אז למי מצביעים דוברי הרוסית אם בכלל ?

SupermanZW

Well-known member
כאילו שבשנות ה80 לא היה מסוכן לברוח מברה"מ

במיוחד לאנשים שהיו להם קרובי משפחה שנותרו בברה"מ והיו להם סיבות טובות מאוד לחשוש שהממשל הסובייטי יפגע בהם.

אולי חשבת בטעות שדיברתי רק על "אסירי ציון", אבל הם מקרה פרטי, דיברתי על כל מי שלקח סיכון שעלול היה לעלות לו בחייו על מנת להשיג את חירותו או את חירות קרובי משפחתו, בין אלה יש גם מהגרים מברית המועצות שעזבו אותה בשנות ה80, חלקם במאוחרות, חלקם היגרו לישראל, וכיו"ב.

beatman

Member
בשנות ה-80 המאוחרות היו מכסות יציאה כבר.

אני מכיר אנשים שיצאו החל מ-1987 ולא סיכנו את עצמם כלל.

beatman

Member
שורש הבעיה הוא שצביון יהודי מוגדר כ'כפיה'

על אותו עיקרון אפשר לומר על הרבה חוקים שהן כפיה.
&nbsp
העם בבריה"מ הפיל את המשטר הקומוניסטי ?
&nbsp
רוב האזרחים בישראל פחדנים ?
מה אתה מציע לישראלים לעשות בשביל לקבל את מבוקשם ?

להתחיל להגניב נשק מהמילוים,

להקים בחשאי תאי התארגנות, ליצור אפליקציה סודית שלא רק מצפינה את ההודעות אלא גם מסתירה את עצם קיומן, ובסוף לצאת לרחובות, לבנות מתרסים ובאיבחת זעם להפיל את ממשלת הימין השנואה שהיא תומכיה ניכסו לעצמם את הבכורה החברתית שאותה הם שללו מבעליה הטבעיים.

beatman

Member
יש היום את בג"צ שעוקף את הכנסת והממשלה

אז ממשלת ה'ימין' של היום לא בדיוק מפחידה אותם.
&nbsp
אבל מה יקרה אחרי הבחירות עדיין לא בדיוק ברור, מקווה שבג"צ ירוסן ויחזור למקומו הטבעי.

Astroo

New member
זה מה שנקרא הפרדת הרשויות

בג"ץ פועל בתור בית משפט לענייני החוקה וגם בתור בית המשפט הגבוה לערעורים.
ביושבו בתור בית משפט לענייני החוקה זכותו לפסול חוקים אם הם נוגדים את החוקה (במקרה של ישראל אם הם נוגדים את חוקי היסוד).

beatman

Member
הבעיה היא שבמצב הנוכחי הפרדת הרשויות אינה תקינה

יש בלימה מצד בג"צ של הכנסת והממשלה, אך הם לא בולמים את בג"צ.
אין איזון בין הרשויות.
&nbsp
הבעיה היא שהשופטים בעליון פוסלים חוקים ומועמדים לכנסת ללא נימוק ענייני והוכחה ברורה שהם נוגדים חוק יסוד כלשהו, אלא בגלל שזה נראה להם "לא סביר" ובסופו של דבר הם מנהלים את המדינה ע"פ הדעות הפוליטיות שלהם תוך עקיפת הכנסת והממשלה.
&nbsp

SupermanZW

Well-known member
אני מציע להפסיק לתמוך בנוכלים רודפי שררה

זה קודם כל.

אם תטען שגורבצ'וב הפיל את הקומוניזם כי הוא "רצה להיות נחמד" זו תהיה התעלמות מהתסיסה ברוסיה שבמוקדם או במאוחר הייתה יוצרת מהפכה באמצעות מלחמת אזרחים ורצח מנהיגים בידי העם אלמלא הפרסטרויקה. בסופו של דבר, מנהיג חכם יודע לזהות מתי Enough is enough ואם לא יפעל באופן שלפחות יתן תקווה לשינוי הוא יסיים כמו הצאר או אולי כמו לואי ה16.

