והפסקתי להאמין בקטע שצריך לבקש סליחה ביום כיפור. אני לא אחכה ליום אחד בשנה כדי "לכפר על כל חטאיי". צום משמעותי (כמו שהמורה שלי לתנ"ך ומחשבת אמרה היום שתלמיד שלה אמר לה, וזה נכון לגמרי) למי שצם ומאמין בכל העסק וגמר חתימה טובה. :]
אני חושב שזה יום חיובי סה"כ אני רוצה לראות ביום הזה כיום של חשבון נפש אישי ומחשבה על העתיד. בכל אופן אני אישית בן אדם דיי דתי אז כנראה שאני אבלה לא מעט בבית הכנסת .. ואני ממש מרגיש צורך לומר את זה בהזדמנות זו: יש אלוהים.
אבל זה יותר בשביל ההרגשה הטובה מאשר בשביל המסורת.. בכללי אני חושב שדת (ולא משנה איזה) היא דבר נורא שלילי, ודואג לעשות הפרדה ברורה בין דת לאמונה באלוהים שאלה דברים שונים לגמרי לדעתי..
הבעיה היא שלרוב הדת, שאני מכיר לפחות, לא מתנהגת ככה בעצמה. וזה כל מה שאני אגיד, ממש אין צורך להיכנס פה לדיון של בעד ונגד דת, זה בד"כ מביא רק לוויכוחים ולאווירה עכורה.
אני לא צם, ויש אנשים שמגיע להם סליחה, ויש גם אנשים שאני לא מתחרט על הדברים שעשיתי או אמרתי להם/עליהם, אבל יש גם שכן =) אבל שיהיה אני יגיד עכשיו סליחה מכל מי שפגעתי בשנה הזאת(כאילו שמישהו שאני מכיר קורא בפורוםXD) אפילו שלחלק אני לא מתכוון.