אז מה אם זו ילדה ראשונה שלי?

בלינקה

New member
אז מה אם זו ילדה ראשונה שלי?

מעצבנים אותי. שחר חולה (חום גבוה גבוה) כבר כמה ימים. באחד מהימים האלה יצאתי מהעבודה שעה וחצי אחרי שהגעתי, כי המצב היה קטסטרופלי ואחותי ביקשה, אז כולם בעבודה יודעים. וכולם. אבל ממש כולם, אומרים לי "את לא צריכה להיות היסטרית, ילדים מעלים חום וזה כלום..." וכיוצא בזה אמרות שפר, אבל כולם, ללא יוצא מן הכלל, אומרים "זו ילדה ראשונה שלך, הא?". כן, אפילו אלו שאין להם ילדים. אני לא היסטרית בכלל. אני אמא מאד רגועה ובטוחה. גם במחלה הספציפית הזו. הולכת לעבודה, לא חוששת להשאיר את שחר עם אבא שלה, או עם אחותי או עם אמא שלי. לא רצה למיון. אז למה לעזאזל כולם מרגישים שיש להם רשות "לתמוך" בי ככה? אני כמעט מרגישה שאני צריכה להתנצל.

../images/Emo46.gifממש חוצפה

קודם כל להעביר ביקורת על השיפוט האימהי שלך - האם שחר צריכה אותך או לא ובכלל עצם העברת הביקורת שהם לא היו מוכנים לקבל לו היה מדובר בילד שלהם. הקלות בה אנשים נותנים עיצות, מעבירים ביקורת, חולקים על ההחלטות שלי בכל מה שקשור לאלמה ובכלל מאז ההריון פשוט מדהימה אותי, כאילו הבאת ילדים לעולם מפקיעה את הפרטיות והופכת את החיים שלי לנחלת הכלל אני בטוחה שכל אחד מהאנשים האלה לא היה חושב פעמיים לו היה זה הילד שלו ולא משנה אם ילד ראשון שני או עשירי, תמיד קל להגיד משהו לאחר ואם אני לא טועה את גם חדשה בעבודה אז בכלל למה לא לנגן לך על המצפון? לא אוהבת את המשפט זה ילד ראשון מין התנשאות כזו שמראש גם מפקפקת ביכולת השיפוט וההבנה שלך ומה לעזעזל את יודעת. בקיצור מעצבן ואני עונה כזו תשובה כי אני אחרי אירוע משפחתי שבו לכל אחד היה מה להגיד ואף אחד לא הבין איך זה שבתשע בערב תינוקת בת 5 חוד' ישנה במקום לשעשע את האורחים וממש הייתי צריכה לשמור שלא ידחפו ידיים לעגלה לגעת בה כאילו היא רכוש ציבור ולא בנאדם קטן שישן ובדיוק כמוהם לא היה רוצה שיפריעו לו. ובסוף חמותי גם התעצבנה שהורי לקחו את אלמה הביתה ב-11 בלילה כי המוזיקה העירה אותה והעוצמה הפחידה אותה וכל פעם שניסינו להכנס איתה לאולם היא התעוררה. אוף

../images/Emo45.gif מסכימה עם סגולה

אנשים אוהבים להראות שהם יודעים יותר טוב ממך. שהם יותר חכמים ממך. והם "מבינים" בילדים (או במה שלא יהיה יותר ממך) וזה כל כך מרגיז
. אני אמא מאוד לא היסטרית אני די נותנת לילדים שלי חופש לחקור לגלות לחפש לבדוק. אני אל צמודה אליהם כל הזמן. יום שישי: סיטואציה: מדורה בחצר המון אנשים (כ 15 משפחות). אני מארחת - מוציאה דברים מהבית, מסדרת, מכינה וכ"ו - בטוחה שיש בחצר מספיק אנשים שישימו עין על הילדים שלי (האנשים שהיו שם - חברים שלנו כולם עופרי וטלטל מכירים את כולם). כל כך נהנתי במדורה היה לי כל כך כייף. יום ראשון אני מדברת עם גיסתי בטלפון - ומה היא אומרת לי
- "אני חושבת שאת צריכה לשים לב יותר לילדים שלך, את לא שמה לב מספיק אליהם" כמעט חנקתי אותה + הרגתי אותה.

קובולט

New member
חייבים למצוא מסנן...

לכל פניני החוכמה של האנשים בעבודה של החברים, של האמא של הגיסה של החמה. כל המוצאת כזה מסנן אני קונה...
ותרגישו טוב זה מה שבאמת חשוב

באת לי בדיוק בזמן

היום קיבלתי החלטה פיקודית להפסיק להתנצל ודי. נשבר לי מזה. כן הוא גורב גרביים. אז מה אם חם. הוא מזיע? הוא נראה לא מרוצה? אתם הרגשתם את כפות הרגליים הקפואות האלה בצהריים? אוחחח שלא לדבר על גיסי שמתלונן כל הזמן שהוא לא פוגש את הילד (למרות שקיבל כבר מזמן הלידה הזמנה פתוחה לבוא מתי שבא לו). למה שלא תביאו אותו אלינו בשישי בערב? כי הוא ישן מ19:30, זה למה. ולא, לא בא לי לדחוף אותו ישן לסל-קל ולטלטל אותו מפה לשם כל הערב.

