אז גם אני קיבלתי יותר מאופק בוכריס

TaL53

New member
אתה מתחמק מהנושא

האם הודיעו למישהו שהוא לא ישרת בגדוד מסויים כי יש שם "קווקזים" או "עולים חדשים"? לא. האם העובדה שמשרתים חרדים במקום מסויים מונע מנשים להגיע לשם? כן. אתה לא רואה את ההבדל הקטן בין מניעת עצם השיוויון בגיוס לצה"ל לבין עניין פעוט ומומצא כמו "קווקזים לא שוטפים כלים?!
&nbsp
יש כבר הנחיה שחרדים פטורים משמיעת שירת נשים. צירפתי לך קישור על כך.

beatman

Member
למה שנשים יגיעו לשם ?

אלה יחידות שמיועדות רק לחרדים.
למה החלטת שנשים צריכות פתאום להגיע לכל יחידה ?
&nbsp
עניין הקווקזים אינו מומצא, אני הכרתי אישית.

RubberSoul92

New member
אני המומה

פשוט כך. נראה לי שמי ששכח שצבא הגנה לישראל נועד להילחם הן כלל לא חיילות שמבקשות לעשות שירות קרבי (שבערכן אתה מפחית כשאתה טוען שכל המהות של השירות שלהן הוא חיפוש אחר החזון שלהן ולא למטרה לשמה נועד צה"ל), אלא אותם הדתיים שחושבים שהצבא נועד בשביל הגחמות שלהם, ונראה שהם אלה ששכחו לשם איזו מטרה הם התגייסו.

TaL53

New member

beatman

Member
אז מדוע מורידים את הרף עבור לוחמות ?

למשל בצבא ארה"ב ובעוד צבאות מגייסים לוחמות ליחידות מסויימות רק אם הן בעלות כושר מספק ועוברות את המבחנים שהם בדיוק באותה רמה כמו הגברים.
בצה"ל מגייסים המוני בנות רגילות ועדינות, שמודות שהן הורעלו ולא ידעו בדיוק איך השירות מתנהל, מורידים את הרף של כלל היחידה, כולל הגברים בשביל להתאים אותו אליהן( וגם בזה הן לא תמיד עומדות), ואז כשירות היחידה נפגעת בשם ה"שיוויון".
אני כבר לא מדבר על אחוז הנופלות מתפקיד לחימה, וכמה מהן לא בדיוק מתפקדות ברגעי אמת.
&nbsp
דווקא חיילים דתיים הם חיילים מצויינים שעושים עבודתם נאמנה, הם דווקא יודעים טוב מאוד בשביל מה קיים צה"ל ומבינים את קדושת הארץ וחשיבות ההגנה על העם.

TaL53

New member
אני מבין שלטענתך אישה מעצם היותה אישה

לא עושה את עבודתה נאמנה, לא יודעת בשביל מה קיים צה"ל וגם מבינה את הצורך בהגנה על העם.
&nbsp
אתה יכול להראות לי מתי נפגעה כשירות יחידה כלשהי? מתי בקרב מסויים המפקד אמר "לא מילאנו את המשימה כי היו ביחידה נשים"? זה לעומת סירובי פקודה של חיילים כי הרבי אמר להם לא למלא פקודות.
&nbsp
אתה יכול להראות לי מתי נפגעה כשירות של יחידה לא לוחמת (למשל מודיעין) רק כי היו בנות ששירתו שם?

beatman

Member
לא, לא אמרתי את זה

אלה הארגוני פמיניסטיות שדוחפות את הנשים (ובעצם משתמשות בהן, תוך התעלמות מהנזקים שנגרמים להן) הן אלה שלא אכפת להן מיעוד הצבא וחלקן אף רוצות לסרס את צה"ל ולהילחם ב"גברים האלימים".
&nbsp
למשל תותחנים, במחזור גיוס של בנות, כל הפלוגה בטירונות מתאמצת פחות.
זה לדעתך תקין ?
&nbsp
מתי דתיים סירבו פקודה מבצעית בשדה קרב ?
&nbsp
ביחידות לא לוחמות יש בנות בשפע ולא טענתי מעולם שכשירות של יחידה עורפית נפגעה, אל תכניס מילים לפה שלי.

