../images/Emo41.gifשעועית לבנה ברוטב עגבניות ותפו"א
שעועית לבנה ברוטב עגבניות ותפו"א/יוכי כ- 3 כוסות שעועית לבנה שהושרתה מס' שעות במים בצל אחד קצוץ רצוי גדול 3-4 כפות שמן 3 תפו"א חתוכים גס כף רסק עגבניות פפריקה מתוקה, כמון, א. מרק, מלח, פלפל מים - עד גובה המצרכים בסיר....לא יותר. לבשל בסיר בינוני את השעועית למשך כ 45 דקות.....לטעום שעועית אחת ולבדוק רכות(רכות בינונית לא חמאתית). לאחר שהשעועית התרככה מעבירים למסננת. בסיר עם כמה כפות שמן מטגנים בצל אחד קצוץ עד להזהבה מוסיפים את תפו"א החתוכים גס מוסיפים תבלינים: פפריקה, מלח, פלפל, א. מרק, כמון.......מערבבים ומטגנים קלות מוסיפים כף רסק עגבניות(גדושה) וממשיכים בטיגון קל מוסיפים את השעועית המבושלת ומערבבים מוסיפים מים עד לגובה המצרכים בסיר מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על להבה קטנה עד לצמצום הנוזלים ולהתרככות תפוה"א (להשאיר קצת רוטב).................להכין בצד לחם טרי ולאכול חםםםםםםםםםםםםםם.