - מה שרק מכניס אותי יותר עמוק לבאסה ואגב גורם לכך שכל היומולדת הזה היה מעפן ומסריח. ומן הסתם אני מרגיש שאת אשמה באיזשהו אופן, כי את זאת שהיית יכולה למנוע את זה... אני יכול להמשיך לפרט, אבל הרעיון ברור ואין טעם לגרום עוד כאב סתם..."- האומנם? אני לא הייתי בסדר? הוא פירש את זה כ"טינה" כ"נעלבת אז הכנסת לי", כשאני באמת באמת באמת ניסיתי להיות הכי בסדר שבעולם, הבנתי שהוא לא מעוניין, לחצתי עד קצה היכולת ואז הרפתי. כמה חודשים אחורה- הריב הגדול הראשון שלנו. הייתי חולה, הרגשתי רע ונראתי רע, ביקשתי ממנו לא לבוא. התחננתי בפניו שלא יבוא. הצהרתי- במידה ותבוא, זה יפריע לי. הוא בא, הוא גם דיי "סולק". התעצבנתי מאוד. מבחינתי "לא" זה לא, וזה בסדר, לאדם מותר להיות לבד גם ביום ההולדת שלו, אם הוא חפץ בכך, אני לקחתי את ה"לא" שלו במלוא הרצינות. אפילו הרגשתי באיזשהו מקום שאולי לחצתי קצת יותר מדי, וזה נהיה לא נעים. מבחינתו, באותה תקופה, זה היה בלתי נתפס- את חולה ולא רוצה לראות אותי? אני לא מבין את זה... ברור שיש כאן קצר רציני בתקשורת, אבל אני לא מצליחה לגרום לו להבין את העניין הזה. הוא בשלו, לא באת, את לא תומכת מספיק, את חרא חברה (טוב, לא באופן כ"כ בוטה..). איך גורמים לו להבין שאני פאקינג לא קוראת מחשבות?

הוא חיפש צומי

כשהוא אמר לך לא אני חושב שאם היית קולטת את הכוונה שלו אז הוא היה מאושר אבל מה לעשות שאת לא קוראת מחשבות ולבוא להאשים אותך על זה הוא מו8סיף עוון על חטא לדעתי תעמידי אותו במקום תיקחי אותו לשיחה ותעמידי דברים על דיוקם

זכוכיות

New member
ברור שהוא חיפש צומי,

מאוד לגיטמי בעיני אפילו. רק היה אומר "אני צריך צומי" והייתי מארגנת אקסטרא צומי, כמה שירצה, מה שירצה... אבל אני בכלל לא הייתי בכיוון, מבחינתי הוא פשוט רצה שקט.

תשמעי תקחי אותו לשיחה

ותגידי לו שזה לא לעניין שהוא מעמיד פנים שהוא לא צריך אותך בזמן שהוא צריך אותך הרי בשביל זה אתם חברים וזה עוד יותר לא לעניין שהוא מאשים אותך שאת לא מבינה את הרמזים שלו

זכוכיות

New member
אני מנסה, שלחתי מייל,

אני לא בטוחה אם הוא פשוט עושה אידאליזציה לעצמו ("אני בסדר, היא היתה צריכה להבין שאני זקוק לה")- מה שמשאיר לי איזה סיכוי להצליח להסביר לו, או שהוא באמת חושב שככה זה אמור להיות (לעזאזל, איך?).

זה לא משנה

מה הוא עושה זה משנה מה את תעשי אם הוא חושב ככה זה בעיה ואם תבהירי לו שאת לא מוכנה לקבל התנהגות כזו בעתיד ושלא מתאים לך כל הזמן לקרוא את הראש שלו אז אם הוא מנסה לעשות אידיאליזציה לעצמו הוא יפסיק עם זה ואם זה באופי שלו הוא לא יפסיק עם זה אני בעד לשים את כל מה שמפריע על השולחן

זכוכיות

New member
אני לא רוצה לריב איתו,

בטח לא כשהוא ככה, אני דואגת לו. יותר חשוב לי שהוא יבין שאכפת לי מאשר "לנצח".

לא אמרתי לך לריב איתו

חס וחלילה אין פה גם עניין של לנצח ההיפך אני מאמין שאם הוא בן אדם נרמלי הוא יאהב את זה שתסבירי לו מה את מה שאמרתי לך אבל מה שכן שאם זה לא מתאים לך הקטע הזה אז כן כדאי לפתור בעיות עכשיו במקום להדחיק את זה

זכוכיות

New member
../images/Emo41.gifועוד שאלה חשובה../images/Emo41.gif

את המייל הוא סיים ב"אז מה עכשיו? עכשיו, מה שיהיה, זה שנחכה כמה זמן, יום יומיים, שלוש, שתחושת הבאסה תעבור, שתחושת הטינה תתחלף בגעגועים, ואז אני אתקשר ואתנצל.... זהו. פשוט וכנה." אז, מה עושים? לומדים מטעויות וטסים לשם, או מחכים כי הוא ביקש? אולי הפעם זו דווקא הזעקת אמת? ה-צ-י-ל-ו.

