אני רואה שאני לא מגיעה להקליד אז מצרפת את המתכון שאני משתמשת
הוא של אלון שבו והוא מוצלח מאד.
[URL]http://www.alonshabo.co.il/המילפיי-המושלם[/URL]
דפי בצק מקורמלים 250 גרם בצק עלים על בסיס חמאה 50 גרם אבקת סוכר +50 גרם אבקת סוכר לקישוט
קרם וניל 500 גרם חלב ½ מקל וניל / 1 כפית מחית וניל 100 גרם חלמון 100 גרם סוכר 55 גרם קורנפלור 100 גרם חמאה קרה
אופן הכנה בצק עלים מקורמל מחממים תנור ל170 מעלות בתכנית טורבו. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים אותו בין 2 ניירות אפייה ובין 2 מגשי אפייה. אופים במשך 20-25 דקות. לאחר שהבצק הזהיב (אך לא השחים) יש להוציא את הבצק מהתנור, להוריד את המגש העליון ולפזר אבקת סוכר בשכבה דקה. במקביל מחממים את התנור ל180 מעלות. ממשיכים לאפות את הבצק (ללא המגש העליון) במדף העליון של התנור עד שנוצר קרמול של אבקת הסוכר- הקרמול נוצר ברגע שבו הבצק נראה מבריק.
קרם פטיסייר וניל בסיר מרתיחים חלב עם וניל. במקביל טורפים בקערה בינונית חלמונים, סוכר וקורנפלור. מסירים את הסיר מהאש ויוצקים את החלב על תערובת החלמונים. טורפים היטב עד לאיחוד. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומביאים אותה לרתיחה על אש נמוכה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת- אחרת יווצרו גושים בקרם. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים את הקרם מהסיר ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאה וטורפים עד לאיחוד. מניחים על גבי הקרם ניילון נצמד ומעבירים לקירור מוחלט במקרר (לפחות שעתיים). הרכבת המילפיי חותכם את בצק העלים המקורמל למלבנים או משולשים בגודל הרצוי. טורפים היטב את קרם הוניל ומעבירים אותו לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10-12 מ״מ. מזלפים קרם וניל על שכבה ראשונה של בצק עלים. מניחים עוד שכבת בצק עלים על הקרם וחוזרים על הפעולה. מסיימים עם שכבה אחרונה של בצק עלים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. מומלץ לצרוך את הקינוח סמוך למועד ההגשה. הערות: כשרוצה להכין קרם פטיסייר קפה, מוסיפה כף קפה לחלב במקום וניל כשרוצה בטעם שוקולד, מוסיפה 100 גר' שקולד מריר לקרם המוכן מיד כשיורד מהאש. לקרם בטעם קרמל, מכינה קרמל מ100 גר' סוכר ולזה מוסיפה את החלב החם, מערבבת עד כל הקרמל נמס וממשיכה במתכון