אז... מאיפה מתחילים???

אז... מאיפה מתחילים???

שלום לכולם

אני ובעלי בני 29 ו 35 בהתאמה, מעוניינים להגר לאוסטרליה או ניו זילנד (לא מאד עקרוני עבורנו לאיזו מהן מכיוון שלא בדקנו מבחינת קריטריונים של גיל/השכלה/מקצוע מבוקש וכד' מה אפשרי מבחינת מה שיש לנו להציע). לבעלי תואר ראשון ואני סטודנטית לתואר שני. רציתי לשאול מאיפה מתחילים? האם צריך לעשות את התהליך באמצעות עו"ד? האם אפשר באופן עצמאי? כמה זמן זה לוקח? ובקיצור...אני מחפשת קצה חוט על מנת להתחיל בתהליך....

תודה רבה מראש
את ה

ANZ1

New member
מתחילים בהודעה האדומה למעלה

ואגב, להגיד לא משנה אוסטרליה או ניו זילנד
זה כמו להגיד לא משנה אוסטרליה או קנדה
ואם זה נכון, זה יש עוד כמה מדינות דוברות אנגלית
ואגב, לכל מדינה יש מערכת חוקים אחרים.
אני חושב שכדאי לבחור איזו מדינה יותר מתאימה לכם
אבל אם מדובר רק על הגירה ולא משנה לאן, אז דרישות ההגירה לאוסטרליה יותר קלות מדרישות ההגירה לניו זילנד

רק אל תשכח לנשום באמצע

ולפסק בין המשפטים לפני שאתה מתעצבן כ"כ מהר ומפנה אותי לקישורים שהיו רלוונטים לפני 3.5 שנים.... כי להקליק על העכבר אני עוד יודעת בעצמי אפילו שעוד לא החלטתי אם אוסטרליה או ניו זילנד או לפי התיאוריה שלך "כל מדינה דוברת אנגלית"....מקריאת ההודעה שכתבת בפורום אני מבינה שאתה מפחד שאני אקנה את הדירה שלך באוסטרליה. אל תדאג....זה לא יקרה בקרוב כי אולי נגיע בסוף לניו זילנד

ANZ1

New member
מה ?

לא הבנתי מה את רוצה
שיהיה המון בהצלחה

ברוכים הבאים
תשובות חלקיות:

- מספר התארים שיש לכם אינו ממש רלוונטי. מה שחשוב הוא המקצועות שלכם והנסיון המקצועי שרכשתם במקצועות הללו.
- עו"ד לא קשורים לתהליך ההגירה. אם תבחרו להסתייע באיש מקצוע, זה יהיה סוכן הגירה, ורצוי מאד שיהיה אחד מורשה.
- משך הזמן משתנה לפי כמה וכמה קריטריונים.
&nbsp
כל התשובות לשאלות הנ"ל, ועוד, היו מפורטות גם בהודעה שבאדום שבראש הפורום. בנושאים האלה היא עדיין רלוונטית.

MickeyMouse10

New member
כל נושא ההגירה לא כלכך רלוונטי לפני

שאת בוחנת לעומק את היכולת שלך להתאקלם פה בצורה חיובית.
&nbsp
הייתי ממליץ לנסות להתחבר בלינקדאין עם אנשים מהמקצוע שלך ושואל אותם מספר שאלות בנוגע למצב הכלכלי בתחום.
עכשיו יש כל מיני חברה בפורום ששונאים את ישראל שנאת מוות וחושבים שלברוח משם ולגור בעוני זה פתרון נפלא. אני כפטריוט גדול של ישראל ואוהב ישראל חושב בדיוק להפך....להגר רק על מנת לשפר את רמת החיים שלך.
&nbsp
תשאלי שאלות קונקרטיות של איך מתחילים, תצרי קשר עם חברות השמה בלינקדאין במקצוע שלך, ותבקשי מהם את האמת בפנים: מה הסיכוי שלי להצליח להגר לאוסטרליה עם המצב האקדמי שלי ושל הבן זוג שלי, תבהירי להם שאין לך ניסיון בשוק התעסוקה האוסטרלי שזו מגבלה מאד חמורה פה.
&nbsp
זו השאלה היחידה החשובה....כל המאמרים וכולי זה ממש לא רלבנטי, כי אם הסיכוי שלכם להיקלט פה טובים אתם תיקחו סוכן הגירה (יש בחור חיובי בפורום) שיעזור לכם להתגבר על הבירוקרטיה ותהיו בדרככם לפה במוקדם או במאוחר.

