אז במה הפורום כן עוסק? אם לא בפרסום פוסטים

mary lou

New member
אגב, תהייה...

אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שפורום הבלוגיה כן עוסק בהמלצת פוסטים, למה בעצם ההמלצות נמצאות שם בשרשור האוף? [דבר שהוא גם לא מאוד נוח וגם לא הכי הגיוני בהתחשב בכך שזו מחצית מפעילות הפורום]

ע ל ו מ ה

New member
הצבעה ברגליים

ממש לא נכון שזו מחצית מפעילות הפורום. לא שיש לי כוח לספור... אבל יש לא מעט שאלות (מתישות, שחוזרות על עצמן) מהסוג שלשמו נועד הפורום. אבל ממש כמו פה, גם שם, הציפו בהמלצות על בלוגים. לנו כבר יש פריווילגיה להגיד "לכו לשם, שם אוספים המלצות", אבל בפורום ההוא, אולי בהיעדר מקום אחר, מיסדו את הנושא - הקצו לו תבנית מוגדרת (שרשור ה-
) ומאז יש אפשרות להמליץ וגם לא מציפים באופן מיותר. כיוון שאורי הרגיל את האנשים שהוא אכן קורא את מה שהם משרשרים שם, השרשור תפס, והיום הוא כבר מוסד. אגב, יש גם פורום מומלצים. אבל עובדה שמה שתפס זה שרשור ה-
. לזה התכוונתי בהצבעה ברגליים. גם אם אין לנו דרך מדויקת להסביר זאת, עובדה שזה עובד. אני משערת, כפי שכתבתי, שזה קשור באופי של צציק, שהיה גדול מספיק כדי להכיל גם פרצות במוסכמות, כל עוד הקהל מוכן לקבל להן מבנים ברורים. (העובדה שלאחרונה נוספה לתקנון הפורום הגבלה שרק למנהל הפורום מותר לפתוח שרשורי
היא, אגב, פגיעה בגישה החופשית הזו).

mary lou

New member
זה לא מה שהתכוונתי

עצם קיומו של השרשור מובן לי ואני גם קוראת את המומלצים בו לא פעם. השאלה שלי היא למה הוא נקרא ונחשב "שרשור
" ולא ניתן לו שם ראוי יותר? הרי הוא כבר נטמע היטב בתוך הפורום, אנשים מחכים לו והוא חלק מהותי (אם לא חצי אז שליש, בסדר? :)) אני ממש לא רואה אותו כמשהו שלא קשור לנושא הפורום, וזו אם אני לא טועה הגדרת שירשורי אוף.

ע ל ו מ ה

New member
במקור... כי לא לשם כך נועד הפורום

כיום... כי בפורום ההוא האייקון
אכן קיבל משמעות אחרת מבשאר הפורומים, משמעות שאפילו מתועדת בתקנון שלו. אני לא יודעת אם יוצא לאנשים בכלל לכתוב שם דברים off topic אחרים, אין שם קהילה תוססת (וגם זו שהיתה שם בעבר נמלטה לפה בשל הקשיחות) כך שכמעט לא קורה שמישהו פותח הודעת off topic רק כדי לחלוק עם השאר איזה סיפור שאינו שייך לנושא הפורום. אכן אפשר היום, בתיאוריה, להחליט להחליף את האייקון באייקון אחר, אבל כיוון שזה כבר מוסד, זה כנראה יישאר. לכי תדעי איזה השלכות חברתיות יהיו לשינוי שכזה
.

mary lou

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo122.gif

אני אגיד לך למה זה הפריע לי בכלל. מה שמוזר בפורום הבלוגיה הוא שהודעות תמיכה שקשורות לתפוז בכללי או למחשבים (ולא לבלוגיה ישירות) לא נמחקות אלא משורשרות לאותו האוף של ההמלצות. זה לא קשור, מציק ודי לא ברור למען האמת. אז אם האוף מוגדר רק להמלצות, שיהיה רק להמלצות. אני לא יודעת, אולי זו רק אני אבל נדמה לי שההמלצות הן חלק מספיק חשוב בכדי לייחד להן שרשור ולא לדחוף אותן סתם עם ההודעות הבאמת לא קשורות. זה לא רק עניין של אייקון.

ע ל ו מ ה

New member
את צודקת ../images/Emo45.gif

תעלי שם את ההצעה, כדי שהמנהל החדש יראה. אני אצביע בעד

0r0r

New member
אני אסביר

שרשורי ההמלצות נמצאים שם מתוך הרגל של בלוגרים להמליץ על עצמם (או אחרים) ושרשור ייחודי וקבוע שהתפתח מזה. זה עדיין לא הופך את הנושא לטכני ולכן זה בשרשור
. אם הייתי יכול (היה לי את הכח להתעסק עם זה כשזה רק התחיל, היה לי כח לדבר על זה עם נציגי תפוז וכו') הייתי מעיף את ההודעות האלה עוד בעבר (שזה לפני 3 שנים בערך). לתפיסתי, אגב, אפילו שרשורי ה"הנה משהו חדש, תהנו" או "יש תחרות ו.." לא קשורים לפורום. אבל אם זה כבר עלה, אני אלך להציע למי שצריך הצעה שכבר הייתה צריכה להשמע מזמן. אגב, לא ברור לי למה דיונים על אופי הפורום ומנהליו (גם אם בעקיפין) נעשים בפורום הזה, אבל אין לי כח לעוד ויכוח מטופש.