נשמה תקשיבי

זו אזעקת אמת את יכולה לשים את זה בצד עכשיו כמו שאמרת הבאסה תעבור ועוד כמה זמן תשכחי מזה אבל אני יכול להבטיח לך שהבעיה תצוץ עוד פעם כי זה דרכו של עולם אמרתי לך תלבני איתו את העניין שאחר כך לא יהיה מאוחר מדי וגם אם זה לא יתאים תדעי שלפחות ניסית

Veruna

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק. לא על אזעקת האמת, אנחנו לא תחת מתקפת טילים איראנית, אבל בהחלט על לדבר וללבן את העניין ולהסביר ולהבהיר מה שקורה. הוא צריך גם להסביר לך בדיוק למה הוא מתכוון. תעלי את כל הטענות, את כל הפחדים שלך ותקשיבי למה שהוא אומר.

L y c a n

New member
יש בזה משהו..

גם אם הוא יגיד למה באת, נסי להתעקש על זה.. זה חשוב

L y c a n

New member
הממ הוא אמר

שהוא אוהב אותך בגלל מי שאת אז תהיי מי שאת.. ו.. הוא אמור להבין בשלב הזה בישבילך לא זה לא וכן זה כן.. אבל אי אפשר לדעת זו החלטה שלך, לא משנה מה מי ייעץ כאן, בהצלחה, יהיה בסדר!:)

מיטללל

New member
נלך מהסוף להתחלה-

בטווח המיידי- במקומך הייתי מאלתרת עכשיו איזשהי עוגה + נר (אני יכולה לתת לך מתכון קל להכנה אך מעולה בטעמו), תופסת מונית, נוסעת אליו, נותנת לו חיבוק ענק, גורמת לו להרגיש כמה אני אוהבת אותו וכמה אני שם בשבילו... אני יודעת שזה סיכון. יכול מאוד להיות שהוא באמת עכשיו רוצה "להתבשל" בדאון שלו ולהירגע לבד מהמצב רוח. אבל גם יכול להיות שלא. יכול להיות שלזה בדיוק הוא מחכה. החושים שלי צווחים לי שזה בדיוק מה ששניכם צריכים. ולא מכתבים ארוכים במייל. לדעתי עליך לעשות את הצעד הראשון. בטווח היותר רחוק- אתם חייבים לדבר על "בעיית התקשורת" הזו. אתם פשוט אנשים שונים, שמעבירים ומבינים "מצוקה" בצורה אחרת. אני מתביישת להגיד את זה אבל הוא קצת מזכיר לי את עצמי. בקשרים בעבר שהיו לי (האמת שגם עם חברים וגם עם חברות) הרבה פעמים שהייתי אומרת "לא", התכוונתי ל: "אולי" או "כן", היו דברים שלא הייתי אומרת חד וחלק, ציפיתי שאם למישהו אכפת ממני הוא יבין מתי אני מרגישה רע, יבין מה אני חושבת, מרגישה וצריכה. עם הזמן הבנתי שרוב האנשים לא קוראי מחשבות או בעלי אינטאוציות כמו שלי (
) וחלקנו פשוט מקבלים דברים שאומרים להם באופן הכי מילולי שיש- פשוט כמשמעו. ולכן, אם רע לי, צריך להגיד דברים בצורה ברורה, בלי סימנים, בלי פנטומינה, בלי שתיקות, לא לצפות שאם אני אגיד y, יבינו ויעשו x. דברי איתו.תסבירי לו את זה, שאת לא קוראת מחשבות, כמה את רוצה שמתי שהוא מרגיש רע-פשוט יגיד את זה, יתן איזשהו סימן. תסבירי לו כמה את אוהבת אותו, כמה את רוצה להיות שם בשבילו תמיד, בטוב, ברע, בכיף, בעצב, בצחוק, בחום, בקור...

זכוכיות

New member
לוקחת את העצה שלך,

מהר, מתכון. וכולם להחזיק אצבעות (שאני לא אשרוף את המטבח על הדרך..)

מיטללל

New member
אני שמחה לשמוע :)

אני באמת משוכנעת שזה הצעד הנכון וזה ישפר מהקצה אל הקצה את ההרגשה של שניכם.. בנוגע למתכון :) אני לא בבית, התחלתי לכתוב לך מהזיכרון, אבל אני מפחדת לא להיות מדוייקת. לכן כנסי לפה, סתכלי מטה, יש כמה מתכונים פשוטים. שיהיה המון בהצלחה! ואחרי שהעניינים ירגעו-תמסרי לו המון מזל טוב מאתנו :)

למעלה