אז מה אתם אומרים, לחזור?

MetalSinagouge

New member
ח.

בפורום המיוחד שלנו, מי שמגיע לו הכי הרבה כבוד זה מי שהפז"ם שלו הכי נמוך. כמו אלה שחיפשו את החבילת DVD של הסרטים בגוגל, נפלו לכאן והיה להם מספיק כבוד עצמי כדי ללחוץ back.

MetalSinagouge

New member
טוב,

ברשותך אתעלם באלגנטיות מהשאלות הראשונות שלך מפאת העובדה שהן מכניסות אותי להתקף אפילפטי של שעמום. אני חייב שיהיה סוף לדברים, אבל זה רק אני. יש אנשים שחייבים לסיים את הספר שהם קוראים ולי אין בעיה לזרוק באמצע. בד"כ אם אין סוף זה סתם רודף אותי בחלומות וזה מעצבן.

miss mcmillan

New member
יש מושג כזה ביהדות שנקרא

"עוני מנוול", במובן הזה שדאגות כלכליות הופכות אותך לבנאדם הרבה יותר קטן ו/או קטנוני. כשאת דואגת לכסף לא נשאר לך מוח להתעסק בשאלות של מוסר או פילוסופיה, פשוט אין משאבים שילכו לשם, וגם לא לסתם מחשבות על עולם וחיים טובים יותר. הנקודה שלי היא- תשיגי עבודה חלקית, אבל כזאת שמשלמת כסף אמיתי. תתייחסי לזה כמה שזה, ככורח המציאות בידיעה שעכשיו זה לא הזמן לעשות את המיליונים. הלימודים ייפגעו, הם תמיד נפגעים, אבל שורדים את זה כי אין ברירה אלא להתפשר. כל עוד את עובדת בדיוק את המינימום שמונע אותך מלדאוג כל הזמן לגבי כסף- את בכל זאת יוצאת מורווחת, כי בזמן שאת לא עובדת המחשבה שלך פנויה ללימודים וליצירתיות. גם הגוף וגם המוח מסתגלים בסופו של דבר לרוטינת עבודהלימודים, למרות שזה מתיש. אחרי שלוש שנים כאלה לא רציתי ללמוד ולא לעבוד לשארית חיי, אבל גם זה עבר בסוף. לעניין החזרה, תמיד טוב לחזור. האנשים אחרים, ותצטרכי לבנות את האישיות ה"ציבורית" שלך מחדש, אבל הבסיס שמאגד אותם הוא אותו בסיס, אותה תשתית למה שאהבת פה פעם. כל מה שכבר אין פה והיית רוצה שיחזור להיות- את יכולה להביא בעצמך. אז למה לא? יהיה כיף

דנה^^

New member
את יודעת,

הפתיע אותי שלמרות שיש לי אנטי מסויים כלפי היהדות, אני דווקא מסכימה עם מה שכתבת. בקריאה חוזרת מה שכתבתי באמת יכול להשתמע ל2 פנים, אבל כל ההודעה הראשונה היתה לגבי מקום העבודה שלי, שכרגע לא כל כך ברור מה גם מצבי שם, (אחרי שכאמור לא עבדתי תקופה ארוכה) ויש את הבעד/נגד להישאר/לעזוב ואני כבר לא בטוחה מה עדיף. גם חברים שעובדים איתי אמרו לי שהם לא יודעים מה הם היו עושים במקומי :\ דרך אגב, אני מאמינה שגם בזמן העבודה המוח עסוק בחשיבה. לפעמים ההפסקה המאולצת הזו רק מחדדת את הלמידה שאחריה\לפניה, וזו סיבה נוספת שחשוב לי לעבוד. זה משוה ששמתי לב אליו בפסיכומטרי. מה את למדת? ובמה עובדת?

miss mcmillan

New member
אני והיהדות זה סיפור ארוך מאד. נעזוב.

אם דיברת על עבודה, אז לא בטוח שכדאי להתחיל משהו חדש, כי אין הרבה דברים מעצבנים כמו סטטוס הבחורה החדשה או ה-בחפיפה במקום עבודה P: למדתי יחסים בינלאומיים ולימודי מזרח אסיה באוניברסיטה העברית, היה מגניב רוב הזמן אבל זה כי מלכתחילה לא למדתי בהכרח כדי להצטיין אלא כדי להנות. אם לא הייתי חכמה אני בספק אם הייתי עוברת את שנה א', כי מראש לא היה בזין שלי להתאבד על זה. כלומר, בטח שלמדתי אבל לא הייתי מהמצ'קיעים כי רציתי גם לעבוד (אפ'חד לא מימן אותי), להתנדב ולחיות חיי סטודנטית כיפיים. בסופו של דבר להתאבד על זה לא באמת משנה, סיימתי בדיוק בממוצע שמספיק לתואר שני עם תזה, אז סבבה למקרה שאני משום מה ארצה. כרגע ממלצרת בבראסרי ומתחילה משהו ממש מגניב בתחום הכתיבה (בפרינט! יאיי!), אם הכל יתנהל כשורה

דנה^^

New member
וואי טרין,

אם הקטע של הדברים שמסתיימים ללא סוף מוכר, איך התמודדת עם מקרים כאלה?

קודם כל ברוכה השבה!

לדעתי, אם ההשקעה החשובה שלך היא לטווח הרחוק (לימודים) אולי שווה לוותר על הפרנסה בעתיד הקרוב ופשוט לקחת הלוואה. נכון שזה לא אופטימלי, אבל אני מניח שברור לך שאי אפשר לא לישון ולא להשקיע בלימודים באופן רציני בלי שזה ישפיע על ההישגים שלך. מכאן גם ברור שלא שווה להגיע לזה רק בשביל לשלם שכר דירה, כשהתוצאה עלולה לפגוע בסיכויי ההצלחה שלך בעתיד. ולדברים החשובים: מאיפה את חוזרת ומה את לומדת?

דנה^^

New member
תודה פרובו :)

אני מעדיפה כרגע לא להרחיב.. השבוע הקרוב אמור לתת לי מענה סופי לחלק מהדברים, ואז אוכל לשתף יותר.

למעלה