אז ככה.. אין לי הרבה זמן אבל יש לי

אז ככה.. אין לי הרבה זמן אבל יש לי

כמה הרהורים, שאלות ותהיות. 1. שחר כידוע בן 11 חודשים, עדיין פולט כמו תינוק. לפעמים אחרי החלב, לפעמים אחרי הפירות ולפעמים אחרי ארוחת צהרים. האם נורמלי עדיין לפלוט בכזה גיל? ילדים של חברות כבר מזמן הפסיקו. 2. מכירות את השאלה המעצבנת "מה הוא עושה?" כשפוגשים מישהו שלא ראינו הרבה זמן או סתם איזו אמא אחרת במגרש המשחקים? אז שחר עושה הרבה: הוא אוכל, ישן, בוכה, זוחל, הולך תוך כדי דחיפת ההליכון שלו או הבימבה ועוד הרבה דברים. אבל לא, הוא לא אומר אמא ולא אומר אבא (הוא אומר אבא בברור וגם מאמה אבל בהחלט לא מתכוון אלינו כשהוא אומר את זה, הוא סתם צועק אבא כל היום)הוא לא הולך, לא עושה שלום , לא עושה כפיים, ולא מצביע על האף כששואלים אותו איפה אף, למעשה אין לו מושג מה זה אף. אז שואלים אותי "הוא לא עושה כלום?" עכשיו אני כבר מבולבלת, זה בסדר שהוא לא עושה ולא יודע את כל הדברים הללו? האם משהו לא בסדר? הוא גם לא מבין "לא!" אני חוזרת ואומרת לו "לא לדחוף ידיים מתחת לדלת כי האצבעות יתפסו לך" אבל אין קול ואין עונה ואין מי ששם לב שדיברתי בכלל. מה דעתכן? 3. ולסיום: אתמול בערב הכנתי לו דגני בוקר מתוקים (כאלו עם דבש)במשקה סויה בטעם בננה (פעם ראשונה שהוא טועם דגני בוקר) ואני ישבתי לי ואכלתי צלחת אפונה. את האוכל שלו הוא לא רצה, אבל הוא כן גמר לי את כל האפונה מהצלחת! אותי הפתיעה העובדה שהילד מעדיף אפונה על דגנים מתוקים וטעימים. ושלא תטעו, כאן אני לא מתלוננת אלא שמחה
סוף שבוע מקסים לכולן. טל

לא עושה כלום ... ../images/Emo2.gif

לגבי הפליטות באמת שאין לי מושג , אבל בוואלה יש פורום מצויין של רופאים מומחים ברפואת ילדים שעונים ממש מהר ועינייני על כל שאלה. ולגבי הלא עושה כלום - אז מה , כל ילד והקצב שלו ושחר בטח בקרוב מאוד יפתיע. אחד האחיינים שלי היה כזה כאילו אגר הכל ואז הכל יצא בבת אחת גם האמא - אבא גם הכפיים גם ההליכה , הכל הכל. לדעתי סבלנות היא מילת המפתח. ולגבי האפונה - כאן יש רק להריע לשחר

אין ספק שסבלנות יש לי והרבה

אם זה יבוא זה יבוא. אבל חשבתי שאולי משהו לא בסדר. נמאס כבר המרוץ האינסופי הזה להספקים של הילד. למה כולם רוצים להשוויץ שהילד שלהם כבר הולך ומדבר וכו וכו? דבר שגורם לי לחשוב שאולי משהו לא בסדר? למה? טל ותודה על התשובה

zimes

New member
תגידי - הילד שלך הוא צ´ק ליסט?

אני לא יודעת למה יש אמהות (ואחיות טיפת חלב) שמתיחסות כך לילדים. אבל את ממש לא חייבת. וחוץ מזה - תשבי ותחשבי - כשאבא חוזר בערב - את מספרת לו דברים מגניבים חדשים שקרו היום? זהו. הוא כן עושה דברים חדשים כל יום, רק לא את "הרשימה ההיא"

טלטל, הכל בסדר עם הילד!

הוא לא חייב לעשות כלום. שיעשה מה שהוא רוצה. כל הדברים שהזכרת הם בגדר "בייבי סי - בייבי דו!" חקיינות לשמה. אין לי ספק ששחר יכול, הוא פשוט לא כל כך רוצה. גלי אמנם כן עושה חלק ממה שהזכרת, אבל אף פעם לא כשמישהו רוצה לראות. רק לעצמה ועם עצמה. ביי-ביי היא עושה מאחורי הגב שלי, ואף אחד לא רואה חוץ ממנה. תני לו לעשות מה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה. והאפונה....כשגלי אוכלת צהריים, היא מסיימת שלושת-רבעי כמות ממה שהכנתי לה, ואז פונה אל הצלחת שלי. שמכילה את אותו אוכל בדיוק! אצלי זה כנראה יותר טעים... ואני כב מתורגלת, וכל פעם שאני מכינה לי או לבעלי ארוחה, יש מקום בצד עם אוכל חתוך לגלי.

