אז למה דווקא אוסטרליה ?

• פותח הנושא Gefen
  • פורסם בתאריך

Gefen

New member
אז למה דווקא אוסטרליה ?

מה לדעתכם הופך את אוסטרליה ואת אחותה היפה נ"ז, ליעדי הגירה מועדפים כל כך בקרב הישראלים? מה יש פה שאין בארה"ב למשל..? נדמה לי לפעמים שכולם רוצים לבוא דווקא לכאן, למה זה בעצם? כולכם מוזמנים להביע פה דעתכם... גפן

zvikach

New member
../images/Emo72.gif|המללמה דווקא אוסטרליה???????

שלום לכל אלו שנמצאים בפורם אוסטרליה זוהיא ארץ שיש בה הכול מזג אוויר משגע כל השנה יש מקוומות שהם הפוכים בעונות למשל אם במלבורן חורף אז בדרוין קיץ ולהיפך האוסטרלי האמיתי אוהב לסטלאבט שותה בירה אוהב את הים ובקיץ לא אוהב לעבוד כי יש גלישה בים הישראלים אוהבים לבוא משני סיבות קרוב למזרח הרחוק ואפשר לעבוד פה בקלות לא חוקי ולחזור לטייל במזרח מה שיש פה ואין בארהב זה הביטחון הפלילי וגם הפוליטי אני חושב שאנחנו רחוקים מכולם וזה נותן לנו ביטחון גם יוקר המחייה הוא לא כל כך גבוע ואפשר להסתדר פה בקשר להגירה זה נושא אחר ואני מייעץ לכל אלו שמתכוננים להגר לשקול את הנושא לגופו ואנ אמנה כמה סיבות א המרחק העצום בין ישראל ואוסטרליה או נז ב אין פה קרבת שכנים כמו בארץ כל אחד לעצמו ג החינוך היהודי האוכל הכשר עולים כמו משכורת שנתית אבל זוהיא המדינה הכי טובה בעולם לכן אני גר פה 22 שנים ממני צביקה כמעט אוסטרלי אמיתי

Bashy

New member
אז הסיבות הסטודנטיאליות שלנו הן...

אז ככה, מבחינתי ומבחינת בן זוגי, היו כמה שיקולים בבחירת אוסטרליה כיעד המועדף ללימודים (ובתקווה אח"כ להשתקעות...):
אישור עבודה למשרה מלאה לבן הזוג של הסטודנט וחצי משרה עבורי (הסטודנטית)
מזג אויר נוח
מקום פסטורלי ויפה
רמת מחיה גבוהה
מדברים אנגלית (אומנם במבטא מזעזע, אבל זו אנגלית בכל זאת...)
סיכויי קבלה נורמלים לאוניברסיטאות ומגוון רחב של תארים אקדמיים לנו היתה התלבטות מאוד קשה עם ארה"ב (שם אחותי ובעלה גרים), אבל מאחר ובארה"ב, בן זוגי אינו יכול, בשום אופן (!) לקבל אישור עבודה, זה מה שהניע אותנו סופית מללכת על האופציה הזו... אנחנו זוג צעיר, בתחילת דרכו, מתחתנים עוד 4 חודשים ולא בא לנו לשרוף את כל הכסף שאנחנו חוסכים על לימודים ומגורים במדינה כלשהיא. אנחנו מעוניינים להשתלב במדינה בה נגור, גם אם זה לתקופה של 2-3 שנים, ו"להרגיש" מה זה לחיות בחו"ל. מדינה שלא תאפשר לנו את כל אלו, לא באמת נרגיש בה כמו אזרחים אלא כמו תיירים וזה לא מה שאנחנו רוצים...
רק בתקווה שאני אתקבל לתואר השני...

