אז מהו בעצם הממד העשירי?

אנא הסבר.

הנחה - תיעוב אינו קיים בוואקום רגשי או תרבותי או פיזיולוגי. תיעוב הוא תוצר של מגוון גורמים (להלן - מע´ הייחוס) בהם אופי המתעב, אישיותו, גנטיקה ועברו האישי (נסיון חיים). מסקנה סופית - תיעוב בפני עצמו, בנפרד מכל אלה, אכן אינו קיים, כפי שהציע אבימה. אם תוכל לבאר את השגיאות אודה לך. כך אוכל לתקן את המודל המוצע לתפארת מדינת ישראל והעם היושב בציון.

alond

New member
אכן טעות שלי

קראתי את המשפט האחרון "מכאן נובע שהתיעוב אכן אינו קיים" ובתור מתמטיקאי שרגיל לקצת יותר פרוט הבנתי את זה בתור תיעוב סתם ולא תיעוב בפני עצמו וכל זה ובכך טעיתי בהכנת השורה האחרונה. אבל הרשה לי להציק לך קמעה: אני (אישית) לא הבנתי כלום מההנחה. למשל אין לי מושג למה אתה מתכוון כשאתה אומר "בוואקום רגשי או תרבותי או פיזיולוגי". באמת אין לי מושג. לי זה נשמע כמו שורה מספר של מורקוק. מה זה וואקום רגשי? מה קורה פה? רק אני לא מבין?

נקרא דימוי מושאל

וואקום - מצב של חוסר (חלל ריק?) וואקום רגשי - כלומר התיעוב קיים כרגש במערכת בה אין כל רגש אחר (לא שהמתעב אדיש, אדישות היא גם רגש. יש חוסר מוחלט של רגשות מלבד רגש התיעוב שצץ משום מקום בלי שום סיבה וקיים בפני עצמו רק כי הוא שם). וואקום תרבותי - אותו כנ"ל, רק מתייחס למתעב שמשולל כל קונטקסט תרבותי להרגשת התיעוב שלו. שוב - תיעוב הקיים בפני עצמו, בלי סיבה סוציולוגית לרגש. פיזיולוגי - אני מרגיש בחילה אם אני קרוב מדי לתוצרי בחילה. אני לא חושב שזה מטען רגשי או תרבותי, אלא מטען פיזיולוגי - כך הגוף שלי בנוי. בתיאוריה ייתכן ותרגיש תיעוב כלפי משהו רק כיוון שהוא עשוי מחומר מסוים (פרומונים?) שמערכת העצבים שלך מתרגמת כהרגשת תיעוב. ניסיתי להתייחס למקרים בהם לא זה המצב, שכן במקרה כזה ייתכן וניתן להרגיש תיעוב בפני עצמו, משולל כל מערכת ייחוס אחרת. זו הנחה שההצדקה היחידה לקיומה היא העובדה שעד היום לא שמעתי על תיעוב שנובע ממטען גנטי של המתעב בלבד. אין זו הוכחה לאי קיום תיעוב שכזה, כמובן.

alond

New member
אז עוד פעם פיספסתי אותך

איפה שלב המעבר מההנחה למסקנה? איבדתי את זה. על פניו נראה שאתה אומר שמתוך הנחה שתיעוב לא יכול להתקיים, נובע שהוא לא יכול להתקיים. נראה לי שאיבדתי אותך איפהשהו

לא, לא איבדת. זה מה שאמרתי.

הגיון מעגלי תופס כאן כמו כל הגיון אחר. ההנחה - תיעוב לא מתקיים בפני עצמו. המסקנה - תיעוב לא מתקיים בפני עצמו. זה באמת כל מה שאמרתי, רק עם יותר מילים. עכשיו בסדר?

alond

New member
נרגעתי.

לרגע חשבתי שאני מאבד את זה
וניסיתי וניסיתי וניסיתי וניסיתי וניסיתי להבין. (אנחה). נרגעתי.

alond

New member
זה באג שיש לי

או פיצ´ר כמו שחברים מנסים לנחם אותי

זה מתועד? זה פיצ´ר. אתה יכול לדרוש

תוספת עבור זה, גם אם הלקוח לא רוצה את זה, או שזה מפריע למטרה המקורית...

alond

New member
LOL

חברים שלי במחשבים. אני מתמטיקאי אומלל שרואה את חברים שלי מרוויחים (אפילו בעונה שחונה זו) הרבה כסף. אצלנו אין חוכמות והתחכמויות. לכל אופן, לא כאלה...

avima

New member
סליחה על הבורות - מה זה LOL ?

בחרת לעשות חיים וללמוד מתמטיקה ועכשיו אתה בוכה שאין כסף.

avima

New member
לא את כול המודלים

השיטה שאתה מתאר טובה לפורום הזה אבל לא כול כך למציאות. במסגרת התואר השני הראשון שלי התעסקתי מעט עם מודלים ודווקא די דומים למה שתארת (עצב, NN וקצת תפיסה ). יש בעיות עצומות למדל תפיסה (למשל ראיה\שמיעה) לא כול שכן אינטרפטציה מורכבת של תהליכים גבוהים יותר (המסתמכים על התפיסה - למשל הבנת הנשמע). אני גם מסכים שמודל (לצרכי פרידיקציה סבירה של תיעוב ספציפי) יכיל חלקים ממערכת ערכים כוללת כול שהיא ולכן נדרש מודל רחב הרבה יותר (וגם קשה הרבה יותר).

רוהאנדה

New member
מעניין

הרעיון של 10 חוקים/מימדים/תנאים וכדומה ששולטים בכל העולם הנראה והבלתי נראה מופיע בכמה מקומות כמו בקבלה בתורת המיתרים (שאם אני לא טועה זו זאת שאתם מדברים עליה עכשיו) החוקים הטבעיים וכולי וכולי.(מעניין גם לראות שאנחנו עובדים משום מה בבסיס עשרוני ולא שמונה למשל...)

Silvi k

New member
אי אפשר סתם להגיד על משהו שהוא שטות

תן סיבה תן סיבההההההההההה

נכון מאוד.

הנה, האסקימואים לדוגמה, שלא מורידים אף פעם את הכפפות מהידיים, ולכפפות שלהם אין אצבעות, עובדים בשיטה הבינארית.

alond

New member
LOL אתה בטוח? ../images/Emo6.gif

כי לא זכור לי שאסקימולנד :) היא מעצמת מחשבים :)

binarystar

New member
וברצינות

קרוב לוודאי שהתיאוריה שהבסיס העשרוני בא בגלל עשר אצבעות נכונה משום שאין שום סיבה אחרת לבחור 10 ולא 9. אני לא יודע בקשר לאסקימואים - אבל אני בטח שהם מורידים מדי פעם את הכפפות אחרת היו להם פטריות לא נורמליות. ועוד משהו, אם לא שמתם לב, כשאתה עסוק בלצוד דגים ובלהתחמם אין לך זמן לחשוב על מחשבים.

למעלה