אתה מניח פה הרבה מאד הנחות,

וביניהן:
- שהזוג הנ"ל רוצה להגר לאוסטרליה (היא אמרה שלא בהכרח)
- שיש לה מקצוע
- שיש לבעלה מקצוע
- שיש חברות השמה רלוונטיות למקצועות שלה ושל בעלה (אולי תתפלא לשמוע שחברות השמה אינן ברירת-המחדל למציאת עבודה בכל מקצוע)
- שאנשים בלינקדאין באמת יוכלו (וירצו) לומר לה מה המצב במקצוע שלה, ויוכלו לתת לה מידע אמין וקנקרטי שיהיה גם רלוונטי בעוד 2-4 שנים, שזה בערך הזמן שיעבור בין העצות הנ"ל לבין המועד שבו היא תתחיל לחפש עבודה בארצה החדשה.
- שענייניי תעסוקה הם הדבר החשוב ביותר, בהפרש גדול, שמעניין אותם בכל נושא ההגירה, ושאין טעם להתעניין בשום דבר אחר (כולל תהליך ההגירה עצמו, נושאי תרבות, זהות, שייכות, חינוך...)
&nbsp

MickeyMouse10

New member
תגובה זריזה

ראשית אני לא מניח כלום אני אומר את דעתי, בהתבסס על נסיון של עשרות שנים. (לא התחייבתי שזה תשובה שחקוקה בסלע).
&nbsp
עכשיו לעניין התגובה שלך:
&nbsp
1. אני מניח ובצדק שאוסטרליה וניו זילנד לעניין הגירה זהות. למה? כי מבחינת הגירה בעיני חייבת לשפר את מצבך הכלכלי שכמובן במידה וישתפר גם אספקטים אחרים ישתפרו. לכן באותה מידה אם הם יחליטו להגר לברלין אני אחשוב בדיוק באותו האופן.
&nbsp
2. לגבי המקצועות היא אמרה שיש להם - כתוב שחור על גבי לבן.
&nbsp
3. השוק באוסטרליה נשלט ע"י חברות השמה - זה שזה כשל שוק, עוד ניחא אבל זו המציאות בשטח ומוטב להתמודד עם זה מוקדם ובטח לא מאוחר.
&nbsp
4. זו באמת בעיה, אבל מה אתה מציע? שיעשו בוא נבוא ונראה? עדיף להתייעץ ובלינקדאין כמו בלינקדאין הקשרים יכולים להתחזק, אם מחזקים אותם, שזה אומר הם יוכלו להתעדכן גם במשך התקופה שעוברת, עצם קבלת הויזה איננה הוראה המחייבת אותם להגר.
&nbsp
5. בעולם של ימינו ענייני תעסוקה בטח באוסטרליה וניו זילנד היקרות הן מהגורמים מספר אחת בעיני מהגרים. יש פה באוסטרליה וגם בניו זילנד מהגרים מהרבה מדינות וגם אם נניח לרגע שהם לא באו מסיבת עבודה, ללא עבודה הם היו נאלצים לחזור על עקבותיהם. בלי עבודה לא ניתן להישאר בשום מקום ללא עזרה של המשפחה, נקודה סוף, ולכן זה הגורם החשוב ביותר. (שכן שלי הרגע קיבל בשורות מוזרות שאמא שלו באה לבית שלו מצילה לנצח לגור איתו, כנראה שמסיבות כלכליות) אוסטרליה לא מעניקה שום סיוע למהגרים. אין פה מענק עלייה. ולא מענק יובל, והחג הזה שהם חוגגים בכאילו (כאילו שהאוסטרלים לא גזענים) של אחווה לזרים הוא לא יותר מבדיחה מצחיקה.
&nbsp
כל השאר זה נושאים שניתן לגשר עליהם למשל להתיישב ליד יהודים וישראלים, להשתייך לקבוצות של יהודים וישראלים וכולי. למצוא אנשים דומים לך, יש דרכים שדורשות המון עבודה, אבל ניתן לגשר עליהן.
&nbsp
&nbsp

ANZ1

New member
מה ?

אתה כותב "אני מניח ובצדק" , אתה גם כותב את דעתך "אני מניח" ואז אתה גם נותן לעצמך ציון "ובצדק",
זה שאתה מניח זה בסדר, לכתוב שאתה צודק צריך מישהו אחר.