TaL53

New member
אז אני לא מבין מה לטענתך הבעיה?

הן ביחידות לוחמות והן ביחידות לא לוחמות משרתים חיילים וחיילות ביחד, לפעמים באותו חדר ולפעמים גם בלי חלונות. מה ההבדל?
&nbsp
ברור שלנשים, לטענתך, אין דעה עצמית אלא שארגוני "שקר כלשהו" דוחפים אותן. אליס מילר, איזה ארגון עמד מאחוריה?
&nbsp
אל תספר לי על תותחנים, הייתי שם בדיוק כמוך. על איזה מאמץ אתה מדבר? שכיבות שמיכה? לדחוף פגזים? כמה לוחמים ראיתי במהלך השירות שמרוב חוסר מעש וחוסר תעסוקה ועמידה במחסומים הפכו לשמנים וחסרי יכולת לזוז.. תעשה לי טובה, אל תז***ן ת,שכל על כשירות.

beatman

Member
שיחידות עם לוחמים ששומרים צניעות ונגיעה ישארו ללא בנות

פשוט מאוד, ושלא יכפו על חיילים דתיים להתגלח, כנ"ל לבעלי פטור רפואי. לא מבין את הפרנויה בעניין זקנים.
&nbsp
יש נשים רוצות לשרת בתור לוחמות, בנוסף הארגונים הפמיניסטיים דואגים לתדלק את רצונן ולהרעיל אותן כפי שציינו באוזניי לא מעט לוחמות בשביל לממש את גחמותיהם על חשבון הבנות.
&nbsp
אני ראיתי מלא בנות שפתאום נעלמו באמצע השירות ובדיעבד נודע לי שמדובר על בעיות רפואיות והכרתי אישית עוד לוחמות שפרשו כי לא יכלו לסבול את האווירה הקשה ביחידה לוחמת.
גם ראיתי בנות שבוכות או משותקות מרוב פחד במצב לחימה/קרוב ללחימה (סכנת חיים מסויימת על אמת).
אף פעם לא ראיתי גבר ביחידה שמשותק מפחד ואחוז הגברים שפרשו מתפקיד לחימה נמוך יותר.

TaL53

New member
מי כופה על חרדים להתגלח?

פעם ראשונה שאני שומע את זה. דווקא להפך- להזכירך שניסו להכניס לכלא חייל על זה שהכניס אוכל לא כשר.
&nbsp
ממש מזימת הסכין בגב. יש ארגונים שנלחמים לשיוויון בין המינים, כי הבעיה היא ניסיון למנוע מנשים לשרת בתפקידים מסויימים. כמו למשל אליס מילר שנלחמה כדי להיות נווטת. או שאתה כמו פור פוואר שחושב שאישה לא יכולה להיות מנהלת? אגב, מה עם הרבנים שמתדקלים את התלמידים שלהם לסרב פקודות? זה בסדר מבחינתך?
&nbsp
בעיות רפואיות יש לכולם, כולל הלם קרב. אני מציע שתקרא קצת על התופעה ותראה שהיא לא "בעיה נשית".
&nbsp
&nbsp

beatman

Member
בחודשים האחרונים הייתה סערת זקנים

הכניסו אף חייל דתי לכלא כי סרב להתגלח:
http://www.jdn.co.il/news/israel/196406
&nbsp
לא יודע מה נסגר עם זה בסוף.
&nbsp
וידיעה טריה מהיום: חיילת נשלחה לכלא כי קיבלה סופגנייה מחב"דניקים
http://rotter.net/forum/scoops1/365116.shtml
&nbsp
אני זוכר איך כל מיני מתנדבים וביניהם חב"דניקים הגיעו לפנק אותנו בסופגניות בחנוכה ובוודקה בפורים (שאסור כמובן לשתות בצבא).
אני חושש שבקצב הזה, אם לא יעצרו את ההתדרדרות בסוף יהיה צבא אתאיסטי שאין בו זכויות לדתיים אם ישארו בו בכלל ולא יהיה ברור על מי ועל מה הוא מגן בכלל.

