אז והיום

אז והיום

יצא לי לדבר עם כמה חברים על ימים אחרים בפורום הזה. בדרך כלל בתקופה הזאת בשנה (קרי, אחרי האזכרה של נמרוד) עולים זיכרונות ולא רק אצלי, ולצד זאת קולטים כמה זמן עבר ומה אנחנו עברנו וגם - כמה התבגרנו.

אני חושבת שחלק ממה שעבר על הפורום קשור להליכים טבעיים שקורים גם בעולם הלא וירטואלי: אנשים מתבגרים, הולכים כל אחד לכיוון אחר, מאבדים עניין בתחומים שונים שהיו חלק מהם בעבר, יש את אלו שנהיים הורים וסדרי העדיפויות שלהם משתנים ו... כל אחד והסיבות שלו. בתקופה הלוהטת של הפורום היינו חבורה של בני 20 וקצת, נטולי דאגות פחות או יותר, טרם עידן פייסבוק... צריך להוסיף?

ועדיין אני חושבת שהפורום יכול לחזור לפעילות דומה לזו שהייתה בימיו היפים, אולי עם אנשים אחרים אבל זה אפשרי.

בהחלט אפשר לציין כי גדלנו יחד

זה היה הפורום הראשון שהייתי בו קבועה עד שנעלמו עקבותיי....
מילה היה מויייי כיף!!!!

זיגזג

New member
לא חושב שחייבים אנשים אחרים...

כמובן שחדשים תמיד מוזמנים.

אבל אני יודע שהרבה ותיקים, עם כל זה שדברים השתנו להם בחיים...

עדיין קוראים פה!

גם שוקו וגם צוץ, כדיברנו על זה אחרי האזכרה, הודו שהם נכנסים כל יום וקוראים, אבל אין מה לרשום אז הם פשוט לא רושמים.

ויש כאן תגובות, שיש להם 50 או 60 גולשים שצופים, משמע שוקו וצוץ לא היחידים ויש כאן עוד לא מעט ותיקים שעדיין קוראים, ולא רושמים, ואולי בצדק כי כבר אין על מה !

אני חושב שאם כל הקורים הותיקים, וגם החדשים יתחילו לרשום, אפשר בקלות להחזיר את הפורום לימי הזוהר !!

אז זהו

שבינתיים כבר יותר משנתיים הפורום במצב כזה ולא נראה שדברים זזים. במקום לחכות לותיקים שיחזרו אפשר להעיר את הפורום בדרכים אחרות ולמשוך חברים חדשים. אם בדרך מי מהותיקים יחזרו מה טוב, אבל לא כדאי לבנות על זה.

ובינתיים קבלו שיר שמרגיש לי מתאים

ebi83

New member
בכל שלב בחיים רואים את זה...

אפילו בתיכון לעומת היסודי (מי המשיך איתך לאותו בי"ס, מי מהשכונה וכו' וכו')

לגביי הפורום, אם אנשים קוראים ולא מגיבים לכלום אז אין גם רצון של אנשים להעלות נושאים כאלו או אחרים.
אם רואים את מי שכאן, אפילו ברמת הבוקר טוב או כל דבר אחר, זה כבר יוצר תחושה של קהילה ונותן פתח לאנשים לשתף את מה שבא להם.
אם על כל שרשור יש 3-4 תגובות זה לא תורם לרצונם של אנשים לשתף.. בעיקר שיש כ"כ הרבה צפיות ואין תגובות...

בעברית- סמויים תנו אות חיים. משם כבר נמשיך

TzutZ

New member
טוב הנה באתי

כבר דיברנו על זה, אבל אני חושבת שכמו בחיים דברים משתנים עם הזמן... חברויות וקשרים מתחזקים או מתרופפים, הכל בחיים זה כמו גלים בים.. בא והולך אבל תמיד נשאר איפושהו.

כמו שרשמת, פעם היינו חבורה של צעירים רווקים (הוללים
) והיום רובנו נשואים + ילדים (או בדרך...
) , כל אחד קיבל כיוון אחר לחיים ולכל אחד עיסוקים משלו.

אני לא חושבת שזה בלתי אפשרי שהפורום יהיה מלא ושמח כמו פעם, זה יכול לקרות, אבל האופי והתוכן יהיו מעט שונים.. מה לעשות הזדקנו

בכל מקרה... אני פה

אז והיום

אני חושבת שהפורום והאנשים שכותבים/כתבו בו עברו משבר עם מותו של נמרוד
וזה השפיע על כל הכתיבה בפורום...
חוצמזה, אני באופן אישי גם הבנתי שלפורום יש גם "מאחורי" הפורום באופן שהימם אותי לחלוטין (לא במובן החיובי
) וזה גרם לי קצת לסלוד מהצביעות שיש (לרוב)כאן...
החברויות הפכו להיות יותר פנים מול פנים ופחות משתפות ו "תמימות" בעל גבי הפורום.
הרי אם פעם היינו משתפים בכל שמחה, אירוע, מצב היום ניתן לראות שרבים כבר לא משתפים..

אני מדברת כאן עם אנשים שאני בוחרת בלי קשר לפורום...

זו דעתי

המוות של נמרוד לא היה קשור

אם כבר, המוות שלו מאוד חיבר ואיחד את חברי הפורום וגרם להבנה כמה הפורום הזה הפך לחלק משמעותי בחיים שלנו. הפורום היה פעיל מאוד לפחות שלוש שנים אם לא יותר אחרי שהוא נפטר (הוא נפטר לפני 6 שנים, אם הפורום היה מדשדש תקופה כזאת הוא היה נסגר ממזמן).

לא הבנתי מה רע בקטע של "מאחורי", אנשים התיידדו באופן טבעי וזה דבר חיובי. אני לא חושבת שיש קשר בין חברויות שנוצרו ודברים שקורים מחוץ לפורום לבין התנהלות על גבי הפורום - זה גם לא אמור להיות קשור לרמת הפעילות, יש כאן גם חברים שמעולם לא פגשו אף אחד מחברי הפורום ואין סיבה שיהיו כאן עוד כאלו, ככה שמה שהולך מחוץ לוירטואל לא קשור בכלל.

אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו...

Natalila

New member
הגבתי לפני שקראתי את מה שכתבת

יכלתי פשוט לעשות "
" ולחסוך מעצמי

עם פקודות סיימתי בצבא

ואולי זו דעתך, אבל זו עובדה שזה לא נכון - אם הפורום המשיך להיות שוקק חיים כמה שנים אחרי שנמרוד נפטר, כנראה שזו לא הסיבה.

עד כמה שידוע לי אי אפשר לומר "לא נכון"

על דעה .... את אולי לא מסכימה עם דעתי אבל היא לא "לא נכונה"

צודקת

ועל אותו משקל, אני יכולה לומר שלדעתי קוראים לך רוחמה ואת ג'ינג'ית גבוהה.

וו- כשאני מדברת על חברויות שנוצרו זה אחלה

אבל אני מדברת על הצד הרכלני והצבוע של "מאחורי הקלעים" כשעל גבי הפורום הכל היה/עדיין "בסדר" ומעבר לכך... בעיני זה דוחה טילים

למעלה