אז ככה

de roy

New member
אז ככה

כרגע סיימתי לקרוא את כישור הזמן של רוברט גורדן (כלומר עד כרך 18) ואני רוצה להתחיל סדרה חדשה שתהיה מעניינת פחות או יותר ברמה של כישור הזמן שיהיה לה תרגום בעברית ושיהיה לה גם סוף (לא כמו כישור הזמן).

הלדין

New member
קודם כל, תשעה ספרים

שתיים, עצור לרגע. אתה לא בפורום הנכון. הפורום הנכון הוא "סופרים צעירים". שלישית, אשוב על תמיהתי איך סופרים מצליחים לכתוב ספרים כה עבים בעוד אני בקושי מצליח למלא עמוד ולהגיע למשהו שמוצא חן בעיניי. רביעית, כישור הזמן אינו דוגמא טובה. מורקוק הוא דוגמה טובה יותר. ג´ורדן גונב מטולקין, ממורקוק. ואני רוצה לדעת מאיפה גנובה הסצינה שבה האויב מעוות את מחזור העונות?(כמובן, ב-"שיר של קרח ושל אש", זה מגיע להקצנה עד כדי כך שזה נחשב לטבעי. למזלם של תושבי ווסטרוז, הם גרים באיזור בעל אקלים ממוזג. באיזור בעל אקלים כשל ישראל, פירוש הדבר היה שישראל הייתה הופכת למדבר במשך הקיץ, ולמקום נעים יותר בחורף)

הייזל

New member
ובכן

"כישור הזמן" לא נחשבת לסדרה טובה במיוחד. הרבה אנשים מאמינים שהתירוץ היחיד לקיומה הוא כסף, הרבה כסף. אני מבינה שאתה מחפש סדרה בעלת אפוס רחב אך לא אינסופי שגם תורגמה לעברית אז הנה: סדרת "שיר של קרח ואש" מאת ג´ורג´ ר.ר. מרטין. בנתיים נכתבו רק שלושה ספרים ורק שני הראשונים תורגמו לעברית. אבל לדעתי כל ספר ב"שיר של.." שווה בערך שניים-שלושה ספרים של "כישור הזמן" באיכות וברמה. הספרים שתורגמו עד כה: "משחקי הכס" ו"מאבק המלכים". אני לא בטוחה בכך כי אני קוראת אותם באנגלית. הסדרה הזו מבוססת בחופשיות על מלחמות השושנים באירופה של ימי הביניים, יש הרבה דמויות מעניינות ופיתולי עלילה שלא יביישו את שייקספיר. סדרה נוספת שהיא פחות או יותר ברמה של "כישור הזמן" רק שלדעתי היא הרבה יותר משעשעת היא: "הבלגריאד" ו"המלוריאן" מאת דיוויד אדינגס. שני סדרות עוקבות כל אחת בת חמשה ספרים ושלושה ספרים נספחים. כל הספרים תורגמו חוץ מספר נספח אחד. הראשון נקרא: "חייל הנבואה". המאבק הקבוע של הטוב נגד הרע אבל הדמויות מאד חביבות. יהיו כמובן אלו שיקפצו עם "שר הטבעות" אבל חוץ מזה ששר הטבעות יותר מוצלח מ"כישור הזמן" הוא גם יותר כבד ויותר קצר(רק שלושה ספרים) אלא אם כן קוראים את כל הספרים של טולקין ובשביל זה צריך לקרוא את "הסימרליון". אם תעבור את זה תזכה בחברות של נצח במועדון הטולקניאי. חוץ מזה ישנן סדרות פנטסיה קצרות(שלושה או ארבעה ספרים) כמו "בעל החידות מהד", "נקמת הלורד פאול", "עץ הקיץ" ועוד.

de roy

New member
ומה אתם אומרים על...

שער המוות? (נראה לי שכה קוראים לזה)

arifell

New member
נהניתי, אבל הגעתי כבר מזמן למסקנה ש

זיפנאב=פיזבן

strahd

New member
ושוב חוזר הניגון...

