אז למה דווקא אוסטרליה ?

• פותח הנושא Gefen
  • פורסם בתאריך

White Dragon

New member
למה אוסטרליה

אצלי זה למה אוסטרליה ועוד יותר למה מלבורן... 1. האוכל - המון מסעדות מצוינות ובמחירים המאפשרים לצאת ה-ר-ב-ה יותר מישראל (פתאום סטייק ב-80 שקל נראה כמו פשוט הגזמה, או גניבה...). ויש מבחר עצום - מה בא לך לאכול היום? סיני? קוריאני? הודי? יהודי? איטלקי? יש הכל, קרוב לבית, טעים וזול. 2. האנשים - השירות לקוחות טוב, אם הם עושים טעות הם נותנים זיכוי ולא מתייחסים אלייך כמו: "איך העזת בכלל לבוא ולהציק לי באמצע היום שלי עם הבעיות המטומטמות האלו??". אם הולכים ברחוב והעיניים פוגשות עיניים של מישהו אחר - הוא ישאל אותך מה שלומך. אנשים מחייכים, הם רגועים ונחמדים ומנומסים - הם לא בלחץ - NO WORRIES 3. מחירים - המחיר של כמעט הכל כ"כ הרבה הגיוני... אפשר לחיות חיים שלמים בלי מינוס בבנק - ולא צריך להיות גאוני היי-טק בשביל זה. אפשר לקנות בית פרטי נפלא במחיר מצוין, ואם מתרחקים קצת מהאיזורים היקרים - אפשר אפילו לקנות בית עם בריכה!!! מאז שעברתי לפה וקלטתי שלשאנשים יש בתים עם בריכות אני מפנטזת על הרגע בו נקנה בית עם בריכה... רגע, רגע!!! דיברתי על מחירים... כן... מכוניות במחיר נורמאלי (אם אני לא טועה בישראל המס על מכוניות הוא משהו כמו 170% - אבל אני לא סגורה על זה), אוכל במחיר הגיוני, מוצרי אלקטרוניקה... הקיצר - חוץ מהפירות והירקות הכל יותר זול פה. 4. אוטובוסים לא מתפוצצים (וגם לא חמורים), אין פחד. פשוט מין שלווה כזאת כי אני לא מפחדת לעלות על הטרם או לנסוע לקניון, ללכת לבית-קפה הומה או למסעדה. פשוט אין פחד. ועוד איזה חודשיים אני צריכה לחזור לארץ לכמה חודשים - ואני מפחדת. אני לא הולכת לעבוד בת"א רק כי אני מפחדת לקחת את האוטובוס לשם, ואני לא הולכת ללכת לקניונים ובתי-קפה והכל כמו פה (גם כי אני לא יכולה לממן את זה שם
- אבל בעיקר כי אני מפחדת). ואני גרתי איזה שנה בירושלים בלי פחד - ועכשיו אני מפחדת... לפני שעזבנו את הארץ, יומיים או שלושה לפני הטיסה, היה את הפיגוע על אלנבי ליד בית הכנסת הגדול. היינו שם כמה שעות לפני הפיגוע וכשהפיגוע קרה שמעתי הכל כי המשרד שלי היה משהו כמו 50 מטר משם... זה היה פשוט מפחיד... אוקיי... די עם הדכאון! דרקונה

אמממ אוסטרליה כי...../images/Emo12.gif

זה רחוק מהכל...
יש שם את החיות הכי חמודות בעולם
ויערות מדהימים..
והשחקנים הכי שווים באו משם....
זה נראה מקום מושלם...ושליו.....
מה עוד צריך בחיים????
שלכם ליאת

Gefen

New member
ושוב אתכם חברים..

שמחה לראות שאתם לא מסכימים איתי, אי הסכמה זה טוב, אחרת יהיה פה מזה משעמםםםם...... ובכל זאת, רציתי להדגיש כמה דברים, שיצאו קצת מבולבלים בהודעה שלי (אחרי הכל...היה 1 בלילה..) ובכן.... כשאמרתי שבאמריקה לא צופרים לך... אז ממש לא התכוונתי לניו יורק!!! סליחה שלא הייתי ברורה יותר- ניו יורק היא בכלל דוגמא גרועה, היא בכלל לא אמריקה אז אני מחזירה את הדוגמא ומתמקדת בקנזס- שם חייתי. וכן, תאמינו לי שאתה יכול שעה להרדם על ההגה ואף אמריקאי מנומס לא יצפור לך מאחור, לא בקנזס. לעומת זאת חברים, פה במלבורן אני נוהגת המון . כל בוקר עושה את המסע מאיסט ברייטון לכוון קולפילד לגנים של הילדים ומשם בטיסה לכוון העיר-- לקולינגווד שם אני עובדת. ואחה"צ עושה את הכוון ההפוך. ומה אגיד לכם... לא עובר יום אפילו בלי שאשמע צפצוף אחד לפחות, לרוב זה גורר אחריו איזו קללה עסיסית שנפלטת לי (רק אם הילדים לא באוטו כמובן..ורק אני שומעת אותה ובכל זאת הרגשת שחרור נפלאה!), ואז אני מגבירה את הווליום של המוסיקה ואומרת לעצמי: נו שויין, בארץ זה יכול להיות הרבה יותר גרוע ...ומתנחמת
ולגבי מזג האויר לירונילה,כשאמרתי "קיצוני" התכוונתי למינוס 15 מעלות בחורף וקיץ לוהט כמו כבשן כל הזמן... (שילוב של אילת ות"א ביחד..) -ככה זה בקנזס, וזה נקרא קיצוני. פה מזג האויר מטורף וקפריזי זה נכון, אבל בעיניי הוא ממש לא קיצוני... שינוי מבורך עבורי. בקיצור מה שרציתי לאמר לסיום זה ש..אני לא משווה את מלבורן לארץ, אלא לארה"ב. שם חייתי בתקופה האחרונה ולשם התרגלתי, וזה כל כך שונה שאין אפילו מה להתחיל להשוות... מראש קבלו התנצלות שההשוואות שלי תהיינה לרוב לארה"ב, מה לעשות, כל אחד והפאקים שלו
גפן