ואז אתה כותב "חייבת לשפר את מצבך הכלכלי", לא הגירה לא חייבת לשפר את מצבך הכלכלי,
אם מישהו רוצה לעזוב את ישראל כי בישראל נופלים טילים או בישראל הוא לא יכול להתחתן עם בת זוגתו הלא יהודית, או מיליון סיבות אחרות ,שיפור מצב כלכלי הוא בכלל לא מטרה.

ולא הם לא כתבו מה המקצוע שלהם, לא בשחור ולא בלבן או צהוב, הם לא כתבו, זה שיש למישהו תואר אקדמאי לא אומר שיש לו מקצוע או שיש לו ניסיון.
אדם שמסיים תואר ראשון בספרות אנגלית, מה המקצוע שלו ? ספרן ? סופר ?
אדם שמסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה , מה המקצוע לו ? אין לו כזה, הוא לא פסיכולוג עדיין
אותו הדבר בעשרות תארים שונים

וגם אם הם לא ימצאו עבודה הם לא יצטרכו לחזור לישראל, היא כתבה שבעלה בעל תואר ראשון והיא סטודנטית, היא לא כתבה שיש להם עבודה, אולי הם מובטלים שניהם בישראל ?

MickeyMouse10

New member
אין מה לעשות

שאני צודק אני צודק :)
&nbsp
עכשיו ברצינות מה הקשר? "לא הגירה לא חייבת לשפר את מצבך הכלכלי," אה אתה מציע להם להיות פליטים? מה אתה מציע בדיוק שיקוששו כסף ברחוב, שיפנו לפשע המאורגן? לזנות מה אתה מציע בדיוק? להיות סוחרי סמים?
&nbsp
היא לא כתבה שיש להם עבודה, אולי הם מובטלים שניהם בישראל ? - איך זה סותר את העובדה שלהגיע לפה בלי יכולת להסתדר תשפר את מצבם? העלויות בחצי הזה של כדור הארץ הרבה יותר גבוהות מבארץ? יש לא מעט אנשים שאחרי חצי שנה ללא עבודה עשו אחורה פנה. למה אם כל הרעש והצלצולים שלך אם לא תהיה לך עבודה מה בדיוק תעשה? אתה תחזור למדינה שאתה כלכך מתעב כן אתה תחזור על ארבע לישראל לישראל ותודה לאל שעדיין אתה יכול לעשות את זה. אז אל תגרום לאנשים האלה מפח נפש - בלי עבודה הסיכוי לשרוד באוסטרליה לאקדמאים הוא אפסי - למה הם יהפכו להיות באסט בויי במלון עבור 10 דולר לשעה? מה בדיוק יקרה איתם?
&nbsp
בלי עבודה אין נגירה לא לישראלים ובטח לא לאירופאים ואסייתים. העלויות מחייה פה הן אסטרונומיות בכל מובן, ומהגבוהות בעולם המערבי. (אם אפשר לקרוא לאי הזה עולם מערבי).

כאמור, הרבה הנחות...

אני מכיר יותר מאדם אחד שהגיעו לכאן בלי עבודה, ואפילו המשיכו להיות בלי עבודה זמן לא קצר אחרי ההגירה, ובכל זאת הצליחו "לשרוד" כמאמרך, ובסופו של דבר גם ראו ברכה בעמלם.
&nbsp
&nbsp

MickeyMouse10

New member
הצליחו לשרוד? או קיי תגדיר את המעבר כהישרדות ואחלה יש פה גם

חיות מאד ארסיות במיוחד שישנים ברחוב - עכבישים נחשים וכולי. זו תהיה בהחלט מלחמת הישרדות במלוא מובן המלה.

Sweet Hereafter

New member
פרופורציות

במקרה שלנו ההגירה לא שיפרה את מצבנו הכלכלי (זו גם לא היתה המטרה), נהפוך הוא - היא הרעה אותו די משמעותית, במיוחד בתחום פוטנציאל ההשתכרות (משמע, הזמן לא ממש עוזר, וזה לא רק קושי של השנים הראשונות), ובכל זאת - אנחנו לא פליטים ולא ישנים ברחוב. אנחנו אפילו חיים לא רע בכלל מבחינה חומרית. למרות כל זאת, אני לא מצטער שהגרנו כי כאמור המוטיבציה לא היתה בעיקר חומרית.

אנחנו מסתדרים, ויש הרבה דרכים להסתדר - יותר קלות, יותר קשות... אם יש רצון יש יכולת.

