אז הפעם

אז הפעם

בחרתי את שתי הדמויות האהובות ביותר לפי סקרי שיר של אש ושל קרח ברחבי העולם, כדי שיהיה לי תירוץ אם תשאלו אותי "למה דווקא הם?" אז טיריון לאניסטראוג'ון שלג?

Vrock

New member
הייתי אומר שטיריון.

שניהם לא בני אדם שהולך להם הכל בקלות, שניהם אאוטקאסטים והחיים שלהם לא טובים, ושניהם דמויות טרגיות. האמת היא שהם אפילו מאוד דומים. אבל אני בהחלט אוהב את כל התיכנונים של טיריון יותר מכל הקטע עם ג'ון, ובפרקים של ג'ון יש קצת יותר מדי תיאורי נוף בשבילי. טיריון גם יותר אמיץ לדעתי, וגם יותר קשה לו להיות דמות טובה יחסית בהתחשב במשפחה בה גדל, שלא כמו לג'ון.

mysterious V

New member
כן. אני גם אוהב יותר את טיריון

הוא חכם, והפרקים שלו מעניינים יותר

HobbitGirl

New member
ועל כך נאמר-

דפינטלי טיריון. הוא חכם יותר, מציאותי יותר, רגיש יותר ומעניין יותר מבחינת אישיות, בעוד שג'ון הוא סוג של ילד-טוב-ירושלים לחלוטין, מהסוג של "אני חמוד, תאהבו אותי". חוץ מזה טיריון הרבה יותר מצחיק ("מה, בלי אווזים הפעם?")

Hodor

New member
זה תלוי...

מבחינת האישיות, טיריון. הוא הרבה יותר מעניין לפי דעתי, ונראה לי שבדמות שלו מרטין השקיע יותר מחשבה ועבודה. מבחינת נקודת המבט, ג'ון. הוא מספק נקודת מבט מהצפון. מאנשי הפרא, מהחומה, וכו'. אני הרבה יותר אוהב לקרוא על ג'ון מאשר על טיריון.

MidNight Flame

New member
האינטיליגנציה של טיריון הופכת את...

הפרקים שלו למעניינים, הניסוח שלהם מוצלח, הצורה שבה הוא מסתכל על הדברים...

אני אוהב יותר את ג'ון

בגלל כל הקטע של היציאה מן התמימות לעולם הקשה והאכזר
. חוץ מזה הקטע עם טיריון שהוא כבר מתחיל להיות צפוי כ"כ עם כל הנסיון של להיות בלתי צפוי...

IamJonSnow

New member
ג'ון

בטח שג'ון.
למרות שאני חולה על טיריון, אבל ג'ון הוא תמיד האחד והיחיד שלי.

Catelyn

New member
וואו, זה קשה

אבל ג'ון... אני חושבת שהוא הדמות האהובה עלי, ואם מרטין היה שואל אותי את מי אני מעדיפה להשאיר בחיים, את ג'ון או את טיריון, הייתי בוחרת בג'ון... טיריון הוא בן אדם טוב בעיקרון, הוא שנון ומצחיק והפרקים איתו מעניינים בטירוף, אבל ג'ון - אני מתה על ג'ון. ג'ון הוא סטארק וטיריון הוא לאניסטר, והסטארקים הם נורמלים ואוהבים את המשפחה שלהם, בניגוד ללאניסטרים, שאיכפת להם יותר מכסף ושלטון... כל פעם שלג'ון יש פלאשבק ילדות אני מאושרת. וחוץ מזה, עכשיו טיריון הולך לערים החופשיות
למה? היה נורא מעניין כשהוא היה בארמון המלוכה...

Catelyn

New member
כן, אבל (../images/Emo58.gif)

(אני לא בטוחה בדיוק שזה נקרא ספויילר, אבל ליתר ביטחון) אני לא אוהבת את הערים החופשיות האלה... הן משעממות אותי בטירוף... עכשיו טיריון הולך לשם ואולי אפילו יצטרף לדאני (בבקשה לא!) ואריה הולכת להיות חסרת פנים ובראו הולך להיות ילד ירוק... אז עם מי נשארנו? רק ג'ון וסאנסה

Vrock

New member
אני לא מבין למה

דווקא החופשיות מגניבות בטירוף למה כולם שונאים? טיריון....טיריון... דאני צריכה בדיוק אותו.

כי הערים החופשיות לא קשורות לכלום

ואין בהן שום תכלית, כי מרכז העלילה היא בווסטרוז. בערך כל פרק של דאינריז אמרתי "נו מתי תגיעי כבר לווסטרוז?!" ועכשיו במקום שדאינריז תגיע לווסטרוז דמויות מווסטרוז מגיעות לערים החופשיות

Vrock

New member
אם טיריון לא יגיע לדאני

דאני לא תגיע לווסטרוז. ד"א אני ממש מקווה שהוא יבגוד בה.

HobbitGirl

New member
ואני מאוד מקווה

שהוא לא יעשה את טיריון נבל בוגדני, הדמות שלו מצויינת כמו שהיא.

Vrock

New member
לא התכוונתי לזה כמו שזה יצא

פשוט הייתי צריך לצאת. אני לא חושב שהוא יעשה את טיריון נבל בוגדני, רק חשבתי שלא תמיד הדברים עובדים כמתוכנן. זה יהיה מעניין אם בן-אדם טוב יחסית כמו טיריון ייאלץ לבגוד בדאני, והיא תשקול את מעשיו ותסלח לו.