א. אם אתה הולך לכתוב את זה, לציין שזה ספויילר. כמה שזה לא נראה כך, יש אנשים שלא קראו את שער המוות וזיפנאב מופיע רק בחלק השני. ב. כישור הזמן, או כמו שהוא מופיע כאן בפורום כ"כיור הזמן" היא סדרה שהתחילה נהדר, למרות שהייתה מבוססת על כל הפנטזיות שהיו לפניה, אבל היה לה קסם משלה ועולם יחודי משלה, שבהתחלה מאוד אהבתי. בערך בספר החמישי (באנגלית) התחלתי להרגיש קצת מועקה שהמשיכה והתגברה וכעת אני כבר לא זוכר את כל הדמויות וכל האינטריגות האינסופיות שמתחוללות במוחו של הפייטר רוברט ג´ורדן. אם למישהו יש כוח לקרוא את כל הדסרה שיחכה שכולה תיצא לאור ורק אחר כך יתחיל לקרוא. ג. יוצא בסוף 2002 הספר העשירי בסדרה של כישור הזמן, למתעניינים בלבד והוא יקרא "צמתי הדמדומים" (בעברית החלק השני שלו יקרא "ספר שנועד להוציא עוד כסף מלקוחותינו") ד. זיפנאב הוא לא פיזבאן (לפרטים, נא לפנות לעמודים קודמים בפורום זה או להיכנס לאתר הפרטי של טרייסי היקמן, בו הוא מסביר את הדילמה בת אלפי השנים) ה. רומח הדרקון שולת!!!!1 (סתם...)

Nalliss

New member
שער המוות ו-

רומח הדרקון שניהם גדולים. אין קשר בניהם למרות שהדמיון קופץ, מנופף בידיו ואף יורה לעצמו בראש. יותר טוף לקורא המתוסכל לא להתעמק בשאלה שהטרידה גם אותי בזמנו, ופשוט לקרוא את הטרילוגיות ולהנות מהן. ג´ורדן לא מתקרב לרמה (דעה אישית, לא מתקיפה) והוא מעתיק גם מהזוג אדינגס (שאם תשאלו אותי אני לא רואה למה). ממליצה על חורף העולם. (מעל גיל 13) בתקווה להפגת שיעמום, נאליס.

La Gamba

New member
זיפנאב, בפעם המיליון../images/Emo58.gif

אוקי זיפנאב הוא לא פיזבן הוא (ספויילר)... סארטן שחושב שהוא: אלוהים (כמו מיכאל ואלנטיין סמית), ג´יימס בונד, לוק, דורותי, ופיזבן. כנראה שהוא קרא את רשומות כי הוא אומר לפאיטן שהוא אל, ושמגלים את זה בפרק האחרון.

arifell

New member
זה לא ספויילר

כי זה לא קשור לסיפור בכלל, זה סתם רוטב נוסף. הטענה שלי בסך הכל היא שהדמויות דומות מאד, וזה לא מפתיע כי הן פותחו כך ע"י הסופרים...

on drugs orange

New member
פיזבן = זיפנאב ?

ממה ששמעתי הסופרים הכחישו כל קשר בין הדמויות. אבל אני קורא עכשיו את הספר השני במחזור שער המוות ואין סיכוי שאין קשר! זה אותו אל! אוקיי ראיתי התנהגות דומה בין שני הדמויות ואמרתי טוב אולי זה לא אותו אל.. אבל הסופרים הדגישו כל כך שזה כן אותו אחד! ששואלים את זיפנאב מה שמו בפעם הראשונה הוא אומר ששמו פיז...הוא לא יכול לקרוא לעצמו בשם הזה... ואז אח"כ הוא מתחיל לדבר על משהו שהזכיר לו קוסמים והוא מזכיר את רייסטלין! ואפילו את המחלה שלו... לא המשכתי לקרוא עד אחרי הקטע ששיירת הנשק יוצאת (אז בלי ספויילרים) אבל אני משוכנע שזאת אותה דמות .. אבל אחרי הכל שמעתי שהסופרים מכחישים קשר... אני כבר לא יודע מה לחשוב

arifell

New member
לדעתי, ואני קראתי את כל הסדרה,

מאחר ואותם סופרים כתבו את הסיפור, אז יש דמויות דומות.... הדמות הזאת דומה להפליא, ויש תירוצים (בעקיפין) במהלך הסדרה. יש הטוענים שאין קשר ביניהם, והטיעונים הועלו לפני מספר ימים בפורום

La Gamba

New member
איך בדיוק?

גאנדאלף הוא גבוה, מעשן, אפור (מעניין למה?), הוא רציני, חכם (ולא מתחכם). גאנדאלף הוא דמות שונה לגמרי!

הייזל

New member
בנוסף

ל"בלגריאד" ול"מלוריאן" אדינגס הוציא שני ספרים המתארים את חייהן של שתי דמויות חשובות "קורות בלגראת הקוסם" ו"פולגרה הקוסמת" חוץ מאלה הוא הוציא (בנתיים רק באנגלית) את ה"קודקס ריבא" שמתאר איך הוא בנה את העולם וכולל כל מיני טקסטים נוספים.

Nalliss

New member
שהיו שיעמום אחד גדול!

לא אתפלא אם יוודע לי כי עשו זאת בשביל הכסף. האפשרות היותר סבירה היא שנסחפו עם ההתלהבות ממלוריאן קצת יותר מדי. עדיין משועממת, נאליס.

למעלה