נכון שלפעמים תוצאות מהפכה עלולות להיות משטר הגרוע מקודמו (קרה גם בברית המועצות), אבל אדישות גורמת לאותו דבר בדיוק בלי מהפכה (גרמניה בת זמננו, צרפת בת זמננו, שבדיה בת זמננו ויש שיאמרו אפילו ארה"ב בת זמננו).

פירוט נרחב יותר של הצעותי לשינוי אתה מוזמן לקרוא ב"ציפורי לילה", שם אני נוהג להיות יותר פוליטי.

beatman

Member
איזו תסיסה בקרב העם ?

בסקר שהיה ב-1991, היה רוב בעד המשך קיומה של בריה"מ.
אולי אני לא מכיר, אבל תוכל לפרט על התסיסה והלחץ להפיל את הדיקטטורה ?
מסכים לגבי מנהיגות חכמה.
&nbsp
אפשר קישור להודעות הספציפיות ?
&nbsp

Astroo

New member
הרוב היה בעד הקיום של מדינה אחת מאוחדת, אבל נגד

המשך השלטון של המפלגה הקומוניסטית. הבעיה שזה כנראה בלתי אפשרי, כי ברגע שמסלקים את האידאולוגיה הקומוניסטית, הלאומנות גוברת ואז הקיום המשותף בלתי אפשרי.

SupermanZW

Well-known member
ההגדרה הרשמית ל"עולים חדשים" היא כאלה שהיגרו לישראל לפני

פחות מ5 שנים. אלה שהיגרו לישראל ב5 השנים האחרונות, ברובם הגדול אינם דוברי רוסית וממילא הם מעטים מאוד, לכן אינם מייצגים את ההגירה הרוסית לישראל בין אם טענתך נכונה בין אם לא ובל נשכח שהמתנגדים הגדולים ביותר הם ברובם ותיקים (שהיגרו בשנות ה80 המאוחרות) שכלל לא רצו להגר לישראל אלא נחסמה בדרכי מרמה אפשרותם להגר למדינות המועדפות עליהם.

לקרוא לאנשים שהיגרו לישראל לפני 30 שנים בקירוב "עולים חדשים" זה מגוחך.

לא התכוונתי לקרוא לאנשים שעלו לפני עשורים "עולים חדשים",

אחרת הייתי צריך לקרוא כך גם לעצמי, למרות שבמקרה של דוברי הרוסית חלק גדול מאוד מהחברה הישראלית מגדירים כעולה חדש כל אחד שניתן לזהות עליו את מוצאו הרוסי (כמובן שלא מדובר בהגדרה רשמית, ולדעתי היחס הזה גזעני ומבטא איפה ואיפה). אבל גם העולים הוותיקים היו חדשים מתישהו, והימים העליזים האלה זכורים לי טוב מאוד, ולא לטובה.

beatman

Member
רובם הגדול של העולים בשנים האחרונות אינם דוברי רוסית ?

דווקא יש לא מעט.
חלק מהאנשים שרואים בסרטון, נמצאים פחות מ-5 שנים בארץ.
&nbsp
אם היית מבצע סקר היית מוצא נתונים שונים: ככל שהעולה טרי יותר וככל שהוא פחות קשור לזהות יהודית, כך הלחימה שלו בצביונה היהודי של המדינה חזקה יותר.

אמת

אבל עושה רושם שחלקים נרחבים, וחשוב יותר, נחשבים, בחברה הצברית, מודדית את התאקלמות העולים לפי הצבעתם לשמאל ומידת השמאליות בדעותיהם באופן כללי.