TaL53

New member
אתה לא יכול להסיק ממקרה בודד

על מדיניות צה"ל לגבי שומרי מצוות ובפועל אתה בעצמך יודע כמה שומרים בחרדת קודש על כשרות ועל כל אורח החיים הדתי/חרדי. בנוסף שים לב למשהו- החייל החליט לגדל זקן במהלך השירות, משמע שהוא לא התגייס עם זקן. לא מריח לך פישי?
&nbsp
לגבי הטענה השנייה שלך אנא קרא את הכתבה שצירפת בעצמך:
&nbsp
>חמישה חיילים מיחידת המעברים של המשטרה הצבאית הודחו לאחר שקיבלו טובות הנאה מישראלים ומפלסטינים בתמורה להקלות בבידוק. אחת החיילות הודחה אחרי שלקחה סופגנייה מחסידי חב"ד שהגיעו לחלק סופגניות במחסומים.
&nbsp
אתה לא מזהה את הבעיה ואיך היא לא קשורה לדת בשום צורה?
&nbsp
אני לא רואה כיצד הגעת למסקנה שהצבא הופך להיות אתאיסטי. ההפך הוא הנכון. יש כניסה מאסיבית ומיסיונריות דתית הן בצבא עם כל מיני "הרצאות" שמחייבים חיילים לשמור והן באזרחות עם הכנסת תכנים דתיים ומיסיונריים למערכת החינוך.
&nbsp
אגב, קיומו של צה"ל לדעתך תלוי בדת? הוא מחוייב להגן על המדינה או על ערכי דת?

beatman

Member
אבל המוני חיילים התלוננו שמחייבים אותם להוריד זקנים

גם אלה שהתגייסו עם זקן,זה לא מקרה בודד.
&nbsp
אין לי מושג מדוע אסור פתאום לקבל סופגניה מאנשי חב"ד, אני זוכר איך הם פנקו אותנו בסדיר.
אני מקווה שאין כאן קשר לעובדת היותם חב"דניקים.
&nbsp
צה"ל תמיד שמר על כשרות ונוהל שבת, גם שכהיו בו הרבה פחות דתיים.
פעם רוב החילוניים בארץ היו בעלי יותר כבוד למסורת ולא הפרידו בצורה כל כך דרסטית בין הדת ללאום.
בבתי הספר הגבירו את שיעורי המורשת היהודית כי נוצר מצב שילד יהודי חילוני ממוצע שנולד ומתחנך במדינה יהודית לא יודע דברים מאוד בסיסיים, זה לדעתי ולדעתו של שר החינוך מצב אבסורדי.
פעם זה לא היה כך, איך אמרה גולדה מאיר: "להאמין או לא זה העניין שלכם, אבל לפחות תדעו במה אתם לא מאמינים".
&nbsp
&nbsp
"כניסה מאסיבית ומיסיונריות דתית הן בצבא עם כל מיני "הרצאות" שמחייבים חיילים לשמור"
מי חייב אי פעם חייל לשמור משהו ?
הרצאה של רב בעניין חג כלשהו, או הרצאה היסטורית כלשהי של ניצול שואה או לוחם ותיק ממערכות ישראל היו תמיד בצה"ל.
מה שחדש בשנים האחרונות הוא כניסה מאסיבית של הרצאות של רפורמים למיניהם ושמאל קיצוני מסוכן, הנה דוגמא: https://www.youtube.com/watch?v=0ECC2Yhwt9A
&nbsp
מה שטוב שלפני מספר חודשים ליברמן נתן הוראה להפסיק את כלל ההרצאות מבחוץ לחיילים וקצינים.
&nbsp
צה"ל הוא צבאה של מדינת ישראל שהיא מדינתו של העם היהודי.
יהודי המנותק מיהדותו עלול להגיע למצב שהוא לא מבין בכלל מה יחודה של מדינת ישראל, או של העם היהודי ומה ההבדל אם נולד כאן או במקום אחר ואז גם לא להבין מדוע הוא צריך לשרת ולהסתכן בצבא.
לפני מספר חודשים אחד מחברי הפורום, שנפצע במלחמה ובינתיים גר בחו"ל, כתב כאן: "מה אכפת לי מזה שאני יהודי, למה לי לסכן את חיי למען המדינה הזאת עם כל הבעיות שלה, כאשר אני יכול לראות עולם יפה ונהדר ולחיות בשקט בחו"ל".
אותי זה בכלל לא מפתיע.

