אז מהם בעצם חנונים?

MajorWinters

New member
אבל לא כולם חושבים שזה רע...

אם הייתי אומר לך "תזהרי לא להפוך לאיזה מישהי ששומעת מוזיקה שחורה, איזה נוראי" לא היית קוראת לי מתנשא?

respecta1

New member
למה זה רע להיות פריקים?

כי זה אומר שאתם תנודו, ואין אדם שנהנה שמנדים אותו..ואם מישהו אומר שכן הוא משקר רק לעצמו.

תמיר1991

New member
נשבר כבר מהשטויות שלך:|

באמת משעמם לך בחיים, כאילו?
אולי די להגיד לנו מה אנחנו? תמיר.

ahbarfilez

New member
קודם כל שלום.

אני לא ממש קשור לפורום, אבל אפשר להגיד שאני חנון, למרות שפעם הייתה לי תקופה די "פריקית" ואני עד היום שומע הרבה מטאל וחבר ב-2 להקות... אבל בת'כלס אף פעם לא היו לי הרבה חברים, וכמה החברים שיש לי הם כולם מוזרים ומיוחדים מאוד, 3 מהם אפשר לומר שהם אפילו טיפוסים מנודים. אני חושב שאת צודקת מאוד, רק שבזמן האחרון זה נהיה באופנה להיות "פריק" ואנשים מתחילים ללבוש שחור ולשמוע מטאל כי זה "מגניב" וכי זה "אפל" או "קשוח" או בולשיט כזה... אז אפשר להגיד שהחנונים של היום זה ללא ספק האנשים של הפרוג-רוק. שאני גם מתאים פחות או יותר להגדרה, אז זה גם מחזק את טענותיי. סורי על החפירה ^_^ יונתן.

תודה לך יונתן ../images/Emo9.gif

ואם כבר דוגמאות - גם אני פעם נורא אהבתי רוק ודברים כאלה הייתי דיי חננית עד שיום אחד פתאום נמאס לי מזה ועברתי ללבוש בגדים עם חיים וצבע חחח כמובן ששניתי את סוג המוזיקה החברים וסוג הבילוי שלי היום כשאני מסתכלת על התקופה הזאת אחורה אני מבינה שסתם הייתי וונא בי מגניבה כי לא אהבתי באמת את המוזיקה הזאת, ולא באמת אהבתי להתלבש ככה ובגלל זה אני כל כך נהנת מ-לא להיות כזאת היום שאני באמת עושה מה שאני אוהבת אני מבינה טוב יותר מה הייתי פעם

hopefulman

New member
ראייתי בעניין קצת שונה :)

נראה לי שהניסיון להגדיר במדוייק , במיוחד בתקופה מתקדמת זו , את מאפייניה ומקורותיה של תת קבוצה באוכלוסיה הינו עניין מורכב. אני לא יודע עד כמה התיאוריה שניסית לתאר אודות המסלול חנון-פריק נכון. יכול להיות שעבור חלק מסויים בלבד זה אכן המצב , אולם לא משקף את הכלל. הסבר אולי מתאים יותר לעניין יכול להסתמך על ה"זהות המורכבת והרב ממדית". כוונתי היא לכך שכל אדם עוטה מספר זהויות בו זמנית והן מלוות אותו , אם בנפרד ואם בקומבינציה מסוימת , בסיטואציות השונות בחייו כאשר הן יכולות להקנות לו את המכנה המשותף עם אנשים אחרים. אני אנסה לתת דוגמה ממחישה - האתיופים היהודים שעלו ארצה הם למעשה בעלי לפחות 3 זהויות - ישראלים , יהודים ובעלי גוון עור שחור. כלומר , בנסיבות מסוימות הם יטלו את זהותם הישראלית בעת בילוי משותף עם אנשים אחרים או תוך הזדהות הדדית על עוול הנגרם למדינה והתנגדות לטענות עוינות כלפי ישראל וכו'... זהותם היהודית תבוא לידי ביטוי בנטילת חלק במימוש המצוות הדתיות השונות , כולל חגיגת חגים. זהותם כבעלי צבע עור שחור יכולה להתבטא בעת התאגדותם(לעיתים אף תודעתית בלבד) עם אנשים נוספים בעלי עור שחור (לאו דווקא יהודים או/ו ישראלים) המחליטים להאבק יחדיו באפליה זו או אחרת המוצבת כנגדם או גם לחוות עצמם כקבוצה בעלת ערכים פנימיים ויחוד משלה. קרוב לודאי אף יש להם יותר מ-3 זהויות ויותר מכך - לכל אחד מהם יכולות להיות זהויות יחודיות משלו שאינן תואמות את אלה של שאר הפרטים באותה אוכלוסיה , אלא משותפות בינו לבין אוכלוסיות אחרות. לפיכך , גם ההגדרה אוכלוסיה הינה יחסית ומאגדת קבוצת פרטים בהתאם לאופיה של זהות אחת או מכלול של כמה מהן , אך לא כולן. ריבוי הזהויות נכון לגבי אוכלוסיות קיימות נוספות ומעצים בכך את המגוון האנושי ומאפשר לו להיות עשיר ומרתק יותר , לדעתי. לגבי החנונים - כמו שאר בני האדם , גם להם ישנן כמה זהויות (ולא כולם זהות ביניהן) המאפיינות כל אחד מהם ולכן ניתן למצוא חנונים שיכולים להנות מהאזנה למוזיקת רוק או אף בילוי במסיבה רועשת וגועשת עתירת אלכוהול בערב כאשר למחרת הם ישקדו בהנאה ובמרץ על קריאת ספר עב כרס בנושא מדע בדיוני. בשתי הסיטואציות השונות הם פונים לזהויותיהם האחרות , כתלות בסיטואציה. נראה לי שזה יכול להיות הסבר רחב ומתאים יותר לתופעה שניסית להציג בפנינו. :) דניאל.

hopefulman

New member
לא ממש...

אם זו היתה אותה כוונה לא הייתי כותב...
את ניסית יותר למצוא קשרים אשר יסבירו את קיומו ודמותו של החנון ואילו אני הצגתי גישה לפיה להיות חנון אינו תלוי בהכרח בגורמים כלשהם , בגלל יכולתו של האדם להיות בעל מיגוון זהויות שלא כולן תלויות או קשורות אחת לשניה בקשר הדוק. דניאל

שונאת את התוויות שאתם מדביקים!

אני שומעת רוק, לרוב מטאל ופאנק מחתרתי (אל תשאלו) אבל מצד שני אני גם מנגנת ושמועת קלאסי, המוזיקה הקלאסית היא חלק מאוד גדול מהחיים שלי וכן היא נחשבת חנונית. אז מה? אני לא מחשיבה את עצמי כ"פריקית" למרות שאני לובשת לרוב שחור ושומעת מטאל, עם התרבות והנוער של היום, מי לא שומע רוק/מטאל? מעט מאוד. מסקנה: פריק= יצור חריג. שונה מסביבתו. המטאליסטים כבר לא שונים ולכן הם לא פריקים. ואם יורשה לי להוסיף: מה רע בלהיות חננה/פריק?

מטאליסטים לא שונים?...

כל עוד את יכולה ללכת ברחוב ולראות בחור ולהגיד שהוא שומע מטאל ע"פ החולצה שהוא לובש ולראות בחור שני ולא להיות בטוחה בנוגע להעדפה המוזיקלית שלו... אז המטאליסט שונה. כמובן, לא אומר שזה משהו רע...

למעלה