אז למי מצביעים דוברי הרוסית אם בכלל ?

beatman

Member
אז למי מצביעים דוברי הרוסית אם בכלל ?

סרטון מעניין, חלק נכבד מהנשאלים עולים די טריים.

שימו לב כמה לא רוצים להצביע או לא בטוחים אם יצביעו, מסתדר עם התנועה הדלילה בקלפיות באיזורים עתירי יוצאי בריה"מ לשעבר.

גם מעניין הנושא שחזר על עצמו מספר פעמים, והוא הדבר הראשון שעלה לאנשים לראש: תחבורה ציבורית בשבת.
כאילו אין עניינים חשובים יותר מזה.
כאשר אחת הנשאלות תיארה שיש דברים שצריך לשנות, חשבתי הגיונית על ביטחון, מדיניות, כלכלה, בריאות...
אבל כמובן ידעתי שיש סיכוי שאשמע את זה, בסופו של דבר זה כנראה הדבר הכי מציק לעולה/מהגר הטרי שהקשר שלו ליהדות חלש עד לא קיים.


* ניתן לכוון כתוביות בעברית.

 
תאר לעצמך חיים של עולה-מהגר טרי (וגם לא ממש טרי)

שמחד גיסא, גם אם הוא מגדיקר את עצמו כיהודי (ובמספר עצום של מקרים גם זה לא מתקיים) ההגדרה העצמית נשאקרת בגדר הצהרה בלבד, ובפועל הוא לא מתחבר ואף סולד מכל ביטוי מעשי של היהדות, ומאידך גיסא, הוא עובד בעבודה שדורשת ממנו נמוכחות רצופה מחושך הבוקר עד חושך הליל, הממונים רואים כל העדרות או חופשה בעין מאוד לא יפה, הזמן הפנוי היחיד שלו שנשאר לו לחיים מחוץ לעבודה בתנאים כאלה הוא בשבשת (או בערבים אחרי סגירת כל העסקים), ואין ביכולתו הכלכלית להחזיק רכב פרטי.
 

beatman

Member
כן, כנראה שכך

אבל אני שומע את זה גם מאלה שיש להם רכב.
לא רק העניין הנקודתי של תחבורה ציבורית בשבת מפריע להם, גם כשרות מפריעה להם.
גם יום כיפור מפריע להם וכו'.
כאילו שאין אצלם שום הבנה להיכן הם הגיעו.
 
לא מדינת הלכה, אבל מדינה יהודית,

וככזאת יש לה ייחודיות תרבותית משלה. זה כמו להגר ליפן ולקטר "יפן הייתה יכולה להיות מדינה ממש סבבה אילולא כל כך הרבה מלוכסני עיניים".
 

TaL53

New member
ההשוואה אינה נכונה

אותם הנשאלים לא טענו שיש להם בעיה עם היותם של התושבים כאן יהודים אלא שיש להם בעיה עם איך שהמדינה מתנהלת וזאת טענה די הגיונית. הרי המציאות היא שיש גם הרבה ישראלים ( שנולדו כאן או שחיים כאן הרבה שנים) שמלינים על היעדר תחב"צ בסופ"ש. בנוסף, עניין התחב"צ אינו שחור או לבן- הרי בחיפה יש תחב"צ בשבת ולכן השאלה האם מניעת תחב"צ מתושבים שלא מעוניינים בשמירת מצוות היא במקומה.
 

beatman

Member
בהחלט טענה הגיונית

מה שאני מתקשה להבין מדוע זה הדבר הראשון ולעיתים היחיד שקופץ להם לראש כאשר הם חושבים למי להצביע.
משום מה אני סבור שגם אם ענייני דת ומדינה מפריעים להם, הרי המצב הביטחוני והכלכלי למשל אמורים להיות יותר חשובים לחיי האזרחים, לא כך ?
חשבתי על אפשרות שמדובר בעולים/מהגרים טריים שלא כל כך בקיאים במצב הביטחוני והכלכלי והפוליטי בישראל והדבר שבינתיים הספיק לגרום להם אי נחת הוא ההתקלות באופי הדתי במדינה.

אם הזכרת כבר צברים, בקרבם יותר נדיר למצוא כאלה שהדבר שהכי מפריע להם הוא ענייני דת, בד"כ המצב הביטחוני/מדיני/כלכלי נמצאים בראש סדר העדיפות או מקסימום במקביל.
 

TaL53

New member
זה לא הנושא עליו הרוב המוחלט יחליט למי להצביע

אולי זה מפריע ברמת ההתנהלות היומיומית אבל הנושאים האלה לא נמצאים על סדר היום הפוליטי (מסיבות כאלה ואחרות). לראיה ע"ע דו"ח מבקר המדינה האחרון על מצב התחב"צ בישראל.
&nbsp
לעניין למי מפריעים ענייני ההדתה והכפייה הדתית ע"ע מי הם מצביעי מרצ/העבודה- מספר העולים החדשים שם הוא אפסי ומצביעי המפלגות האלה שהם "רוסים" הם בעצם דור 1.5 צפונה ואין הרבה הבדל ביניהם ובין "צברים".
 

beatman

Member
נכון, ענייני ביטחון, כלכלה, מדיניות זה מה שקובע בתכל'ס

וגם עד כמה סומכים על המפלגה והיו"ר שלה.
 

beatman

Member


 

beatman

Member
לא

תיארתי עקרונות בסיסיים של הצביון היהודי במדינת ישראל.
כך היה מתקופת הישוב ונמשך לאורך שנותיה של המדינה.
 
