אז מה אתם חושבים על האלבום החדש?

נר2

New member
אז מה אתם חושבים על האלבום החדש?

בשעה טובה ובמזל טוב קניתי את אלבום פורקיופיין טרי הראשון שלי. אבל אצטרך להקשיב לו כמה פעמים כדי לגבש דעה סופית. בינתיים הנכם מוזמנים לרשום את רשמיכם מהדיסק והנה כמה דברים ששמתי לב משמיעה ראשונית: שני השירים הטובים והחזקים בדיסק (לדעתי) הם הראשון והאחרון. הפותח והסוגר. בsleep together אהבתי את הקטעים האינסטרומנטלים עם המיתרים והתזמורת שמזכירים לי קצת את אלף לילה ולילה.. מצוין לסגור את הסיפור. לשיר הנושא הפותח יש מילים חזקות ונותן פרולוג נהדר ליתר הדיסק. הסגנון מזכיר את 2 האלבומים האחרונים deadwing ו in absentia. את sentimental אהבתי בגרסה האקוסטית אצל ליאור שליין ובynet אבל בגרסה המקורית הוא פי כמה יותר טוב. אוהבת איך הקול שלו נשמע ובכלל. way out of here מתחיל כמו משהו שהיה מתאים דוקא לבלקפילד 2 חוץ מהקטע האחרון שבו פורקיופיין טרי משתלטים על השיר. מה שמעניין זה שזה השיר היחיד שנכתב ע"י הלהקה ולא רק ע"י SW. anesthetize מחזיר אותי לימים שעבדתי במרפאת שיניים (סתם בצחוק!) לפי דעתי הוא ארוך מידי ולא היה מזיק אם היה מחלק אותו ל3 שירים נפרדים כי זה לא היה גורע מהדיסק אלא להפך. אפשר לשים לב בברור היכן שהשיר נשבר והקצב משתנה (דקה 6:20 ו12:10 בערך). החלק השני הוא הכי טוב לדעתי. על my ashes עדיין לא גיבשתי דעה. בינתיים הוא סתם ממלא חלל ריק בין הפתיחה המצוינת לסיפור המרכזי. שרשרו דעות וביקורות למטה...

handlessman

New member
זה מה שנקרא פרוגרסיב...

אם זה לא ארוך אז מה זה שווה?? חחח ובאמת יש הרבה שינויי קצב או בעיקר שינויי משקל... (אני אומר את זה לגבי השיר Fear of a Blank Planet שאפשר להבחין בו במשקלים של 6 רבעים שזה בעיקרון רוב השיר ופה ושם 4 רבעים ו-5 רבעים... בכלל בהרבה שירים של PT יש שינויי קצב, למשל אפשר לראות שבאינטרו של Open Car יש תיבה של 4 רבעים ושל 9 שמיניות לסירוגין...)

הדיעה שלי על האלבום

אלבום טוב. אני אומנם לא כלכך בעד השינויים שחלים בלהקה עקב האהבה החדשה של סטיבן כלפי מטאל. במקומות מסויימים האלבום טיפה הזכיר לי דברים ששמעתי כבר בשירים של Opeth ו-Tool. אני מרגיש המון כעס באלבום הזה. ואני אישית די עברתי כבר את ימי התיכון הזועמים. אני פשוט רואה שעם כל אלבום ואלבום הם נהיים כבדים יותר. ואני מקווה שלא נאבד גם את הצד המלאנכולי והרגיש יותר שלהם. סה"כ אני לא אוהב לדפוק את הראש בקיר כשאני שומע פורקיופיין טרי. שלא תבינו לא נכון, אני אוהב את האלבום הזה. אני סתם פלוץ זקן שאוהב להתלונן
השירים האהובים עלי באלבום הם סנטימנטל ואנסטסייז.

אהבתו של סטיבן למטאל לא חדשה

למעשה זו הייתה אהבתו הראשונה. כבר שמעתי אותו מספר פעמים מספר על חוויית ההופעה הראשונה שלו בגיל 14 (אם אני לא טועה) כאשר הוא הלך לראות הופעת מטאל (ממש לא זוכר את שם הלהקה - אני לא מתחבר למטאל בכלל). בכל אופן, אני דווקא נהניתי במהלך השנים מהדרך בה סטיבן מצליח לשלב אלמנטים ממטאל בלי לאבד את המוסיקה (או הצד המלנכולי כפי שג'ק אמר). לא שמעתי את האלבום החדש ואני לא בטוח שאקנה אותו...אחרי 17 מליון אלבומים של פורקיופיין אני לא בטוח שיש לי כוח לעוד אחד.....