Eil

New member
ובכן:

1. אוסטרליה יותר אקזוטית מארה"ב, אבל בתוספת המידה המדויקת והנכונה של אורבניות ונוחות. 2. יותר נקייה, פחות טראשית וממוסחרת מארה"ב. 3. אנשים מקסימים עם חמימות ים-תיכונית + נימוסים אירופאיים. 4. סידני. 5. ארץ יותר רחוקה ועל כן יותר מאתגרת, הרפתקנית ומושכת. 6. המבטא האוסטרלי, שלדעתי הוא מקסים ונוח מאוד (למה לסיים משפטים?) 7. הסיבה הכי מדוייקת, מבחינתי: אני אוהבת את אוסטרליה, ואהבה לא תמיד אפשר להסביר.

billy milligan

New member
רחוק, רחוק, רחוק

ככל שמרחיקים המציאות משתנה והסיפורים גדלים ומתנפחים. למקומות רחוקים יש מין קסם שכזה. בסרטים על אוז ונ"ז יש תמיד נופים (תחשבו על פרסיליה, זינה הרקולס) טבע ומעט אנשים. הרושם הוא של שלווה. חדשות כמעט ולא שומעים מחלק זה של העולם וכשכבר שומעים אז.... וכידוע אנחנו מאמינים למה שאנחנו רוצים ולא מאמינים למה שאנחנו לא רוצים. כך שסיפורים רעים על מקומות רחוקים ואקזוטים כאלה נשמעים לא אמינים ואנחנו שלא רוצים להאמין להם אומרים: אה שטויות, זה סתם מוגזם. כדי לא להרוס את האשליה. ולהיפך עם הדברים הטובים, מגדילים ומעצימים. וכמובן שיש פחות ישראלים (מכוערים) ש"כולנו שונאים". חוץ מזה אלה מדינות שמעודדות (עדיין) הגירה ויחסית קל להגר אליהן. זהו נגמרו לי הרעיונות

shiri_b

New member
כי זה רחוק.....

ושקט... ורגוע. כי שם יש את מה שחסר פה.

תמי ב

New member
לי פשוט היה "קליק" עם ניו זילנד.

ראיתי תמונות, קראתי, התכתבתי, ופשוט התחלתי להרגיש שאם יש מקום שמתאים לי, זה המקום. מה שאני פוגשת כאן, בינתיים, רק מחזק את תחושתי הקודמת. מקווה שלא אתאכזב.

|ניו זילנד זה המקום הכי...../images/Emo24.gif

רגוע בעולם !צריך המון כוחות להתרגל לקצב החיים האיטי והמושך כל כך כי הוא כה שונה מהותית מחיים כאן. אבל דווקא רציתי לכתוב למה דווקא אוסטרליה ניו זילנד...כי המקומות הללו הם הכי רחוק שאפשר להגיע אליהם,הכי רחוק מכאן גם במרחק העצום וגם במנטליות של המקום!וחוצמזה יש שם TIM TAM ! אחחחחחחחחח....אני זוכר את הפעם הראשונה שלי עם טים טם...זה היה היום המאושר בחיי...לטעום מן המתוק המדהים והמשכר ...בכל הטעמים ובכל הצורות! אני זוכר פעם "מבצע ב2$ ניוזילנדים חבילת טים טם ...קניתי 3 4 וחיסלתי אותם ביומים. למרות שיש גם בארץ זה כבר לא אותו דבר.

מזה TIM TAM? אני לא מאמין...

אולי כי אתה לא מהפורם הזה...? טים טם זה מין וופל שוקולד מדהים שמשתמשים בו כמו קש בשביל לשתות קפה וזה אורגזמה כמו שגפן כתבה!מדהים!

קרני

New member
אבל אל דאגה...

אפשר למצוא את זה גם בארץ. אומנם במחיר מופקע, אבל עדיין משובח! יאמיי

שכחתם את הסיבה הכי חשובה

אם אי פעם אעבור לאוסטרליה, זה יהיה כדי שגם אני אוכל להיות חבר מן המנין בפורום! גפן, כמו תמיד, את עושה עבודה נפלאה.

Gefen

New member
פרופסור יקר...

