אז... זה רשמי, פידור שוב לוחם חופשי

talhorm

New member
אז... זה רשמי, פידור שוב לוחם חופשי

וזה פותח חזרה את כל האופציות... בראיונות עם הסוכן של פידור הוא אמר שהוא לא פוסל משא ומתן חוזר עם הUFC. אז פידור יכול בסופו של דבר כן להיות בUFC השנה, מישהו רואה את זה קורה? האם אנחנו נקבל השנה פידור-קוטור בUFC? ובכלל... מה אתם חושבים שכדאי לפידור לעשות? UFC? או לשקול אופציות אחרות? כגון DREAM,K1 וכו'? אה! ועוד שאלה קטנה, מי הוא הלוחם P4P הטוב ביותר בעולם היום, פידור או אנדרסון סילבה?
(סתם כדי לחמם את האווירה)

asi123456789

New member
הכל תלוי בדיינה

אם הוא ירד קצת מהאגו המנופח שלו, אז יש מצב אבל קשה לראות את זה קורה במיוחד אחרי איך שהוא זילזל בו ככה ואמר שהוא לא אפילו בן הטופ 5 בעולם. במבחינת פיידור, העיקר שיחתום כבר איפשהו, הוא כבר בערך שנה בלי קרב וכל אחד כבר יתחיל להחליד אחרי כל כך הרבה זמן. לפי דעתי, למרות דיינה המעצבן למעלה, יהיה הכי מתאים אם הוא יחתום בUFC, זה ברור שזאת החברה הכי גדולה בשוק ויש שם את הלוחמים הטובים ביותר, שלא לדבר על הקרב שכולם כבר רוצים לראות, קוטור - פיידור. אני מת על פיידור, והלוואי שהוא יוכיח את עצמו שוב בUFC או באיזה אירגון גדול אחר. בנוגע ללוחם P4P הטוב ביותר, נראה לי שכרגע זה אנדרסון, אבל בתקופת פרייד זה היה פידור ללא ספק, נדבר עוד כמה חודשים, אולי זה ישתנה...

favor

New member
מעולה

נראה עכשיו ממה הוא עשוי. צ'אק לידל כבר הודיע (או שריין לעצמו) שהוא רוצה להילחם נגדו. אם פידור יצטרף אז קוטור כנראה ישאר ויילחם על התואר אז לא רק שאתה מביא את הלוחם מס' 1, פתאום המשקל כבד נראה כמו גן עדן. אל תשכחו שהאח הקטן שלו, אלכסנדר, שהולך אחריו לכל מקום גם כן אולי יגיע.. אבל הכל ספקולציות כרגע. מי הכי טוב? צמוד לדעתי. כרגע סילבה, אבל אם פידור ינצח לוחם משקל כבד מהטופ 10 בקרוב (לפחות חצי שנה) אז המקום חוזר אליו.

doom23

New member
אני מאמין

שהוא כבר חושב שM1 חיבל לו במעמד פתאום כל אתרי הMMA אומרים שסילבה P4P הכי טוב והוא יורד בדירוג וזה הוא צריך קרב טוב וזה יכול להיות רק בUFC ... וכרגע סילבה הוא ממש P4P הכי טוב הוא פשוט מחסל אנשים פידור כמה שהיה טוב עדיין היה לו קרבות ארוכים יחסית ... סילבה פשוט מחסל אחד אחד

shacta man

New member
אנדרסון הוא לא P4P

מהסיבה הפשוטה שהוא לא נלחם במשקל אחר. גם לא GSP... אני מרגיש לא בנוח עם הקטגוריה הזו. היא ניראית לי קצת בדיונית. מזכירה לי דיונים בסגנון "מי חזק יותר קינג קונג או גודזילה". אשכרה לעשות דרוג ניראה לי קצת הזוי. אם בכל זאת מתעשקים לדרג, אז לדעתי אפשר לדרג רק לוחמים שנלחמו במשקלים שונים או השתתפו בטורנירים פתוחים. וונדרלי סילבה, דן הנדרסון, פן וכו'...

roei27272

New member
לפי התיאוריה שלך כדי לקבוע P4P צריך

שכולם ילחמו בכל הקטגוריות , אל תשכח שהנדרסון , וBJ , הורידו משקל ולא העלו משקל לקטגוריה מעליהם .