לנו יש כל יום שישי ארוחה משפחתית

אצל הוריו. לא היה אכפת לי בעבר, עכשיו לפעמים ממש לא מתאים כי גם אלמה הולכת לישון כבר באיזור 19:30 והארוחה מתחילה במקרה הטוב אם כולם באים בזמן ב 20:30. אחרי פעם אחת שכל רעש העיר אותה,כי הלול הוצב ליד שולחן האוכל, הצבתי את הלול בחצי קומה מעל פינת האוכל, באיזור חשוך וקמה לבדוק אותה כל כמה דקות. אילו התנאים בשביל שנבוא. ועוד משהו הכלב שלהם מיילל שעה כל פעם שמישהו מגיע ומעיר את אלמה, אז האיש הודיע שאו שהכלב בחצר עד שכולם מגיעים או שאנחנו לא באים. זה מה יש

גם אנחנו עורכים קבלת שבת כל שבוע

אבל היא אצל הצד שלי
ברגיל הארוחה מתחילה ב18:30-19:00 אבל לכבוד הלל הקדימו אותה ל17:30. כך עשינו גם כשאחיינית שלי הייתה בערך באותו הגיל. האמת שזה גם פחות בעייתי כי מקסימום הוא נרדם בעגלה ואני הולכת איתו הביתה. הוא תמיד מתעורר במעבר לסל-קל. לא יודעת איך זה אבל אצלנו כולם מבינים שההרגלים של התינוק, שנרכשו זה עתה, ראויים שיגנו עליהם לפחות עד התבססות.

בלתי אפשרי אצלנו לצערי

חמי הולך לבית כנסת ורק כשהוא חוזר אפשר להתחיל ובקיץ זה בכלל יוצא מאוחר. אנחנו כבר נכד רביעי ולפי מה שהבנתי שעת הארוחה מעולם לא זזה...היא רק מתאחרת לפעמים כלכבוד למשפחה על ההיענות לצרכי הקטנים בצד שלי זה גם ככה

sipi1

New member
אל תקשיבי להם, שימי מסנני אזניים

מותר וצריך לצאת לילד חולה שזקוק לך, וזה לא משנה אם הוא ילד ראשון, חמישי או עשירי. אני ממש לא אמא היסטרית, ובכל זאת תמיד "נצמדת" לכל ילד שמעלה חום (יש לנו טראומה מזה). לא צריך להתנצל ולא להסביר, את פשוט נוהגת כמו אמא טובה שמחוברת לבת החולה שלה - ועשית בדיוק מה שהיית צריכה לעשות !

Dimaya

New member
אנשים שאומרים כאלה דברים

הם אנשים עם זיכרון קצר מאוד (אם הם הורים בעצמם) או אנשים ללא ילדים. זה לא קשור למספר הילדים במשפחה, זה קשור לשיקול הדעת, ומי שמפעיל במקרה זה שיקול דעת זו את - ולא כל מיני כל מיני. את זו שקמה בלילה ולא ישנה ביום. את זו שמחזיקה יד קטנה וחמה ומלטפת מצח קטן, ומחבקת גוף קטן, ומוכנה לתת הרבה-הרבה כדי שלקטנה שלך לא יכאב שום דבר. אז אל תקשיבי לאף אחד. בטח ובטח אך תרגישי צורך להתנצל. לאנשים תמיד יהיה מה להגיד, כי לתת עצות לא עולה כסף, וגם גורם להם להרגיש מאוד גדולים, מנוסים וחשובים. תחבקי את הקטנה ותשימי &*^% על כוווווווווווווווולם. שתרגיש טוב.

את באמת לא צריכה להתנצל ואפילו

לא לספק הסברים מיותרים. הילדה חולה. נקודה. לא משנה אם זאת ילדה ראשונה או שניה או שלישית - הדאגה היא אותה דאגה.

ו שתי

New member
נו, אנשים חכמים על אחרים

זה כמו כל מי שפגשתי כשהייתי בהריון שעד יום הלידה עוד רצה וקפצה, ולא ראו עליה בטן, ולא היו לה בחילות. וכמובן, עכשיו כולם נזכרים, שהם חינכו את הילד לא לבכות, והילדים שלהם תמיד התנהגו יפה וישבו בעגלה בשקט גמור במסעדה, במשך 3 שעות רצופות (גם בגיל חצי שנה ושנה), ואכלו אוכל של גדולים לתפארת- מגיל 4 חודשים. אנשים שוכחים. ומדחיקים. ומשכנעים את עצמם.ואת אמא נפלאה, ואני מאחלת לך להמשיך להיות אמא נפלאה, אוהבת, בטוחה בעצמה ואכפתית גם בהמשך. מסנן. איפה קונים מסנן. החלמה מהירה לשחרולה

למעלה