איזה יופי שבאת לבקר...אפשר להשאיל אותך קצת
מהפורום השכן? נהיה שם רעש אז ברחתי לי לאוסטרליה
טוב לראות אותך פה יקירי, אתה מוזמן תמידדדדד להצטרף להשוואות אוסטרליה מול ארה"ב (ברור שניקח אותכם בהליכה..
) בוקר טוב לך, אני אוטוטו הולכת לישון...
אההה... טים טם זה משהו די מטמטם יש לאמר, מין אצבעות שוקולד שהישראלים פה טועמים ומגיעים מיד לאורגזמה
לשלוח לך?? גפן

Gefen

New member
טוב, אז לי יש תיאוריה קצת שונה....

בעניין ה"למה דווקא אוסטרליה.." נראה לי שחוץ ממזג האויר, החופים הבלתי נגמרים, האוסטרלים השיכורים ןהסתלבט... הסיבה בגללה הישראלים כל כך אוהבים את אוסטרליה היא.....שאוסטרליה פשוט מאוד מזכירה את ישראל
עכשיו רגע, לפני שיעופו פה עגבניות, אני רוצה להסביר רגעעעעעע....
אני הגעתי הנה אחרי שנתיים בארה"ב, ופה חברים, אני יכולה לאמר לכם ממקור ראשון, כאן הרבה הרבה יותר דומה לארץ - א. מזג האויר הממוזג והמגוון, לא קיצוני מדיי, הרבה קיץ וחם...כמו בארץ ב. החיים פה מתנהלים בחוץ ולא בפנים. אני מתכוונת לכך שבארה"ב למשל יש תרבות של חיים במולים ובמקומות ממוזגים, והסיבה היא- שככה מכתיב מזג האויר. הקור בניו יורק בחורף והחום הנוראי בקיץ, מכתיבים סגנון חיים תחת מיזוג\חימום, ומה שיוצא זה שברוב האיזורים בארה"ב המקום היחיד שבו תראו אנשים מסתובבים ברגל זה יהיה במול. פה באוסטרליה , לעומת זאת, רוב רובם של החיים מתנהלים בחוץ -יש רחובות נורמלים עם תנועה של הולכי רגל, בתי קפה בחוץ, פארקים עם המון פעילות בחוץ כמו ג´וגינג, רובי אופניים... רבותיי בארה"ב זה לא מתקרב אפילו למה שהולך כאן..אין לכם מושג ירוק,,, ג. יש פה פקקים, כמו בארץ... הנהגים פה על הכביש לא מהססים לצפור לך אם אתה בחצי שניה מתעכב לך בהרהור ממושך מול הרמזור הירוק (בארה"ב גם אם תרדם אפח´ד לא יצפור לך..) , ואנחנו הישראלים, רגילים לזה הרי, לא יכולים בלי זה
אז מרגישים פה כמו בבית ד. מלבורן וסידני, כידוע, עמוסות בישראלים- מה שאומר...הרבה מאפיות כשרות, מעדנים מהארץ, חלות טעימות לשבת, אחלה של חומוס ואפילו זעתר..מה שאומר שוב, מרגישים פה כמו בארץ. ה. יש הרבה יהודים - הרבה מוסדות חינוך יהודיים, גני ילדים, בתי כנסת.... ושוב, אנחנו מחוברים לזה כמו באינפוזיה, עובדה שאנחנו אוהבים את אוסטרליה
ואת זה אני אומרת לכם, אחרי שנתיים של חיים בחור הנידח שנקרא קנזס, בהם הדבר שרציתי הכי הרבה היה לצאת לרחובות ולראות...אנשים! סתם אנשים הולכי רגל, אוטובוסים, מוניות, תנועה, המון, חנויות... אמריקה לא כזאת, ישראל היא כזאת, גם אוסטרליה כזאת. אז כך הגעתי למסקנה, שזהו זה, אוסטרליה בכל המובנים האלה מאוד דומה לארץ והישראלים, כל כמה שהם מקטרים על הארץ, הם מריגים הכי "בבית" במקום שהכי דומה לארץ - באוסטרליה. עכשיו- אני מרשה להתחיל לזרוק עגבניות, וגם אשמח לשמוע מה דעתכם על התיאוריה הנפלאה שלי (שיש לי זכויות יוצרים עליה
) אני באמת סקרנית אם זה הפסיכיות שלי שהמציאה את התאוריה הזאת או שגם אחרים חושבים כמוני... מה דעתכם? גפן

