אז בהשראת ציפורים של אמש:

היית מעורבת בילדות בתאונת דרכים?

חתיכות טחול יכולות להיקרע מהטחול כתוצאה ממכה חזקה, ואותן חתיכות יודעות להיזרע באזורים אחרים בבטן ולהיות תיפקודיים. בהאוס פעם שירבבו את העובדה הזו לתוך פרק. לכלבה שלנו, שנדרסה בצעירותה, יש כמה טחולים קטנים מפוזרים בבטן
.

זה קשור למערכת החיסונית

(תודה לויקיפדיה, לא למדתי את זה) וגם מפורקים בו תאי הדם האדומים שסיימו את חייהם (את זה כן למדתי).

גוזלה

New member
כן, אני גיליתי על האיבר הזה

כשחליתי במחלת הנשיקה, והרופאה אמרה לי שהטחול נורא התנפח, והוא עלול להתפוצץ אם אקבל מכה חדה או אעשה תנועות חדות מדיי... :/

אז אחרי שכתבתי

תחול בת' ולא הבנתי למה הוא לא מוצא כלום- חזרתי לחפש שוב אחרי כמה שעות, הפעם בט', דיסלקציה, כבר אמרנו זה דבר משעשע ביותר אפילו צחקתי קצת אחרי שהבנתי למה הגוגל מציא "האם התכוונת לחתול?" בכול מקרה מצאתי טחול http://he.wikipedia.org/wiki/טחול

hadarinke

New member
תאונת דרכים? אני כמעט בטוחה שלא

אבל מכות חזקות- על ימין ועל שמאל. זכור לי שבגיל 6 נפלתי ממקלט עילי וקיבלתי מכה חזקה באיזור הבטן

דידושקע

New member
יש לנו כ"כ הרבה במשותף../images/Emo7.gif

גם לי יש ברכיים דפוקות כי אני לא מחזיקה אותן נכון, אז אני גם ולא עומדת נכון, ולא הולכת נכון וכו'. אז הייתה לי גם דלקת בגיד, כי שילוב של זה ושל ריקוד זה לא הדבר הכי מקסים שיש. ואז לקחתי כדורים, והסתובבתי עם תחבושת איזו תקופה, כשבסוף מה שעזר זה רק פיזותרפיה. מדהים איך לקפוץ כמו מפגרת זה כל כך אפקטיבי! אה, ויש לי גם פלטפוס קל. ואני אלרגית לאבק, ולחתולים, משהו בלתי נסבל. ובגלל מחזור מפגר היה לי גם מחסור זמני כזה בברזל, אז לקחתי איזו תקופה אבל נמאס לי אז הפסקתי. אבל אין לי דכאון! ואני אפילו לא לסבית! כיף לי כיף לי!

סתיוי17

New member
אני אלרגית לגז מזגנים.. ../images/Emo122.gif

אז יש לי בחדר מזגן היפואלרגני ידידודתי לסביבה. או משהו. הא, ויש לי אורטיקריה כרונית, שזה אומר שכל פעם שאני אוכלת יותר מדי שוקולד/ביצים, העור שלי מוציא מעצמו צורות מאוד מגוונות שמגרדות כמו אבעבועות רוח. יש.

גוזלה

New member
הלוואי שהייתה לי אלרגיה לשוקולד

אולי זה היה מווסת אותי קצת... :]

יש מצב שזו

מחלת המזגנים שדורי תען שיש. לפי התאוריה ישנם חידקים בתוך הטריסים של המזגן שמשתחררים בעט הפעלתו וגורמים למחלות. לא אני המצאתי את זה

פתאום לא נעים לי להיות בריאה ../images/Emo3.gif

המחלה היחידה שיש לי נקראת "חניכים"
(סתם, נו :X אני סתם מגזימה :X)

בנוגע לצמחונות

אני לא רוצה להעכיר פה את היהירות שלך, אבל חכי
. בגוף יש מאגרי ברזל ו-B12 לכמה שנים טובות. לי לא היה מחסור במשך 14 שנות צמחונות בערך, ורק אח"כ הוא התחיל. אל תהיי שאננה ולכי כל כמה שנים לעשות בדיקות דם (המחמירים יגידו פעם בשנה). חבל לסחוב מחסור של החומרים האלו, במיוחד כי מחסור שלהם גורם לירידה ביכולת הריכוז, הלמידה ולעייפות. לא כייף, אבל קל לטיפול.

אה :0

פשוט יש אנשים שממש מהר נוצרים אצלם חסרים, כנראה שהמאגרים שלהם לא משהו מראש. או משהו כזה.
בכל אופן אני צמחונית ממש ממש קצת זמן, בקושי שנתיים. אני באמת בכל מקרה אבדוק את זה אחת ל... ליתר בטחון.

למעלה