אבל המוני חיילים התלוננו שמחייבים אותם להוריד זקנים
גם אלה שהתגייסו עם זקן,זה לא מקרה בודד.

אין לי מושג מדוע אסור פתאום לקבל סופגניה מאנשי חב"ד, אני זוכר איך הם פנקו אותנו בסדיר.
אני מקווה שאין כאן קשר לעובדת היותם חב"דניקים.

צה"ל תמיד שמר על כשרות ונוהל שבת, גם שכהיו בו הרבה פחות דתיים.
פעם רוב החילוניים בארץ היו בעלי יותר כבוד למסורת ולא הפרידו בצורה כל כך דרסטית בין הדת ללאום.
בבתי הספר הגבירו את שיעורי המורשת היהודית כי נוצר מצב שילד יהודי חילוני ממוצע שנולד ומתחנך במדינה יהודית לא יודע דברים מאוד בסיסיים, זה לדעתי ולדעתו של שר החינוך מצב אבסורדי.
פעם זה לא היה כך, איך אמרה גולדה מאיר: "להאמין או לא זה העניין שלכם, אבל לפחות תדעו במה אתם לא מאמינים".

"כניסה מאסיבית ומיסיונריות דתית הן בצבא עם כל מיני "הרצאות" שמחייבים חיילים לשמור"
מי חייב אי פעם חייל לשמור משהו ?
הרצאה של רב בעניין חג כלשהו, או הרצאה היסטורית כלשהי של ניצול שואה או לוחם ותיק ממערכות ישראל היו תמיד בצה"ל.
מה שחדש בשנים האחרונות הוא כניסה מאסיבית של הרצאות של רפורמים למיניהם ושמאל קיצוני מסוכן, הנה דוגמא:
https://www.youtube.com/watch?v=0ECC2Yhwt9A

מה שטוב שלפני מספר חודשים ליברמן נתן הוראה להפסיק את כלל ההרצאות מבחוץ לחיילים וקצינים.

צה"ל הוא צבאה של מדינת ישראל שהיא מדינתו של העם היהודי.
יהודי המנותק מיהדותו עלול להגיע למצב שהוא לא מבין בכלל מה יחודה של מדינת ישראל, או של העם היהודי ומה ההבדל אם נולד כאן או במקום אחר ואז גם לא להבין מדוע הוא צריך לשרת ולהסתכן בצבא.
לפני מספר חודשים אחד מחברי הפורום, שנפצע במלחמה ובינתיים גר בחו"ל, כתב כאן: "מה אכפת לי מזה שאני יהודי, למה לי לסכן את חיי למען המדינה הזאת עם כל הבעיות שלה, כאשר אני יכול לראות עולם יפה ונהדר ולחיות בשקט בחו"ל".
אותי זה בכלל לא מפתיע.