micmic1

New member
ישראל

נכון, אוסטרליה זה אחלה מקום...אין מה להשוות לארה"ב גרתי שם כשנתיים ומתוקף העובדה שאבי עלה לארץ ממדינה זו, אני גם בעלת האזרחות המבוקשת... ואם כל זאת אני עדיין חושבת שישראל עדיפה מכל עיר או עיירה ביבשת, עובדה תשאלו כמעט כל ישראלי שנמצא שם כמה הוא מתגעגע... ותבינו למה הכוונה. יש לנו מדינה אחת והיא שלנו (לפחות לבנתיים...) תלמדו קצת להעריך את מה שיש...

ישראל -אחלה של מקום רק ש..../images/Emo13.gif

ישראל באמת ארץ נהדרת
נכון יש בה גם לא קצת בעיות אבל אין כמוה...
ואוסטרליה....ארץ חלומות -כל ארץ והיופי שלה
לכן רבותי בואו לא נעשה השוואות בין אוסטרליה המדהימה
לישראל המיוחדת...
שלכם ליאת

zvikach

New member
../images/Emo35.gifאוסטרליה נגד ישראל והתוצאה????

קשה מאוד להשוות בין שני המקומות הללו קודם כל השורשים נמצאים תמיד בישראל אף על פי שאני גר כאן כמעט ממחצית חיי בישראל יש את הישראלי המצוי תמיד עצבני ותמיד צודק אי אפשר להיתוקח פה האוסטראלי אדיש ותמיד ישמע לך יחשוב ואז יגיב אבל לגבי ההשואה בין מדינה למדינה אפשר להשוות כמעט מליון אבל אני אקח כמה בלבד החיים השקטים פה משהו איום אין צעקות אין דחיפות בטורים אם זה למשחקי ספורט בתור לאוטובום לרכבת בישראל?????????? אוסטרליה זאת יבשת לכן אפשר למצוא בה הכל ממזג האויר הטרופי עד למזג אוויר שלג ורוחות וכל זה בשנה אחת בישראל קיץ זה קיץ וחורף זה חורף יש הבדליםבין שניהם אבל הדבר הכי חשוב זה להיות יהודי בין הגולה לישראל החגים השבתות כלנו יהודים בתי הכנסת וכו וכו אבל כל אלו שהחליטו לגור מעבר לים עשו זאת בגלל אהבה כמוני או בגלל אורך חיים טוב יותר מבחינת כלכלית וחברתית לכן ההשואה היא תלוי מה רוצים מהחיים שבת שלום לכל הפרום ממני צביקה בסידני

gozala

New member
../images/Emo10.gif רק בישראל ../images/Emo70.gif../images/Emo168.gif

שליש אחד עובד, שליש אחד משרת בצבא, ושליש אחד משלם מיסים ואת כל זה, עושה אותו השליש

געגועים

זה שמתגעגעים למקום לא אומר שזה סימן שהמקום הזה הוא הכי טוב בעולם. אין שום קשר, במיוחד שאותם מתגעגעים לא חוזרים
יש אנשים שיותר טוב להם בישראל, יש אנשים שיותר טוב להם באוסטרליה. זכותו של כל אדם לעשות את הבחירה שלו. ולגבי המדינה האחת שהיא שלנו, לפחות אצלי, כשהבית שלי מתמוטט ונרקב והרוס, אני עוברת בית. אפילו אם זה הבית שלי ואני צריכה לגור בדירה שכורה. אולי מה שבשבילי נחשב לרקוב בשבילך לא, אבל כמו שאמרתי, כל אחד עושה את הבחירה שלו. מעריכים את מה שיש, ומודעים עד כאב למה שאין, במדינה האחת שלנו...

למעלה