JayneCobb

New member
לא מדויק...

BJ התחיל ב UFC ב 155 פאונד,עלה ל 170 כדי לנצח את היוז,ולאחרונה ירד שוב ל 155...

doom23

New member
קשה לי לראות את GSP

כP4P הכי טוב אחרי הכיסוח של סרה .. אולי אם יצליח בקרב הבא נגדו לצאת בניצחון בלי שופטים רק אז אולי ... אבל בינתיים הוא נראה כמו אחד שלא יכול לספוג ... ואי אפשר להיות P4P בלי כמה אגרופים לפנים ו.. פאונד פור פואנד זה הגדרה בעייתית זה לא אומרים מי הכי חזק בכל הקטגוריות כי מן הסתם זה לא שנת 93 ... שגרייסי היה נלחם עם מפלצות של 120 קילו המושג הוא מי הוא המתאבק הכי טוב ... כרגע מכל הלוחמים הקיימים שפידור שלט בפרייד ונראה שאף אחד לא יקח לו את החגורה זה היה נראה הוא אבל אחרי ההשתפנות שלו והליכה ל M1 לריב עם סיני ענק ולא מי יודע מה מדורג במקום קוטור ושיש לך רוצח כמו סילבה שלוקח את כולם ומפרק אותם אז זה די ברור מי שולט בP4P היום

FrecCo

Active member
אתה כנראה לא יודע מה זה P4P..

לוחם לא צריך להילחם ביותר ממשקל אחד בשביל להיות מדורג בדירוג POUND FOR POUND שמשמעותו- הלוחם הכי דומיננטי מסך הקטגוריות (אף פעם לא הצלחתי להגדיר את זה במיוחד..) פידור ו-BJ פן מעולם לא ילחמו באותם קטגוריות משקל אבל עדיין אפשר לדרג אותם במידה והם כן היו באותו משקל- מי היה מנצח, מי טוב יותר גרם לגרם. קיצר, אין קשר למי נלחם באיזה קטגוריות משקל, כולם יכולים להיכנס לדירוג הזה.

talhorm

New member
../images/Emo45.gif

דווקא הסבר די ממצא למה דירוג P4P אומר בספורט הזה...

JayneCobb

New member
ומצד שני

(למרות שאין לי בעיה עם ההסבר עצמו,שהיה מנוסח כהלכה) זה גם הסבר שחושף מדוע ה P4P זה דבר חסר תועלת בתכלית (לפחות בעיני)... זה כמו שתרצה להשוות בין באטמן לסופרמן... כן,שניהם גיבורי על (או במקרה שלנו : לוחמים) אבל פה מסתיים הדמיון....אני לא חושב שיש מקום ו/או צורך להשוות בין לוחמים מחוץ למחלקת המשקל שלהם,אולי נניח מחלקה אחת למטה ואחת למעלה מהמשקל (אם אתה נניח GSP אז זה בסדר שישוו אותך ל BJ או לאנדרסון מבחינת P4P,אבל לא לפידור או ללידל למשל) בגלל שדרך הלחימה (מעבר לסגנונות הבסיסיים שלעולם לא משתנים) שונה לחלוטין בין קרב וולטרוויט לקרב הביוויט למשל...

