מתכון של קציצות
אני מכינה את זה כל השנה רק מה שמתחלף הם פרורי הלחם בקמח מצה: מטגנים בצל (בשמן) ואחרי שמתחיל להשחים מוסיפים: 2-3 כפות רסק עגבניות (אני שמה קופסא קטנה שלמה) כף קטשופ (אם יש - לא חובה) אבקת מרק (לא עלינו) מלח, פלפל ופפריקה אדומה לפי הטעם מערבבים הכל ומוסיפים מים עד לגובה שיספיק לכל הקציצות להיות טבולות בתוך הרוטב. מחכים שירטחו. בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה: את הבשר הטחון ביצה (אחת לכל 500 גר') קמח מצה (לפי העין - אין לי מידה מדוייקת) מלח, פלפל, פפריקה מגלגלים לכדורים וזורקים לתוך הרוטב. אחרי שהרוטב רותח מנמיכים את האש ומשאירים על אש קטנה לחצי שעה לפחות (במתכון המקורי זה יותר אבל לדעתי זה מיותר). בקיצור כשרואים שהקציצות מוכנות - זה מוכן בהצלחה!