אז הזמנו חברים לסעודת ליל שבועות (בהנחה שענייני הקורונה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קרמשניט ממש בא בחשבון, אבל אוהבת בצק עלים רק מחמאה-זוכרת

שפעם המליצו כאן על בצק עלים על בסיס חמאה ולא מרגרינה, אחפש. ראיתי את הפירסום על קרם הפטיסייר של גד, נראה לי שמעדיפה להכין לבד. תודה!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אז הזמנו חברים לסעודת ליל שבועות (בהנחה שענייני הקורונה

ישארו כפי שהם ולא יחמירו). תפריט מפורט עוד לא קיים (כמובן..) אבל מנסה לחשוב על קינוחים חלביים, לא מאד מסובכים, שאינם מכילים גבינה (הרוב אצלי לא אוכלים עוגות ומאכלי גבינה) או פירות (סרבן הגבינה העיקרי גם לא אוכל פירות אפויים) אולם מרגישים ונראים קינוחי שבועות. יש רעיונות? מעדיפה לא קינוחי כוסות, לא עם ג'לטין. ושוקולד גם לא נראה לי שייך. תודה!
 

shira1960

Active member
קשה... כמה מחשבות

אני לא כל כך בענייני קינוחים. אבל בכל זאת חושבת --- * גלידה ו/או סורבט הולך? להכין כמה סוגי גלידה, ולערוך בר גלידות - כוסות, גביעים, וופל או פנקייקס, כל מיני סוכריות גומי, שוקולד צ'יפס, עוגיות שבורות, פירות. כל אחד מכין מה שהוא אוהב. *פבלובה במילוי קרם שיהיה מקובל על כולם (קרד לימון? שוקולד? וניל?) או כמה סוגים,עם פירות לקישוט (לא לסרבן הפירות). *אולי משהו מהמטבח היפני (MOOCHI? ) או מהמטבח ההודי (גלוב צ'לום) (לא כוס התה שלי אבל אולי יאהבו אצלך). *נפוליאון עם קרם וניל או עוגת ביסקוויטים עם מילוי קרם. *פאי שוקולד וחמאת בטנים (לגמרי לא שבועות אבל שמעתי שזה טעים) *קרמבו ביתי. (טוב, נו, כאן זה להיט כי אין קרמבו ואנשים מתגעגעים)
 

חנהפ

Active member
למה בעצם לא שוקולד?

מה שעולה לי כרגע לראש זה לימון משהו או פקאן/אגוזים גלידה זה פשוט ואפשר להשקיע בהגשה מפונפנת עוגת סולרו, למשל פירות טריים , גלילי ופל במילוי מוס אהוב (אולי מוס לוטוס?) פחזניות במילוי קרם קצפת יצא לי להכין באיזה חג את שלישית הקינוחים הללו , צירפתי תמונה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
למה לא שוקולד. אין סיבה ראציונאלית זה פשוט מרגיש הפוך ממאכלי

חלב
. משהו שרוט אצלי. התמונה פיגוזית! אהבתי במיוחד את הקראמבל! גלילי ואפל זה משהו שקונים מוכן, נכון?
 

חנהפ

Active member
כן, קונים מוכן וממלאים

בדיוק סיימתי היום להכין, גלילי ופל במילוי מוס תות
 

rinatpol

New member
שמעת על הגלידה החדשה -בהכנה ביתית?

אני מכינה לפי 4 שמנת מתוקה להקציף, לא יותר מדי קצפת רכה, ואז להוסיף פחית של חלב מרוכז , זה נראה שהקצפת חוזרת להיות נוזלית יותר וזה בסדר ואז להוסיף טעמים שאוהבים אצלכם, אצלי נוסה בהצלחה: שברי עוגיות אוראו ותמצית וניל -לערבב את האוראו ממש מעט אחרת הגלידה נצבעת באפור כף קפה מומס ב2 כפות מים רותחים שוקולד , הוספתי גאנש של שוקולד מריר חם לתוך התערובת וחלק התערבב וחלק נשאר גושים חלומים כאלה 2 כפות מחית פיסטוק - גלידת פיסטוק מופלאה 2 כפות חמאת בוטנים שוב אני אוהבת להוסיף אותה חמה לתערובת ואז נהיים לי גושים של חמאת בוטנים קניתי גביעי גלידה וזה מושלם , את יכולה גם להוסיף סוכריות/ שוקולדים קצוצים , קרמל מלוח ממש כל דבר . וחוץ מזה נאפוליון/בלינצ'ס / פעם קניתי רביולי מומלא במסקרפונה מתוקה ועשיתי לזה רוטב שוקולד ותותים קרמבו אני עושה עם גלידה בפנים - בטעם מוקה , על בסיס עוגיית אורואו שמנת מתוקה עם 250 שוקולד לבן להכין גאנש +כפית נס קפה , לקרר 4 שעות, ואח"כ להקציף עם עוד שמנת , לזלף על כל עוגיה , להקפיא לילה ואח"כ לטבול בשוקולד מריר/חלב/ לבן /רובי מה שבא לך
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מגניבה הגלידה-אני חושבת שראיתי משהו כזה ב"השולחן" ולא הספקתי

לקרוא... יש מצב, אבל בא לי משהו עוגתי יותר.
 

rinatpol

New member
אז עשיתי כזה בגרסת העוגה

תחתית בראוניז, שכבת גילדה של חמאת בוטנים, עוד שכבה של גלידת שוקולד , ועוד שכבה של גלידת אוראו - ומעל הכל גנאש שוקולד מריר - שחיתות https://www.cookie-fairy.com/2016/07/ice-cream-layer-cake/  פה הטעמים שונים , אבל תרגישי חופשי לשחק עם זה
 

עדיקים

Active member
תודה רבה על הקישור וההמלצה

הייתי צריכה עוגה ליומולדת והיא בדיוק התאימה לחוגגת, הכנתי בהפתעה עם גלידת שוקולד וגלידת עוגיות אוראו, הילדה עפה על העוגה וגם החברות שלה
. אני קישטתי בעוגיות אוראו דקות, דומה לקישוט של פיית העוגיות רק בלי תוספות רק עוגיות.
 
מה עם אקלרים או פחזניות עם קרם פטיסייר או דיפלומט

אולי כי לא הכנתי בחיים קרם פטיסייר חלבי, רק פרווה עם חלב סויה חולמת על זה לשבועות... &nbsp אפשר לשחק עם הטעמים של הקרם פטיסייר, ע כה ניסיתי קרמל, קפה, וניל ושוקלד. אם את רוצה מתכון , בשמחה.
 
למעלה