shacta man

New member
בדיוק

הסברת את דעתי הרבה יותר טוב ממני
בשני משפטים (כי השעה מאוחרת GOD DAMIT): זה תמיד מאד נחמד וכיף לנסות לדמיין מה יקרה אם לוחם מסויים ילחם באחר. סופרמן מול ספיידרמן באטמן מול פאנישר ג'ק באוור מול ג'ימס בונד מול טום קרוז (לא זוכר מה שמו במשימה בלתי אפשרית) זה נחמד לדמיין אבל במציאות לעולם אי אפשר לדעת מי יותר טוב. פיידור לעולם לא ילחם באנדרסון, הם אפילו לא ילחמו ביריבים משותפים. הדיביזיות יכולות להיות שונות ברמת המתחרים וכו'. כלומר, יש כלכך הרבה משתנים עד שלא ניתן לקבוע דרוג על בסיס מקצועי/הגיוני/השלם את החסר. טוב זה לא יצא שני משפטים...

roei27272

New member
מצד שלישי

יצירת הקטגוריות היא דבר מלאכותי שנועד לצרכי הכרה ספורטאית , אני לא רואה בעיה שGSP ילחם מול אנדרסון , וBJ ילחם מול GSP וגם אנדרסון מול פידור ועוד.... מה לעשות שאנחנו מחפשים את הלוחם האולטימטיבי , כי ככה הספורט הזה בנוי וזה מה שעושה אותו כיף . היתרונות של לוחם בקטגוריות רזות זה הזריזות ....היתרונות בקטגוריות הן אחרות ....ויהיה מעניין לראות מה גובר על מה .

FrecCo

Active member
../images/Emo45.gif

הרי מראש כל המטרה של הדירוגים שלנו זה ספקולציות, יש הרבה קרבות גם בתוך אותו משקל שלעולם לא נראה, אבל זה לא מפריע לנו להנות לדרג... המטרה של הדירוג היא לא הגשמת פנטזיות "מה היה קורה עם פידור ו-BJ היו נפגשים", זה לא נכון להסתכל בצורה כזאת. יש דירוג לכל קטגוריה בנפרד, ואז יש דירוג גם בין הטובים בכל הקטגוריות כדי לשער מי באמת הלוחם האולטימטיבי.

אתה לא רואה בעיה באנדרסון מול פידור

אנדרסון כנראה כן יראה. השנים הראשונות של הMMA היו ללא קטגוריות משקל, ולא במקרה הן הוספו. הגודל קובע.

כשאפקט ההפתעה עבר, הגודל נכנס לתמונה

כבר בUFC 5 קן שמרוק הבין שאם יש לך יתרון משקל של 20 ק"ג על היריב, כל מה שאתה צריך כדי לנטרל אותו זה לשכב עליו. ועם כל האהדה לרויס, אם הוא היה פוגש את קולמן ב96, הסיכויים היו נגדו, ואני מדבר כמתאמן (אמנם כרגע בפציעה
) בBJJ. בכל מקרה, ברגע שכולם ידעו מה זה BJJ ומוי תאי ונגמרו השפנים שאפשר להוציא מהכובע (כמו המשולש של רויס נגד סברן, שלא הבין מה פתאום רויס מנסה לעשות לו תרגילי יוגה), הגיע השלב שחייב להגיע בכל ספורט- חלוקת משקלים. ראינו מה קרה לסקורבה נגד הטופ של הLHW (סילבה, ארונה)- פשוט נדרס. אינו גם מה מסוגלת בהמה חסרת טכניקה (בוב סאפ) לעשות ללוחם עם יותר מ15 שנות אימון ותארים (נוג הגדול). ולמה ללכת אחורה? בוא ניקח כדוגמא את טים סילביה: אם הוא היה "רק" 110 ק"ג, אתה חושב שהוא היה מתקרב לטופ 5 בHW? אנחנו לא מבינים יותר מהלוחמים עצמם, ואם הם מתאמצים כ"כ כדי לחתוך לקבוצת משקל נמוכה יותר, הם יודעים מה הם עושים. המצב היחיד בו הגודל לא קובע הוא כשיש הפרש מיומנות גדול בין היריבים, ובקרב בין הטובים ביותר, זה כמעט לא יכול לקרות.

למעלה