TaL53

New member
איפה המוני החיילים האלה?

מדוע לא שומעים עליהם? בינתיים הבאת שני מקרים- מקרה אחד שעולה ממנו ספק אם החייל דיבר אמת או שהחליט שלא בא לו להתגלח והקצין פשוט עלה על זה. מקרה שני- שגם מתואר בכתבה- הוא של קבלת טובות הנאה מגורמים פרטיים והעונש על כך. איך העובדה שמדובר ברדיפה דתית קשורה לזה? לא ברור.
&nbsp
כניסה מיסיונרית של כל מיני הרצאות וארגונים לצה"ל אפשר לראות כאן:
&nbsp
http://glz.co.il/1138-86237-he/Galatz.aspx
&nbsp
http://rotter.net/forum/scoops1/233125.shtml
&nbsp
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4274772,00.html
&nbsp
http://news.walla.co.il/item/3000480
&nbsp
http://www.haaretz.co.il/news/politics/.premium-1.3078752
&nbsp
http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.2472342
&nbsp
אגב, בתוך הקישורים הנ"ל יש מספר קישורים על איך הצבא שומר מכל משמר על אורח החיים הדתי ואם מאפשרים לחיילים דתיים לא לשמור עם חיילים תמוהה הטענה שלך שהמוני חיילים חרדים או דתיים נדרשים עם גיוסם לגלח את זקנם.
&nbsp
כנ"ל לגבי כניסת המיסיונריות לב"ס ובמיוחד למערכת החינוך החילונית. הרי לא מדובר בדברים בסיסיים כמו שמירת שבת או שמע ישראל, דברים שכל ילד יודע כי מפמפמים את זה מהגן אלא במערכת משומנת היטב שנועדה להחדיר לילדים את הקו שלהיות חילוני זה רע ולהיות דתי זה טוב ונדרש. לא חסרות דוגמאות שעלו בזמן האחרון כולל ספרים על הזהות הישראלית שעוסקים בדת בלבד וכל מיני מקראות "תמימות" לילדים עם סיפורים שהתת מודע שלהם הוא שרק מי שדתי יוצא טוב בסיפור.
&nbsp
צה"ל הוא הצבא הלאומי, הלאומיות אינה קשורה אוטומטית לדת. קיומה של המדינה לא קשור אוטומטית לדת וחייל מחוייב קודם כל להגן על ערכי המדינה ולא על ערכי הדת. יש לך מספר לא קטן של מיעוטים שמשרתים בצבא וכן אנשים שלא מוגדרים כיהודים לפי ההלכה. מה תעשה איתם אם מה שיעניין את הצבא זה נושאי דת בלבד?

beatman

Member
ועוד איך שמעו, הרבה חיילים דתיים

התבקשו להתגלח.
&nbsp
לקבל סופגניה מחב"דניק זאת טובת הנאה ? הרי כתוב במפורש שהיא לא קבלה שוחד מערבים, אלא נענשה בגלל הסופגניה.
&nbsp
&nbsp
פחחח מיסיונריות, לשמוע דברי יהדות זאת לא מיסיונריות.
רק אתאיסט לוחמני ששונא את היהדות יכול לדבר כך.
מה שכן אם היו הרצאות שבהן חייבו את החיילים להיות נוכחים, זה לא בסדר.
&nbsp
חיילים דתיים שלא רוצים לשמוע שירת נשים או לשמור עם חיילות ? מה בדיוק הבעיה ?
אם קווקזי לא משובץ לתורנות מטבח ורוסי יוצא הביתה לנובי גוד אז מה קרה שיתחשבו בחייל דתי ?
עבורך הדת והדתיים היא כמובן בעיה שיש להילחם בה.
&nbsp
כל ילד יודע מהי שמירת שבת ושמע ישראל ? המצב רחוק מכך.
מעכשיו אני מקווה שיידע.
&nbsp
"להיות חילוני זה רע ולהיות דתי זה טוב ונדרש" מאיפה השטות הזאת
?
&nbsp
צה"ל מגן פיזית על אזרחי המדינה ולא על ערכי המדינה ולא על ערכי הדת.

