אז... יום כיפור.

אזירפאל

New member
אז... יום כיפור.

מי צם? וממי הייתם רוצים לבקש סליחה? (זה גם יכול להיות בהומור. בעצם, עדיף שזה יהיה בהומור) צום קל למי שצם ובתיאבון למי שלא!
(וצפייה מהנה)

Deep Blue Sky

New member
אני צריכה לבקש סליחה מהרבה אנשים...

וגם אולי אצום. אבל לא בגלל המסורת, סתם כדי לנקות את הגוף.

Amir Noy

New member
תתבייש בעצמך../images/Emo2.gif

טוב גם אני ככה...
חבר שלי בא לבקש ממני סליחה ביום חמישי..בקטע הפתטי של יום כיפור.. אז אמרתי לו:"עזוב קטנות, אני לא סולח לאף אחד"

PerfectSP

New member
צמה../images/Emo189.gif ../images/Emo190.gif

נהההה... שוכחים ממי צריך לבקש סליחה כבר
אי לא מרגישה שום צורך עז להגיד למישהו

Liquid Dreams

New member
~~~~>>

אני לא צמה
הייתי רוצה לבקש סליחה מכמה אנשים אבל אני לא מתכוונת לעשות את זה בגלל שזה יום כיפור.

לא צמה.

והפסקתי להאמין בקטע שצריך לבקש סליחה ביום כיפור. אני לא אחכה ליום אחד בשנה כדי "לכפר על כל חטאיי". צום משמעותי (כמו שהמורה שלי לתנ"ך ומחשבת אמרה היום שתלמיד שלה אמר לה, וזה נכון לגמרי) למי שצם ומאמין בכל העסק וגמר חתימה טובה. :]

ZuLi90

New member
צם בהחלט...

אני חושב שזה יום חיובי סה"כ אני רוצה לראות ביום הזה כיום של חשבון נפש אישי ומחשבה על העתיד. בכל אופן אני אישית בן אדם דיי דתי אז כנראה שאני אבלה לא מעט בבית הכנסת .. ואני ממש מרגיש צורך לומר את זה בהזדמנות זו: יש אלוהים.

אני אמנם צם,

אבל זה יותר בשביל ההרגשה הטובה מאשר בשביל המסורת.. בכללי אני חושב שדת (ולא משנה איזה) היא דבר נורא שלילי, ודואג לעשות הפרדה ברורה בין דת לאמונה באלוהים שאלה דברים שונים לגמרי לדעתי..

Liquid Dreams

New member
דת היא לא בהכרח דבר שלילי..

היא נהפכת לשלילית כשאנשים מפרשים אותה בצורות מפחידות.

ZuLi90

New member
דת היא לא דבר שלילי...

דבר שלילי זה לא לכבד איש בדתו ומנהגיו....

אני מכבד מנהגים של אחרים מאוד,

הבעיה היא שלרוב הדת, שאני מכיר לפחות, לא מתנהגת ככה בעצמה. וזה כל מה שאני אגיד, ממש אין צורך להיכנס פה לדיון של בעד ונגד דת, זה בד"כ מביא רק לוויכוחים ולאווירה עכורה.

ZuLi90

New member
אההה OK....

אם זה בעיניין הזה אני מסכים איתך
אניווי לא אווירה עכורה ולא נעליים מדברים על מה שרוצים
אחלע פטיש תאמינו לי

Lady In Blues

New member
../images/Emo24.gif

לימדתי אותך היטב. בקשר לצום- אל דאגה, אני עוד אדחוף לך כוסות מים קרים ומרעננים. בדיוק כמו שנה שעברה

../images/Emo2.gif אורי!

לא את לימדת אותי את זה!
אני חושב ככה מאז שאני זוכר את עצמי!
(טוב נו בערך
)

רועי123456

New member
אממ

אני לא צם, ויש אנשים שמגיע להם סליחה, ויש גם אנשים שאני לא מתחרט על הדברים שעשיתי או אמרתי להם/עליהם, אבל יש גם שכן =) אבל שיהיה אני יגיד עכשיו סליחה מכל מי שפגעתי בשנה הזאת(כאילו שמישהו שאני מכיר קורא בפורוםXD) אפילו שלחלק אני לא מתכוון.

To The Edge

New member
כן, אני אצום. יותר בשביל האתגר.

קשה לי להאמין בסליחות, בעיקר ביום כיפור
אני גם לא חושבת שאני צריכה לבקש סליחה, לא פגעתי באף אחד [אני מקווה
]
צום קל!

למעלה