אז מה אתם אוכלים השבוע?

candy77091

New member
גם אצל אמא שלי זה ככה שום דבר מתועש

למעט מוצריי בסיס כמו שמן סוכר וכו'.. אף פעם לא סבלתי מזה,תמיד נהניתי בפסח.זה אווירה מיוחדת.

אז ככה:

בשבת ובליל הסדר היינו אצל אמא שלי ושם אכלנו הרבה הרבה תפוחי אדמה, אתמול ושלשום אכלנו שניצלים עם...אורז (אני נשואה לספרדי ואוכלת קטניות) והיום היינו בירושלים ואכלנו צהריים אצל קרובת משפחה אז היה תפו"א ועוף ועוד סלטים וגפילטע. מחר? לא יודעת מחפשת לעשות משהו עם בשר טחון, יש מצב למתכון של קציצות או פשטידה?

S T

New member
מתכון של קציצות

אני מכינה את זה כל השנה רק מה שמתחלף הם פרורי הלחם בקמח מצה: מטגנים בצל (בשמן) ואחרי שמתחיל להשחים מוסיפים: 2-3 כפות רסק עגבניות (אני שמה קופסא קטנה שלמה) כף קטשופ (אם יש - לא חובה) אבקת מרק (לא עלינו) מלח, פלפל ופפריקה אדומה לפי הטעם מערבבים הכל ומוסיפים מים עד לגובה שיספיק לכל הקציצות להיות טבולות בתוך הרוטב. מחכים שירטחו. בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה: את הבשר הטחון ביצה (אחת לכל 500 גר') קמח מצה (לפי העין - אין לי מידה מדוייקת) מלח, פלפל, פפריקה מגלגלים לכדורים וזורקים לתוך הרוטב. אחרי שהרוטב רותח מנמיכים את האש ומשאירים על אש קטנה לחצי שעה לפחות (במתכון המקורי זה יותר אבל לדעתי זה מיותר). בקיצור כשרואים שהקציצות מוכנות - זה מוכן בהצלחה!

תודה רבה לך

ויש לי שאלה: תמיד כשאני עושה קציצות הן מתפרקות בזמן הטיגון. מה לעשות כדי שזה לא יקרה?

עלייך להוסיף ביצה. הנחתי היא,

שאת משתמשת בכמות רבה מדי של קמח, ופחותה מדי של ביצה.

ברוכה השווה ../images/Emo13.gif

חסרת לי

../images/Emo51.gif

עשיתי היום את הקציצות לפי המתכון שלך והם יצאו טעימותתתתתתתת מאד מאד, ובפעם הראשונה הן גם נשארו קציצות ולא התפרקו. ממש ממש תודה אני הולכת להכין את זה קבוע גם במשך כל השנה.

S T

New member
אוי, איזה כיף לשמוע

את השניה שהשבה את מתכון הקציצות שלה למתכון הזה. אני חייבת ליידע את חמותי שהמתכון שלה מקבל תפוצה ארצית...

S T

New member
נשמע טוב.

הכנסת אותם לא מבושלים לתוך הרוטב?

חנהפ

Active member
אכלנו טוב מאוד

לזניה קציצות טונה פשטידת ברוקולי עדיין רוצה מתכון?

בדיוק הכנתי היום קציצות טונה /tapuzforum/images/emo13.gif

קטעים... עם בזיליקום /tapuzforum/images/emo99.gif. איך את מכינה?

חנהפ

Active member
קציצות טונה - ככה

2 קופסאות טונה מסוננות מהנוזלים לרסק על מגררת גסה:2 בצלים, 2 קישואים,2 תפו"א,2 גזר לערבב עם 4 ביצים תבלינים מעט קמח מצה לקבלת בלילה יציבה לטגן קציצות קטנות

למעלה