TaL53

New member
הבאת רק דוגמא אחת כזאת

ועוד עם סיפור די מפוקפק. אם יש המוני דוגמאות כאלה (של חיילים שהתגייסו עם זקן, הצהירו שהם דתיים וסירבו לאשר להם) אנא תן להם סימוכין.
&nbsp
אתה גם לא קורא את מה שאתה מצרף. היה כתוב במפורש שטובות הנאה ניתנו ע"י פלשתינאים ויהודים וכנראה חשדו שהחב"דניקים באו לחלק סופגניות כדי לקבל הקלות בבידוק. בנימה אישית אני מכיר אנשים ששירתו במחסומים ונתקלו בדיוק בסיטואציות כאלה- של חב"דניקים וחרדים שניסו להבריח סחורה מהשטחים וכדי לא להיתפס היו נותנים אוכל וסיגריות לחיילים. לכן ברור שאין כאן שום רדיפה.
&nbsp
אתה סותר את עצמך בדיוק כמו בטיעון הראשי שלך שאין לתת לבנות להשתלב בשירות ביחד עם גברים. מצד אחד זה "פחח.. אין מיסיונריות" ומצד שני זה "אבל לא בסדר שחייבו חיילים ללכת להרצאה של רב". איך תקרא למצב שבו מחייבים אנשים חילוניים ללכת הלרצאות דתיות כאשר המטרה של ההרצאות האלה ברורה? לא מיסיונריות?
&nbsp
כן, כל ילד יודע את המצוות הבסיסיות כי מפמפמים את זה מגיל קטן. תראה לי ילד אחד שלא יודע שבפסח לא אוכלים לחם, שביום כיפור צמים, שבשישי עושים קידוש (אגב הפרסום המופלא בטמטומו של "שישי- שבת ישראלית"- שישי ישראלי זה אומר לעשות קידוש). כמובן שלא כל ילד חילוני ידע הלכות בתלמוד אבל הרי מר בנט הצהיר שאסור לחייב חרדים ללמוד מה שהם לא רוצים אז למה מותר לחייב חילונים? אתה רוצה עוד דוגמאות למיסיונריות הזאת? בבקשה
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=de7BZkuMIdk
&nbsp
&nbsp

beatman

Member
החב"דניקים לא נבדקים במחסום הנ"ל

זה מחסום שבודקים בו רק ערבים.
החב"דניקים באו לחלק סופגניות, גם נכתב שהיא לא נמצאה מעורבת באשמת הנאה.
אני לא מבין מדוע אוסרים לקבל מזון מאזרחים, והעונש לדעתי מוגזם.
&nbsp
אפשר לקרוא לזה החזרה בתשובה, אבל לא מיסיונריות.
מיסיונריות זאת המרת דת.
&nbsp
יש המוני חילונים שאין להם מושג בתפילת שמע או מה זה קבלת שבת וכו'.
טוב מאוד שמלמדים את זה, מחזירים את הידע במסורת ישראל לתלמידי ישראל

ולמה להפיץ דת יהודית בקרב היהודים עצמם נחשב למיסיונריות?

כאילו, לאיזו עוד דת הייתה מצפה במדינת היהודים? איסלם, נצרות, בודהיזם? או אולי אתאיזם, כמו במדינות הקומוניסטיות? למה דתיים בישראל מתפקדים על תקן היהודים בגולה?

TaL53

New member
בעיני הדתיים/חרדים

חילונים הם מבחינת "תינוקות שנשבו" ולכן חובה להחזירם לדת. האמת, שאם תלך לפי ההלכה תראה שבעיני החרדים החילונים לא בדיוק יהודים. למשל חילוני אינו נחשב עד כשר במשפט (כמו גם אישה), עם חילונים גם לא יתחתנו, למרות שהוא לא פחות יהודי מהחרדי. שנית, ישראל אינה מוגדרת כמדינת הלכה ואין חיוב לקיים מצוות כדי לקבל זכויות אזרח פה. לכן בסופו של דבר התנהגות החרדים/דתיים כלפי החילונים בהרבה מקרים היא מיסיונריות לכל דבר.

למעלה