אבל ממ לא מוכר לעולים החדשים

ואגב, מובן שאין לי נתונים מדוייקים, אבל יש לי תחושת בטן חזקה שמבין כל העולים החדשים המגיעים לארץ, דווקא עולים דוברי הרוסית הם המתנגדים הכי גדולים לצביון היהודי שהתגבש בישראל.
 

beatman

Member
נכון, לא מוכר

כבר נתקלתי בהרבה מהם שחושבים שהדת זה איזה תחביב של הדתיים והם כופים אותו על הממשלה או כלל הציבור.
&nbsp
"מבין כל העולים החדשים המגיעים לארץ, דווקא עולים דוברי הרוסית הם המתנגדים הכי גדולים לצביון היהודי שהתגבש בישראל."
- כנראה שאתה צודק, לאנשים שגדלו במרחב הסובייטי יש אלרגיה לא קלה לכל ביטוי של דת.
כך גם אף אצל חלק מאלה שגדלו במרחב הפוסט סובייטי ואף טוענים שהם "התקדמו", אך האתאיזם הארסי נשאר כשהיה.
דווקא נוצרים דתיים יכולים להתייחס יותר בהבנה למצב.
 

SupermanZW

Well-known member
כל כפייה מעוררת התנגדות

אבל כידוע, בורים שרגילים למצב מסוים מפחדים להילחם בו גם אם אינו נוח להם מהפחד שהתוצאה תהיה גרועה ממה הם מכירים. מי שהפחד מניע אותם אינם מסוגלים להילחם על מה שחשוב להם, אבל אלה שאכלו חרא מאחורי מסך הברזל תחת המשטר הקומוניסטי ששלל את חירותם יודעים שיותר גרוע ממה שכבר עשו להם לא יעשו להם ולכן הם לא מפחדים להילחם במה שמפריע להם כשהם יודעים שגם הציבור שקלט אותם תומך בחופש דת באופן פאסיבי אך נמנע מלפעול בגלל מניע הפחד.

גם רוסיה בת זמננו מושחתת יותר ממדינת ישראל אך אזרחיה הרבה פחות מפוחדים משהיו בתקופת הקומוניזם, אז נכון שגם היום מצבם גרוע מאוד, אבל קודם היה הרבה יותר גרוע. מלכתחילה אלה שקיבלו החלטה לחפש עתיד טוב יותר במקום אחר במקום להיכנע למה שמוכר להם אמיצים יותר מהציבור הכללי גם במדינתם, קל וחומר במדינה שבה אנשים עדיין לא השתכנעו שאם לא יפעלו יהיה יותר גרוע.

הרוסים הפילו את הצאר כי רדה בהם, קיבלו במקום משטר קומוניסטי שרדה בהם לא פחות, פחדו לדבר אבל למדו לשרוד באמצעות שקרים ותחמנות כי הברירות היו או זה או למות מרעב, אחר כך הפילו את המשטר הקומוניסטי וקיבלו דיקטטורה מסוג שונה שמתחזה לדמוקראטיה, גם את זה הם ימצאו דרך לשנות. בברית המועצות אנשים היו מוכנים לסכן את חייהם כדי להשיג חופש, בישראל המשטר מעולם לא היה רצחני כמו בברית המועצות ובכל זאת רוב אזרחיה פחדנים ולא מוכנים לעשות דבר כדי להשיג את החירויות שמגיעות להם. אין שום היגיון בכך שדווקא אנשים שיש להם פחות סיבות לפחד ממשטרם יהיו יותר שבורים (מבחינה נפשית) מאנשים שהיו מוכנים לסכן את חייהם למען חירותם וגם אם בסופו של דבר לא השיגו אותה, לפחות היה להם האומץ לנסות.
 
אולי זה לא שרוב האנשים כאן פחדנים,

אלא אולי המצב הקיים לא ממש מפריע להם.
ברוסיה דחקו את האנשים לפינה ככה שלא היה להם כבר מה להפסיד, למעט כבליהם. אתה רוצה שזה יהיה גם בישראל? וברוסיה - רוסיה היא רוסיה, לא משנה כמה פעמים יפטרו מנבלה שבשלטון, במחיר אבדות רבות בנפש, תמיד יקבלו טרפה כמוהו או אף גרועה יותר.
 

beatman

Member
בשורה התחתונה זה מה שרוב העם הרוסי רוצה וזה מה שמתאים להם

לא כך ?
 

SupermanZW

Well-known member
אם לא יעצרו את תהליך ההקצנה הדתית בזמן

ישראל תהיה כמו טורקיה. גם הטורקי המצוי לא האמין שמפלצת ה"צדק והשוויון" תשלול את חירותו בשם האיסלאם, אל תשכח, שבשונה מאיראן, המהפכה האיסלאמית שהתרחשה בטורקיה לא החלה ביוזמת האזרחים ואף לא נתמכה על ידם. האדישות אפשרה לזה לקרות.

לא כדאי לחכות עד שלא יהיה מה להפסיד, זה עלול להיות מאוחר מדי וניתן למנוע את הסבל הזה.
 
אלה שהיו מוכנים לסכן את חייהם למען חרותם, הגיעו בשנות ה-70.

אם כל הצער שבדבר, אבל יש להודות על האמת, הרוב הגדול של עולים דוברי הרוסית שהגיעו מאז שנות ה-90 ואילך, הם ממש לא לוחמי חרות, אלא יותר מהגרי נוחות...
 
למעלה