עכשיו אל תגיד לי שאני שונא את ישראל, אני לא. אני סולד מדברים מסויימים בישראל (די הרבה) ואני גם מתגעגע לדברים אחרים שם. החיים הם אלף גוונים של אפור והסתכלות שחור/לבן היא לא מציאותית ולא בוגרת לדעתי.

MickeyMouse10

New member
יש הבדל גדול בין לרדת ברמת החיים הכלכלית לבין לרדת לתחתית

צריך להיות הגיוניים, מישהו אמר לי פעם שכל מי שרוצה מוצא עבודה, הייתי אומר ניחא אבל מהגרים נתקלים בלא מעט קשיים גם בלי הבעיות הכלכליות, שנכנסים לעומק של העניין מגלים שזו הבעיה שנמצאת במרכז כל הבעיות האחרות. אלה שמצליחים בדרך חווים קליטה הרבה יותר מהירה מאחרים שצריכים מכל מיני סיבות לבנות את החיים שלהם מאפס.
&nbsp
בוא נניח שאני טועה והם יחיו פה על החסכונות שלהם, בסביבה שאיננה ידידותית למהגרים, רק כדי מה להגיד שפה טוב יותר?
&nbsp
&nbsp

N0

New member
יש הבדל גדול בין לא לשפר את מצבך הכלכלי לבין לרדת לתחתית

zaske

New member
לגבי שיפור מצב כלכלי

א. בישראל הרווחתי יותר בכל פרמטר שאתה רוצה - יחסי/אבסולוטי/whatever מאוסטרליה
ב. בישראל לא שילמתי שכר דירה או משכנתא - כאן כן.

והנה, אני פה, ולא רוצה לחזור לישראל. לא קשור לשנאת ישראל . אני שונא את הממסד בישראל.
אם אתה כזה פטריוט גדול - תחזור לישראל. אני מניח שלא ויתרת על אזרחותך, דבר לא צריך לעצור מבעדך מלחזור לשם, הרי אתה מסרב לקנות דירה /נכס למגורים באוסטרליה, משמע הנדל"ן פה יקר מדי לטעמך, אז מה עוצר אותך?

אתה צודק, בלי עבודה חוזרים הביתה. מי אמר אבל שבבית מחכה עבודה? אני אישית מכיר משפחה ששרפה פה חסכונות של 10 חודשים, הם לא אמרו נואש, ונחש מה, הם התאזרחו לא מזמן (אז כנראה שמצאו עבודה בכל זאת).
יש לי חבר שמחפש עכשיו עבודה (אם מישהו מוכן/רוצה להעסיק סוס עבודה שלא בוחל באף עבודה, עם תושבות קבע, ונסיון מקומי בעבודה משרדית שייצור אתי קשר), והוא לא חושב לרגע לחזור.

