אז... מאיפה מתחילים???

MickeyMouse10

New member
אני יגיב רק על ו

הפסיכולגיה לא תציל זוג צעירים עם משכנתא של 80% על נכס שעלה להם מיליון דולר! רק אלוהים יציל אותם או המוות מה שאתה מעדיף - רק תבחר נכון.
&nbsp
אבל אל תתבלבל ניתן לפתור את כל הבעיה הזו בכך שהבנקים יפסיקו להיות חמדנים. אם זה יקרה ויבואו לבחור שגם מרוויח יפה ויגידו לו - תשמע חבר יש לך כבר משכנתא, מצטערים הסיכון עליך למשכנתא שניי ההוא מטורף, אז עזוב אותנו אתה לא יכול לקנות שום דבר להשקעה - ככה חבר מורידים את השוק ב15% במקום שהוא יעלה כל שנה ב20%.
&nbsp
אתה יכול לקנות איפה שבא לך ממניעים פסיכולוגיים פסיכוסומטיים וכדומה, אבל כדאי שתדע דבר אחד קטן, ברגע שערך הנכס נמוך מהמשכנתא שלך אתה במרחק פיגור של תשלום אחד מפשיטת רגל!!! עכשיו השאלה העתידית היא רק מהו המרחק הזה בין הערך הריאלי האמיתי של הנכס - לבין המשכנתא שלך, כי למעשה כבר היום יש בבנקים עשרות אלפי לקוחות שהם דה-פקטו חובות אבודים רק אף מנהל בנק לא יגיד לך את זה בדיוק כמו שבאמריקה לאחר המשבר במקום לפעול הכפילו פי 5 את הלובי שלהם כדי שהם יוכלו לחזור לשחק בחיים של אנשים. גם גמלאי אנרון נדהמו לגלות שהם יצטרכו לעבוד במקדונלד על מותם!!!

Sweet Hereafter

New member
מניעים פסיכולוגיים

אני מנחש שב"מניעים פסיכולוגיים" זסקה התכוון שיש אנשים שאשכרה קונים בית כדי לגור בו, לא כהשקעה. אני מבין שעם זה אין לך בעיה, נכון?

MickeyMouse10

New member
ההבדל היחידי בין משקיעים לגרים הוא

שמשקיעים לא מסתכלים על 30 שנות המשכנתא - כי אם הם היו עושים את זה הם לא היו קונים בתים - התשואה על הנכסים דווקא ירדה ולא עלתה.
&nbsp
המניע הפסיכולוגי חייב לקחת בחשבון ריבית הגיונית יותר של 6.69% - עכשיו תחשב החזרים חודשיים/שבועיים - יש אולי 7% שיכולים לעמוד בהם במסגרת היקף החוב שלהם!!!
&nbsp
עכשיו הבנת למה זה לא יכול להיות! למה הסיכון הזה מטורף!!! כי החמדנות של הבנקים תשלח את כולנו לעשור או שניים אבודים!
&nbsp
מי יחלץ את הבנקים חבר? אתה! שמעת נכון אתה תחלץ אותם!!! אתה וכספי המיסים שלך, בזמן שהם ימשיכו לטוס במטוסי מנהלים וכל ההון שלהם מוגן מהרמת מסך בין חברה ליחיד!!! המצאה של עשירים כדי לשמור את כל הכסף ולברוח בזמן שאנשים רגילים שעובדים קשה ימשיכו לשלם.
&nbsp
כשאנרון התפרקה היו אלפי אנשים פנסיונרים שחזרו למעגל העבודה כמנקים ועובדי מקדונלדס - זה פחות או יותר לאן אוסטרליה הולכת. מדינה בפשיטת רגל. ההבדל היחידי בין פשיטת הרגל דה פקטו של ארה"ב וזו של אוסטרליה - אף אחד לא ממש אכפת מאוסטרליה (היא לא באיזה גוש יורו, היא תקועה בסוף העולם ולאף אחד לא ממש אכפת). אפילו מיוון הביזיונית יש אינטרסנטים שלא יתנו לה לפול! אבל מי יציל את אוסטרליה? אנגליה שנמצאית בקפאון כלכלי? ארה"ב ששם רק רוצים להרוויח? סין שאם זה תלוי בהם הם שולחים צבא לכבוש מאותך? רוסיה שמעוניית במלחמה קרה 2, כדי למכור נשק לכל פסיכופט שרק יבקש? אתה תציל את אוסטרליה והילדים שלך והילדים שלהם - כולם יידנו לעוני!!! גם אם אתה חי בסרט שלא, קבל תיקון זה מה שיקרה.