ע ל ו מ ה

New member
הדיונים ה"עקיפים" דווקא מתקיימים שם

(וגם בטלפון עם נעמה) פה יש הזמנות להצטרף לדיונים
ואם אתה הולך להציע הצעה, למה שתציע אותה "למי שצריך" בלי להגיד לנו למי צריך ובלי לחשוף בפנינו את ההצעה כדי שנוכל להביע עליה דעה? אולי נוכל לשפר אותה? אולי נוכל להראות לך משהו שלא ראית? ובאופן כללי, מבחינתי, אני פה כי מעניינים אותי בלוגים וסביבות ניהול בלוגים. אופן ניהול הבלוגיה, מבחינתי, הוא דוגמא אחת כזו. זה שהוא שייך לתפוז לא הופך את הנושא לא רלוונטי לפורום הכללי.

0r0r

New member
שרשורי ההמלצות לא יהיו ב807 יותר מהשבוע הבא

מי שצריך הוא מי שמחליט. אם הייתי חושב שזה מצריך שיתוף מסיבה כלשהי הייתי משתף. לא יותר מידי קשה לנחש.

ע ל ו מ ה

New member
חבל מאד, אני לא רואה מה הבעיה שיהיו שם

אם הם כבר שם שלוש שנים והם מוסד. סתם אנשים ירגישו עכשיו עוד יותר נרדפים ב-807 על שהעזו להמליץ שם כי לא ידעו שאסור. ידוע שיש פורום אחר להמלצות, אבל מעטים פוקדים אותו. בוודאי שאף משתמש אינו פוקד אותו כדי למצוא מומלצים, ולא ברור שמי שממליץ פוקד אותו. אני יכולה רק לחזור על סיפור שכבר ציטטתי לא פעם אחת, על המדשאה בצרפת שאנשים נהגו לעבור דרכה למרות השלטים שאמרו שזה אסור, וסללו בה שבילים רגליים, והרסו אותה. העיריה הקימה גדר, אבל אנשים קפצו מעליה, הגביהו אותה, ואנשים עשו בה חורים. במקום מדשאה היתה שם עכשיו מעברת גדרות הרוסות ושבילים. במדשאה דומה באנגליה, ממש עם אותו הסיפור, סללה העיריה שביל אבנים אסתטי. האנשים שרצו לעבור, הלכו על השביל. עכשיו יש שם מדשאה נאה ושביל נאה בתוכה. צציק סלל שביל. ואתה עכשיו הקמת גדר. כל הכבוד.

דווקא זה הגיוני ששרשורי המלצות יהיו במקום

הנכון ולא במקום הלא נכון. הרגלים אפשר לשנות, הבלוגרים יתרגלו, זאת לא בעיה. יש לי הרגשה שגם המנהל החדש יעדיף שההמלצות יחזרו לתמיכה הטכנית, ככה הוא לא יצטרך לגלוש לשני פורומים. צציק סלל כביש במיוחד בשבילו.

ע ל ו מ ה

New member
מה?

מתי ההמלצות עזבו את התמיכה הטכנית? הם יעזבו, לפי אור, בשבוע הבא. נכון לעכשיו, הם שם, ואין צורך לגלוש לשני פורומים. הרגלים זה לא דבר שקל לשנות, ואתר שנותן שרות צריך להשתדל שלא לאתגר את לקוחותיו ביותר מדי שינויי הרגלים, בעיקר כאלה שמראש הוכתבו ע"י הקהל.

mary lou

New member
../images/Emo45.gif בגלל שנמאס לי

להסכים עם כל מה שאת אומרת ביומיים האחרונים, הריני מצהירה מראש שאני מסכימה עם כל דבריה של עלומה ומצטרפת אליהם (בתנאי שהיא מרשה זאת כמובן) עד להודעה חדשה. תודה.

קודם כל זאת נראת לי שמועה לא מבוססת.

לי לא ממש אכפת איפה שמים את ההמלצות, אם זה חשוב לך, לכי תכעסי על מישהו בפורום השני. איפה שהמנהלים שומעים. אני לא עובדת בתפוז, ואין לי כל השפעה על ההחלטות.

ע ל ו מ ה

New member
0r0r הוא אחד ממנהלי פורום 807

והדיון פה התקיים מולו. ואכן, פניתי לערכאות גבוהות יותר.

0r0r

New member
ואני כן רואה בעיה

ניסחתי ומחקתי כאן הודעה, אבל השורה התחתונה היא שאני לא רואה סיבה להמשיך את הדיון ע"ג הפורום.

mary lou

New member
מצטרפת לתגובתה של עלומה.

וחוץ מזה, התנהל כאן בקושי עוד דיון אחד בנושא. אם כבר, צריך לשאול למה השרשור הזה לא נמצא בפורום ריבות נ.ב. [יש פורום ריבות? תפתחו פורום ריבות. טוב, לא באמת. אל תפתחו פורום ריבות.]

תסתכל על השרשור הזה

אם לא ברור לך למה דיונים על אופי פורום 807 נעשים בפורום הזה, מעניין מה חשבת כשקראת את ההודעות על הריבות למיניהן
לזה קוראים שרשור 100%
.

למעלה