אז מה אתם אומרים?

זה לא מדויק.

א. במצע חד"ש מדובר על מימוש זכות השיבה של הפלסטינים בהתאם להחלטת האו"ם באמצעות שיחות, בהן יושג פתרון מקובל על שני הצדדים. ב. יש גופים נוספים המגדירים עצמם כלא-ציונים: מפלגות ערביות, חרדים מסוג נטורי קרתא, רסיסים שמאלניים. אגב, האם ראית את החוברת של אורי אבנרי "אמת מול אמת"? מעניינת מאוד! למרות שישנן בה הנחות יסוד שאני חולק עליהן. מעניין גם החלק המוקדש לפתרון בעיית הפליטים הפלסטיניים. בכל מקרה, זהו אידיוטיזם לעצום עיניים כאילו בעייה זו כלל אינה קיימת, ושחצנות קולוניאלית ממדרגה ראשונה לבטל אותה בהינף יד.

ועוד.

מדוע אתה כל כך שבוי בקסמן של תוויות ("הגדרות")? "ציונות", "אנטי-ציונות", "פוסט-ציונות" - אינן אלא הגדרות ריקות מתוכן! כל אחד מדביק לעצמו ולאחרים תוויות אלו או אחרות, שלמעשה אינן מעידות על שום דבר. אנשים מקצוות שונים ומנוגדים-קוטבית של הקשת הפוליטית התהדרים באותן תוויות, ומדביקים ליריביהם אותן תוויות. גם הפשיסטית הזאת "בכחול-לבן" מתהדרת ב"אהבת מולדת", וכמוה כל מחרחרי המלחמה המצפצפים על כמות הנפגעים בצד שלנו ועל גורל החיילים החטופים.

ne ro

New member
אני משתמש בהגרות כאלו

כי אלו הגדרות שהיסטוריונים משתמשים בהם. ככה זה נקרא במקצוע
קיימת אנטיציונות- של קומוניזם. הקומוניזם דוגל בכך שכל התנועות הלאומיות הינן פשיסטיות וגזעניות ולכן מתנגד לציונות. קיימת אנטיציונות של השמאל הרדיקלי הרואה במדינת ישראל קולוניה אירוצנטרית ואת הציונות כאידאולוגיה קולוניאלית. וכו' ועו' וכו'.

אם כך, "בעלי המקצוע" הם קשקשנים

לא קטנים. זה לא נכון שהקומוניזם טוען, שכל התנועות הלאומיות באשר הן, הן פשיסטיות וגזעניות. לא מיניה ולא מקצתיה! אם המורים שלך אמרו לך את זה, הם פשוט שקרנים. הקומוניזם דיבר בצורה חיובית על התנועות לשחרור לאומי, ובפרט, על התנועות הלאומיות הערביות - נאצר במצריים, קאסם בעירק - וכן על תנועת ה"מדינות הבלתי מזדהות". זו גם שאלה, מה זה בעצם "קומוניזם"? זה הספרים המאובקים של מרקס ולנין? או זה הפוליטיקה המעשית של סטלין, של ברה"מ שלאחריו, או של סין - בימי מאו ואחריו, או של עוד מישהו, יוגוסלביה למשל, או אלבניה או קובה? באשר ליחס השלילי של "הקומוניזם" ל"ציונות", הרי לא סוד הוא, שהוא נבע במידה רבה מ...תחרות בין שתי התנועות! כמעט אפשר לומר, "תחרות אינטלקטואלית פנים-יהודית"! רוב הצמרת הבולשביקית היתה יהודית, שתי התנועות - הבולשביקית והציונית - קמו כגופים מאורגנים בערך באותו זמן בשלהי המאה ה-19, והקונגרסים הראשונים שלהן התקיימו במקביל, ואפילו באותם מקומות! אפילו היריבוּת ביניהן לא היתה חפה משיתוף פעולה כזה או אחר בתקופות שונות, בעיקר מצד פלגים שונים של התנועה הציונית. בנוגע ל"קולוניה אירוצנצרית", הרי את זה בדיוק ישראל בעצמה מנסה לשדר במידה לא מעטה. ולהזכירך, גם ה"מערב" אינו ממש מקשה אחת, וגם לא כל השמאל ב"מערב" הם גאוני הדור. אבל, שים לב! ניקח סתם דוגמה: יוון. איך השמאל האירופי התייחס למשטר "הקולונלים השחורים" בארץ זו? או למשטר פרנקו בספרד? גם אז היה קל לטעון שהם "אנטי-יוונים" ו"אנטי ספרדים". אבל, ראה זה פלא! אך נמוגו המשטרים האפלים במדינות אלה, וביד קסמים נעלמו כל ה"אנטי-יווניוּת" וה"אנטי-ספרדיוּת" של השמאל האירופי! אם המרצים שלך הם נציגי הימין הקיצוני, אז הם אכן ינסו לטפטף לך שהאירופים הם סתם אנטישמים, בלי קשר למעללי ממשלות ישראל.

ne ro

New member
אז אם ישראל איננה קולוניה

אירוצנטרית למה השמאל המערבי מתייחס ( כביכול) בסלחנות לטרור האיסלמי? ( ע"ע השוואה לדרום אפריקה)...

ne ro

New member
ושוב אני שואל

האם המערב מתייחס בסלחנות לטרור האיסלמי ומפתח שיח אנטישמי חדש ?? זו שאלה שאני שואל כי אינני בטוח, לפחות לא ממה שנתקלתי. אתן לך דוגמא: ביטויים נוסח: -פיגועים בקווי 67' הם לגיטימיים -מחבלים הינם לוחמי חופש - ליהודים אין זכות לדבר על השואה כי מה שהם עושים לפלסטינים זה מה שהנאצים עשו ליהודים... וכו'. כל אלו הם ביטויים של אנטי ציונות שנתקלתי בהם. ואני שואל האם זה אנטישמיות.

סוג של/קרוב ל

משהו צריך להחליף את "כי אתם רצחתם את ישו" לא? נשמע לא אינטליגנטי במיוחד...

למעלה