אם אני זוכר נכון

סוויט היראפטר, הילדים שלו והילדים שלהם לא מחוייבים על-פי חוק להישאר באוסטרליה ויהי מה. אם הם מגלים באיזשהו שלב שהם "יידונו לעוני", הם יכולים לקום וללכת.

MickeyMouse10

New member
אתה באמת חושב שהם יקומו ויילכו?

מה יעזבו כמוך את מרכז החיים שלהם ויילכו? לאן בדיוק הם יילכו? יש מדינות שמחכות לכולנו בתור רק רוצות ישראלים שיגיעו? עד כמה שאני זוכר חוץ מקנדה אין הרבה מדינות שניתן בקלות להתנייד אליהן אם אתה לא בעל דרכון אירופאי של האיחוד.
&nbsp
יש לי חברים בקנדה, תאמין לי שעם כל רמת החיים הגבוהה הם כמעט ולא יוצאים מהבית, רוב השנה קר מאד במונחים של בן אדם נורמלי, ואין הרבה לאן ללכת.

תודה לך שאתה מספר לי על מזג האוויר של החברים שלך בקנדה,

תמיד מעניין לשמוע על מזג אוויר שקורה לאנשים אקראיים בעולם.
&nbsp
ולשאלתך, אם אדם מלה שהוא "נידון לחיים של עוני", אז אני מאמין שהוא ימצא כבר איך ולאן להגיע. אולי בחזרה לישראל? אולי לניו-זילנד? אולי למקסיקו, או אקוודור? לא יודע מה יהיה אז, אני לא נביא כלכלי כמוך.
כל מה שאני יודע הוא שאנשים בפורום הזה קמו ועברו חצי עולם על הרבה פחות מ"נידון לחיים של עוני", כך שלחשוב על מעבר נוסף זה לא כזה קיצוני בפורום הזה. מיליוני אנשים עשו את זה בעבר, ועושים את זה כיום.
&nbsp
כל זה, אני אזכיר, בתנאי שנבואותיך תתגשמנה.

MickeyMouse10

New member
כי הם יחשבו שהכל טוב איתם למה?

כי גם היום הם חושבים שהכל נפלא. ולכן אם אדם רואה שהבנק המרכזי מוריד את הריבית והוא חוגג משמע שהוא לא כלכך חכם. אתה מבין הבנקאים יספרו לך שזה נפלא, אבל במציאות הכסף שלך שווה הרבה פחות, זכית לקבל תוספת יוקר לאחרונה (אני מרגיע אותך אל תמתין לזה לא תראה מזה כלום) מה שקורה הוא שמצב הכלכלה הוא על הפנים והבנקים שולחים את הציבור לרקוד על גגות הבתים כי המשיח הגיע. אתה מבין בריבית נמוכה העשירים מרוויחים הרבה יותר ממך ועל חשבונך, כי זו מלכודת דבש, הרי בבנקים רק רוצים שתמשיך לקחת חוב לנצח. מבחינתם קח עוד כרטיס ועוד אשראי תחייה היום כי מחר תמות. אבל אל תדאג החוב לעולם לא ימות, הוא יעבור לפרטנר שלך.
במציאות של מלכודות דבש הסכנה לעשירונים היותר נמוכים היא עצומה, כי זה מושך אותם כמו פרפר לאש אבל בסוף אש שורפת אותך. מי שלא יכול לקבל תוספת אשראי על הכטיס שלו כי החוב שלו כבר גבוה, מקבל משכנתאות של מאות אלפי דולרים האם זה נשמע לך הגיוני? כמה אלפים לא כמה מאות אלפים כן? מה כי יש בית בצד השני? תקראה את הפוסט ששמתי על מה תוכל לקנות באותו מחיר באירופה וזה יעשה לך שכל.

אז מה הבעיה?

אם בן אדם חי כל החיים וחושב שטוב לו, אז איפה פה הבעיה? ואם בשלב כלשהו הוא מבין שלא טוב לו, אז הוא יכול לקום וללכת, כמו שכתבתי.
אני לא יודע למה התחלת שוב לדבר על ריביות וחובות. אני לא חייב גרוש לאף אחד.

