אז למי יש להצביע בבחירות הבאות?

ממתי העבודה היא מפלגת שמאל?

היא לא יושבת ממש עכשיו בקואליציה עם ישראל ביתנו? אין דבר כזה "חוק השיבה", כך שחד"ש אינה יכולה לתמוך ב"חוק" כזה. בנוגע ל"זכות השיבה", שהיא זכות טבעית של פליטים שגורשו לחזור לבתיהם (ר' ע' קוסובו), הרי היא מעוגנת בכל החלטות האו"ם, ועם זאת כתוב במצע של חד"ש ששאלה זו חייבת להיפתר "במסגרת משא ומתן". חבל שאנשים מבצעים בחירות גורליות, בהסתמך על עובדות מסולפות ומעוותות. גם הטיעון נגד מרצ לא נראה לי הגיוני: אם זה לא טוב שאנשים שבעים מדברים על עוני, אז עדיף בכלל לא לדבר על העוני? האם צריך להשלים עם תכנית ויסקונסין הזוועתית, עם גיל הפרישה המפלצתי ועם שאר הגזירות הכלכליות? עם שיטת עובדי הקבלן? עם הניצול הקטלני של מגזרים שלמים כמו נהגי המשאיות, הדוורים, האחיות, עובדי המתפרות ועוד הרבה-הרבה?

doresh shalom

New member
מובן שלמרצ

מפלגת העבודה מוכיחה למי שצריך הוכחות, שאין לה שום נאמנות לערכיה המוצהרים, תהא תחת ההנהגה כזאת או אחרת. וכמובן עכשיו כשהחונטה הצבאית חזרה להנהיג את המפלגה, אין שום סיכוי שאשקול אפילו להצביע להם. מרצ (ולא מר"צ), על-אף שאינה מושלמת, היא מפלגת השמאל הציוני היחידה בכנסת, היחידה שפועלת באמת ובתמים לאור מצעה, עושה עשייה חשובה בכנסת (רק לא מזמן ח"כ רן כהן, יוזם חוק הדיור הציבורי, יזם חוק נוסף להתקנת דודים בבתי הדיוקי הציבורי, זאת בנוסף לתפקודו כיו"ר הועדה העוסקת בעובדים הזרים), ואינה מתפתה לשררה

Original DNA

New member
אבל את מרצ מנהיג ביילין

שהוא איש ימין כלכלי ומצדד בערכי הבורגנות. קשה לי להצביע למפלגה שזה האיש שעומד בראשה.

69הרצל69

New member
מוזמן להצטרף לאגף שתומך בזהבה גלאון

ביילין ושאר החבורה אכן מהססים בעוד אני התרשמתי מפגישה שקיימתי עם זהבה גלאון שמדובר באישה נמרצת שפועלת נמרצות נגד הכיבוש, בעד זכויות לקהילה ההומו-לסבית ונגד הסחר בנשים. הבחירות ליו"ר מרצ אינם רחוקות ובהחלט נצטרך כנראה עזרה.

doresh shalom

New member
אני מבין את ההסתייגות שלך מביילין ../images/Emo41.gif

ואני שותף לה, אבל יש במפלגה אנשים מוצלחים וראויים, כמו אילן גילאון, זהבה גלאון, גבי לסקי, מוסי רז ועוד ועוד...

doresh shalom

New member
גם רן וגם ג'ומס

עשו עבודה נהדרת והשפיעו השפעה ממשית על החברה הישראלית, אם בחקיקה (למשל חוק הדיור הציבורי, שהזכרתי בהודעה אחרת) ואם בפעילות בועדות הכנסת השונות. אבל, שניהם נמצאים מעל לעשרים שנה בכנסת. הגיע הזמן שיפרשו ויפנו מקום לכוחות רעננים יותר.

