אז כולם עכשיו בקבוצות בפייסבוק?

G I R L P

New member
אז כולם עכשיו בקבוצות בפייסבוק?

פיצ'ר חדש שנכנס לפני כמה ימים דיי שינה את התכלית של האתר, או לפחות הוסיף לו אלמנט נוסף- מעיין פורומים קטנים של אנשים ספציפיים שמקשקשים על נושא משותף. {מוכר לכם?...} אז איכם? האם כולכם שם? בקבוצה מעניינת חדורת מוטיבציה בפייס? המשך שבוע טוב!

ebi83

New member
לא.

האמת, אפילו לא בדקתי את הקטע הזה עדיין... אני עוד דוגל בהפרדת רשויות

G I R L P

New member
זה לא קשור להפרדה...

זה לגמרי קשור להיותך אדם סוציאלי. למשל אני פתחתי קבוצה רק לחברי משפחה, שזה מגניב וחסר טעם בעליל ת'כלס: כי כל מי שלא נמצא בפייס פשוט לא שם. לא משנה באיזה פיצ'ר. אבל זה מגניב, יש כל מניי קבוצות משעשעות.

לא

כי פייסבוק זה חדירה לפרטיות.. לא עשיתי מעולם, אנשים שחשובים לי וחשוב להם שאני אדע משהו מעדכנים אותי טלפונית (או בסמס, מסנג'ר, מייל, פנים מול פנים... או וואטאבר).

Rיקושט

New member
את פשוט לא יודעת להשתמש בפייסבוק

זה הכל, הפרטיות ומה שמופיע שם נתון לשיקולך. הפאניקה סביב פייסבוק נובעת מבורות.

איזה מגזימן!

עשיתי לאמא שלי פייסבוק, וכל דבר אפשרי חסמתי שם :) (וכשאני ממש רוצה לראות תמונות של אנשים, לפני בליינדייט לדוגמא-אבל ממש לא רק, אני נכנסת דרכה ורואה... הייתרון בלעשות פייסבוק לבורה אמיתית
)

Rיקושט

New member
אנשים שמתגאים בזה שהם לא בפייסבוק

מזכירים לי את האנשים שבשנות ה90 המוקדמות אמרו "מה אני צריך פלאפון?!?" ואחרי זה בשביל מה צריך SMS וכו' וכו'.

../images/Emo2.gif

אתה משווה פלאפון לפייסבוק??? זה כמעט חילול הקודש!
(ולא, אני לא הייתי מהאנשים האלה בשנות ה90, פשוט פייסבוק באמת לא נראה לי כמו דבר שאני רוצה להכניס לחיים שלי).

1Shir

New member
השוואה לא ברורה

מה יש בפייסבוק שאי אפשר להעביר במייל?

Rיקושט

New member
נראה שצריך להאכיל אותך בכפית

בכל דיון. טלפון\SMS\מייל\פקס\פייסבוק , כולם כלים של תקשורת עם מאפיינים שונים וזה טיפשי להחרים אחד כי...לא ברור למה בדיוק, כנראה החשש לפרטיות ולכן הסברתי לה שהיא חוששת כי היא לא יודעת להשתמש בו, פייסבוק זה כלי קצת יותר מורכב מטלפון...

ebi83

New member
נראה לי שלקחת את הפייסבוק קשה מדי...

מדובר ברשת חברתית
כל הקטע זה לא התקשורת בדיוק אלה יותר שיתוף בין אנשים. לכן, אני מבין את מי שלא פותח פייסבוק. זה כמו שאני לא פתחתי טוויטר\ מיי ספייס\ מקושרים. יש היום מספיק אלטרנטיבות תקשורתיות במקום הפייסבוק, ככה שלא הייתי שם אותו באותה רשימה כמו טלפון\SMS\מייל ופקס. (ואל תשכח שגם הפייסבוק משתמש במיילים
)

סיפרו לי לא מזמן...

שגוגל דירגו את פייסבוק בציון גבוה משהם נתנו לעצמם... בשורה התחתונה, פייסבוק זה הרבה יותר מ"בסה"כ רשת חברתית", וכן, הוא בהחלט הולך להיות הדבר הבא בעולם התקשורת. וזה לא שאני איזה מעריצה גדולה- למרות שאני משתמשת די כבדה. בעידן שבו אנשים הולכים ונהיים עסוקים, הולכים וממלאים את היום שלהם, נשאר להם מעט מאד זמן למעגלים חברתיים רחבים יותר מ-2-3 חברים צמודים. הבוקר למשל, קיבלתי הודעה מאחת מחברותיי הפייסבוקיות (בחורה שאני פוגשת פעם בחודשיים ברחוב ואנחנו מחליפות כמה מילים ומצחקקות יחדיו) על כך שהיא הולכת להיעלם מהחיים, כי באו לה המון המון עיסוקים חדשים. כמי שעשתה צעד דומה לפני כחצי שנה, אני יכולה לומר שהפייסבוק תחזק (ועדיין...) לי מערכות יחסים שכמעט לא היה לי זמן להשקיע בהן אחרת. כמובן שיש מי שיגידו: "למה את בכלל צריכה את מערכות היחסים האלו?" אבל זה כבר עניין שלי. כנ"ל בנושא התחביב שלי- אני מעודכנת, ישר לוריד, בכל מה שקורה בעולם ריקודי הבטן, ברמות שלי מי צילם איזה קליפ ומאיפה, איפה מלמדים מה, מתי אפשר לראות את מי על איזו במה, וכו'. מבחינתי זה כיף לא נורמלי... ברור שיכולתי להסתדר גם בלי זה- אבל למה, אם זה קיים? ולדעתי זה עוד הולך לתפוס תאוצה.

ebi83

New member
לא אמרתי שלא.

רק אמרתי שזה עדיין בסה"כ רשת חברתית. גם מה שאת ציינת מראה שזו רשת חברתית
אם לבן אדם יש זמן ודרך לתחזק את קשריו החברתיים לא בפייסבוק, אז למה לא?? מבחינתי זה אפילו מבורך. אני גם פייסבוקאי, אני לא נגד פייסבוק- ממש לא. אבל אני מבין את מי שלא רוצה לפתוח חשבון... כיום בגלל הפיתוח שציינת יש בפייסבוק יותר מדי דברים רעים. מפרסומות שכופות עצמן עלייך ואין לך איך להוריד אותן ועד ליוזרים פיקטיביים שמחפשים להדביק וירוסים למחשבים. כיום הקונספט של רשתות חברתיות הוא מתפתח ותופס תאוצה מטורפת, וברור לי שזה תורם לתקשורת וכו' וכו'. אבל כמו שלא צריך להשתעבד למחשב ככה ברור לי שרשתות חברתיות לגווניהן, עם כל הטוב שיש בהן, לא אמורות להחליף את החברות בעולם האמיתי.

ebi83

New member
דווקא לא...

ולאחרונה שבדקתי אינטרנט הוא חלק מהשימוש במחשב ולא להיפך

למעלה