MickeyMouse10

New member
כי זה רק ינציח את הבעיה...מי שחושב

שהכל טוב לא יכול לטפל בבעיה...כך היה בארה"ב וכך גם פה. הבנת?
&nbsp
אם אתה חולה סרטן ואתה חי כאילו מצבך הבריאותי מעולה, כנראה שאתה תמות בקרוב, כי לא החלטת שאתה צריך טיפול להתמודד עם הבעיה...הבנת.

zaske

New member
שירתת ביחידת החילות של חיל האויר? סחתיין על ה6.69 אחוז שלך

יש הרבה סיבות שבגללן למדינות המערב שווה וכדאי לשמור על ריבית נמוכה.
הבנו שאתה מתוסכל מכך שאתה לא יכול לקנות בית בסידני. אתה לא רוצה לעזוב למקום אחר באוסטרליה? זבש"ך.
אני גר במלבורן, עשיתי פעם חישוב של המשכורת שאני צריך להרוויח בסידני על מנת לשמור על אותה רמת חיים ויצא שאני כנראה אצטרך לעבור לקונטרקט או לעבוד בגוגל סידני, ומה לעשות, אני כולה פיון שעובד ב perm במלבורן.
אז זילזלת ב"אאוטבק" (מראה מה אתה שווה) ובקנדה.
אתה רוצה לזלזל גם במלבורן?

אני רואה שהשאלה שלי התפתחה לשרשור ארוך

ראשית תודה על ההתייחסות. ולכל התוהים והמתלבטים. לי ולבעלי יש מקצוע ושנינו עובדים. אני סטודנטית לתואר שני וכרגע עובדת במקצוע שלי ובעלי עצמאי ועובד מהבית.אני אכן חשבתי בכיוון של מה שהצעת...לדבר עם אנשים שכבר שם לגבי כל נושא ההגירה אבל דווקא מה שמעניין אותי מעבר לעיניין העבודה (שגם זה כמובן מעניין אותי אבל לא רק) זה גם העיניין של התרבות ואורח החיים. אחת הסיבות העיקריות שאנחנו מעונייינים לעזוב את ישראל מעבר לעובדה שנמאס לנו לחיות כדי לעבוד, זה הסלידה שלי מהכפייה הדתית ששולטת במדינה, ההתנהגות (הערסית) "הנורמטיבית" ובכלל המנטליות הישראלית החטטניתתתתת שאני פשוט לא יכולה לסבול. על זה שאנשים בישראל לא מחנכים את הילדים שלהם אני כבר שותקת. כן חשוב לי לשמוע איך זה באוסטרליה וגם מה היה המניע העיקרי להגירה לשם ממי שפה בפורום ויכול לענות לי? האם הציפיות נענו או שהיה פער גדול בין המציאות לאיך שחשבתם שיהיה?

תודה מראש

shnets

New member
מציאות???

השרשור זה לא בגללך, זה מישו אחר.

אחד היחידים שהתיחס אליך קיבל מקלחת קרה. התנצלות? חס וחלילה.

zaske

New member
בקצרה

א. אין פה חטטנות כמו בישמעאל, אבל מצד שני בקושי יש לי מושג איך קוראים לשכנים שלי, ולא פשוט (לפחות לא לי) ליצור חברויות עם כאלה שאינם ישמעאלים.
ב. אין כפיה דתית (הבונוס הגדול ביותר), אין לי "אבל.." בסעיף הזה. פשוט אין. אני שומע על מה שהולך אצלכם בפארקים עכשיו בפסח, ואני מרחם עליכם. תפנימו שיש תמורות דמוגרפיות בישמעאל ושזה יהיה מקום דתי לאומני ולעומתי יותר. למי שזה מפריע - שיעוף משם, ולמי שלא- שישלים עם זה.
ג. ערסים יש גם פה, קוראים להם בוגאנס. יש ויכוח על הנחמדות שלהם, יש לי חברה במלבורן שטוענת שהערס האוסטרלי גרוע יותר מהישראלי.
ד. לגבי החינוך באוסטרליה -יש כל מיני ויכוחים. תכל'ס גנים פרטיים עובדים פה עד 5 פלוס פלוס ואפילו 6 ו6 ומשהו וזה עוזר לאמהות שרוצות לעבוד.
ה. המניע העיקרי שלי היה נושא הכפיה הדתית שכן איני יהודי לפי ההלכה.
ו. השנה הראשונה היתה קשה מנשוא, עכשיו מתחילים לראות את האור, ואפילו נתחיל לחפש בית בקרוב מאוד (למרות אזהרותיו של מיקי מאוס).

arieltr

New member
איזו טלטלה זו הגירה, אהה

לפני כמה חודשים טובים דיברת בדיוק הפוך ממה שאתה מדבר עכשיו ודווקא הגברת שאיתך הייתה החיובית, לעומתך.
אין לי מושג מה נשתנה (תכלס, בישראל כלום לא השתנה וגם לא באוסטרליה) אבל אין ספק שתורת השלבים עושה את שלה ועוד תמשיך לעשות.