MickeyMouse10

New member
לא הבנתי

עכשיו מה הקשר ללכת ולחזור בדיוק לארץ? יש המון אמריקאים שחיים באמריקה שהם אוהבי ישראל ולא יחזרו בחיים.
אין שום קשר בין שני הדברים. אם אתה שונא את הממסד שם אתה חייב לשנוא אותו גם פה, או שאתה תשנא אותו בקרוב מאד.
&nbsp
אל תתבלבל אנחנו רצינו לקנות פה בית, אבל זה לא יקרה כי רוב האנגלו סכסיים במקור מונעים מתאבת בצע, הבעיות שהיו נחלת אמריקה הגיעה וטסו עד אוסטרליה והיום הם נחלת המדינה ברת המזל.
&nbsp
קח לדוג את החלטת הריבית של היום: הורדה נוספת בריבית היתה מעמידה את כל המערכת הבנקאית בסימן שאלה עצום, הנגיד מצד אחד מת להוריד את הריבית, ומצד שני מבין איפה הוא חי, הורדה היום (שלא התרחשה) היתה מביאה את האוטו הזה שנקרא שוק הדיור מרחק נגיעה מהצוק, ומשם החמדנות היתה מסיעה אותו לעבר נפילה שהיתה צריכה להדאיג אותך מאד.
ואם סוכניות הדירוג יעשו את הדבר הנכון ויעדכנו את רמת הסיכון של אוסטרליה לרמה נמוכה מAAA (שזה אגב במציאות) היית רואה פה פאניקה שטרם ראית בדאון אנדר!!! היתה רואה פעולות החייאה בחולה שכבר הוכרז כמת.
&nbsp
כמי שלמד מספר שנים לא מבוטל כלכלה אני מעדכן אותך: שוק הנדלן די זהה לשוק הדיור - במשך 60 השנים האחרונות השוק עשה 300% ואילו הציבור עשה? 60%-!!! איך לדעתך ניתן להציג תשואה שלילית של 60% כשהשוק שילש את עצמו? ניחשת נכון אנשים נכנסו תאבי בצע בשיא של כל הזמנים (זה מה שקורה בדיור היום) ויצאו שהשוק התרסק (בגלל שהם איבדו את כל החסכונות שלהם על הימורים - ואל תתבלבל כל מי שרוכש היום מהמר יותר ממהמר ממוצע בווגאס כי רמת הסיכון של המשקיע הממוצע הינה אסטרונומית)
&nbsp
זו הסיבה היחידה שאני נאלץ לקנות בארץ ובטח לא פה.
&nbsp
לגבי פטריוטיות הייתי מציע לך להפנים עובדה אחת: גם אם תגיד לכל העולם ואישתו שאתה לא ישראלי, גם אם ימחקו את ישראל מדפי ההיסטוריה אתה עדיין תשאר ישראלי לטוב ולרע, זה החינוך שלך אלה המקורות שלך, ועדיין מוטב לאמץ אותם מאשר להתכחש אליהם. עדיף שתהיה לך איזשהי זהות, מאשר זהות מזוייפת. וכשאני רואה את אוסטרליה, את האוסטרלים ומי הם באמת ומה הם באמת, אני גאה שאני ישראלי, ותן לי לעדכן אותך יש לי חברים מכל מיני מדינות וכולם גאים בארץ המוצא שלהם חוץ מ....מהישראלים שבאו עם מטען של שנאה.

zaske

New member
כמה הערות

א. אף אחד לא שם אותך להחליט איך בן אדם מרגיש או ירגיש אחרי איקס שנים
ב. אני שונא את הממסד בישראל בגלל שאני אזרח סוג ז שם בגלל בעיות אתניות, פה אני אהיה אזרח סוג א. אל תדבר אתי עכשיו על אפליה כמהגר, כי גם בארץ מפלים רוסים שהם יהודים, ויש "מרוקאי סכין", "רומני גנב" וכו' וכו'. על אזרחיה הערבים של ישראל אני לא מדבר.
ג. אמריקאים שאוהבים את ישראל מוזמנים לעלות לישראל, בדיוק כמוך
ד. אתה הולך לקנות דירה בישמעאל? יופי לך. לינק מטמקא בשבילך - לך תקנה דירת 4 חדרים חדשה ברמלה ב1.2 מליון שח. אתה כזה מומחה למחירים ריאלים. נראה לך ריאלי לקנות ברמאללה (סליחה רמלה) דירה ב1.2 מליון שח?
ה. הערה לגבי פטריוטיות - בשלב מאוחר מדי בחיים הבנתי שפטריוטיות זה הדרך של השלטון, כל שלטון, לסמם את ההמונים ולמכור להם בולשיט. זה לא אומר שאני "לא מכבד את הנופלים", אני רק תוהה כמה מ"הנופלים" אם היו חיים היו מרגישים "סבבה" עם מה שקורה בישראל, וכמה מהקרובים שלהם מרגישים? (ואני אישית מכיר משפחות שכולות שמעודדות את הילדים שלהם להגר לחו"ל, ויש מצב שאתה מכיר ההיפך וזה בסדר גמור).
ו. זכותך להסתכל על רכישת נכס כהשקעה, יש שאנשים יש להם מניע פסיכולוגי לקנות נכס, והם לא רואים בזה כהשקעה או מינוף עתידי , בדיוק כמו שאתה קונה מכונית (כן אני יודע, סדר גודל פחות מבחינת תשלום) ואתה יודע שהערך שלה יורד, אז מה, תדבוק בתחבורה ציבורית? יש גם שיקולים שונים של נוחות, היכולת לעשות בערך מה שאתה רוצה (טוב, מוגבל לאם אתה גר בדירה, יוניט וכו', ועדיין), לא לבקש מהסוכן אישור על לתקוע מסמר, וכו' וכו'. לך אולי זה לא חשוב, יש כאלה שזה כן חשוב להם והם מוכנים לשלם בדמות ירידת ערך שאולי תבוא ואולי לא, וגם אם תבוא אין לנו מושג מה ההיקף שלה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4644938,00.html

למעלה