באיה

New member
גפן, לפי דעתי הטיאוריה שלך

קלעה בול למטרה. מהכרותי את אוסטרליה, מלבורן וסידני בעיקר, זו בדיוק גם הרגשתי. רק אצלי מתווסף פן נוסף ללמה בשבילי אוסטרליה. וזה שיש לי כבר שמה ילדים, ואני נוראאאאאאאאאא מתגעגעת אליהם. ונכדי שגדל בלי אף סבתא, ובלי מרק העוף שלה. בני מבשל לו לדבריו את המרק, ותארו לכם איך זה יוצא. עכשיו עוד משהו מעניין. בני שנמצא באוסטרלייה מילדותו אהב סוסים. לא יודעת מאיפה לקח את זה, אף אחד מהמשפחה אצלנו לא היה עגלון או פרש. אני וויי, הוא אהב סוסים, וכששאלו אותו הדודות הטובות, מה תרצה להיות כשתהיה גדול, תשובתו הייתה תמיד "שוטר על סוס". טוב, להיות שוטר עבר לו, אך סוסים לא. איפה בארץ יכול היה להחזיק סוס, יש לכם תשובה? בודאי שלא. ובמלבורן הוא הגשים את חלומו, ויש לו סוסה יפה ששמה "שבא" כבר כ 4 שנים. זה חיים!

meny.z

New member
לא ממש מסכים איתך

אני גרתי במלבורן שנה פלוס אחרי שלוש שנים בניו יורק ואני יכול לומר לך שזה ממש לא נכון בניו יורק אם אתה ברמזור מחכה יותר ממאית השניה כולם צופרים לך כשאני הגעתי למלבורן פשוט חגגתי על הכבישים כולם נוסעים שמה כ"כ לאט זה היה פשוט כיף. הסיבה שאני אהבתי את אוסטרליה היא בגלל השקט והשלווה הלא נורמלית שיש שמה אין ממה לדאוג. אם אתה באמת רוצה מקום נפלא זה האי טסמניה פשוט מהמם

../images/Emo23.gif

טוב, אז אני חושבת שהיגיע תורי לחוות את דעתי בנושא... (אחרי הכל אני נמצאת כאן כבר איזה 20 שנים...). אז אני חולקת על דעתך סמדר שמזג האויר פה לא קיצוני. חילופי מזג האויר כאן יכולים להיות קיצוניים ביותר. אמנם אין לנו שלג כמו בניו יורק, אבל אחרי יום של 40C פלוס תוך חצי שעה יכולות הטמפרטורות לרדת באיזה 20C. אמנם הקיץ השנה חם מאוד ועדיין לא חיויתם את השינוי המשמעותי שאני מדברת עליו, אבל זה קורה תאמינו לי. יכול ביום אחד אחרי חמסין נוראי לרדת ברד!!! בשנה שעברה הדשא שלנו היה מכוסה בברד...שמיכה לבנה, כל הרחוב שלנו היה מכוסה בברד לבן .... זה אחרי שבאותו יום נמסנו עם 40C. אני מסכימה עם זה שהאוסטרלים אוהבים כל פעילות בחיק הטבע. ובמיוחד את השתיה בפאב אחרי הפעילות....
אם שמעת משהו צופר לך בכביש, יכול להיות שזה איזה חבר שאומר שלום, אבל יותר בטוח שזה איזה ישראלי חסר סבלנות. (אולי אירופאי...). האוסטרלים מעט מאוד צופרים....זה אנחנו עם הדם החם...וחוסר הסבלנות שמרשים לעצמינו לעורר את השכנים. (אה כן השכן שלי בן ה 90 צופר כל פעם שהוא יוצא מהחניה בבית...אז זאת עוד אפשרות). אין ספק שבמלבורון יש את מבחר המסעדות הכי טובות בעולם (זה ידוע, בלי להשוויץ). האוכל הסיני כאן יותר טוב מהאוכל הסיני בסין (כך אומרים), האוכל האיטלקי, בכלל חבל על הזמן, כנ"ל ליפאני, THAI וכו'. הקהילה היהודית כאן מאוד מאוחדת וציונית. אין מה לחלוק על כך. בסה"כ אני חושבת שאוסטרליה של היום מזכירה לנו את ילדותינו. הרחובות השקטים, הגנים, עצי האקליפטוס...אני חושבת שזה מה שמושך אותנו לכאן. השקט של פעם. בנוסף לזה שאוסטרליה נקיה וירוקה (בדר"כ). מלאה פארקים וגנים, יש מלא מה לעשות בפנים ובחוץ... בקיצור, אחלה מקום...אתם לא חושבים????? שיהיה לכולנו יום טוב,