Astroo

New member
אפילו אם תצביע מרץ לא יעזור לך

עדיין תישאר רוסי שמצביע מרץ ולא ישראלי בעיניהם

זה ברור, זה הרי עניין של תוויות שנדבקות לפלח שלם באוכלוסיה

ואחת ולתמיד. לפני עידן ועידנים, בתחילת העליה הגדולה דוברת הרוסית, הם נעלבו מהעליה קשות משתי סיבות עקריות (לצד גזענות פשוטה וישנה): האחת, היא נטייתם החזקה של העולים החדשים (דאז) ימינה וסירובם לשמש לשמאל תגבואת כ"א טבעית, והשנייה היא זהותם הרוסית החזקה והמודגשת ודחייתם מכל וכל את רעיון כור ההיתוך, רצונם העז לשמור ולשמר את זהותם הרוסית וסירובם העיקש לעבור את תהליך ההתכה והפיכתם העצמית לישראלים בתרבות ושפה. מאז הרבה מים זרמו בירקון, ישראל השתנתה, וגם העולים צברו וותק, העליה התבגרה והשתנתה, התבצעה אפיתו תחלופת דורות מסויימת, אבל לא יעזור כלום, לעליה הרוסית לא שכחו את החטא הקדמון, ואנחנו בתור ילידי ברה"מ/לשעבר, כולנו, בהכללה, בלי קשר למה שעושה עולה כזה או אחר, נרצה את העונש הזה עד סוף ימי חיינו. כל אחד שניתן לזהות עליו את מוצאו הרוסי במבטאו או/ו פניו ו/או ידוע מקורות חייו שהוא נולד ברחבי ברה"מ/לשעבר, עד סוף ימי חייו יחשב לרוסי ולא ישראלי, בלי קשר לעמדותיו, דעותיו, אורח חייו וכל גורם שהוא הנתון בשליטתו שלו במידה זו או אחרת. אם לא בקרב כל החברה הלא-רוסית בישראל, אז בטוח בחלקים נרחבים ממנה, והישראליות שלו תמיד תהיה מוטלת בספק במקרה הכי טוב, או פשוט נחשבת אוקסימורון מגוחך במקרה גרוע...

TaL53

New member
אל תגזים

דווקא בקרב דוברי הרוסית יש מספר גדול של חוזרים בתשובה (אפילו ברמת הצטרפות לחרדים) וזאת ניתן לראות בקלות בעין בלתי מזויינת מנסיעה באוטובוס במאה שערים. הרוב המוחלט של ה"מתנגדים לציביון היהודי" לא מתנגדים לשום ציביון אלא מתנגדים לכפייה של אורח חיים שאינו שלהם ( לא, זה לא אומר אוטומטית שהם מתנגדים ליהדות).

beatman

Member
מספר גדול של חוזרים בתשובה ?

במאה שערים בוודאי, זאת הרי שכונה חרדית.
אבל מקרב כלל דוברי הרוסית, אני מניח שאחוזים נמוכים עד נמוכים מאוד חוזרים בתשובה.
למשל בקרב חבריי, קרוביי ואנשים שאני נתקל בהם אני בין היחידים שמעט שומר מצוות.

beatman

Member
לא סותר את מה שאמרתי

"החזרה בתשובה בקרב הציבור דובר הרוסית היא עדיין די בחיתוליה"

אם נסתכל על המספרים: בשנת 2011 השיבו 0.3 מהעולים מחבר העמים כי הם רואים עצמם "חרדים", בשנים 2013 ו־2014 הנתון עלה לאחוז אחד.
2.8 מהעולים הגדירו עצמם "ציונים דתיים" בשנת 2011 ובשנים 2013 ו־2014 השיעור עמד על אחוז אחד בלבד, כך שבפועל סביר להניח שישנם יותר דתיים לאומיים מאשר חרדים.

אם נסתכל על העיר אשדוד למשל, אחוז נמוך מאוד, גם מדובר בעיקר בקהילה די מוגדרת של חב"ד ולא חזרה בתשובה ספונטנית רחבה בקרב הציבורים החילוניים.
כך גם ברוב מוקדי יוצאי בריה"מ במקומות אחרים.
יוצאי הדופן הם אולי ירושלים וישובי יו"ש.

למעלה