בהצלחה עם החיפושים.

zaske

New member
כמה הערות + תזכורות

א. אכן טון הדיבור השתנה
ב. גם אז אמרתי שברור לי שאם אנחנו חוזרים זה בידיעה שישמעאל זה מקום ששוקע, מעולם , גם לא בימי שיא השפל, שיניתי את דעתי לגבי התחזית העגומה. בסופו של דבר מה שהכי הציק לי זה עניין הפרנסה וסיכויי להתפרנס.
ג. ישראל השתנתה - היו בחירות, שהוכיחו לי (אני יודע שדעותנו חלוקות כאן ובכל זאת) שהציבור החילוני שם ז*** על כל מה שקשור לדמוקרטיה חופשית, ונקיה משחיתות , לפני זה היה צוק איתן
ד. אכן יש לי אישה חכמה
ה. מצאתי עבודה (לא שמת לב לפוסט של "העבודה היא חיינו", שיש למטה הצעות עבודה) חדשה, אמנם אני רק חודש שם, אבל נחמד לי, מעניין, עובד פחות שעות, רואה יותר את הילדות ואשכרה מתפקד יותר כאבא (כי לא צריך לעבוד בטיים זון הישראלי).

ANZ1

New member
ישמעאל ?

מילא ישרא-הל, אני יכול להבין
שילוב של ישראל והגיהנום
אבל ישמעאל ? מדינת הערבים ?
אגב, ישמעאל נקרא על שמע-אל, ההוא שהאל מקשיב לו.
וכמה שנראה שהאל לא מקשיב ליהודים ולא אכפת להם ממנו
נראה שעוד פחות אכפת לו מהאחםי הערבים

zaske

New member
הרפובליקה היודו-איסלאמית של מדינת איסמעיל/יהודה

או בקיצור, ישמעאל.
יותר טוב?

תודה על התכובה המפורטת ושאלות נוספות

האם היגרתם באמצעות סוכן הגירה? או לבד? זה אפשרי לבד או עדיף להיעזר בסוכן כי אחרת זה כאב ראש? ושאלה חשובה לא פחות שמתייחת ליוקר המחייה. האם יש התאמה בין המשכורות ליוקר המחייה? סתם נגיד תיאורטית אנחנו מגיעים ואני מתחילה לעבוד אפילו בתור קופאית בסופר (רק לצורך הדוג' כמובן) בשנה הראשונה האם אפשר לחיות מזה? כלומר כמה שכר המינימום בהתחלה מאפשר להתקיים? או שזה כמו בישראל שבכלל אי אפשר לחיות מזה?? האם אתה יכול לשלוח לי קישור לטבלת משכורות נניח לפי מקצוע אם יש דבר כזה? שוב משכורת ממוצעת כמובן אני יוצאת מתוך הנחה שמהגרת בהתחלה תרוויח פחות מזה.

תודה תודה מראש

zaske

New member
תשובות

א. אפשר עם סוכן הגירה ואפשר לבד. אנחנו העדפנו עם סוכן. כדי לחסוך כאב ראש כלשונך.
ב. לגבי נושא ההתאמה בין המשכורות ליוקר המחיה? debatable. מצד אחד יש בכיינים כמו מיקי מאוס וכמו לא מעט ישמעאלים באיזור יהודוניה עילית (AKA הגטו) במעלבורען שבוכים שיקר נורא, ואיך הם אי פעם יקנו בית. מצד שני יש אנשים יותר יצירתיים, שאפילו מוכנים לקנות בתים במקומות ששומו שמיים, יתר הישמעאלים יעקמו את האף ואף יגידו "נראה לך שנבוא לשם? נפגש בצ'אדי" .
אנקדוטה מהיום - ביום שישי דיברתי עם הראש צוות שלי, יעני הבוס, ונודע לי איפה הוא גר. הוא גר בפרבר במערב מלבורן. במסגרת חיפושי הבתים אמרתי לאישה ולחבר שהיה איתנו היום - בואו ניסע ונסתכל על הפרבר
א. מודה - אפילו אני עם הסטנדרטים הנמוכים שלי לא רוצה לגור שם
ב. מצד שני - תחשבי שהוא אוסטרלי יליד אוסטרליה, לא מהגר צ'יקמוק כמוני, אולי יש משהו שאני מפספס בפרבר ?

אפשר לחיות ממשכורת של קופאית בסופר, אבל אם את חושבת שאת תתקבלי בכל כך קלות למשרה של קופאית בסופר, נו טוב...

למעלה