אחרי 20 שנים...

טוב, אז אני חושבת שהיגיע תורי לחוות את דעתי בנושא... (אחרי הכל אני נמצאת כאן כבר איזה 20 שנים...). אז אני חולקת על דעתך סמדר שמזג האויר פה לא קיצוני. חילופי מזג האויר כאן יכולים להיות קיצוניים ביותר. אמנם אין לנו שלג כמו בניו יורק, אבל אחרי יום של 40C פלוס תוך חצי שעה יכולות הטמפרטורות לרדת באיזה 20C. אמנם הקיץ השנה חם מאוד ועדיין לא חיויתם את השינוי המשמעותי שאני מדברת עליו, אבל זה קורה תאמינו לי. יכול ביום אחד אחרי חמסין נוראי לרדת ברד!!! בשנה שעברה הדשא שלנו היה מכוסה בברד...שמיכה לבנה, כל הרחוב שלנו היה מכוסה בברד לבן .... זה אחרי שבאותו יום נמסנו עם 40C. אני מסכימה עם זה שהאוסטרלים אוהבים כל פעילות בחיק הטבע. ובמיוחד את השתיה בפאב אחרי הפעילות....
אם שמעת משהו צופר לך בכביש, יכול להיות שזה איזה חבר שאומר שלום, אבל יותר בטוח שזה איזה ישראלי חסר סבלנות. (אולי אירופאי...). האוסטרלים מעט מאוד צופרים....זה אנחנו עם הדם החם...וחוסר הסבלנות שמרשים לעצמינו לעורר את השכנים. (אה כן השכן שלי בן ה 90 צופר כל פעם שהוא יוצא מהחניה בבית...אז זאת עוד אפשרות). אין ספק שבמלבורון יש את מבחר המסעדות הכי טובות בעולם (זה ידוע, בלי להשוויץ). האוכל הסיני כאן יותר טוב מהאוכל הסיני בסין (כך אומרים), האוכל האיטלקי, בכלל חבל על הזמן, כנ"ל ליפאני, THAI וכו'. הקהילה היהודית כאן מאוד מאוחדת וציונית. אין מה לחלוק על כך. בסה"כ אני חושבת שאוסטרליה של היום מזכירה לנו את ילדותינו. הרחובות השקטים, הגנים, עצי האקליפטוס...אני חושבת שזה מה שמושך אותנו לכאן. השקט של פעם. בנוסף לזה שאוסטרליה נקיה וירוקה (בדר"כ). מלאה פארקים וגנים, יש מלא מה לעשות בפנים ובחוץ... בקיצור, אחלה מקום...אתם לא חושבים????? שיהיה לכולנו יום טוב,

liat129

New member
טוב אמנם אני לא מאוסטרליה היפה..

אבל סיבה מאוד חשובה היא שיותר קל לקבל ויזה לאוסטרליה מאשר לארה"ב..
וכמובן - החום, הנופים, הישראלים בכל מקום, וגם האופי של האוסטרלים די קרוב אלינו.. שכחתי משהו?

למעלה