אז למי יש להצביע בבחירות הבאות?

Original DNA

New member
אז למי יש להצביע בבחירות הבאות?

בהנחה שלא יעיפו את ברק, האפשרות היחידה שלי כרגע להצבעה בבחירות הבאות היא חד"ש, מפלגת השמאל היחידה על המפה כרגע. למר"צ אני לא מוכן להצביע כל עוד יוסי ביילין הקפיטליסט מנהיג אותה. לאיזו מפלגה אתם, בתור אנשי שמאל, מצביעים?

69הרצל69

New member
רק למר"צ

בתור אחד שדוגל בזכויות הפרט וסיום הכיבוש אז רק למרצ. ודרך אגב אני מתכוון לעזור לזהבה גילאון להגיע להנהגת המפלגה בגלל המאבק העקבי של בכיבוש וסדר היום הפמנסטי שלה.

תלוי מה אתה חושב על מדינת ישראל

השאלה האם להצביע למפלגת ימין או למפלגת שמאל היא שאלה ישנה. השאלה הרלוונטית היום היא האם להצביע למפלגה ציונית או למפלגה אנטי-ציונית. כדאי לך לענות על השאלה הבאה: האם אתה בעד מדינת ישראל כמדינה יהודית-דמוקרטית או בעד מדינת כל אזרחיה. אם אתה בעד ישראל כמדינה יהודית-דמוקרטית, הצבע למפלגה ציונית,(עבודה וימינה) ואילו אם אתה בעד מדינת כל אזרחיה - חד"ש/מר"צ הן אופציות טובות. חשוב לזכור ! יש שמאל ציוני. כך לדוגמא הרבה מאוד קיבוצניקים ושמאלנים מסרו את נפשם למען מדינת ישראל (כמדינה יהודית !) בקיץ האחרון במלחמת לבנון השניה. הרבה שמאלנים משרתים בצבא, משרתים במילואים - ותורמים למדינתם כמיטב יכולתם. זאת ועוד, כדאי לזכור שציונות(במובן של ישראל כמדינת העם היהודי) איננה גזענות - אם הנושא מעניין אותך כדאי לקרוא את ספרו של פרופ' רובנשטיין וד"ר יעקובסון - ישראל ומשפחת העמים - שני אנשי שמאל (רובנשטיין חבר מר"צ לשעבר) בדיוק בסוגיה זו. בהצלחה !

האם מרצ באמת מפלגה ציונית ???

האם יש הבדל עקרוני ומהותי בין מרצ לבין שלום עכשיו ? בשנים האחרונות מרצ פנתה כל כך חזק שמאלה, שקשה לי לראות במה בדיוק היא נותרה מדינה ציונית. אשמח אם תאירו את עיני.

doresh shalom

New member
גם שלום עכשיו הם ציונים

ורצוי שתבדיל בין ביקורת קשה על מדיניותה של ישראל לאנטי-ציונות. מרצ היא ציונית ע"פ מצעה, כמו-גם ע"פ אמירותיה.

האם מרצ באמת מפלגת שמאל?

איפה היא היתה במלחמת לבנון? איפה היא בכלל כל הזמן? במה מתבטאת ה"שמאליוּת" שלה?

סלוניק

New member
לא צריך להגזים.

שמאל וימין הם מונחים דינאמיים שנובעים מהמרחק היחסי בקונצנזוס של מדינה מסויימת. מרצ היא שמאל בדיוק כשם שהפתח' הוא שמאל בשטחים והמפלגה הדמוקרטית היא ייצוג לשמאל האמריקני.

זה מאווווווווווווווווד יחסי ../images/Emo13.gif

מרצ לגמרי לא כל כך רחוקה מהקונסנזוס. היא מילאה פיה מים כשישראל פתחה במלחמת לבנון הראשונה, וכשיראל פתחה במלחמת לבנון השנייה. היא משתתפת בהתנחלויות ברמת הגולן ובגזל אדמות בירעים. היא תמכה ב"התנתקות" השקרית של ששרון שהובילה למצב הנוכחי ברצועה. בסדר, היא גמגמה משהו יותר שמאלני בהשוואה לאיחוד הלאומי. הפתח רחוק מלהיות שמאל, בכל המובנים. והמפלגה הדמוקרטית בארה"ב?! אל תצחיק. זה לא קלינטון ניצח על ההפצצות הנפשעות על יוגוסלביה?