דיאנה1

New member
בדיוק השבוע האחות בטיפת חלב הלחיצה

אותי עם אותו הדבר. היא שאלה אותי: הוא עושה כפיים? הוא עושה ביי ביי? לא, אמרתי לה. לימדתי אותו? שאלה בטון חמור. לא, אמרתי. אהה, היא אמרה. עכשיו הכל ברור. את צריכה ללמד אותו! אחרת איך הוא ילמד? אז קיבלתי שעורי בית לפעם הבאה: ללמד ביי-ביי וכפיים. מעניין איזה עונש מצפה לנו אם לא נצליח.

בדיוק. כל העניין התחיל מאחות טיפת

חלב. לפני חודשיים היינו שם והיא שאלה על שלום וכפיים. וקיבלתי בדיוק את אותה תשובה שאת קיבלת. עוד חודש אנחנו צריכים לחזור אליה. מה יהיה? הוא עדיין לא עושה כפיים! אתן חושבות/חושבים שידונו אותי לתליה? או אולי מוות בתא הגז? או אולי סתם מאסר על תנאי? טל

מה, להפסיק עם טיפת חלב את אומרת?

ומה עם אילת? אמרת שאתם מגיעים לא? רוצה להפגש? טל

אני הפסקתי

בשביל לצלצל לגלי בפעמון ולהגיד שהיא שומעת אני לא ממשיכה עם זה. מעבר לזה שכל עוד היא מחייכת ובריאה, ומעלה במשקל, ובגובה, אני לא מטריחה אותה להגיע למישהי שפעם אמרה לה, אולי בצחוק "איפה אבא?! אבא מת?!" בגיל שנה אלך לרופא הילדים והוא יחסן אותה. ואם לא, אמצא לי אחות חמודה שכן. ובנוגע לאילת- אנחנו מגיעים ב 29 לחודש. מחמישי עד ראשון. נהיה בקלאב הוטל, ואם תשלחי לי את הטלפון שלך במייל, אני אתקשר כשנגיע. רק אל תעברי לי דירה עד אז, חחחחחח ומה בנוגע לאתר לפורום שלך, הא?!

עירית ל

New member
בדיקת שמיעה

אני לא מתווכחת על האישיות החולנית של אחיות טיפת חלב מסויימות (אבא מת????????????????????????????????), אבל בדיקת השמיעה שעורכים בטיפת חלב היא חשובה ביותר. אם את יודעת בוודאות שהילד שלך שומע, ניחא, אבל הרבה בעיות שמיעה מתגלות בבדיקה זו בשלב מוקדם ביותר. לא רק מצלצלים בפעמון, אלא גם מחככים פיסות נייר ואלו רעשים עדינים שלאו דווקא שמים לב אם הילד שומע אותם ביומיום. לשמוע מחיאת כפיים או דלת נטרקת לא מעיד על שמיעה טובה כי אלו רעשים בדציבלים גבוהים. לכן אל תתייחסו לטיפת חלב כאל תורה מסיני ואל תקחו ללב כל מה שאחות אומרת, אבל כן תקחו מהן את הדברים הטובים שאפשר להעזר בהם. ודרך אגב, גם לגבי מחיאת כפיים - לא צריך לאלף ילדים למחוא כפיים לפי פקודה, אבל חשוב לדעת שמבחינה מוטורית התנועה הזו אפשרית להם. האחות בוודאי לא התכוונה לאילוף, אלא לבדיקת מיומנות. ולא (למי שחשדה) - אני לא אחות טיפת חלב, אבל אני נעזרת בשירותים שהם מציעים לי.

אמיר.

New member
לא הפסקתי בכלל.

טיפת חלב זה רעיון גדול. זה שיש איזו אחות דפוקה ? אז הולכים לאחרת. שמעתי על מישהי שביקשה לעבור לתחנה אחרת ואישרו לה בלי בעיה (בירושלים).