הבנתי

פשוט התייחסת לזיקה של סטיבן למטאל כ"אהבה חדשה" כשלמעשה זו אהבה מאוד ישנה. שוב, לא שמעתי את האלבום החדש אז אני לא יודע מה היקף ההשפעה ממטאל באלבום. אני חושב שניתן לשמוע את ההשפעה של המטאל על יצירות רבות שלו (במיוחד בבחירה של סאונד לגיטרות וריפים)...

Tin Doll

New member
../images/Emo45.gif קטעים מסויימים בדיסק הזכירו לי ממש את

Opeth.

Apoca1ypse

New member
אם כבר

אין אבסנטיה נשמע ממש דומה לבלאקווטר, לפחות בגיטרות וגם בקטע האמצעי בערך של Ghost of perdition יש חלק שקט עם הקולות רקע של ווילסון, אם לא היו גרואלים בשיר הייתי מסיק שזה של פורקיופיין

Apoca1ypse

New member
חחחחחח way out כמו בלאקפילד?

דבר שונה לחלוטין, הסולו המדהים הזה לא יהיה שמור להרכב שבו נכלל אביב גפן יותר מדי טוב בשביל להיות שיר פופי של בלאקפילד. שיר יחסית כבד אבל פחות מאנסטתייז האהוב עלי באלבום הזה, גם מבחינת הליריקה נראה שלסטיבן אף פעם לא תיגמר היצירתיות... אז אם כבר: My ashes = שיר גרוע ובלאקפילדי למדי (בממדים של פורקיופיין לפחות)

InnocenceLost

New member
מממ...

ממש אהבתי את האלבום הוא מזכיר הרבה את אופת', ובהחלט אין פסול בזה:) מההתחלה שמעתי את anesthetize בלופים, ואני ממש לא חושבת שצריך לקצר אותו שיר מדהים שמעביר סערת רגשות לאנורמלית , עשה לי טוב מההתחלה.. I simply am not here no way I should appear happy stop whining please

Apoca1ypse

New member
מעשה זנות:

הלכתי לטאוור רקורדס ועדיין לא הגיע להם -_________- המוכר עצמו אמר שהוא מת שזה יגיע כבר (כנראה בשבוע הבא) טוב נו, התפשרתי בינתיים על קלאסיקל משרום כולה 40 שקל :פ סינגלים ב10 LOL

Glusiking

New member
יש פעמים ש....

יש פעמים שאאתם, חברי הפורום, אומרים דברים קצת-קצת טיפשיים לטעמי.. לדוגמא, שmy ashes נשמע כמו בלאקפילד.. זה קצת הגיוני, לדעתי, מאחר ו.... סטיבן ווילסון חבר בבלאקפילד!!!!אתם לא מצפים מכל שיר שלו להישמע אחרת! הוא משלב בין סגנונות, אוקיי! אבל בין כמה הוא כבר יכול לשלב?! אם הוא חבר בבלאקפילד ובפורקיופיין טרי, קחו בחשבון שפורקיופיין ישמעו קצת כמו בלאקפילד, ובלאקפילד אולי גם יישמעו לכם כמו פורקיופיין... הגיוני ביותר! זהו... אה, וביקורת על הדיסק.. :) קודם כל, אני אציין שזה אחד הדיסקים הטובים ששמעתי.. fear of a black planet מעולה, וזאת נראה לי פעם ראשונה שאני רואה את סטיבן מדבר על נושאים אישיים - משפחה וכאלה.. היה לי קצת מוזר כשהוא אמר שאמא שלו זונה, אבל התרגלתי ואהבתי.. My ashes הוא מאוד מתאים בדיסק הזה, למרות שהייתי ממקם אותו ברצועה אחרת.. Anesthetize הוא יצירת מופת.. שילוב של כל הדברים שסטיבן יודע לעשות, שזה כולל מלנכוליה, מטאל ואלקטרוני.. Sentimental פחות אהבתי.. המילים לא מדברות אליי.. שתי הרצועות שסוגרות את האלבום פשוט גאוניות, במיוחד ב,sleep together הסיום של הכינורות, והסגירה המצמררת של התופים... מדהים... ועוד משהו שחשוב לי לציין - כשאתם אומרים שסטיבן מתחבר לצד המטאלי שלו, אני מאוד מתחבר לצד הזה שלו.. אז קודם כל, ברור שהוא הושפע מהעבודה על התקליט של אופת'.. חוצמזה, אני חושב שבסגנון הזה, גאווין האריסון (המתופף) מתבטא הכי טוב שהוא יכול, כולל דאבלים מדהימים, ומעברים גאוניים.. וזהו, סליחה על ההתפרצות... :) יום נעים!

תיקון קטן...

סטיבן לא מדבר על נושאים אישיים. השירים הם לא עליו. הם על הילדים של היום שחיים את החיים הריקים האלה, והשירים הם כאילו מפי אחד הילידים.

למעלה