69הרצל69

New member
ג'ומס בעיקר דואג לקיבוצים העשירים

ג'ומס בעיקר דואג לקיבוצים העשירים כלומר אלה שממוקמים במרכז על שטחים מבוקשים. הקיבוץ הארצי שולט במרצ ללא פרופורציה בתמיכה שהוא מקבל בבחירות. יש עוד כוחות במרצ: צעירים, הקהילה ההומו-לסבית, סטודנטים וכו'... שצריכים לקבל יותר ייצוג.

doresh shalom

New member
תגובה ../images/Emo41.gif

אי-אפשר להתעלם מפעילותו המבורכת של ג'ומס בועדת הכספים. לגבי שאר הדברים, אני מסכים איתך, ואין טעם להרחיב עליהם את הדיבור.

Wing Chan

New member
":החונטה הצבאית" ?

אם כבר, לדעתי זה דווקא טוב. גנרלים לשעבר כגון ברק שנכנסו לפוליטיקה, דווקא הם מבינים את המצב, לכן ידעו להפנות את הכוח הצבאי למקומות הנכונים ובו בזמן לפתוח בדו שיח עם הפלסטינים ואכן יקדמו את השלום.

סלוניק

New member
ברק היה גנרל לפני 15 שנה.

קצת קשה לי לראות איך הוא "יבין" את המצב יותר טוב מאחרים. על כל פנים, אם אנחנו צריכים גנרל במשרד הביטחון אז למה אנחנו זקוקים בכלל למשרד הביטחון? למה לא קישור ישיר בין ראש הממשלה לרמטכ"ל? או לחילופין (כפי שבד"כ קורה), רמטכ"ל שיפעל באופן עצמאי?

doresh shalom

New member
כן, חונטה צבאית ../images/Emo41.gif

ואין זה טוב, אלא מנוון. יש צורך במנהיגים אזרחים, אשר יביאו חשיבה אזרחית ויוכלו להתסכל על התמונה בפרספקטיבה רחבה יותר מהפרספקטיבה הצבאית. למנהיגים יש אפשרות להוועץ בגורמים הצבאיים במידת הצורך, אך מנהיג צריך להיות מה שמכונה באנגלית STATESMAN ולא גנרל. ולגבי מפלגת העבודה בפרט, שולט בה ממסד של גנרלים המוביל קו ניצי וניאו-ליברלי, העצוב הוא שזה מה שהציבור רוצה.

סלוניק

New member
ומה רן כהן עשה בתור יו"ר הועדה בדיוק?

התנהלותה של ישראל בתחום העובדים הזרים הוא מהמחפירים בעולם. האם כהן מתעתד לעשות דבר מה בנוגע להסדר הכבילה שביטולו מתמהמה כבר מעל לשנה?

EverMan

New member
העבודה.

למה ? אנשים שברובם טובים מאוד, קו מתון מבחינה מדינית (וקצת מתון מדי כלכלית) למה לא מרצ ? כי א.מרצ כבר לא קיימת. לא שומעים אותה ולא מרגישים אותה. ב.אם במרצ של 92 היית שומע הצהרות חברתיות כל יומיים ועל זה הם היו נלחמים, היום שומעים רק את זהבה גלאון מתבטאת פעם בחודש על המצב של הפלשתינים המסכנים. סליחה, אבל אני מצביע למפלגה ישראלית. ג.ביילין והחבר'ס שלו. למה לא חד"ש ? א.היא לא ציונית ב.היא ערבית בעיקרה מלבד יהודי מחמד 1 בדר"כ. אם מק"י הייתה נפרדת מחד"ש, אולי הייתי חושב על להצביע להם, וגם זה אולי קלוש מאוד. למה לא קדימה ? יותר קל לשאול למה כן.

למרות חילוקי הדעות בנושאים שונים,

אני מצביע רק לחד"ש, שהיא אכן מפלגת השמאל היחידה על המפה הפוליטית. וזה גם ברמה האישית - אני מכיר אישית חלק מפעיליה, ותומך בהם באופן אישי. זו גם המפלגה היחידה בארץ, שהיא בפירוש יהודית וערבית (וחבל שלא "רוסית" ו"אתיופית" בנוסף).

למעלה