אז זהו שבאופן נדיר

חנהפ

Active member
אז זהו שבאופן נדיר

גמרו לי אתמול את כל השאריות משבת,זה טוב כי אני לא אוהבת לאכול שאריות וזה רע כי זה אומר שהיום צריך לבשל, אז מה מכינים לארוחת צהריים?
 

יוכי68

New member
כבר כמה ימים מתחשק לי להכין שעועית לבנה

עם רוטב עגבניות ותפו"א............אח איך אני אוהבת לנגב עם לחם טרייייייייייייי.
 

רותי410

New member
אוי, אני מתה על שעועית לבנה

עם רוטב עגבנית אבל בלי תפו"א!!! אני יכולה לאכול את זה כל יום (מה שלא קורה, כמובן. רק אחת לכמה שבועות) ולנגב עם לחם, מבחינתי זאת שחיתות, אז אני אוכלת רק עם קצת אורז הדיאטה, הדיאטה. בתיאבון לך
 

יוכי68

New member
משהו דומה אבל בוודאי שהרבה יותר טעים

אני לא משתמשת בקופסה.....אלא אם כן אני ממש לחוצהההההההההה.
 

מאיוש י

New member
מה ההתלהבות שכחתם מה זה עושה בבטן???../images/Emo9.gif../images/Emo59.gif

 

חנהפ

Active member
אז זה משו שצריך לתכנן מראש, לא?

להשרות את השעועית יום קודם וכו'
 

יוכי68

New member
חנה, אני תמיד דואגת שיהיו במקפיא: שעועית

לבנה מושרית, חומוס מושרה ופולים יבשים שהושרו...........מיד שמגיעים עם הקניות מכינים קערות ממלאים בקטניות וממלאים במים מכסים ובבוקר מוכן היישר לשקיות ולמקפיא.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifשעועית לבנה ברוטב עגבניות ותפו"א

שעועית לבנה ברוטב עגבניות ותפו"א/יוכי כ- 3 כוסות שעועית לבנה שהושרתה מס' שעות במים בצל אחד קצוץ רצוי גדול 3-4 כפות שמן 3 תפו"א חתוכים גס כף רסק עגבניות פפריקה מתוקה, כמון, א. מרק, מלח, פלפל מים - עד גובה המצרכים בסיר....לא יותר. לבשל בסיר בינוני את השעועית למשך כ 45 דקות.....לטעום שעועית אחת ולבדוק רכות(רכות בינונית לא חמאתית). לאחר שהשעועית התרככה מעבירים למסננת. בסיר עם כמה כפות שמן מטגנים בצל אחד קצוץ עד להזהבה מוסיפים את תפו"א החתוכים גס מוסיפים תבלינים: פפריקה, מלח, פלפל, א. מרק, כמון.......מערבבים ומטגנים קלות מוסיפים כף רסק עגבניות(גדושה) וממשיכים בטיגון קל מוסיפים את השעועית המבושלת ומערבבים מוסיפים מים עד לגובה המצרכים בסיר מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על להבה קטנה עד לצמצום הנוזלים ולהתרככות תפוה"א (להשאיר קצת רוטב).................להכין בצד לחם טרי ולאכול חםםםםםםםםםםםםםם.
 

חנהפ

Active member
טוב, אז בינתיים על האש סיר מרק ירקות

עם הרבה ירקות וגם סיר עם קישואים ברסק עגבניות יש לי שניצלים ובולונז,עוד תוספת ואני מסודרת להיום בצהריים צריך רק לחשוב על הערב כשהבנות חוזרות מורעבות מהבריכה...
 

יוכי68

New member
ואם כבר אז לנו לא להכין פיתות עם זעתר

לילדים שיקחו לביה"ס.........חחחחחחח......אח כמה שזה רך וטעיםםםםםםםםםם.
 
למעלה