Original DNA

New member
../images/Emo31.gifשטויות

יש הגדרות, אמנם כלליות אבל ברורות לשמאל ולימין. אם מפלגה עונה לפחות על רוב ההגדרות- היא שמאל. אם על רוב ההגדרות היא איננה עונה- היא אינה שמאל. הפתח' הוא לא שמאל כי הוא אינו עונה כמעט על שום הגדרה של השמאל: הוא לאומני, הוא מיליטריסטי, הוא לא סוציאליסטי, אין לו "אני מאמין" בנושא זכויות אדם וכו'... המפלגה הדמוקרטית היא ייצוג לשמאל האמריקני? ממש לא נכון. המפלגה הדמוקרטית לא עונה כמעט על אף הגדרה של השמאל: היא תומכת במלחמה, היא קפיטליסטית, היא לוקחת חלק בתרבות הפאשיסטית האמריקנית..... הערה: כשאני אומר "פתח'" או "המפלגה הדמוקרטית" אני מתייחס לפלגים המרכזיים בהן. כמובן שיש פלגי שוליים שהרבה יותר קרובים לשמאל. בפתח' למשל יש פלגים רודפי שלום רבים, ובמפלגה הדמוקרטית האמריקנית חברים גם הרבה סוציאליסטים ומרכסיסטים, שהם שמאל מובהק, כך שאי אפשר להכליל לחלוטין.

סלוניק

New member
אני לא אוהב את ההתעקשות על ההגדרה

של מהו השמאל ה"אמיתי", שכן היא בד"כ נובעת מהתנשאות של פעילי שמאל מסוימים כלפי הסובב אותם: אין הגדרות אוניברסליות לשמאל, וגם ההגדרות המקומיות הן תלויות קונצנזוס. משום מה רווחה התפיסה שלשמאל יש מונופול על זכויות אדם ולימין על פטריוטיזם (ואני לא רוצה להתעכב על עד כמה שתי התפיסות שגויות, אם תתעקש ארחיב), מיותר לציין שלפי הניסיון לקבע הכל בהגדרות האלה יש אולי כמה מאות פעילי שמאל בישראל, והשישה מיליון האחרים הם ימנים (או ימנים קיצונים? שויין).

מהרשימות המיוצגות בכנסת,

לדעתי, חד"ש היא המייצגת היחידה של השמאל העקבי. ברוב השאלות העיקריות - הפסקת הכיבוש והמלחמות, שוויון, זכויות מיעוטים, זכויות האישה והילד, זכויות העובדים, שמירת הסביבה - עמדותיה ברורות, בלי גמגומים. הרשימה קיבלה בקלות 3 מנדטים לכנסת, ולא היתה כל כך רחוקה גם מהמנדט הרביעי (לולי חוק באדר-עופר). עכשיו ספור את מספר הקולות! הוסף לכך את מספר תומכיה הצעירים מתחת לגיל 18, וכן כל מיני מרכסיסטים, אנרכיסטים ואחרים המתנגדים לכיבוש, לאפלייה ולדיכוי העובדים. ואפילו את נוער מרצ, שהוא הרבה יותר שמאלי מהמבוגרים השׂבֵעים והמשועממים של מפלגה זו. זה יוצא "קצת" יותר מ"כמה מאות"
בנוסף, אני בטוח שאפילו תומכי ימין רבים, למשל מעיירות הפיתוח, הם בנפשם שמאלניים! לולי שטיפת המוח המסיבית מצד התקשורת הממסדית, הם היו מוכנים בהחלט "לוותר" על כל השטחים הכבושים תמורת שלום.

Original DNA

New member
מסקרים מקיפים של המכון הישראלי לדמוקרטיה

עולה שרוב העם תומך במדיניות השמאל. הייתה על זה כתבה בוואלה. לצערי אין לי את הלינק אבל אני אנסה לחפש.

Original DNA

New member
התכוונו למדיניות סוציאלסטית

הוכח שהציבור מעדיף מדיניות סוציאליסטית על קפיטלסטית.

Wing Chan

New member
העבודה. מאז ולתמיד.

לחד"ש לא אצביע כי היא דוגלת, בין השאר, בחוק השיבה, וחוק השיבה פירושו החרבת ישראל. את מר"צ אני לא מחבב, כי הם מייצגים בעיניי אנשים שמדברים הרבה על עוני וכלכלת סוציאליזם, אבל לא ממש הרגישו עוני מתישהו בחייהם. אני מצביע לעבודה. כרגיל, המפלגה עם המצע הנורמלי ביותר למדינה ובידיה מנהיגים ראויים לישראל.

doresh shalom

New member
אני לא מבין, ../images/Emo41.gif

אתה לא מצביע למרצ כי אתה לא אוהב את קהל הבוחרים שלה?

Wing Chan

New member
לא, כי אני לא אוהב את נציגיה.

אלה אנשים שחצי מהם מתהלכים עם האף למעלה.

doresh shalom

New member
אתה לא צריך לאוהב אותם כבני-אדם ../images/Emo41.gif

השאלה היא האם הם יפעלו למען עקרונות הסוציאל-דמוקרטיה, השלום, חיזוק שלטון החוק ומאבק בגזענות. אני חושב שהתשובה לשאלות הללו היא חיובית, ועל כן יש לתמוך במרצ.

למעלה