טוב, אז לי יש תיאוריה קצת שונה....
בעניין ה"למה דווקא אוסטרליה.." נראה לי שחוץ ממזג האויר, החופים הבלתי נגמרים, האוסטרלים השיכורים ןהסתלבט... הסיבה בגללה הישראלים כל כך אוהבים את אוסטרליה היא.....שאוסטרליה פשוט מאוד מזכירה את ישראל
עכשיו רגע, לפני שיעופו פה עגבניות, אני רוצה להסביר רגעעעעעע....
אני הגעתי הנה אחרי שנתיים בארה"ב, ופה חברים, אני יכולה לאמר לכם ממקור ראשון, כאן הרבה הרבה יותר דומה לארץ - א. מזג האויר הממוזג והמגוון, לא קיצוני מדיי, הרבה קיץ וחם...כמו בארץ ב. החיים פה מתנהלים בחוץ ולא בפנים. אני מתכוונת לכך שבארה"ב למשל יש תרבות של חיים במולים ובמקומות ממוזגים, והסיבה היא- שככה מכתיב מזג האויר. הקור בניו יורק בחורף והחום הנוראי בקיץ, מכתיבים סגנון חיים תחת מיזוג\חימום, ומה שיוצא זה שברוב האיזורים בארה"ב המקום היחיד שבו תראו אנשים מסתובבים ברגל זה יהיה במול. פה באוסטרליה , לעומת זאת, רוב רובם של החיים מתנהלים בחוץ -יש רחובות נורמלים עם תנועה של הולכי רגל, בתי קפה בחוץ, פארקים עם המון פעילות בחוץ כמו ג´וגינג, רובי אופניים... רבותיי בארה"ב זה לא מתקרב אפילו למה שהולך כאן..אין לכם מושג ירוק,,, ג. יש פה פקקים, כמו בארץ... הנהגים פה על הכביש לא מהססים לצפור לך אם אתה בחצי שניה מתעכב לך בהרהור ממושך מול הרמזור הירוק (בארה"ב גם אם תרדם אפח´ד לא יצפור לך..) , ואנחנו הישראלים, רגילים לזה הרי, לא יכולים בלי זה
אז מרגישים פה כמו בבית ד. מלבורן וסידני, כידוע, עמוסות בישראלים- מה שאומר...הרבה מאפיות כשרות, מעדנים מהארץ, חלות טעימות לשבת, אחלה של חומוס ואפילו זעתר..מה שאומר שוב, מרגישים פה כמו בארץ. ה. יש הרבה יהודים - הרבה מוסדות חינוך יהודיים, גני ילדים, בתי כנסת.... ושוב, אנחנו מחוברים לזה כמו באינפוזיה, עובדה שאנחנו אוהבים את אוסטרליה
ואת זה אני אומרת לכם, אחרי שנתיים של חיים בחור הנידח שנקרא קנזס, בהם הדבר שרציתי הכי הרבה היה לצאת לרחובות ולראות...אנשים! סתם אנשים הולכי רגל, אוטובוסים, מוניות, תנועה, המון, חנויות... אמריקה לא כזאת, ישראל היא כזאת, גם אוסטרליה כזאת. אז כך הגעתי למסקנה, שזהו זה, אוסטרליה בכל המובנים האלה מאוד דומה לארץ והישראלים, כל כמה שהם מקטרים על הארץ, הם מריגים הכי "בבית" במקום שהכי דומה לארץ - באוסטרליה. עכשיו- אני מרשה להתחיל לזרוק עגבניות, וגם אשמח לשמוע מה דעתכם על התיאוריה הנפלאה שלי (שיש לי זכויות יוצרים עליה
) אני באמת סקרנית אם זה הפסיכיות שלי שהמציאה את התאוריה הזאת או שגם אחרים חושבים כמוני... מה דעתכם? גפן