מה כבר יגרום לו לרצות לבגוד בה?

היא זו שתפלוש לווסטרוז ותפיל את סרסיי, דבר שהוא גם אינטרס של טיריון.

MIniMage

New member
כעיקרון את שניהם

אני מהתחלה אהבתי מאוד את ג'ון בתור דמות, בתור האישיות שלו. אני משום מה מזדהה איתו ממש. אני אוהב את ג'ון מאוד בתור אישיות ובן אדם, אבל בפרקים שלו לא מעניינים כמו של טיריון. *ספוילר* עכשיו כשג'ון הוא הלורד במפקד, אני מקווה שהוא יהפוך להיות דמות הרבה יותר מעניינת. *סוף ספוילר* טיריון. דמות אגדית, גאונית, שנונה בצורה מדהימה, ומיוחדת. אין ספק שמרטין הצליח לעשות עבודה מדהימה עם הדמות של טיריון. הוא פיתח את האישיות שלו כל כך טוב, והוא מנצל אותה במשולמות. טיריון כשהוא הגיע למעלה המלך, שבר את כל הציפיות שלי והרקיע לשחקים, הוא פשוט היה מדהים. כל התיכנונים שלו, כל מה שהוא עשה היה גאוני. אני זוכר שהוא דיבר שהוא התחיל לארגן לעצמו כח. ושהוא אמר לעצמו "אחד. שניים. שלוש." כמשמר העיר ואריז ואצבעון (?) היו בידיו, או לפחות כך הוא חשב. אבל טיריון איבד את הכל, רק הבינה שלו נישארה איתו. הוא מגיע לערים החופשיות עם כלום, והוא הולך לעבור שינוי כלשהו לדעתי בגלל זה (אין יותר את המעמד של ביתו איתו, אין יותר כסף, אין יותר כח או השפעה), ואני אישית אצטער אם הוא יעבור שינוי כי אני כל כך אוהב אותו ככה. אני חייב להוסיף את אריה. אריה היא דמות מדהימה גם כן. מה שהיא למדה מסיריו פורל, וכל רשימת הנקמות שלה (שהצתמצה להפליא :)), יחדו את האישיות שלה, והפכו גם אותה למיוחדת במשהו.

lord snow

New member
תיקון טעות

כשטיריון עשה את הספירה של ה 1,2,3 זה היה כשהוא נסה לתפוס את האיש שמעביר את המידע לסרסיי... מה שהוא עשה זה להגיד 3 דברים שסותרים אחד את השני לאצבעון , פייסל ו-וואריז ואחרי כל פעם שהוא אמר להם משהו הוא ציין לעצמו את המספר בלב. ככה הוא גילה לבסוף , כשסרסיי באה והתפארה לפניו עם המידע שבידיה , שפייסל הוא הבוגד. :)

אני אתרום 2 פני לדיון [טיריון]

טיריון וג'ון כאמור הן שתי דמויות שקל מאד לאהוב (הרי לא במקרה הן "שתי הדמויות האהובות ביותר") הם קונים את הקורא די בקלות (טיריון קנה את מקומו בעזרת אוכף). הם דומים אחד לשני בחוש הצדק שלהם ובטעם המר-מתוק שבסיפורם. אבל קיים שוני - השוני העיקרי הוא בעומק של הדמות. כל חוויות חייו של ג'ון מסתכמות בשהות הקצרה שלו בחומה וכל התלאות שעבר שם לא הצלחו לשחררו מהפאסיביות. ג'ון הוא אדם שנדחף - רב הזמן הוא פשוט נמצא שם הולך לאן שאומרים לו, עושה מה שאומרים לו, בחירה מוזרה מאד למפקד החומה הבא (לפחות הוא לא מושחת), בסוף הספר השלישי ועדין לא ברור מה ג'ון רוצה (אפילו הוא עוד לא יודע) הוא יכול באופן בלתי מוסבר לחבור לסטאניס, אבל הוא כמובן לא יעשה את זה, מה הוא כן יעשה? כנראה יחכה עד שהמלחמה תבוא עליו (אם זה מצפון או מדרום) ואז יעשה מה שאומרים לו. כאשר מסתכלים לעומקו של ג'ון הרי שאלה האנשים סביבו שעושים אותו כל כך מיוחד. טיריון הוא סיפור אחר לגמרי. אי אפשר לומר שלטיריון חסר נפח. הוא עבר התעללויות קשות עוד בינקותו שנמשכו עד היום. חי את כל חייו אם אנשים דגולים שנמשכים ומושכים כוח כמו מגנטים. הוא למד מהם לא מעט - יעידו ימיו הקצרים במעלה מלך. אם נסתכל על התנהלותו של טיריון הרי ברור שהוא אקטיבי ולו מהסיבה שאף אחד לא רוצה להיות בן בריתו. הוא לא יכול להשאר פאסיבי כמו ג'ון כי הוא צריך לנקום בכל מצריו ואף אחד לא יעשה את זה בשבילו. ועוד כמה מילים לסיום: ג'ון כנראה ישאר בחומה ינהל מלחמה לא סקסית באחרים בעוד שטיריון הולך "לראות עולם" וכנראה לחבור לדי והדרקונים במאבקה לכבוש מחדש של ווסטרוז - נשמע הרבה יותר מפתה.

למעלה