דיאנה1

New member
../images/Emo32.gif טלי - התרסק לי האייסי, בא לך

להכנס לצ´אט להמשיך? אני נכנסת

טל טל, שחר נשמע לי בסדר גמור../images/Emo70.gif

סתם שטויות השאלות האלה בטיפת חלב, ואני כמעט שקלתי להפסיק ללכת רק שנפלתי על אחות בסדר ואחרי בדיקת ה 9 חודשים היא קבעה לי לגיל שנה כי הכל נראה לה בסדר אז החלטתי שהיא בסדר. אגב, גם בר לא מוחאת כפיים ואמרו לי ללמד אותה... ולמרות זאת היא "נראית לה בסדר" הבנת? ומנסיוני עם תינוקות בגיל של בר זה כל כך לא משנה, אחד עושה ככה שני עושה משהו אחר והשלישי לא עושה כלום ופתאום משלים הכל! חוץ מלהשוויץ בבר (גם בדברים שהיא עשתה "מאוחר") זה ממש לא רלוונטי לי!

אמיר.

New member
וידויו של אבא לחוץ...

כשביקרתי עם הגדולה בטיפת חלב לבדיקת התפתחות היא עשתה הכל טוב, חוץ מלמשוך חוט שבסופו איזה צעצוע.. האחות היתה דווקא מבסוטה, אבל אני לקחתי את זה קשה
לקראת בדיקת ההתפתחות עם השני (שנה וחצי מאוחר יותר) כבר לא היתה שום פשלה... ימים של תירגול הוכיחו את עצמם... הילד משך בחוט כמו גדול....
) וזהו ? לפני חצי שנה הלכתי עם הרביעי.. הכל הלך טוב עד שהאחות ביקשה שירים את המסרק... אין לנו דבר כזה בבית (רק מברשות).. אז מנין לו לדעת ? הגשתי ערעור על התוצאה... סתאאאאאאאאאאאאאם.

limori

New member
טל טל טל,,,,,, שחר בסדר גמור

פעם גרה כאן ישראלית. אמא מדהימה ל 4 ילדים אמא של 24 שעות שמשקיעה נון סטופ... כולם כאן "זורקות" את הילדים לנני ועושות חיים. והיא מעולם לא הילדים הילדים הם עדיין לא השתחררו מחבל הטבור שלה אפילו בגיל 16. משפחה מדהימה. והאמא לימדה הכל ביי ביי שלום כפייים ידיים על הראש קוקו וכו... בקיצור לידיעתך - הילדה הגדולה התחילה ללכת בגיל שנתיים. הילד השני והילדה השלישית התחילו להגיד אה גה בה בגיל שנתיים. האחרונה החביבה בת שנה ושלשה חודשים עדיין לא התחילה ללכת וגם לא אומרת מה ולא בה ולא דה שום דבר. הילדים הגדולים כבר בתיכון והם גאונים לא קטנים ילדים מקסימים עם אוצר מילים נפלא ויודעים ללכת.... כך שתמשיכי לארוז את חפציך וקדימה לצפון.... שחר בסדר גמור.... תגידו שלום לדולפינים בשמנו....

למה את בוכה?

סתם עוד חיה אפורה ששוחה בים. ואני נוסעת כנראה ביום שני לתל אביב ומשם מתחילה בחיפושים! להחזיק אצבעות עד יום ראשון בבקשה. טל

רותי&ע

New member
לפי טיפת חלב עשו את כל הילדים

מאותה שבלונה. לפי התאורים שלך יש לך ילדון תקין בהחלט
עידן לדוגמא התיישב רק בגיל 8 וחצי חודשים. מאוחר יחסית. אבל בגיל 10 חודשים כבר הלך. אז זה לא עושה אותו בעייתי מצד אחד או מתקדם מצד שני. זה היה הקצב שלו. ובגיל שנה ועשרה חודשים לא היו לו 10 מילים. אחרי 5 חודשים הוא ממש מדבר. ולטיפת חלב הולכים רק בשביל החסונים.. ולגבי אילת-איך פספסתי אותך..לפני חודש היינו...

אז כמו שכולן כתבו..

הכל בסדר גמור עם המתוקי שלך.. וטיפ קטן לגבי האוכל- הוא תמיד ירצה את מה שאת תאכלי!!! אז אני לוקחת צלחת ואוכלת..ומיד בזחילה היסטרית... הוא רוצה גם.. וזה האוכל שלו כמובן.

מה הוא עושה?? הוא עובד במיקרו סופט

לכל הדודות או סתם הנודניקיות (גם אחיות טיפת חלב), תכיני מלאי של תשובות כמו: הוא עובד על מאזנים כספיים של חברות, מתכנט בהיי טק, קורא את ניטשה (או קאנט), וכו´ וכו´.... אולי זה לא ימנע מהן לשאול, אבל זה יכול להיות משעשע עבורך (גם לחשוב על תשובות וגם לראות את הפנים שלהן..)

למעלה